Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

GomSpace - aktieanalyse den 03-08-2020

 

Kurs på analysetidspunktet: 9,0 SEK.

 

Anbefaling:

Kort sigt: Køb

Langt sigt: Køb

 

 

Omsætningen steg 1,3 % i første halvår. Effekten af sidste års besparelsestiltag viser sig nu for alvor, idet udgifterne til salg, udvikling og administration er faldet fra 82,7 mio. SEK i H1 til nu 39,5 mio. SEK. I andet kvartal er der opnået et positivt cash-flow på 10 mio. SEK. Aktieinfo vurderer, at den likvide reserve vil række til to års uændret drift.

 

  • Ordrebogen er faldet til 121,8 mio. SEK fra 152,7 mio. SEK efter at 83,2 mio. SEK er blevet konverteret til omsætning. I andet kvartal er ordrer for 9,0 mio. SEK blevet annulleret, hvilket skyldes, at et ellers lovende samarbejde med Aerial & Maritime stoppes. GomSpace ejer 39 % af selskabet, der nu træder i frivillig likvidation. Samarbejdet blev indledt i 2016, og de første satellitter var planlagt opsendt i 2018. Kunden har imidlertid haft vanskeligt ved at opnå finansiering af det store projekt. Det er naturligvis en bet for GomSpace, men omvendt er det bedre at operere med sandsynlige ordrer frem for at opretholde en ordre, som næppe bliver gennemført. Det samme ramte sidste år projektet med en anden lovende kunde, Sky and Space Global. GomSpace har ryddet op i ordrebogen.

 

  • Aerial & Maritime projektet skulle omfatte et satellit-netværk. Det er netop på dette felt, at GomSpace har satset hårdt, idet netværk giver stordriftsfordele (serieproduktion) og kan udvides, ligesom der opbygges viden og referencer til tilsvarende projekter. GomSpace har overtaget otte allerede byggede A&M-satellitter. De to opgivne storprojekter rammer/forsinker selskabets vækstplaner.   

 

  • Heldigvis er det i halvåret lykkedes at indgå to andre interessante aftaler med henholdsvis det norske forsvar og The National Space Science and Technology Center i De Forenede Arabiske Emirater. Den 31-07 meddelte GomSpace, at man har fået en vigtig ordre til en værdi på 6,1 mio. EUR fra European Space Agency. Desuden vil vi fremhæve, at det i Q4 sidste år lykkedes at opnå en ordre hos Lockheed Martin. USA er det største marked for nanosatellitter, men det er vanskeligt at få et gennembrud i landet, der ønsker at gøre brug af egne udbydere. For os at se arbejder GomSpace målrettet på at få et gennembrud i USA. Det vidner sidste års samarbejdsaftaler med University of Arizona, American FreeFall Aerospace og Rincon Research om. Et egentligt gennembrud i USA med levering af satellit-netværk udestår dog fortsat.

 

  • Salg til nye kunder udgjorde i halvåret 22 % (8 % på samme tid året før) af omsætningen. Det er positivt. Det er også positivt, at European Space Agency stod for 29 % af salget i første halvår. ESA er en stabiliserende kunde, der løbende placerer ordrer hos GomSpace. Betalingsboniteten for denne kunde er i top. Samarbejdet med ESA fungerer som en ”blåstempling” af GomSpace, ligesom udviklingsarbejdet tilfører teknologisk viden på topniveau, der kan anvendes som salgsparameter over for andre kunder.

 

  • Ledelsen fastholder prognosen for 2020, dvs. et salg på 160-185 mio. SEK. Ligeledes er ledelsen komfortabel omkring ordreindgangen i H2 2020. Hvis selskabet opnår den af ledelsen forventede ordreindgang i andet halvår, vil det være et positivt signal, der kan trække aktien op fra det lave kursniveau. Covid-19 er dog en ”Dark Horse”, da det kan føre til udskydelse af de forventede ordrer.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.