GomSpace

4784 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 13.05.2019 kl.09:29
Brugernavn : ger

Det lader til, at der faktisk kommer aftaler i hus - trods den seneste tids modvind. Én med ESA - og en Sky and Space Global, der åbenbart er ved at finde finansieringen igen. 


Med venlig hilsen


Gert Jessen


Besvar indlæg

Dato : 18.10.2018 kl.17:57
Brugernavn : John Stihøj

Det virker som om Danske Bank er inde og støtteopkøbe, så kursen kan komme op i et fornuftigt kursniveau inden man lancerer en ventet emission. I hvert fald har Danske Bank været den største nettokøber i flere dage. Holder fast i min reducerede position og vil så gå med i en emission. Langsigtet burde casen være god nok. Men hold da op hvor har de lavet et selvmål med deres forsøg på at hente nye penge i markedet.


Besvar indlæg

Dato : 09.10.2018 kl.09:40
Brugernavn : Bjarne

Ja, det nytter jo ikke at de har fantastiske ideer til at lave det de gør; hvis der mangler en dygtig leder  finansafdelingen, som kan styre økonomien i biksen.

Desværre går der mere og mere Fingerprint i det her.

Jeg håber, at der kan komme en kapitalfond og købe Gomspace. Det her er godt nok træls.


Mvh.

BjarneBesvar indlæg

Dato : 08.10.2018 kl.17:19
Brugernavn : John Stihøj

Ja, men hvor er grænsen? Jeg ved det ikke, og jeg er meget overrasket over, hvor meget den falder dag for dag. Det ser dog ud som om, at ledelsen har tabt "sutten" og fået dårlig rådgivning. Det startede med den finansieringsaftale, som vi ikke kunne finde hoved og hale i. Det kunne ledelsen åbenbart heller ikke. Men de skal jo bruge penge, og derefter rådgav Danske Bank dem så til at gennemføre en emission, hvor vi aktionærer skal komme med nye penge. Det er der nok mange, som ikke ønsker at stille op med efter denne kurslussing. Hvis de fastholder en emission på 300 mio. SEK svarer det til halvdelen af børsværdien. Det får de svært ved at gennemføre. Jeg aner ikke hvad jeg skal mene om aktien. Jeg køber ikke selv mere, men holder fast i den rest jeg har og så må vi se, hvordan det hele ender. Ledelsen har malet sig selv op i et hjørne. De skal bruge penge, men det er jo næsten umuligt at hente pengene i markedet efter det store kursfald. Mit håb er, at Danske Bank som rådgiver forsøger at finde en stor investor, der kan komme med pengene, men det vil naturligvis kun ske med en discount til kursen. Så uanset hvor lavt aktien er kommet, så tror jeg desværre ikke, at bunden er set, Bjarne. Beklager. 


Besvar indlæg

Dato : 08.10.2018 kl.17:14
Brugernavn : Bjarne

Hej John

"Der må vel være grænser" for hvor meget den kan blive ved med at falde, skriver du. Ja, men hvor pokker ligger den henne :-)

-10% igen idag. Jeg synes, at der er meget stille om, hvor emmission kursen muligvis kommer til at ligge. Kan det være her omkring 21? Det er utroligt at tænke sig, at kursen lå omkring 100 i januar og 79 i juni. Kan vi da snart få den forbandede emmission overstået.

Mvh.

Bjarne


Besvar indlæg

Dato : 02.10.2018 kl.15:22
Brugernavn : John Stihøj

Jeg overværede Buus´s præsentation på Investordagen i København den 18-09. Man kan mærke, at han brænder for sit fag - hans er som du siger en nørd. Men han kom i sit indlæg slet ikke på finanserne, og det savnede jeg. Det er altid bedre at tage tyren ved hornene end at lade den stange en. GOM Space er godt nok ude i tovene rent kursmæssigt. Forretningen burde dog udvikle sig som forventet. Salg på mindst 1,5 mia. SEK i 2023 og en bruttomargin på over 50 %. Det har taget få dage at bryde kursen ned, men det kommer nok til at tage år før vi er tilbage på fordums storhed. ØV.


Besvar indlæg

Dato : 02.10.2018 kl.15:19
Brugernavn : Bjarne

Jeg er begyndt at få en dårlig mavefornemmelser angående Gomspace. Som om jeg har set det her tidligere -  med Fingerprint.

Man kan i hvertfald ikke påstå, at han taler akien op. Buus virker lidt usikker og måske famlende i sin præsentation. Til gengæld tror jeg at han er en "nørd" indenfor sit felt. Og det er det vigtigste. Hvad det her ender med, bliver  spændende. Måske for spændende.  Jeg er stadig i tvivl om hvad jeg skal - Og det er nok ikke smart :-)


Mvh.

