Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Analyse af GomSpace den 30-10-2020

 

Anbefaling:

Kursudvikling 0-6 mdr.: 8 - 12 SEK (før 8-10)

Kursudvikling 12-18 mdr.: 12 – 20 SEK (før 10-20)

 

 

GomSpace fastholder målet om at nå en omsætning i år på 160-185 mio. SEK, hvilket vil være en betydelig fremgang fra 2019. Ordreindgangen er år til dato steget fra 103 til 197 mio. SEK. I tredje kvartal er der opnået et positivt EBITDA-bidrag på 1 mio. SEK. Selskabets mål er i nær fremtid at blive cash-flow positiv.

 

  • Omsætningen er i årets tre første kvartaler steget 25 % til 122,3 mio. SEK. Fremgangen kommer især fra kunder uden for Europa. Andelen af salg i USA er vokset til 19,9 % af omsætningen mod 7,1 % i samme periode sidste år. Da USA er verdens vigtigste marked for satellitter, er stigningen opløftende. De kommende kvartaler må vise, om der er tale om et egentlig gennembrud for salg i dette vigtige land, der ellers primært ønsker at placere vigtige infrastrukturopgaver omkring satellitovervågning hos egne udbydere.
  • Ordrebeholdningen er vokset fra 152,7 mio. SEK ved årets start til nu 210,5 mio. SEK. Det er særdeles positivt. European Space Agency (ESA) har placeret en ordre på 11,0 mio. EUR, hvoraf 4,9 mio. EUR udføres af underleverandører. Udførelsen af opgaven bliver langstrakt, og det indebærer, at indtjeningsbidraget vil blive fordelt over flere år med en reserve til regulering ved aflevering. Efter kvartalets afslutning er der indgået to andre ordrer fra ESA til en værdi af ca. 2,6 mio. EUR.
  • Sidste års iværksatte besparelsestiltag viser sin effekt, idet nettounderskuddet er forbedret til -39 mio. SEK (-111 mio. SEK i samme periode i 2019).
  • Salg til nye kunder udgjorde i årets første tre kvartaler 20 % (8 % i samme tidsrum året før) af omsætningen. Det er positivt, ligesom ESA´s høje andel på 33 % er det, da ESA er en krævende og stabiliserende kunde med god betalingsevne, som løbende placerer ordrer hos GomSpace. Samarbejdet med ESA fungerer også som en ”blåstempling” af GomSpace, ligesom udviklingsarbejdet tilfører teknologisk viden på topniveau, der kan anvendes som salgsparameter over for andre kunder.
  • Ledelsen fastholder prognosen for 2020, dvs. et salg på 160-185 mio. SEK. Ligeledes er ledelsen komfortabel omkring ordreindgangen, men Covid-19 er en usikkerhedsfaktor, der kan føre til forsinkelser i indgåelsen af nye ordrer.
  • Efter vores vurdering har ledelsen bevist, at man har ”hands on” trods de yderst vanskelige markedsforhold. Covid-19 har ikke gjort tingene nemmere. Langsigtet bevarer vi vores optimisme for aktien.

 

Hele analysen kan læses via dette link
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.