GomSpace - aktieanalyse den 09-03-2020

 

Kurs på analysetidspunktet: 7,6 SEK.

 

Anbefaling:

Kort sigt: Køb

Langt sigt: Køb

 

 

 

2020 bliver et spændende år for GomSpace. Flot ordreindgang i Q4 2019 giver grobund for optimisme. Udgiftsrammen er blevet reduceret og vil få fuld effekt i år efter afskedigelse af ca. 100 ansatte. GomSpace vil satse hårdt på at få gang i salget, og omsætningen ventes i år at stige til 160-185 mio. SEK.

  • Cash burn er i 2019 blevet reduceret betydeligt fra 184 til 142 mio. SEK. Cash burn nåede i Q4 ned på 23 mio. SEK – altså en markant forbedring. De iværksatte besparelsestiltag begynder at give fuld effekt. I 2020 er der udsigt til besparelser i niveauet 60 mio. SEK som følge af sidste års masseafskedigelser.

 

  • Markedet for nanosatellitter vurderes af flere branchemedier til at stå over for en stor fremtid, men opsvinget trækker ud. Hele branchen – både kunder og producenter – er udfordret økonomisk. Nu og her synes alle aktører at vente på hinanden. For den unge branche er det vanskeligt at styre sikkert igennem frem til et punkt, hvor et boom i ordrerne vil tage fart. Hos GomSpace gælder det om at holde ud og at udbygge den teknologiske udvikling trods økonomisk smalhals. Hvis man ikke er i stand til at videreudvikle sin teknologiske styrke i en fase med forsinkelser og afbræk, så kan det gå galt på lidt længere sigt.

 

  • Det europæiske rumagentur (ESA) er en vigtig kunde. Det er et kvalitetsstempel, når ESA år for år placerer store ordrer hos GomSpace. ESA tegnede sig for 31 % af sidste års omsætning. Løsning af disse komplekse opgaver er med til at holde GomSpace fremme teknologisk, og det er vigtigt. Samtidig er det i næste led muligt og afgørende at kunne overføre den opnåede ekspertise og viden til brug ved projektsalg i det kommercielle marked. Det er nemlig her, at væksten for alvor skal opnås.

 

  • Hovedsigtet er at udvikle egne komponenter og moduler for at få fleksibilitet, effektivitet og hurtighed ind i produktionen. Samtidig skal indsatsen videreføres for at skaffe netværksordrer (serieproduktion). Det er afgørende, at GomSpace ikke i denne situation for alvor overhales af konkurrenterne, idet fremtidens markedsudvikling vil finde sted inden for netværk af satellitter som løsning til kunden. Man skal derfor forblive i front for at kunne vinde ordrer, der kan fremstå som referenceprojekter og bruges til at opnå de næste ordrer.  

 

  • GomSpace er en aktie med et højt niveau for risiko og afkast. Visioner om en stor fremtid kan ikke i sig selv genskabe optimismen blandt investorerne. Der skal gang i salget og udførelsen af disse opgaver, så der kan komme et positivt nyhedsflow. Hvis det lykkes i 2020, vil aktiekursen med stor sandsynlighed kunne vinde styrke igen.

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 

 
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.