Bemærk at denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

ViroGates - aktieanalyse den 03-10-2018

 

Kurs på analysetidspunktet: 78.

 

Anbefaling:

Kort sigt: Hold

Langt sigt: Køb

 

Konklusionen af denne analyse:     

 

  • ViroGates er et spændende, mindre dansk medicoselskab, der blev etableret i 2001 af bl.a. selskabets nuværende CSO Jesper Eugen-Olsen. Selskabet udbyder tre produkter, der hurtigt og effektivt på baggrund af en blodprøve kan måle forekomst i kroppen af biomarkøren suPAR. En høj suPAR-værdi indikerer, at patienten er syg, mens en lav suPAR-værdi betyder, at patienten ikke er alvorligt syg, og derfor ikke behøver akut hjælp fra sundspersonale. Målingen bidrager således til en grovsortering af patienter, således at man undgår unødvendige hospitalsindlæggelser. Det åbner mulighed for hurtigere og mere præcis vurdering af patienter, hvilket vil øge sikkerheden for korrekt lægelig behandling og reducere omfanget af unødvendige indlæggelser.

  • ViroGates har påbegyndt kommerciel udrulning i Europa, primært Syd- og Østeuropa. I øjeblikket afprøver 19 hospitaler selskabets produkter, og denne testfase anslås at vare 9-12 måneder fra start før det eventuelt ender med køb fra deres side. Ultimo juli kunne ViroGates melde om sin første betalende kunde, idet et stort sygehus i Minsk, Hviderusland, efter en kort testfase valgte at købe suPARnostic Quick Triage produktet. Det første salg er altid vigtigt, men henset til at ViroGates inden udgangen af 2020 forventer at nå op på 40 betalende kunder, er det blot første skridt på rette vej, der må forventes at blive lang og besværlig uden udsigt til et boom.

  • Børsnoteringen den 26-06 i år tilførte selskabet et bruttoprovenu på 75 mio. kr. Der er lagt en plan for, hvordan disse penge skal række til at nå de fastlagte mål. Her er fokus sat på at ramme 40 betalende kunder inden udgangen af 2020. Det skal sikre, at selskabet er cash-flow positiv videre frem herfra. Selskabet vurderer, at der ikke bliver behov for tilførsel af ekstra penge, inden der opnås et positivt driftsresultat. Cash-call er dog altid en risiko, som investorerne skal forholde sig til i unge selskaber. ViroGates er nemlig fortsat i den tidlige fase af kommercialiseringen, og der er ikke opnået et gennembrud i salget. Det er dog vores vurdering, at forarbejdet med analyse af over 300.000 blodprøver og offentliggørelse af flere end 500 publikationer i anerkendte medicinske tidsskrifter kan sikre, at salgsprocessen vil lykkes. Markant vækst i salget er det afgørende punkt.

  • Ved børsnoteringen blev der udstedt nye aktier, da ingen af de bestående aktionærer ønskede at sælge. For os er det vigtigt, at Niels Peter Louis Hansen (anden generation i familien, der opbyggede og kontrollerer Coloplast) deltager med en andel på 24,15 % af aktierne. Det kan opfattes som et blåt stempel, men med risiko.

  • ViroGates har gode odds for at blive en god langsigtet investering. Planen for udrulning af salget er lagt, ligesom der nu er penge til opgaven. Samtidig vil selskabet løbende videreudvikle produkterne, således at tests kan foretages via en blodprøve fra et prik i fingeren, og det nye produkt suPARnostic TurbiLatex tilpasses anvendelse på andre turbidimetriske platforme (testen er pt. kun kompatibelt med Roche Cobas Platform).

  • Her i startfasen af børslivet er interessen for aktien desværre meget begrænset. Det ses af den lave daglige omsætning på børsen, og det må påpeges som en slags risikofaktor. Investering i aktien bør derfor kun ske, såfremt man er en langsigtet investor, der har tid til at vente på et salgsgennembrud kommer. Vi vurderer, at sandsynligheden er høj for at ViroGates opnår den ventede succes. Derfor er anbefalingen langsigtet køb.

Hele analysen kan læses via dette link.

 

Se præsentationsvideo fra investorarrangement HER.

 


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.