Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

 

Aktieanalyse af TCM Group den 20-05-2020

 

Kurs på analysetidspunktet: 93

 

Anbefaling:

Kort sigt: køb (før hold) 

Langt sigt: køb 

 

 

God start på året med begrænset negativ effekt fra COVID-19 i Q1. Ledelsen har netop indkaldt til generalforsamling, hvor det indstilles ikke at udlodde udbytte for 2019. Guidance for 2020 er suspenderet. Målet er i forbindelse med Q2-regnskabet den 18-08 at komme med finansielle mål for året.

 • TCM Group har en langsigtet strategi, som skal sikre fortsat høj vækst og stigende lønsomhed.

 • Danmark er selskabets hovedmarked. TCM har også fokus på Norge, der rummer betydeligt vækstpotentiale. Sverige rummer også betydeligt potentiale, og i dette land er man indtil videre kun eksponeret med Nettoline. Indsatsen er indtil videre begrænset på e-handel, men her er der vækstmulighed især for gør-det-selv-køkkener.

 • Selskabet har i årevis løftet salget langt mere end det underliggende marked. Man vinder altså markedsandel.

 • Finansielt er der råderum til at foretage opkøb. Potentielt kan der ekspanderes til helt nye lande.

 • En investering i TCM Group bør overvejes af langsigtede investorer. Likviditeten i og interessen for aktien er begrænset af noteringen i Small-Cap indekset. Derfor bør køb primært være langsigtet.

 • Det indstilles til beslutning på generalforsamlingen den 11-06, at det ellers planlagte udbytte på 5,25 kr. for 2019 ikke udloddes. Hvis selskabets nuværende stærke finansielle stilling opretholdes, åbner bestyrelsen for, at der frem mod næste års ordinære generalforsamling kan komme en ekstraordinær udlodning. Politikken om 40-60 % af årets resultat i udbytte fastholdes fremadrettet. Den høje udlodning er en styrke i TCM.

 • Løbende 12 måneders nettooverskud andrager 110,4 mio. kr. eller 11,04 kr. pr. aktie. Implicit handler TCM således til en P/E (93/11,04) på blot 8,4. Det er lavt.

 • Finanserne styres stramt med en cash conversion rate på 87,3 % og en negativ nettoarbejdskapital.

 • Risikoen ligger i afhængigheden af boligmarkedet, der hidtil har været præget af højt handelsomfang og høje priser grundet den lave rente. 80-85% af TCM’s salg omfatter imidlertid renovering/udskiftning af køkkener. Det reducerer afhængigheden af ejerboligmarkedet.

 • En anden udfordring er, om der fremadrettet vil ske en ændret forbrugeradfærd som følge af Corona-krisen med større opsparing og dermed reduceret efterspørgsel efter udskiftning af køkkener/køb af nye.

 • Siden seneste analyse er aktiekursen faldet, hvorfor vi går fra hold til køb på kort sigt. Langsigtet køb fastholdes.

 

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.