Frontline

4074 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 27.08.2020 kl.14:12
Brugernavn : John Stihøj

Det er super godt. Det bedste halvårsregnskab i 10 år. Men... udfordringen er, at raterne falder i Q3 og det vil sende indtjeningen ned. Men de vil fortsat kunne levere stærk indtjening også i Q3. Udbytte på 0,5 USD eller næsten 4,5 NOK trækker op. Frontline og TORM har dog vanskelgit ved at begejstre investorerne for tiden. Øv. Ejer selv aktien og holder fast.


Besvar indlæg

Dato : 27.08.2020 kl.13:51
Brugernavn : jacob

Hvad er jeres vurdering af Q2, som er fremlagt dd, den 27/8-2020?
Besvar indlæg

Dato : 06.07.2020 kl.10:14
Brugernavn : John Stihøj

Forstår godt din usikkerhed og at du er i vildrede. For det går fantastisk for Frontline (og TORM), men det ses ikke i aktiekursen. Det er mærkeligt og giver da også usikkerhed. Men i min optik vil jeg hellere have en "billig" aktie end skifte den ud med en "dyr aktie". Så mon ikke man skal holde fast og tage søgangen med.


Besvar indlæg

Dato : 04.07.2020 kl.19:42
Brugernavn : jacob

Hvordan ser I på Frontline. 

Har købt til kurs 80.

Købte igen en portion på kurs 65 (den 3/7-2020). 


Må ærligt indrømme at jeg ikke fatter hvorfor kursen skal falde. 


Jeg har stadig en del livide midler og kan købe mere, hvis den falder yderligere. Men må også vedstå min "frygt og bæven" over frontline. Skal der smides flere penge efter frontline eller skal man indrømme en "fejl" og komme videre. 

Min egen (simple) analyse er, at markedet pt. er komplet forrykt og prissætningen er gal (Tesla og FAANG er i den ene side af båden og Frontline er i den anden side). Når markedet "indser" dette, må Frontline stige (og Tesla falde). Men jeg bliver virkelig i vildrede og har svært ved at bevare roen. 


Besvar indlæg

Dato : 03.06.2020 kl.10:37
Brugernavn : John Stihøj

Fortvivl ikke over dagens kursfald på 4 NOK i Frontline. Aktien er gået ex udbytte idag. Udbyttet er på 0,7 USD eller næsten 7 NOK. Så reelt set stiger Frontline idag. Vi må dog væbne os med tålmodighed, idet udbyttet først betales 22-06-2020.


Besvar indlæg

Dato : 02.02.2020 kl.20:16
Brugernavn : Lau Svenssen

Nyt fra Tank-fronten

1. Det skaderamte skib ved De Forenede Arabiske Emirater er en særpræget affære, da fartøjet har været oplagt dette sted i mere end et år. Der er næppe tale om et angreb, som USA eller andre lande vil tage sig af.

2. I Frontline har Trafigura (oliehandelsselskab) nedbragt sin aktiepost marginalt ved salg af 220.297 styk, så de akkurat kommer ned under 5,0 % grænsen for oplysning. Med andre ord kan de nu frit sælge videre uden at skulle meddele noget herom. De  er "kommet under radaren", og det tyder jo på en plan om exit. De har 9, 68 mio styk aktier i Frontline tilbage i deres beholdning. Ikke godt. Aktierne stammer fra deres input(salg) i september af en række Suezmax'ere med betaling delvis via udstedelse af aktier.

3. USA har nu ophævet den blokade man lancerede i  oktober mod Kina's statslige tankrederi Cosco Dalian. Årsagen var deres sejladser på Iran, som USA boykotter og presser alle samarbejdende selskaber og lande. Dette indgreb sparkede tankraterne vanvittigt højt op i Q4 pga. pludselig mangel på skibe, da mange kineserbåde blev presset ud af det frie marked. Ikke godt.

4. Men, men - der er en god forklaring: USA har jvf. Euronav's Q4 rapport i handelsaftalen med Kina fået tilsang fra Kina om import fra USA af energi for 50 mia. USD (om året må det formodes). USA skal altså fremover permanent levere olie og LPG (plus LNG?) i stort omfang til Kina. Derfor skal kineserne naturligvis selv kunne besejle USA frit med deres tankskibe. Da afstanden på disse rejser er maksimal (2X afstanden Perser Golfen - Kina), hvis man benyter VLCC'ere, burde det få positiv effekt på fragtmarkedet.


Kort fortalt: Blandede bolsjer i tanksegmentet. På kort sigt negativt. Frontline aktien faldt i USA-handelen med -7,6 % til 8,76 USD (= 80,4 NOK). Fredag sluttede FRO i Norge på 84,1 NOK.


Uanset det igangværende setback er der efter min vurdering grund til stor optimisem med Tankrederier i 2020.

NB: Jeg ejer aktier i de fleste børsnoterede rederier med tankskibe plus DS Norden, som er fordelt ca. 50/50 Produkttank/Bulk.

MVH/Lau Svenssen 


Besvar indlæg

Dato : 30.01.2020 kl.18:16
Brugernavn : jacob

Ret underligt med EuroNav. Læste deres regnskab, som fuldstændig bakker om Laus/Aktieinfos informationer. 

Hørte også deres conference call; det slap de desværre mindre heldigt fra. Deres Q&A var næsten tåkrummende at høre på.. Havde ellers håbet på at conference call kl 1400 dansk tid, kunne få aktien op; men nej. 

Men der kan ikke være tvivl om at tankmarkedet vil tjene penge og så må kursen også skulle op! 


