GomSpace

10989 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 30.12.2021 kl.16:12
Brugernavn : John Stihøj

Hej Bjarne.


Forstår godt du køber op. De har landet flere gode ordrer her i december, men alligevel er aktiekursen faldet. Nogle sælger for at sælge. Langsigtet mener jeg man skal holde godt og grundigt fast. Ledelsen virker selv til for alvor at tro på fremtiden.


Jeg beholder min position, men overvejer at købe mere.


Rigtig godt nytår til dig og alle andre, som læser med her på debatten.


Besvar indlæg

Dato : 29.12.2021 kl.16:26
Brugernavn : Bjarne

Så er året ved at ebbe ud, og jeg kan se at rigtig mange Nordnetter får solgt ud. Muligvis for at tage 

tabet og mindske skatten. Jeg ved det ikke, men de "store" køber.

Jeg har lige købt en sjat mere, og får mit gennemsnit ned igen.

Planen er at vurdere starten på det næste år, hvor jeg vil sælge 1/2 delen. da jeg tror mange private

vil ind igen, og den derfor kan stige pænt. Resten beholder jeg. Vi får se.

I ønskes et godt Nytår, og ser frem til lidt dialog fremover.

Mvh.

Bjarne


Besvar indlæg

Dato : 26.10.2021 kl.15:38
Brugernavn : John Stihøj

Det samme gør en Kolding-dreng:-)


Besvar indlæg

Dato : 26.10.2021 kl.15:36
Brugernavn : Bjarne

Har lige købt lidt mere ind, så nu er jeg rustet til vores møde med Gomspace i Ålborg den 18. november.

Hvis der kommer lidt "guldkorn" den dag med mange fremmødte; vil jeg tro, at den kommer lidt tilbage de næste par dage.

Jeg synes, at den er ved at komme for langt ned, men der kommer selvfølgelig heller ikke meget nyt frem.

De fleste virksomheder døjer jo med leverancer med både det ene og andet.

En Ålborg dreng tror på et Ålborg firma :-)

Mvh.

BjarneBesvar indlæg

Dato : 21.10.2021 kl.11:17
Brugernavn : John Stihøj

Hej Bjarne.


Synes aktien rammes hårdt af nedjusteringen. Det er naturligvis skuffende, at salget reduceres, men som jeg forstår det er det udtryk for udskydelse af salget af samme årsag som de fleste andre: Komponentmangel. Dertil at de ikke har fået nyansat i det tempo, som de forventede. Alene det at de nyansætter ser jeg som et positivt signal, og aktien skal nok komme igen.


Men det får vi to jo meget mere viden om, når vi besøger GomSpace den 18/11. 


Jeg forstår godt, at du samler op. Sidder selv og overvejer det samme.


Besvar indlæg

Dato : 21.10.2021 kl.10:44
Brugernavn : Bjarne

Jeg har taget chancen, og suppleret med et mindre beløb. Havde ellers dem

som var planlagt; men fik dog reduceret mit gennemsnit.

Men jeg tror også at det kræver tålmodighed med denne aktie. Men

er den ikke kommet langt nok ned?

Det er altså Gomspace jeg skriver om, og ikke Saniona :-)

God dag

Mvh.

BjarneBesvar indlæg

Dato : 13.05.2019 kl.09:29
Brugernavn : ger

Det lader til, at der faktisk kommer aftaler i hus - trods den seneste tids modvind. Én med ESA - og en Sky and Space Global, der åbenbart er ved at finde finansieringen igen. 


Med venlig hilsen


Gert Jessen


Besvar indlæg

Dato : 18.10.2018 kl.17:57
Brugernavn : John Stihøj

Det virker som om Danske Bank er inde og støtteopkøbe, så kursen kan komme op i et fornuftigt kursniveau inden man lancerer en ventet emission. I hvert fald har Danske Bank været den største nettokøber i flere dage. Holder fast i min reducerede position og vil så gå med i en emission. Langsigtet burde casen være god nok. Men hold da op hvor har de lavet et selvmål med deres forsøg på at hente nye penge i markedet.


