Torm TRMD-A

9426 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 24.12.2020 kl.10:44
Brugernavn : Ukendt bruger

kære du


Det drejer sig ikke om om 100k. Det er det beløb jeg har fået udbetalt fra FP. Det er omtrent det halve og et beløb som ikke egner sig til at dele op i flere portioner. Så jeg vil hellere satse på en enkelt som kan løbe lidt stærkt i 21 (med risiko for tab selvfølgelig) så jeg har mulighed for derefter at dele den i  mere konservative udbytteaktier. 

Jeg har besluttet mig for at lægge den i den sydkoreanske spiludvikler Gravity da den ligner en som stadig er en smule undervurderet. Jeg følger dermed også Johns råd om ikke at kaste flere penge efter det jeg har i forvejen (nemlig torm og orphazyme) Jeg har ligeledes flere af dem som  han foreslår som raketter i min pension så jeg vælger at bevæge mig ud i en vækstaktie som jeg ikke har. Så jeg føler mig rimeligt dækket ind. Valget stod mellem delivery Hero og Gravity og det faldt således på Gravity.


Besvar indlæg

Dato : 24.12.2020 kl.10:10
Brugernavn : Dehn-Jensen

Hej Benjamin.

Jeg undrer mig meget over, at du vil satse hele aktiesparekontoens saldo, som jeg formoder er 100tkr, på bare 1 aktie!

Risikoen er, at hvis selskabet samlet får et tab i 2021 kan dette tab ikke modregnes i andre aktiegevinster, da aktiesparekontoen bliver lagerbeskattet.
Besvar indlæg

Dato : 22.12.2020 kl.14:52
Brugernavn : John Stihøj

Tankmarkedet er ikke min spidskompetence. Jeg har personligt selv frontline, som har været et skuffende bekendtskab. Vi har TORM og Frontline i Aktieinfos Modelportefølje. Min vurdering er, at vi kan få et løft i raterne (og aktierne) i H1 2021, hvis væksten i de globale økonomier vinder momentum. Min tanke er dog så også at slippe ud af aktierne (nogenlunde med skindet på næsen). 


Du ligger allerede i tank, kan jeg forstå på dit indlæg. Nogle gange skal man vurdere, om man vil kaste gode penge efter dårlige.  Du skal naturligvis gøre, hvad du selv finder mest rigtigt, men personligt ville jeg ikke kaste flere penge efter sektoren.


Når en sektor går godt, så bør man blive skeptisk, når kursudviklingen ikke følges op af kursstigninger. Lad mig (og de andre på debatten) gerne vide, hvad du beslutter dig for.


Besvar indlæg

Dato : 21.12.2020 kl.18:20
Brugernavn : Ukendt bruger

kære aktieinfo og jer der lytter med vedr. torm


Jeg synes det er en god case men den har overhovedet ikke rykket sig ud af stedet. De forecaster et pivringe 21. hvad skal vi forvente.

Jeg har oprettet en aktiesparekonto, og vil egentlig gå all in på 1 aktie. orphazyme eller Torm. Jeg hældte lidt til torm pga udbytte, men er dæleme i tvivl nu. ved at være mør af at vente på at tank vender. Og det er mærkeligt for casen burde være helt oplagt. Gode råd og tanker modtages gerne


Besvar indlæg

Dato : 10.11.2020 kl.16:24
Brugernavn : John Stihøj

Hvad aktien gør lige på regnskabet er umuligt at udtale sig om. Indre værdi er dog så lav i forhold til børskursen, at aktien burde kunne stige på sigt. Nærmere kan jeg ikke komme et svar. Der sker store uforudsigelige udsving for tiden.


Besvar indlæg

Dato : 10.11.2020 kl.11:50
Brugernavn : Ukendt bruger

Skal Torm op til regnskabet eller ned?


Regnskabet i morgen for Torm. Er der nogen som ved om Aktien burde stige af dette eller falde?


Mvh Claus - Torm aktie investor.


Besvar indlæg

Dato : 01.09.2020 kl.13:00
Brugernavn : Ukendt bruger

Altså når Tesla kan stige 10% på et split og Zoom handles til en P/E på 1900; så er markedet forrygt. Det er ren lemminge effekt og visse brancher er glemt; herunder især redderier. Jeg prøver at huske “Be fearful when others are greedy. Be greedy when others are fearful". Så jeg skal ikke købe Tech lige nu; jeg ville sælge hvis jeg ejede noget!


Lige nu vil alle have US-Tech og ingen vil have redderier eller banker (de gamle banker gider jeg nu heller ikke!). 

Men jeg er selv tungt i Frontline og jeg bliver. 


Besvar indlæg

Dato : 31.08.2020 kl.13:08
Brugernavn : John Stihøj

Hej Bjarne.