Besvar indlæg

Dato : 30.01.2020 kl.16:00
Brugernavn : John Stihøj

Hvis bare der var en logisk forklaring, så var det rart. Det må være en kæmpe korrektion i den optrend, som aktien ellers ligger i. De tjener superrater for tiden. Idag kom der regnskab fra Euronav, og det var flot. Det bekræftede, at det er gode tider med meget høje fragtrater. Alligevel faldt Euronav med et par procent. Og det trækker resten af branchen ned. Men det går fantastisk for tank, det kan bare ikke ses i aktiekurserne. Hold ud - det gør jeg i hvert fald selv.


Besvar indlæg

Dato : 30.01.2020 kl.10:02
Brugernavn : Petersen

Hej John


Hvad er det der har påvirket Frontline aktien negativt nu i flere dage?


Mvh

G.Petersen


Besvar indlæg

Dato : 28.12.2019 kl.15:10
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Thomas

Prøv at kigge på https://www.proinvestor.com/boards/79638/FRONTLINE-REVENUE-og-PROFIT-DEVELOPMENT

og https://www.proinvestor.com/boards/77546/Frontline-i-solid-medvind-paa-tankmarkedet-#5


Helge Larsen fra ProInvestor har længe anbefalet gas-aktierne. 

Avance Gas : https://www.proinvestor.com/boards/78090/AVANCE-GAS-HOLDING

BW LPG : https://www.proinvestor.com/boards/77858/BW-LPG

BW LPG vil til at betale udbytte : https://www.proinvestor.com/boards/79392/BW-LPG. Hent Q3-rapporten fra https://www.bwlpg.com/investor-centre/reports-and-presentations/financial-reports

De har betalt USD 0.33 i november 2019 og vil til at betale hvert kvartal samtidig med, at de betalte 7% af gælden i Q3. Det er temmelig vildt og minder mig meget om Seadrill, som var en sand pengemaskine.


Helge Larsen har nævnt aktierne i Aktionæren har Dansk Aktionærforening.

Flere har anbefalet et nyhedsbrev fra cleaves.no eller følg Joakim Hannisdahl på Twitter  https://twitter.com/JHannisdahl


God fornøjelse :-)

mvh Lars


Besvar indlæg

Dato : 28.12.2019 kl.14:57
Brugernavn : JB

Hej TJ

Har ikke selv gravet tallene for Frontline frem, men lavede det samme regnestykke for Nordic American Tankers for ca 1 måneds tid siden og kom også frem til en p/e på ca 4 for spot suezmax raterne på dette tidspunkt.

Med kursen nogenlunde svarende til indre værdi for du som du er inde på et afkast på den investerede kapital på omtrent 25%.

Så anser det ikke sansynligt at du har regnet forkert, snarere at markedet ikke regner med at du nuværende (historisk set) høje rater ikke kommer til at forsætte over "en længere" periode, og det er det som crude tanker selskaberne er prissat efter.

Tror du selv på at raterne vil have dette høje niveau i længere tid, og det bare at købe og beholde.

Personligt tror jeg desværre ikke på at det fortsætter over en "længere periode", men det betyder jo ikke at der ikke kan være gevinster at hente på kort sigt.

VhBesvar indlæg

Dato : 28.12.2019 kl.12:48
Brugernavn : TJ

Hej Lars


Tak for linket - interessant læsning. Det afgørende for kurs og udbytte for tank-aktierne er vel raterne, break-even niveauet og udnyttelsesgraden af skibene. Som jeg ser Frontline er break-even niveauet lavt, hvorfor de tjener penge allerede fra et lavt niveau. Ved du hvor man kan finde raterne på daglig eller ugentlig basis?


Ift LNG har jeg også overvejet disse, men ikke sat mig så meget ind i dette endnu. Det ser dog ud til at være et interessant område med gode muligheder.


mvh Thomas


Besvar indlæg

Dato : 27.12.2019 kl.14:06
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej TJ

Jeg læser med interesse artikler fra Per Hansen, Nordnet. Også denne : https://blog.nordnet.dk/shipping-er-eksploderende-tankrater-en-investeringsmulighed-i-produkttank/


Jeg har selv aktier i Frontline, men også Flex LNG samt Avance Gas og BW LPG.

mvh Lars


Besvar indlæg

Dato : 22.12.2019 kl.15:12
Brugernavn : TJ

Efter at have kigget lidt på Frontline kan jeg ikke helt forstå kursniveauet, men måske kan nogen hjælpe mig? Når jeg læser fra preesemødet ifm Q3 nævnes det, at der tjenes 0,11 dollars pr aktie (svarende til 0,9 norske kroner) i overskud pr 1.000 dollars over break-even.


Dette betyder vel, at hvis der tjenes 25-30.000 dollars over break-even giver det et overskud svarende til 0,9 *25-30 - omkring 22-27 norske kroner pr aktie. Aktien koster i øjeblikket ca 110 norske kr, hvilket så giver en forrentning på mellem 20-25%??


mit spørgsmål er derfor, hvorfor kursen ikke er højere? Er det usikkerheden omkring raternes varighed? Er branchen upopulær? Frygt for konflikt i Hormuz-strædet?


hvis priserne holder i Q4 som næste er færdig (og her holder raterne indtil dd.) giver det vel en forrentning på 5-6% på et kvartal og med mulighed for samme indtjening i Q1?


Har jeg regnet helt forkert, eller hvad er det jeg overser?


Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

 

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

 

Kalenderen / Aktier i fokus

24-09-2020


Danmark: Årsregnskab fra Dantax.
Tyskland: Regnskab fra Rocket Internet.
EU: ECB LTRO.
USA: Kl. 16.00: Nye hushandler.
Se hele finanskalenderen

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.