Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Aktieanalyse af Zealand Pharma 16-11-2020

 

Kurs på analysetidspunktet: 227

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 200 - 260

Kursudvikling 12-18 mdr.: 260 - 325

 

 

Målet er at have fem godkendte og salgbare produkter på markedet i USA i 2025. V-Go, som blev købt sammen med Valeritas, USA, er på markedet og ventes i år at opnå et salg på 150-175 mio. kr. (perioden 01-04 til 31-12-2020). FDA ventes at komme med sin afgørelse omkring HypoPal® nødpennen i marts 2021. Det er en vigtig og kurspåvirkende afgørelse.

 

  • Zealand Pharma er nær en overgang fra at være et biotekselskab til at blive en pharma virksomhed med sælgende produkter.
  • De amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) vil senest 27-03-2021 komme med sin afgørelse for HypoPal® nødpennen. Aktieinfo forventer, at produktet godkendes uden forsinkelse, og at HypoPal® nødpennen vil kunne bidrage med salg allerede fra næste år. Usikkerhed op til denne afgørelse er årsagen til vores meget brede kursinterval på 0-6 måneder sigt. Dasiglucagon er det aktive stof i nødpennen og i to andre senfase studier.
  • Tidsrammen i pipelinen er: HypoPal® nødpennen kan blive godkendt og salg påbegyndt i 2021. Organisationen i USA er på plads med selvstændig ledelse og et stort sælgerkorps. Zealand er klar, straks FDA måtte give ”grønt lys”. Glepaglutide mod korttarmssyndrom kan i bedste fald komme på markedet i 2023 og dasiglucagon til behandling af CHI (Congenital Hyperinsulinism) i 2022. Der foreligger ingen tidsplan for samme stof målrettet patienter, der har gennemgået en gastrisk by-pass operation. Zealand ejer alle disse projekter og afholder derfor også selv alle udgifter. Da flere projekter er i senfase, er udgifterne meget høje. Ved uændret cash-burn vurderes cash-reserven at holde 1½ år. Tidsrammen forlænges, hvis HypoPal® nødpennen godkendes og som forventet bidrager med salg og indtjening i de kommende år.
  • Dasiglucagon er det aktive stof i en dual-insulinpumpe (kunstig bugspytkirtel), iLet, der er opfundet af Beta Bionics. Et produkt kan være på i 2023+.
  • Den øvrige pipeline er vanskelig at vurdere, idet projekterne ikke er kommet langt i udviklingsforløbet, og dels at tingene er lagt helt eller delvist i hænderne på partnerne Boehringer Ingelheim og Alexion Pharmaceuticals. Aftalerne med de to nævnte partnere rummer imidlertid betydelige potentielle milepælsbetalinger og royalties, hvis alt går planmæssigt.
  • Aktien rummer et særdeles stort potentiale, men risikoen er også høj, da Zealand er afhængig af få projekter (reelt kun to aktive lægemiddelstoffer), og der er et flere år langt hul ned til de næste projekter. High Risk/Return.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.