Jeg ville så gerne kunne give dig en forklaring, men vi kan ikke finde årsager til den mismodige udvikling i tankaktier. Det er gået fremragende i første halvår. I Q3 ventes lavere fragtrater, men de vil fortsat være på et niveau, der sikrer fin indtjening. Udbytterne er tårnhøje i forhold til aktuelle kurser. P/E tal er særdeles lave. Investorerne må jo tilsyneladende ikke finde sektoren interessant. Så vidt det vides er verdens olieforbrug 8 % lavere end før Corona. Da det var værst var volumen 20 % lavere. Så det går den rigtige vej - bare ikke med aktiekurserne. Jeg ejer selv kun Frontline, og her holder jeg fast. Har dog ikke travlt med at købe mere op i sektoren.


Besvar indlæg

Dato : 31.08.2020 kl.12:08
Brugernavn : Bjarne

Ja, det er godt nok med at have tålmodighed; men på et eller andet tidspunkt må det være nok. I starten af året var der nogle analytikere som var positive pga. af de her scrubbere. Det blev det dog blot værre af. Og de sidste måneder er det kun gået ned af bakke. Nu er olien ved at stige en smule, men det bliver det igen værre af.

Regnskabet var flot, og så vidt jeg kan huske havde de lavet langtidskontrakter på en pæn del af skibene, som var særdeles gode.

Men kursen fortsætter med at falde. Nu under 43. Men er der ikke en stor investor, som er ved at sælge ud?

John; har I ikke forbindelse til et par kloge hoveder, som ved lidt mere:-)

Mvh.

Bjarne


Besvar indlæg

Dato : 20.07.2020 kl.11:12
Brugernavn : John Stihøj

Hej Claus. Det korte svar er, at der ikke er noget nyt fra branchen. De forventer høj indtjening i Q2, og så vidt jeg forstår det, ser raterne stadig fornuftige ud. Altså intet nyt (negativt). Det vi mangler er købere. Investorerne må jo ikke vurdere, at de høje rater kan fastholdes. Det var også holdningen i Q2, men reelt har raterne jo opretholdt et højt og flot niveau. Så det giver ikke rigtig nogen mening. Min kollega Lau er specialist på sektoren, og jeg ved, at han opretholder sin høje eksponering i sektoren. Men hold da op hvor er det blevet en sejtrækker, der trækker på vores tålmodighed.


Besvar indlæg

Dato : 20.07.2020 kl.11:03
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg har en stor del af min portefølje i Torm aktier.


Er der noget i tankmarkedet (eller i Torm) der retfærdiggør de fald, vi har set i den sidste uge?


Hvis Q2 regnskabet stadig forventes at se rigtig godt ud, skal vi vel snart se en stigning op i mod den dato(midt aug)? 


Eller er der gået min næse noget forbi?


Mvh Claus.

 


Besvar indlæg

Dato : 02.07.2020 kl.16:13
Brugernavn : John Stihøj

Jeg svarer lige på Laus vegne. Jeg er sikker på, at han ville sige: Geduld.

Forretningen går jo fremragende. Q2 bliver meget stærkt. Alle ved det og det burde sende kursen op. Men tilsyneladende frygter investorerne, at de gode tider ikke varer ved. Den burde ligge højere - men sådan er der jo så meget, der burde være anderledes.


Besvar indlæg

Dato : 02.07.2020 kl.11:35
Brugernavn : Bjarne

Mon Lau har et bud på, hvad der er galt/forkert med Torms kurs, eller virksomheden. Han er jo ovenud

 meget positiv på aktien. De kan vel ikke mangle penge, så der skal laves emmission?

Vi har jo fået at vide at det går helt fantastisk..

Jeg kan ikke finde, hvad der er galt. Det ser meget mærkeligt ud.

Mvh.

Bjarne


Besvar indlæg

Dato : 16.06.2020 kl.11:11
Brugernavn : Bjarne

Jeg må erkende, at det ser meget mærkeligt ud med Torm, som efter det bedste regnskab i selskabets historie, stadig ligger på en usædvanlig lav kurs. Hvad de tjente i første kvartal, var hvad de tjente i hele 2019 - blev der fortalt. Næste kvartal skulle blive endnu bedre. Jeg ved godt at det har noget med den lave oliepris at gøre. Men selv ved stigninger i olien, sker der intet.

Jo, godt gættet, jeg er træt af den og vil søge et punkt, hvor jeg kan komme ud af den. Det føles som døde penge. På samme måde kan man sige om BW lpg

Lau, jeg har prøvet at være geduld :-)

Mvh.

BjarneBesvar indlæg

Dato : 25.10.2019 kl.18:36
Brugernavn : Svebøllen

Har Torm nået toppen? Jeg synes det ser sådan ud. Men måske har jeg overset noget?


Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

Det siger kunderne:

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

Kalenderen / Aktier i fokus

18-08-2022


Danmark: Regnskab fra GN Store Nord, DS Norden, Nilfisk, Alm. Brand, Trifork, H+H, Lån &
Spar, HusCompagniet, Skjern Bank, Sparekassen Sjælland – Fyn.
Se hele finanskalenderen

 

Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.