Tsakos

2939 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 03.11.2020 kl.10:29
Brugernavn : Anders

Så er der nyt om TS Solas haveri med H. elge Ingstad.
Efter at have studeret havarirapporten forsøger det norske forsvar sig med et sagsanlæg på NOK 15 milliarder mod DNV GL (tidligere Veritas). Sagsanlægget bygger på formodning om en konstruktionsfejl omkring propelaksler, og formodning om, at klasseselskabet skulle have opdaget denne fejl ved klasningen i 2016. Da beløbet er langt større end værdien af Helge Ingstad, må man formode, at kravet dækker samtlige fregatter i klassen.
Kilde:  https://www.dn.no/innenriks/forsvaret-krever-15-milliarder-fra-dnv-gl-etter-helge-ingstad-ulykken/2-1-905271
Vi husker alle, at Helge Ingstad valgte at sejle taktisk (det betyder sejlads med alle identifikationskilder slukket og i sik-sak kurs) midt i en stærkt befærdet sejlrende, og at TS Sola havde lods men ikke kunne se Helge Ingstad før der var visuel kontakt.
Mvh /Anders Nørskov


Besvar indlæg

Dato : 03.03.2020 kl.15:57
Brugernavn : Bjarne

Tillykke med dit salg af Tsakos. Ville ønske, at det var mig. Gad vide om Lau har en forklaring på, hvorfor der er så stor en forskel på eks. Frontline og andre tankskibe heldigvis er positive, mens Tsakos igen ligger helt fladt eller falder stille og roligt. Er de i pengenød eller hvad foregår der i "verdens billigste tankrederi"

Overvejer at sælge igen med tab og komme videre.

Mvh.

Bjarne

 


Besvar indlæg

Dato : 25.02.2020 kl.16:35
Brugernavn : John Stihøj

Jeg fryser ikke på grund af Tsakos. Tog konsekvensen hurtigt og solgte. Men øv hvor der er tab på mange andre aktier. Jeg tro rjeg vil følge dit princip om fremadrettet aldrig mere at købe Tsakos. Kun dårlige erfaringer - uanset hvor billig aktien snart er.


Besvar indlæg

Dato : 25.02.2020 kl.16:14
Brugernavn : Bjarne

Hej John

Hvis du har is i maven, må du efterhånden fryse gevaldigt. Det er da godt nok utroligt, at den bliver ved med at falde. Men jeg må erkende, at det gør Torm jo også. Det bliver vel først bedre når olieprisen stiger, og der kommer gang i Kina igen.

Jøsses, hvor har jeg dummet mig ved at gå i mod mit princip, og holde mig væk fra Tsakos. Bliver nok nødt til at vente til regnskabet d. 11. marts.

Ser frem til næste Aktieinfo.

Mvh.

Bjarne


Besvar indlæg

Dato : 03.02.2020 kl.17:56
Brugernavn : hlo

I Sysla Maritim har jeg lige set artikel fra 13.1.20 om status på Sola TS's kollission med norsk flådefartøj. Sola TS's forsikringsselskab har efter aftale med den norske stat indbetalt 400 mio. NKK til en fond, som kan bruges til betaling af skader på flådefartøjet. Staten vil nu føre sag mod Tsakos's datterselskab og kræve, at der ud over betaling af skader også skal betales for oprydning og bjergning, som er ca. 800 mio. NKK. Reparation af flådefartøjet anslås til 14 mia. NKK. Som jeg forstå det, kan Tsakos's datterselskab højst komme til at betale de 400 mio. NKK indbetalt til fonden, selv om de fex. bliver dømt til at have 10% af ansvaret for kollissionen.  Måske kan de også blive gjort ansvarlig for en forholdsmæssig del af oprydningsudgifterne svarende til deres del af ansvaret. Sagen skal for retten i september 2020 (3-4 uger).

I min optik kan erstatningen vel ikke blive højere end 500 mio. NKK i alt - så det nye fald i aktiekursen må vel anses for en overreaktion?

