Denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Agillic - aktieanalyse den 15-04-2019

 

Kurs på analysetidspunktet: 28.

 

Anbefaling:

Kort sigt: Påbegynd mindre køb

Langt sigt: Påbegynd mindre køb

 

 

Selskabet vokser med 40-50 % om året inden for salg af IT-løsninger til håndtering af markedsføringskampagner. Indsatsen med at åbne i nye lande og skaffe flere kunder indebærer cash burn. Positivt cash flow forventes fra 2020. 

  • Agillic er en dansk tech-virksomhed, der har udviklet en cloud-baseret softwareplatform til marketing-automation. Kunderne køber sig adgang til platformen og betaler på abonnementsbasis. Via den egenudviklede softwareplatform tilbyder Agillic ved hjælp af kunstig intelligens (AI) at bearbejde kundernes oparbejdede viden (data) om deres slutbrugere. Målet er at gøre marketingkampagner mere personlige og veltilrettelagte over for de relevante kunder.

  • Høje vækstrater har kendetegnet perioden 2015-2018 efter en ny ledelse og ejerkreds overtog driften af selskabet i 2014. Hovedsigtet er at udvide den bestående kundebase, der er cash-genererende. Den umiddelbare udgift til at skaffe en ny kunde overstiger indtægterne i et tidsrum svarende til 1,7 år. I vækstfasen accepterer selskabet derfor cash-burn.

  • Det er en satsning fra ledelsens side med en strategi om at vokse markant, idet man på kort sigt fokuserer mere på vækst end på lønsomhed. Efter en startfase på ca. 1,7 år er en ny kunde profitabel. Indtil nu har indtægterne fra bestående kunder ikke fuldt ud kunnet dække udgifterne ved den fremadrettede indsats for at få nye kunder ind.

  • Målet er, at indtægterne skal overstige udgifterne i løbet af 2020.

  • Markedet for Marketing Automation Software, som er Agillic´s hovedsegment, voksede i 2017 med 16 % og estimeres til at have et omfang på globalt plan på 2,1 mia. USD. Væksttempoet forventes at fortsætte på et højt niveau. Imidlertid er konkurrencen intens både fra globale aktører og fra en række mindre, lokale udbydere samt helt nye virksomheder, som ser potentialet.

  • Mens markedet udviser vækstrater i niveauet 16 %, har Agillic øget sit eget salg betydeligt mere. Salgsparametrene for Agillic er, at man optræder som en mindre og meget agil virksomhed med en IT-platform, som er nem at implementere, og som har bevist sin værdi – altså en fleksibel og virkningsfuld løsning til en konkurrencedygtig pris for kunden.

  • Agillic er inde i en ekspansionsfase, og man har sidste år øget bemandingen i salgsafdelingen. Det er essentielt, at salgsindsatsen præsterer succes med en betydelig tilgang af nye kunder. Såfremt det lykkes, vil Agillic allerede fra 2020 være overskudsgivende. Det gør en investering i dette moderne selskab med IT-baseret markedsføring interessant, men risikoen er høj i en branche med ekspansion, som kræver cash udgifter upfront. Omsætningen i aktien er begrænset, dels på grund af noteringen på First North og dels på grund af beskedent omfang af frit flow i aktien (de fem største ejere har næsten 80 % af aktierne). Man bør kun købe aktien, såfremt man forstår selskabets forretningskoncept mht. muligheder og risici.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.