Denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Aktieanalyse af IVISYS den 26-02-2019

 

Kurs på analysetidspunktet: 5,5 SEK.

 

Anbefaling:

Kort sigt: Hold

Langt sigt: Køb afpasset til risikoen

 

 

IVISYS satser på at præstere sit afgørende salgsgennembrud i 2019

 

Med overtagelsen af det svenske ingeniørfirma Image Control Systems AB har IVISYS fået en indarbejdet organisation, som kan tilbyde kunderne løsninger. Udstyr med IVISYS´ egen teknologi vil fremover indgå sammen med eksterne leverandørers. Fokus er at opnå et veritabelt gennembrud hos store industriselskaber, som efter en start med testkarakter vil indføre udstyret som standard på deres produktionslinjer. Store referencekunder skal gå foran og benyttes for at sparke salget i gang.

 

Ledelsen stiler mod en omsætning i år på mindst 20 mio. SEK med et EBITDA-bidrag på 4 mio. SEK. Ordrebogen, letters of intent, tilbud og forespørgsler fra kunder er baggrund for denne optimistiske guidance. Omsætningen i 2018 proforma (12 måneder for tilkøbte ICS) anslår vi til 11 mio. SEK. Den faktiske omsætning var på 6,8 mio. SEK og EBIT-resultatet -12,4 mio. SEK. Resultatet før skat endte på -12,9 mio. SEK. Særlige projektomkostninger og nedskrivninger belaster resultatet hårdt.

 

Pointen aktiemæssigt er, at IVISYS som virksomhed er nået frem til det afgørende punkt for succes eller fiasko i afsætningen. Hvis det lykkes nu, åbnes der op for eventyrlige vækstmuligheder. Hvis det mislykkes, vil der være behov for at skaffe en principal til at overtage virksomheden. Investorernes tålmodighed sættes under pres, mens man venter på denne succes.

 

Odds for et gennembrud i salget må efter vores vurdering anses for gode. Produktkonceptet er stærkt og har mulighed for bred anvendelse. For kunden indebærer automatisk kvalitetskontrol både en højere standard og lavere udgifter. Tilbagebetalingstiden for udstyret er typisk på kun 6 måneder. Men industrivirksomheder er konservative og skifter først efter dokumentation af faktisk performance. Ledelsen i IVISYS skal nu virkeliggøre det fantastiske potentiale i deres avancerede teknologiske platform.

 

Den akkumulerede ressourceindsats opgjort netto som cash burn kan estimeres til 34 mio. SEK. Købsprisen for ICS er i tilgift 7 mio. SEK. Det samlede input af kapitalressourcer bliver dermed på 41 mio. SEK.

 

Economic value (aktiekurs 5,5 SEK) kan opgøres til ca. 67,8 mio. SEK (børsværdi - nettofinansposter: 71,8 - 4 mio. SEK).

 

Ud fra ledelsens guidance for 2019 må der være udsigt til et positivt frit cash flow og nettooverskud. Egenkapitalen vil blive forrentet med ca. 12 %. P/E vil dog ligge på et højt niveau med ca. 46 (5,5/0,12).

 

Risikoprofilen er høj. Forretningsmodellen har endnu ikke dokumenteret sin kommercielle styrke i form af overskudsgivende drift. Finansielt har man opnået fornyet handlefrihed med tilførslen (26-02-2019) af 6,6 mio. SEK i ekstra egenkapital og 6 måneders forlængelse af det konvertible lån.

IVISYS befinder sig derfor i en særdeles spændende situation. Det er afgørelsens time for at bevise produktkonceptets kommercielle styrke. Dette spørgsmål er man som investor nødt til at overveje grundigt før køb eller salg af aktien. Samtidig skal man ved et eventuelt køb afgrænse placeringens størrelse i forhold til den formodede risikoprofil, der her må anses som høj.

 

Hele analysen kan læses via dette link.


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.