Besvar indlæg

Dato : 09.10.2018 kl.09:40
Brugernavn : Bjarne

Ja, det nytter jo ikke at de har fantastiske ideer til at lave det de gør; hvis der mangler en dygtig leder  finansafdelingen, som kan styre økonomien i biksen.

Desværre går der mere og mere Fingerprint i det her.

Jeg håber, at der kan komme en kapitalfond og købe Gomspace. Det her er godt nok træls.


Mvh.

BjarneBesvar indlæg

Dato : 08.10.2018 kl.17:19
Brugernavn : John Stihøj

Ja, men hvor er grænsen? Jeg ved det ikke, og jeg er meget overrasket over, hvor meget den falder dag for dag. Det ser dog ud som om, at ledelsen har tabt "sutten" og fået dårlig rådgivning. Det startede med den finansieringsaftale, som vi ikke kunne finde hoved og hale i. Det kunne ledelsen åbenbart heller ikke. Men de skal jo bruge penge, og derefter rådgav Danske Bank dem så til at gennemføre en emission, hvor vi aktionærer skal komme med nye penge. Det er der nok mange, som ikke ønsker at stille op med efter denne kurslussing. Hvis de fastholder en emission på 300 mio. SEK svarer det til halvdelen af børsværdien. Det får de svært ved at gennemføre. Jeg aner ikke hvad jeg skal mene om aktien. Jeg køber ikke selv mere, men holder fast i den rest jeg har og så må vi se, hvordan det hele ender. Ledelsen har malet sig selv op i et hjørne. De skal bruge penge, men det er jo næsten umuligt at hente pengene i markedet efter det store kursfald. Mit håb er, at Danske Bank som rådgiver forsøger at finde en stor investor, der kan komme med pengene, men det vil naturligvis kun ske med en discount til kursen. Så uanset hvor lavt aktien er kommet, så tror jeg desværre ikke, at bunden er set, Bjarne. Beklager. 


Besvar indlæg

Dato : 08.10.2018 kl.17:14
Brugernavn : Bjarne

Hej John

"Der må vel være grænser" for hvor meget den kan blive ved med at falde, skriver du. Ja, men hvor pokker ligger den henne :-)

-10% igen idag. Jeg synes, at der er meget stille om, hvor emmission kursen muligvis kommer til at ligge. Kan det være her omkring 21? Det er utroligt at tænke sig, at kursen lå omkring 100 i januar og 79 i juni. Kan vi da snart få den forbandede emmission overstået.

Mvh.

Bjarne


Besvar indlæg

Dato : 02.10.2018 kl.15:22
Brugernavn : John Stihøj

Jeg overværede Buus´s præsentation på Investordagen i København den 18-09. Man kan mærke, at han brænder for sit fag - hans er som du siger en nørd. Men han kom i sit indlæg slet ikke på finanserne, og det savnede jeg. Det er altid bedre at tage tyren ved hornene end at lade den stange en. GOM Space er godt nok ude i tovene rent kursmæssigt. Forretningen burde dog udvikle sig som forventet. Salg på mindst 1,5 mia. SEK i 2023 og en bruttomargin på over 50 %. Det har taget få dage at bryde kursen ned, men det kommer nok til at tage år før vi er tilbage på fordums storhed. ØV.


Besvar indlæg

Dato : 02.10.2018 kl.15:19
Brugernavn : Bjarne

Jeg er begyndt at få en dårlig mavefornemmelser angående Gomspace. Som om jeg har set det her tidligere -  med Fingerprint.

Man kan i hvertfald ikke påstå, at han taler akien op. Buus virker lidt usikker og måske famlende i sin præsentation. Til gengæld tror jeg at han er en "nørd" indenfor sit felt. Og det er det vigtigste. Hvad det her ender med, bliver  spændende. Måske for spændende.  Jeg er stadig i tvivl om hvad jeg skal - Og det er nok ikke smart :-)


Mvh.