I øvrigt har Tsakos også 2 LNG carriers (2007 og 2016) og 2 på vej i 2021.


Besvar indlæg

Dato : 30.01.2020 kl.22:14
Brugernavn : Ukendt bruger

Til Bjarne,

I morgen i vores Magasin har jeg skrevet om Euronav og dermed om stortank generelt.

Jeg gætter på, at dagens negative kursudvikling for tankaktier skyldes en eksplosponsagtig brand på en supertanker i Hormuz Strædet. Det ligner et angreb eller en mineeksplosion. Hvis der bliver ballade, vil der blive behov for fleee skibe, da man så skal sejle i konvoj.

Jeg er stor optimist med tank i 2020.

MVH/Lau Svenssen


Besvar indlæg

Dato : 28.01.2020 kl.16:39
Brugernavn : Bjarne

Ja, så brændte vi igen hånden ved at sætte den på kogepladen - Tsakos.

Jeg har lige set på hjemmesiden - Finviz; og læst så lidt som man kan uden at betale for siden.

Indtjeningen er faldet med 59,3 % de sidste 5 år

I øjeblikket er den ulønssom og forventes ikke at blive rentabel de næste 3 år.

Udbyttet på 2,42% er ikke dækket af indtjeningen.

Og så har det som vi ved, været en meget ustabil aktiekurs i lang tid.

Værdiansættelsen ser heller ikke for godt ud. (tryk på den røde plet foroven)

Man kan selv køre musen henover den røde plet, som således viser forskellige ting

Mener, at den er opdateret igår.

Jeg venter igen for at sige: Tak for kaffe :-)

Jeg er selvfølgelig sikker på at mange er uenige.

Mvh.

Bjarne


Besvar indlæg

Dato : 21.01.2020 kl.10:20
Brugernavn : John Stihøj

Jeg tilslutter mig koret af personer, der har haft dårlige erfaringer med Tsakos. Uanset gode udsigter og opgang i andre aktier, har denne aktie altid drillet mig. Så den skylder mig noget. Derfor er jeg forleden hoppet ind til 3,81 USD. Det er jo ekstremt billigt, men risikoen for en stor erstatningssag holder naturligvis aktien nede. Jeg har denne gang tænkt mig at holde ved og tage bump med. Den må/bør/skal komme betydeligt op i pris. Så må vi se om tålmodigheden holder eller jeg også denne gang går træt i aktien:-)


Besvar indlæg

Dato : 19.01.2020 kl.18:42
Brugernavn : hlo

Har også investeret, første gang i 2015, hvorefter det er gået ned ad bakke siden. Har suppleret op til kurs $4,30 og nu igen til under $4,00 ud fra Laus anbefalinger (alle 3 gange), finviz teknisk analyse og den potentielle optur, hvis havarikommissionen i Norge finder ud af, at Tsakos tankskibet SOLA TS ikke var skyld i kollissionen med det norske marinefartøj i november 2018. Jeg holder ved.


Besvar indlæg

Dato : 19.01.2020 kl.12:32
Brugernavn : Bjarne

Nu er jeg gået ind i Tsakos for 3. gang. De andre 2 gange tog jeg et tab på aktien. Allerede efter et par dage er der  igen tab på kontoen. Købet skyldes de meget positive vinde, som skulle blæse på shipping aktier, og Laus meget optimistiske stemme  i millionærklubben :-)

Hvad er det, som mange synes er så fantastisk ved "verdens billigste tankrederi", som  vist blev sagt i millionærklubben. De sidste mange år (ca. 8), har den ligget fladt, selvom mange har været utrolig positiv på denne aktie. Hvor mange af deres skibe er der forresten Scrubbers installeret?

Aktien får en lille chance mere. De andre shippingaktier kører upåklageligt.

Hvad er andres erfaringer med TNP?

 

Mvh.

Bjarne 


Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

Det siger kunderne:

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

Kalenderen / Aktier i fokus

27-03-2023


Tyskland: Regnskab fra Salzgitter.
Se hele finanskalenderen

 

Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.