Denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Aktieanalyse af Zealand Pharma den 04-12-2018

 

Kurs på analysetidspunktet: 83

 

Anbefaling:

 

Kort sigt: Køb

 

Langt sigt: Køb

 

 

Zealand har leveret flere spændende nyheder i andet halvår. Den bestående produktportefølje blev solgt for 205 mio. USD. Den likvide beholdning er på 1.479 mio. kr. før indfrielse af et dyrt lån. Cash-burn fortsætter dog med stor indsats (udgifter) til den igangværende produktudvikling. Pengene rækker ved uændret cash-burn til 3 år. Selskabets CEO Britt Meelby Jensen har overraskende meddelt, at hun vil stoppe til fordel for et nyt job i udlandet.

 

 • Zealand satser på udvikling af nye peptid lægemidler. Spidsprojekterne er de aktive stoffer dasiglucagon og glepaglutide.

 • Glepaglutide mod korttarmssyndrom er blevet tildelt orphan drug designation i USA og er gået i fase 3 her i oktober 2018. De hidtil opnåede resultater er positive. Godkendelse i 2020 er best case tidsperspektivet.

 • Dasiglucagon er bestanddelen i HypoPal nødpennen til brug ved livstruende situationer med for lavt blodsukker. Fase 3 i det afgørende forsøg hos voksne er afsluttet med gode resultater til følge. Her er type 1 diabetikere (nyt marked for Zealand) den primære målgruppe suppleret af svær type 2 med problemer.

 • Sideløbende bliver et fase 3 forsøg igangsat her i december med dasiglucagon til behandling af en sjælden sygdom hos nyfødte og småbørn med for lavt blodsukker (forårsaget af for høj produktion af insulin, som skal modvirkes i barnets første leveår).

 • Cash burn udgør bagsiden af medaljen. Guidance for driftsomkostningerne i år angives uændret til 475-495 mio. kr. (372 mio. kr. i 2017), svarende til en stigning på ca. 30 %. Den likvide reserve er på 1.479 mio. kr., men royalty bond på 179 mio. kr. skal indfries. Netto er den likvide formue dermed på 1,3 mia. kr. Alle indtægter vil nu svinge kraftigt (milestones + start up fees).

 • Ledelsens mål er i løbet af tre år at løfte selskabet op på et højere niveau fra en position som R&D-udvikler til at optræde på markedet for lægemidler med egne specialprodukter. Samtidig skal R&D indsatsen videreføres både inden for nicheprodukter og peptider til bredt forekommende sygdomsområder som diabetes, fedme og hertil relaterede forhold (mave/tarm).

 • Børsværdien på 2,6 mia.kr. må anses som forholdsvis lav for et selskab med nu tre projekter i fase 3. Afgørelsens time nærmer sig for disse projekter. Risikoprofilen er høj, idet udviklingsindsatsen er koncentreret om nogle få projekter, hvoraf de to er rettet mod små og sjældne sygdomme med begrænset salgspotentiale.

 • Topchefens beslutning om at forlade selskabet giver usikkerhed på en ny og uventet måde selvom Britt Meelby Jensen pointerer, at hun udelukkende forlader selskabet som følge af et tilbud fra et udenlandsk selskab var for godt at sige nej tak til.

 • Aktien blev i 2010 børsnoteret til kurs 86. I dag koster aktien 83. Investorerne har mistet tålmodigheden

  Vi ser fortsat positivt på aktien men sænker vores langsigtede anbefaling til køb, da risikoprofilen som bioteknologisk

   

Hele analysen kan læses via dette link.

 


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.