Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Aktieanalyse af Zealand Pharma den 28-08-2020

 

Kurs på analysetidspunktet: 236

 

Anbefaling:

Kort sigt: køb (før hold) 

Langt sigt: køb 

 

Zealand Pharma har V-Go på markedet i USA og forventer i år et salg her fra på 150-175 mio. kr. HypoPal® nødpennen kan være på markedet i USA næste år. Målet er at have fem godkendte og salgbare produkter på det amerikanske marked i 2025. Tidspunktet for overgang fra et udviklingsorienteret biotekselskab til at være en full scale pharma virksomhed nærmer sig.

 

  • De amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) vil senest 27-03-2021 komme med sin afgørelse for HypoPal® nødpennen. Aktieinfo forventer, at produktet godkendes uden forsinkelse, og at HypoPal® nødpennen vil kunne bidrage med salg allerede fra næste år. Dasiglucagon er det aktive stof i nødpennen og i to andre senfase studier.
  • Tidsrammen i pipelinen er: HypoPal® nødpennen kan blive godkendt og salg påbegyndt i 2021. Glepaglutide mod korttarmssyndrom kan i bedste fald komme på markedet i 2023 og dasiglucagon til behandling af CHI (Congenital Hyperinsulinism) i 2022. Der foreligger ingen tidsplan for samme stof målrettet patienter, der har gennemgået en gastrisk by-pass operation. Zealand ejer alle disse projekter og afholder derfor også selv alle udgifter. Det er årsagen til den udvidede ramme for årets udgifter. Partneraftaler kan indgås for andre geografiske områder end USA. Endelig er det planen, at dasiglucagon som aktivt stof i en dual-insulinpumpe (kunstig bugspytkirtel), iLet, der er opfundet af Beta Bionics, kan være på markedet i 2023+. I dette projekt samarbejdes der med Beta Bionics.
  • Zealand er i fuld gang med at forberede sig på salg i USA. Der er kontor i Marlborough, New York og Boston – sidstnævnte som hovedkontor i USA. Frank Sanders er i juni blevet ansat som President Zealand Pharma U.S. Med købet af Valeritas tidligere i år har man en erhvervet 110 sælgere. Zealand er klar til at accelerere salget, straks der modtages accept fra FDA.
  • Den øvrige pipeline er vanskelig at vurdere, idet projekterne ikke er kommet langt i udviklingsforløbet, og dels at tingene er lagt helt eller delvist i hænderne på partnerne Boehringer Ingelheim og Alexion Pharmaceuticals. Aftalerne med de to nævnte partnere rummer imidlertid betydelige potentielle milepælsbetalinger og royalties, hvis alt går planmæssigt.
  • I juni er der gennemført en rettet emission ved udstedelse af 2,7 mio. nye aktier solgt til kurs 245. Inklusiv provenuet på 657,7 mio. kr. udgør den likvide reserve ultimo kvartalet 1.645 mio. kr. Det rækker til mindst 1½ år frem ved uændret cash-burn.
  • Aktien rummer et særdeles stort potentiale og høj følsomhed ved positiv udvikling, da markedsværdien ikke fuldt afspejler indtjeningsmulighederne på de nye produkter. Men samtidig er der tale om høj risiko, da man er afhængig af disse få projekter (reelt kun to aktive lægemiddelstoffer), og der er et flere år langt hul ned til de næste projekter. High Risk/Return.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.