Aktieanalyse af Netcompany 08-11-2023

 

Kurs på analysetidspunktet: 201,4

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 190 - 220

Kursudvikling 12-18 mdr.: 220 - 275

 

 

 

Netcompany er blevet tildelt en del af en rammeaftale på 1,1 mia. GBP fra Crown Commercial Services i UK. Generelt oplever Netcompany, som den øvrige sektor, længere beslutningstid hos kunderne, hvorfor der nu ventes en organisk vækst i år på 8-10 % mod før 8-12 %. EBITDA-marginen ventes i den nedre del af fastholdt interval på 15-18 %.   

 

  • Regnskabet for Q1-3 levede i store træk op til selskabets egne forventninger. Generel markedsusikkerhed og længere beslutningstid hos kunderne gør dog, at Netcompany er meget konservative for Q4 og derfor tilpasser vækstestimatet lidt ned.
  • Der er modgang i den danske privatdel men høj vækst i Intrasoft, UK, Norge og Holland.
  • Netcompany fastholder de finansielle mål frem til og med 2026, hvor der ventes en omsætning på 8,5 mia. kr. og en EBITDA-margin på mindst 20 %. Desuden vil der blive returneret 2 mia. kr. til aktionærerne i form af udbytter og aktietilbagekøb.
  • Markedet for Netcompanys services er klart til stede, men de makroøkonomiske forhold skaber usikkerhed på den korte bane. Det skal bemærkes, at der fra politisk side i EU er vedtaget lovgivning (NIS2-direktivet), der pålægger en udvidet skare af selskaber at opruste digitalt og styrke cybersikkerheden allerede med virkning fra 2024. En sådan omstilling bør kunne sikre Netcompany nye ordrer – især i privatdelen.
  • Netcompany er sammen med Accenture, Capgemini og IBM blevet valgt som foretrukne partnere til arbejdet med Digital and Legacy Applications Services Framework (DALAS) på vegne af Crown Commercial Services (CCS) i UK. Ordren har en samlet værdi på 1,1 mia. GBP med opgaveløsning over de næste fire år. For nærværende kan Netcompoany ikke angive sin andel af ordren.
  • For nærværende er indtjeningen for lav. Norge opererer fortsat med negative marginer. Modsat går det bedre og bedre for Intrasoft og især UK.
  • Indtjeningsmarginerne i år lander under det historiske niveau. Aktien er trods et markant kursfald siden toppen i 861 i august 2021 ikke billig målt på forventet 2023-indtjening.
  • Vi ser ingen hurtig genrejsning af aktiekursen, men i takt med forventet stigende lønsom vækst i de kommende år ser vi Netcompany som en attraktiv langsigtet investeringscase til en fornuftig pris.
  • Vores kursestimater nedenfor indikerer begrænset down- og upside på kort sigt. Vores langsigtede kursinterval (12-18 måneder) er baseret på en gradvis udvikling i retning af 2026-målene.

 

Hele analysen kan læses via dette link

 

 

Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.