Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Aktieanalyse af Zealand Pharma den 14-04-2020

 

Kurs på analysetidspunktet: 219

 

Anbefaling:

 

Kort sigt: Hold

 

Langt sigt: Køb

 

 

 

I løbet af de næste fire år kan Zealand Pharma stå med fire godkendte produkter. Selskabet gør allerede nu klar til at forestå salget i USA af HypoPal® nødpennen, der kan være klar til salg i 2021 (forudsat myndighedsgodkendelse). Indsendelse af New Drug Application er sket pr. 31-03-2020. Stort potentiale men også høj risiko indtil produkterne måtte blive godkendt.

 

  • Udgiftsrammen øges også i 2020. Zealand er inde i den dyre fase 3 for flere projekter, hvor man har ejerskabet og dermed også afholder alle udgifter selv. Til gengæld vil alle indtægter fra salg fremadrettet tilgå Zealand.

  • Samtidig anvendes der penge til opbygning af en salgsorganisation i USA med etablering af kontorer i New York og Boston. Købet af Valeritas Holdings beliggende i Massachusetts er en del af planen. Zealand er således i gang med forberedelser på overgangen fra et biotekselskab til en full-scale pharmavirksomhed.

  • Tidsrammen i pipelinen er: HypoPal® nødpennen kan blive godkendt i år og salg påbegyndt i 2021. Glepaglutide mod korttarmssyndrom og dasiglucagon til behandling af CHI (Congenital Hyperinsulinism) kan være på markedet i 2022. Zealand ejer disse tre projekter. Endelig er det planen, at dasiglucagon som aktivt stof i en dual-insulinpumpe (kunstig bugspytkirtel), iLet, der er opfundet af Beta Bionics, kan være på markedet i 2023+. I dette projekt samarbejdes der med Beta Bionics.

  • Indtil videre er intentionen at gå selv med alle disse fire projekter, der hver især rummer en betydelig værdi, som selskabet kan vælge at indkassere ved at tage en eller flere partnere ind. Pengekassen rækker dog uden indtægter mindst 1½ år frem i tiden, så der er ikke noget umiddelbart behov for at tage en partner ind. Jo længere Zealand selv fastholder ejerskab – jo større værdi.

  • Den øvrige pipeline er vanskelig at vurdere, idet projekterne ikke er kommet langt i udviklingsforløbet, og dels at tingene er lagt helt eller delvist i hænderne på partnerne Boehringer Ingelheim og

  • Aktien rummer et særdeles stort potentiale og høj følsomhed ved positiv udvikling, da markedsværdien ikke fuldt afspejler indtjeningsmulighederne på de nye produkter. Men samtidig er der tale om høj risiko, da man er helt afhængig af disse få projekter (reelt kun to aktive lægemiddelstoffer), og der er et flere år langt hul ned til de næste projekter. High Risk/Return.

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.