AKTIESKOLEN - BLIV EN BEDRE INVESTOR

 

Aktieskolen er inddelt i lettilgængelige og overskuelige afsnit, som du kan læse online. 

 

Målet er at man skal blive en bedre og dygtigere investor, så man øger sit afkast og ikke mindst går uden om de traditionelle faldgruber, der kan koste dyrt.

 

Velkommen til aktieskolen hos Aktieinfo.net.

 

Aktieskolens lektioner

 

Ny på aktiemarkedet

 

Guide til forkortelser og definitioner

 

Overvejelser inden man investerer 

 

Fed modellen 

Hvordan kan man vide om et udregnet P/E tal er højt eller lavt? Anvend principperne omkring Fed modellen og få et godt sammenligningsgrundlag.

 

Værdiansættelse 

P/E tallet kan som tommelfingerregel anvendes til at vurdere om en aktie er dyr eller billig. P/E må imidlertid aldrig stå alene i vurderingen, idet der er en række faktorer, der kan skævvride opgørelsen.

 

Hvilken type af investor er du?

Enhver form for investering bør starte med et helt grundlæggende spørgsmål: Er du kortsigtet spekulant eller langsigtet investor?

 

Markedets psykologi

Vores forventninger til i hvilken retning nyhederne påvirker aktiekurser holder ofte ikke stik. Socionomics, postulerer, at aktierne er påvirkede af noget mere uhåndterligt: ”Social Mood”, masse-stemning, social stemning.

 

Lær at læse et regnskab

I vore dage har man i daglig brug skiftet til en række engelske forkortelser omkring driftsregnskabets indhold. Lær at forstå disse udtryk.
 
Teknisk analyse er et kæmpe studie. I denne lektion omtaler vi de vigtigste begreber.
 

Nøgletalsdefinitioner

Lær at analyse et selskab på dets nøgletal. Ser på bruttomargin, overskudsgrad, finansiel gearing, EPS, P/E og afkast af investeret kapital. 

 

Socionomics er et paradigme (tænkemåde), der i sin simpleste form siger: OK, efter som fortolkningen af en akties prisudsving altid påpeger de fakta/nyheder som skulle have forårsaget dem EFTER prisudsvinget, så lad os da gå med den faktiske rækkefølge i stedet for. Med andre ord: det er prisen, der er den ledende aktion og det er nyhederne og de sociale og kulturelle eftervirkninger som er den efterfølgende reaktion. Ikke omvendt.
 
COPYRIGHT AKTIEINFO DANMARK APS 2009-2016
 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg har abonneret på Aktieinfo igennem mange år og haft stor glæde af dels et meget fint overblik over de generelle økonomiske tendenser, dels gode analyser af udvalgte virksomheder. Jeg har stort set fulgt alle handelsanbefalinger og er kun sjældent blevet skuffet. Aktieinfo har stor integritet og jeg føler mig helt tryg ved deres anbefalinger.
  Jeg kan kun anbefale Aktieinfo, specielt til de, der er nye på aktiemarkedet og til de, der ikke selv har tid til at lave omfattende aktieanalyser.
  Kurt Johansen
  Direktør

  Vil du også have større afkast?

 

 

Kalenderen / Aktier i fokus

18-12-2017


Danmark: Årsregnskab fra Brdr. Klee.
USA: Kl. 16.00: Husmarkedsindeks.
Se hele finanskalenderen

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.