Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Solar - aktieanalyse den 19-05-2020

 

Kurs på analysetidspunktet: 249

 

Anbefaling:
Kort sigt: Hold

Langt sigt: Køb

 

2020: COVID-19 giver usikkerhed – derfor midlertidigt ingen Guidance. Langsigtet er Solar en spændende aktie

  • EBITA steg i Q1 med over 20 % og sikrede Solar en overraskende god start på året. Målsætningen er at bringe EBITA-marginen op på 4 % (3,3 % i Q1) i Kerneforretningen. Det sker næppe i 2020 henset til COVID-19. Målet synes dog realiserbart – formentlig i 2021 og frem. Gentagne it-investeringer ses nu for alvor gavne indtjeningen.

  • Som alle andre virksomheder er Solar udfordret som følge af COVID-19. Det har medført en negativ salgsvækst på 1,6 % i april (-2,5 % i Kerneforretningen). Solar har igangsat tiltag for at reducere de negative følgevirkninger, som endnu er moderate henset til selskabets førende position i Nordeuropa som en digital sourcing- og servicevirksomhed inden for el, varme, vvs og ventilation samt klima- og energiløsninger. Guidance blev 27-03-2020 midlertidigt suspenderet. Mens mange andre selskaber også har suspenderet udbyttet, nåede Solar inden da at udlodde 14 kr. eller 102 mio. kr. til aktionærerne.

  • Ledelsen har lagt en strategi med fokus på færre lande end for få år siden, hvilket vi bifalder. Hellere en stærk aktør på de markeder, hvor Solar har et særdeles veletableret Brand. Derved kan Solar nemmere realisere de tiltag, der skal knytte selskabet tæt på kunderne med services, der efterspørges. Det vil gavne indtjeningen på sigt.

  • MAG45 (logistik) blev købt i 2016, og har ikke udviklet sig som forventet. Her en restruktureringsplan midlertidigt sat på hold, men udviklingen i Q1 viser dog, at MAG45 er er på rette spor. Ledelsen holder alle muligheder åbne – enten en genetablering af indtjeningspotentialet eller et frasalg.

  • Solar er en konjunkturfølsom virksomhed med afhængighed af udviklingen i byggesektoren. Det er her vi ser den største risiko, da det er usikkert, hvor længe et boom i byggeriet kan fastholdes. Heldigvis får industri-kunder voksende betydning, og det reducerer risikoen i aktien i tilfælde af, at byggeriet taber vækstmomentum, hvilket Aktieinfo forventer på sigt.

  • Vores estimatet for 2020 lyder på et nettoresultat på 110 mio. kr. svarende til 14,9 kr. pr. aktie. Baseret på dette skøn, som er behæftet med ekstra høj risiko for følge af COVID-19, handler aktien til en P/E 2020E (249/14,9) på 16,7. Vi gentager Hold på 0-6 måneder sigt og Køb på 12-18 måneders sigt.

 

Hele analysen kan ses via dette link.

 

 
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.