Bjarne


Besvar indlæg

Dato : 02.10.2018 kl.10:41
Brugernavn : John Stihøj

Det er et godt spørgsmål. Aktien får godt nok en hård medfart, men det er i høj grad selvforskyldt. Håndteringen af først nyheden om den specielt konstruerede aftale var dårlig. Ingen kunne finde ud af, hvad der var op eller ned. Nu kommer de så og vil hente 300 mio. SEK via en emission. Salgsmålet for 2021 kan ikke nås, men derimod vil man kunne nå et langt højere salgsmål i 2023. Det virker lidt som om ledelsen har mistet grebet. Når det er sagt, så er opsamling i det nuværende niveau interessant, men dermed ikke sagt at den ikke kan ligge 10 % lavere i morgen. Men der må vel også være grænser. Jeg ved, at du tænker langsigtet. Derfor kan det efterhånden ikke være helt skidt at overveje køb (langsigtet og vel vidende, at der skal gribes til lommerne ved den forventede emission). UDEN ANSVAR.


Besvar indlæg

Dato : 02.10.2018 kl.10:35
Brugernavn : ger

Hvad tænker I om timing for opsamling? I disse dage, hvor den falder ca. 10% pr dag, er det naturligvis et risikbalt spørgsmål...


Med venlig hilsen


Gert Jessen


Besvar indlæg

Dato : 06.09.2018 kl.10:12
Brugernavn : ger

Sandsynligvis præger frygten for udvalding jf. finansieringen stadig. Og så er der det velkendte fænomen, at en aktie 'falder, fordi den falder'. Oveni ligger der nok også en kølig vurdering af, at der går nogle år, før vækst, omsætning og især indtjening bon'er ud. Jeg lader den køre videre med en lang horisont og vil muligvis supplere undervejs - i fald den arter sig 'ordentligt' :-) Men en spændende virksomhed er det stadig.


Med venlig hilsen


Gert Jessen


Besvar indlæg

Dato : 06.09.2018 kl.09:40
Brugernavn : Bjarne

Er der nogen, som har en forklaring på, hvad der foregår i Gomspace i denne tid. Kan det være den polemik angående finansering af deres mulighed for at låne penge til væksten. Det er godt nok noget af en rutchetur den har foretaget sig den senere tid.


Mvh.

BjarneBesvar indlæg

Dato : 24.07.2018 kl.10:52
Brugernavn : John Stihøj

Jeg skal nok skrive noget i næste Aktieinfo. Men det er en vanskelig konstruktion at overskue. Jeg tror, at det er kommet bag på folkene i GS at markedet har taget så negativt imod finansieringsmuligheden.


Besvar indlæg

Dato : 24.07.2018 kl.09:32
Brugernavn : Bjarne

Hej John

Mon du giver lidt mere information i det nye "Aktieinfo" om Gomspace. Synes det virkede noget indviklet.

Selvom der er nogen tid til skatteskemaet; kan det godt blive noget besværligt med den konstruktion de vil lave.

Mvh.

Bjarne


Besvar indlæg

Dato : 16.07.2018 kl.13:36
Brugernavn : Bjarne

Som jeg forstår det kan de, hvis det er bedre for virksomheden og aktionærerne stadig optage kapital ved at lave en aktieemission

eller en rettet emission; så måske falder den på at folk er bange for en kapitaltilførelse, som udvander aktierne. Det har man jo i sin tid prøvet flere gange - og det er træls.

Mvh

Bjarne 
Besvar indlæg

Dato : 16.07.2018 kl.12:07
Brugernavn : ger

CEO forsøger at gyde lidt olie på vandene og kalder det blot en 'option' ... om vi er belvet klogere at det, er jeg nok usikker på. Men måske andre kan oversætte hans pressemeddelelse?http://www.4-traders.com/GOMSPACE-GROUP-AB-36818763/news/GomSpace-CEO-comments-on-financial-arrangement-26933948/


Med venlig hilsen


Gert Jessen


Besvar indlæg

Dato : 13.07.2018 kl.23:31
Brugernavn : Ukendt bruger

Så gik luften ud af aktien. Hvad mon det skyldes? Falder 18 % efter længere tids fald. Er kommet ud af aktien med gevinst, men overvejer at samle op? Hvem ved noget om dagens fald?


Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

 

Kalenderen / Aktier i fokus

17-01-2022


UK: Regnskab fra Rio Tinto
Se hele finanskalenderen

 

 

 

 

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.