Bemærk at denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Aktieanalyse af Saniona den 29-08-2018

 

Kurs på analysetidspunktet: 32 SEK.

 

Anbefaling:

Kort sigt: Køb

Langt sigt: Stærkt køb

 

 

Saniona rummer et stort potentiale men også en høj risikoprofil. Aktien er en langsigtet placeringsmulighed

 

  • For Tesofensine mod fedme ventes data fra igangværende fase 3 forsøg primo 2019. Fase 2 viste den ønskede effekt – vægttab. Forudsat der ikke er problemer med data fra fase 3, kan partneren Medix gå videre med at opnå markedsgodkendelse hos myndighederne i Mexico og Argentina (samlet befolkningstal 172 mio.). Saniona er berettiget til to-cifret royalty og har ingen udgifter til testforsøgene, ansøgning om godkendelse, salgsindsats m.m. Saniona ejer alle rettigheder til resten af verden og har eksklusivret til brug af data fra fase 3 forsøg. Stofpatentet er dog udløbet, ligesom der er identificeret en bivirkning med 6-8 ekstra hjerteslag i minuttet. Saniona vil kun kunne adressere dette produkt på mindre markeder.

  • Tesomet (kombinationsmiddel af Tesofensine og betablokkeren Metoprolol) har vist stærke data fra forsøg mod Prader-Willi (spiseforstyrrelse) hos voksne. Tesomet udvikles ellers primært til anvendelse mod type 2 diabetes og snart også rettet mod Hypothalamus. Selv om Prader-Willi har en begrænset patientgruppe på ca. 24.000 i I-landene, kan et lægemiddel opnå store indtægter, da man accepterer meget høje priser. Saniona satser bredt og der er patentdækning i USA helt frem til 2036. For så vidt angår Prader-Willi og Hypothalamus adresserer man sjældne sygdomme, hvor der ikke findes medicinsk behandling.

  • En partneraftale med Boehringer Ingelheim (skizofreni) giver mulighed for milepælsbetalinger på op til 90 mio. EUR. I starten af juli er der modtaget 4 mio. EUR i milepælsbetaling i forbindelse med udvælgelse af en produktkandidat. Aktiveringen er særdeles vigtig for projektporteføljen. Der udestår herefter 81 mio. EUR i mulige milepælsbetalinger under denne aftale (+ royalty af salg).

  • Selskabets udgifter holdes på et lavt niveau set ud fra normen for biotekselskaber. Det opnås ved stram fokus på udgifter og ved indgåede af aftaler, hvor partnere står for udgifterne til udvikling. Fem projekter udvikles for egen regning.

  • Selskabets fremdrift i R&D og indgåelse af eventuelle nye aftaler med partnere er de afgørende punkter både for ledelsen og for investorerne. Da man arbejder med projekter med stort potentiale, kan up-front betalinger ved aftaleindgåelse blive store, men der er i sagens natur langt imellem disse begivenheder.

  • Aftalen angående konvertible lån har en ramme på 6 mio. SEK pr. måned, og dermed burde finansieringen være sikret frem til 2020. Her udstedes nye aktier som næste trin, og det kan opfattes som en løbende proces med aktietegning rettet mod én administrator. Ideen er at give Saniona ro til sit R&D-arbejde og at styrke aktionærkredsen ved tilkomst af flere langsigtede investorer. Der burde herved være opnået større økonomisk frihed, og dermed er der ikke udsigt til aktietegninger to år frem.

  • Aktien kan rumme et enormt potentiale i sine lægemiddelkandidatprojekter, men R&D-indsats tager tid og risikoen for stop er høj i biotek. Investorer er nødt til at have en hertil passende tålmodighed og bør kunne investere i Saniona med en tidshorisont på 3-5 år. Ting tager tid, og i pharma-R&D er kravene meget høje. Kun få projekter lykkes, og skuffelser forekommer alle steder. I små udviklingsfirmaer har hvert af de få projekter stor vægt, og derfor har disse aktier en struktur med High Risk/Return.

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.