Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Agillic - aktieanalyse den 14-05-2019

 

Kurs på analysetidspunktet: 25,5.

 

Anbefaling:

Kort sigt: Påbegynd mindre køb

Langt sigt: Påbegynd mindre køb

 

 

 

Agillic forventer i år et løft i omsætningen på ca. 40 % fra salget af it-løsninger til håndtering af kampagner med markedsføring. Indsatsen for at erobre nye kunder indebærer cash burn, men der forventes positivt cash flow fra 2020. 

  • Agillic er en dansk tech-virksomhed, der har udviklet en cloud-baseret softwareplatform til marketing-automation. Kunderne køber sig adgang til platformen og betaler på abonnementsbasis. Via den egenudviklede softwareplatform tilbyder Agillic ved hjælp af kunstig intelligens (AI) at bearbejde en kundes oparbejdede viden (data) om slutbrugerne. Målet er at gøre marketingkampagner mere personlige og veltilrettelagte over for de relevante kunder.

  • Høje vækstrater har kendetegnet perioden 2015-2018 efter en ny ledelse og ejerkreds overtog driften af selskabet i 2014. Strategien er at udvide den bestående kundebase, der er cash-genererende. Den umiddelbare udgift til at skaffe en ny kunde overstiger indtægterne i et tidsrum svarende til 1,5 år. I vækstfasen accepterer selskabet derfor cash-burn.

  • Indtægterne fra bestående kunder kan endnu ikke fuldt ud dække udgifterne ved den fremadrettede indsats for at få nye kunder ind. Agillic´s mål er uforandret, at indtægterne vil overstige udgifterne i løbet af 2020 (cash burn standses).

  • Markedet for Marketing Automation Software, som er Agillic´s hovedsegment, voksede i 2017 med 16 % og estimeres til et omfang på globalt plan på 2,1 mia. USD. Agillic har øget sit eget salg med høje vækstrater. Salgsparametrene for Agillic er, at man optræder som en mindre og agil virksomhed med en it-platform, som er nem at implementere og som har bevist sin værdi – altså en fleksibel og virkningsfuld løsning, der tilbydes til en konkurrencedygtig pris for kunden.

  • Agillic er inde i en ekspansionsfase, og man har sidste år øget bemandingen i salgsafdelingen. Det er essentielt, at salgsindsatsen præsterer succes og giver en betydelig tilgang af nye kunder. I årets første kvartal er der indgået aftaler med SEAS-NVE (DK), School trends (UK) og FTFa (DK). Desuden er der indgået partneraftaler med Sage Markering Advisors Inc. New York og Data Style i Litauen.

  • En investering i Agillic bør tilpasses den enkeltes risikoprofil, idet risikoen indtil tidspunktet for overskudsgivende aktivitet, må betegnes som høj. Dertil kommer, at omsætningen i aktien er begrænset, dels på grund af noteringen på First North og dels på grund af beskedent omfang i det frie flow af aktier (de fem største ejere har næsten 80 % af aktierne). Man bør kun købe aktien, såfremt man forstår selskabets forretningskoncept med hensyn til muligheder og risici.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.