Aktiernes cyklus i præsidentperioder

919 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 21.12.2019 kl.17:22
Brugernavn : Ukendt bruger

Håber du får ret. 


Tror også de danske aktier kan tage en tur mere. Bankernes loft på 750.000 tvinger private opsparer over i aktier. 

De typer der i dag har 750.000 i kontanter vil sikkert høre på bankrådgiveren  og sætte penge i bankens egen investeringsforening og dermed give bankerne en økonomisk "ÅOP" indsprøjtning 


Besvar indlæg

Dato : 19.12.2019 kl.14:26
Brugernavn : John Stihøj

På hjemmesiden www.thebalance.com har jeg fundet noget statisk over aktierne udvikling i præsidenters embedsperiode. 


År 1 og 2 af en embedsperiode er oftest de svageste. Her har præsidentens travlt med at opfylde valgløfter, indføre skatteændringer og sikre stigende beskæftigelse. Det svarer godt overens med, hvad Trump har gjort i sine to første år i det hvide hus. År 1 er oftest periodens svageste, og år to er ikke meget bedre (sådan har det dog ikke været med Trump).


Men i år 3 sker der noget. Her begynder valgkampen allerede, og præsidenten har travlt med at styrke økonomien. År 3 er derfor oftest kendetegnet ved at være periodens bedste år for aktierne. Næstbedste periode er år nr. 4.  Anden halvdel af en embedsperiode er således oftest den bedste for aktier, idet de i år 1 og 2 gennemførte stimuli, skattesænkninger m.m. begynder at virke. 


Baseret ud fra denne teori burde år 4, dvs. 2020, kunne blive godt. Men nu er det jo "blot" statistik, og Trumps embedsperiode har på flere måder været atypisk. Således var der pæne aktiestigning i år 1 af hans embedsperiode, mens år 2 ikke var godt med decideret kursfald. År 3, dvs. 2019, bliver et rigtig godt aktieår. Holder statistikken, bliver 2020 et godt aktieår. 


For mig er der ingen tvivl om, at Trump vil gøre alt for at holde dampen oppe. Penge gør en amerikaner glad, og en glad amerikaner er tilbøjelig til at stemme med pengepungen og dermed på den præsident, der har gjort vælgeren glad.


Alt dette blot til behagelig inspiration:-) Vi må se om statistikken holder vand også i 2020.


Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

 

 

 

 

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

 

Kalenderen / Aktier i fokus

25-10-2021


Sverige: Regnskab fra SSAB.
UK: Regnskab fra HSBC.
USA: Regnskab fra T-Mobile, Kimberly-Clark.
Se hele finanskalenderen

 

 

 

 

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.