Bjarne


Besvar indlæg

Dato : 02.10.2018 kl.10:41
Brugernavn : John Stihøj

Det er et godt spørgsmål. Aktien får godt nok en hård medfart, men det er i høj grad selvforskyldt. Håndteringen af først nyheden om den specielt konstruerede aftale var dårlig. Ingen kunne finde ud af, hvad der var op eller ned. Nu kommer de så og vil hente 300 mio. SEK via en emission. Salgsmålet for 2021 kan ikke nås, men derimod vil man kunne nå et langt højere salgsmål i 2023. Det virker lidt som om ledelsen har mistet grebet. Når det er sagt, så er opsamling i det nuværende niveau interessant, men dermed ikke sagt at den ikke kan ligge 10 % lavere i morgen. Men der må vel også være grænser. Jeg ved, at du tænker langsigtet. Derfor kan det efterhånden ikke være helt skidt at overveje køb (langsigtet og vel vidende, at der skal gribes til lommerne ved den forventede emission). UDEN ANSVAR.


Besvar indlæg

Dato : 02.10.2018 kl.10:35
Brugernavn : ger

Hvad tænker I om timing for opsamling? I disse dage, hvor den falder ca. 10% pr dag, er det naturligvis et risikbalt spørgsmål...


Med venlig hilsen


Gert Jessen


Besvar indlæg

Dato : 06.09.2018 kl.10:12
Brugernavn : ger

Sandsynligvis præger frygten for udvalding jf. finansieringen stadig. Og så er der det velkendte fænomen, at en aktie 'falder, fordi den falder'. Oveni ligger der nok også en kølig vurdering af, at der går nogle år, før vækst, omsætning og især indtjening bon'er ud. Jeg lader den køre videre med en lang horisont og vil muligvis supplere undervejs - i fald den arter sig 'ordentligt' :-) Men en spændende virksomhed er det stadig.


Med venlig hilsen


Gert Jessen


Besvar indlæg

Dato : 06.09.2018 kl.09:40
Brugernavn : Bjarne

Er der nogen, som har en forklaring på, hvad der foregår i Gomspace i denne tid. Kan det være den polemik angående finansering af deres mulighed for at låne penge til væksten. Det er godt nok noget af en rutchetur den har foretaget sig den senere tid.


Mvh.

BjarneBesvar indlæg

Dato : 24.07.2018 kl.10:52
Brugernavn : John Stihøj

Jeg skal nok skrive noget i næste Aktieinfo. Men det er en vanskelig konstruktion at overskue. Jeg tror, at det er kommet bag på folkene i GS at markedet har taget så negativt imod finansieringsmuligheden.


Besvar indlæg

Dato : 24.07.2018 kl.09:32
Brugernavn : Bjarne

Hej John

Mon du giver lidt mere information i det nye "Aktieinfo" om Gomspace. Synes det virkede noget indviklet.

Selvom der er nogen tid til skatteskemaet; kan det godt blive noget besværligt med den konstruktion de vil lave.

Mvh.

Bjarne


Besvar indlæg

Dato : 16.07.2018 kl.13:36
Brugernavn : Bjarne

Som jeg forstår det kan de, hvis det er bedre for virksomheden og aktionærerne stadig optage kapital ved at lave en aktieemission

eller en rettet emission; så måske falder den på at folk er bange for en kapitaltilførelse, som udvander aktierne. Det har man jo i sin tid prøvet flere gange - og det er træls.

Mvh

Bjarne 
Besvar indlæg

Dato : 16.07.2018 kl.12:07
Brugernavn : ger

CEO forsøger at gyde lidt olie på vandene og kalder det blot en 'option' ... om vi er belvet klogere at det, er jeg nok usikker på. Men måske andre kan oversætte hans pressemeddelelse?http://www.4-traders.com/GOMSPACE-GROUP-AB-36818763/news/GomSpace-CEO-comments-on-financial-arrangement-26933948/


Med venlig hilsen


Gert Jessen


Besvar indlæg

Dato : 13.07.2018 kl.23:31
Brugernavn : Ukendt bruger

Så gik luften ud af aktien. Hvad mon det skyldes? Falder 18 % efter længere tids fald. Er kommet ud af aktien med gevinst, men overvejer at samle op? Hvem ved noget om dagens fald?


Besvar indlæg


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 

Kalenderen / Aktier i fokus

17-06-2019


Sverige: Salgstal for perioden 01-03 til 31-05-2019 fra Hennes & Mauritz.
Se hele finanskalenderen

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.