Solar - aktieanalyse den 08-05-2023

 

Kurs på analysetidspunktet: 530

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 500 – 625

Kursudvikling 12-18 mdr.: 675 – 750

 

 

Organisk vækst på 6,7 % i første kvartal. Bruttomarginen steg til 23,2 %, mens EBITDA og EBITA-marginerne endte på hhv. 7,7 og 6,2 %. Grundet valutamodving tilpasses årets omsætning til 13.500 mio. kr. mod før 13.700 mio. kr. EBITDA ventes fortsat at lande i niveauet 900 mio. kr. 

 

  • Solar har fra årets start guidet lavere vækst i salg og indtjening end i rekordåret 2022. En omsætningsvækst på 6,7 % og et EBITDA resultat på niveau med samme kvartal sidste år må derfor betegnes som flot.
  • Regnskabstallene for første halvår begunstiges af effekterne af sidste års iværksatte prisstigninger. Derfor ventes første halvår at blive betydeligt bedre end andet halvår. For 2023 venter Solar stagnation eller faldende vækst i alle lande, men dog fortsat vækst i det strategisk vigtige Klima & Energi-segment.
  • Omsætningen ventes at lande i niveauet 13.500 mio. kr. og EBITDA på ca. 900 mio. kr. Det er et fald fra 13.863 mio. kr. og 1.175 mio. kr. i 2022, hvor Solar dog blev begunstiget af et højt aktivitetsniveau og indførte prisstigninger med rekordresultat til følge.
  • Baseret på seneste 12 måneders indtjening handler aktien til en P/E på 6,1. Baseret på Aktieinfos estimater for 2023 handler aktien til en P/E 2023E på 7,4. Det er for lavt for en kvalitetsaktie som Solar, der er kendetegnet ved en stærk balance og en let stigende indtjeningsevne. Selskabets strategi om årligt at udlodde mindst 35 % af nettooverskuddet i udbytte trækker også op i den samlede vurdering af aktien. I år har Solar allerede udloddet et ordinært udbytte på 45 kr. eller 329 mio. kr.
  • Efter vores vurdering indregner investorerne for stor discount i aktiekursen som følge af selskabets konjunkturfølsomhed. Solar er et konjunkturfølsomt selskab med en vis afhængighed af udviklingen i byggesektoren. I de senere år er der dog igangsat en række initiativer, der reducerer denne afhængighed. Eksempelvis satsningen på Klima & Energi-produkter, hvor der opleves markante vækstrater, og som nu står for 10 % af koncernsalget. Salg af varmepumper, solceller, el-lade standere m.m. har oplevet en vækst hos Solar på 40 % årligt i de sidste par år, og denne vækst forventer vi fortsætter. Salg til industrikunder øges også i andel af koncernomsætningen.
  • Solar har pr. 01-03-2023 købt en ejerandel på 51 % af ThemoNova A/S. Dette nye partnerskab åbner for fremadrettet vækst, idet ThermoNova har udviklet store varmepumper til industrielt brug og opvarmning af store lokaler. Alle virksomheder arbejder på at gøre sig mindre afhængig af olie og gas i produktionen og generelt reducere deres CO2-udslip. Derfor rummer partnerskabet med ThermoNova et stort fremtidigt potentiale. ThermoNova sælger sine produkter i Danmark, men med Solar som partner skal det udvides til Sverige, Norge, Holland og Polen. Første skridt er at udvide selskabets produktionskapacitet til det fem dobbelte.
  • Core+ strategien blev indført i 2021 med 2023 som slutår. Alle strategiske mål er tæt på at blive nået, hvilket har bidraget til mersalg og øget lønsomhed. Når årsregnskabet for 2023 præsenteres i februar næste år, kommer Solar med en ny strategiplan for 2024-2026, og ledelsen har allerede adresseret områder, hvor der kan opnås forbedringer, ligesom der vil blive udviklet nye produkter og åbnet nye markedssegmenter. Derfor stiller ledelsen allerede en EBITDA-margin på over 6,5 % i udsigt i kommende år.
  • Aktien prisfastsættes til en P/E 2023E på 7,4. Det er meget lavt og afspejler lav tiltro hos investorerne. Det giver langsigtede investorer mulighed for at foretage et godt køb. Trods makroøkonomisk usikkerhed på den korte bane anses aktien for at være blevet for billig.

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 

Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.