Zealand Pharma

28721 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 26.06.2023 kl.14:11
Brugernavn : ger

Med udgangspunkt i dels en overoptimistisk kurs (på kort sigt) og dels Johns kursmål på 275 (0-6 måneder) valgte jeg at skyde dem af til 284 (fiskede på toppen :-)) for ca. 10 dage siden. Ser nu lige tiden lidt an og vender måske tilbage, når og hvis Zealand kommer ned i et lidt mere overskueligt leje. Da jeg har været inde og ude et par gange over tid i denne fine aktie, er en tilbagvending absolut ikke utænkelig. Og tak til John for fortsat at bide sig fast i Zealand ....


Med venlig hilsen


Gert Jessen


Besvar indlæg

Dato : 26.06.2023 kl.13:13
Brugernavn : John Stihøj

To gode produktnyheder fra Zealand i dag, men alligevel falder aktiekursen. Det viser for mig, at forventningerne var skruet op og nyhederne indregnet (som det ofte er tilfældet - buy the rumour - sell the fact). For mit vedkommende havde jeg indregnet de to nyheder i mit bud på aktiens performance vist i seneste analyse fra 18-05, hvor jeg satte det maksimale opad til 275 på 0-6 måneders sigt. På 12-18 måneders sigt kan aktien formentlig fortsætte mod 325, hvis der ikke indtræffer negative afvigelser. Det afgørende bliver, om FDA godkender CHI og Glepaglutide i starten af 2024. I så fald kan det få mig til at løfte kursmålet en anelse. 


Besvar indlæg

Dato : 24.05.2023 kl.12:22
Brugernavn : John Stihøj

Lige et lille pip fra mig omkring Zealand Pharma. Ironwood Pharmaceuticals har købt VectivBio for 1 mia. USD. VectivBio er i fase 3 med et udviklingsprojekt mod korttarmssyndrom (SBS). Der kommer interim data for et fase 3 projekt i Q2 i år og toplinje resultater for det samlede forsøg i slutningen af 2023. Det interessante er, at midlet mod SBS fra VectivBio kun skal tages en gang ugentligt, mens Glepaglutide fra Zealand skal tages 2 x ugentligt. Jeg ser en alvorlig konkurrent til ZP, der dog er foran tidsmæssigt. 


Personligt synes jeg godt om ZP, men på den korte bane er den kommet foran vognen - i min optik. Hvordan ser I andre på ZP?


Besvar indlæg

Dato : 13.03.2023 kl.08:44
Brugernavn : John Stihøj

Zealand Pharma kan ånde lettet op. Selskabets kontante indestående i SVB på 162,6 mio. kr. er sikret. Beløbet svarer immervæk til 15 % af selskabets likvide beholdning, så det er en vigtig nyhed. Det modsatte ville have været en katastrofe.


Besvar indlæg

Dato : 27.03.2018 kl.17:46
Brugernavn : John Stihøj

Prøvede lige at tjekke hvornår Gattex løber ud af patent. Så vidt jeg kan se udløber Shires patent ud i september 2019. Generisk konkurrence er altid en udfordring, men det gælder jo for alle lægemiddelselskaber.  Så det er jeg ikke så bange for. Men det er en udfordring, enig.


Besvar indlæg

Dato : 27.03.2018 kl.10:55
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg har med interesse læst analysen vedr. Zealand Pharma.


Såvidt jeg ved vil patentet på Gattex udløbe relativ kort tid efter Glepaglitude (forhåbentligt) efter planen kommer på markedet.


Hvordan ser i på den risiko vedr. generisk konkurrence ?


Besvar indlæg

Dato : 30.01.2018 kl.16:58
Brugernavn : John Stihøj

Min kollega Lau Svenssen deltog i går i kapitalmarkedsdagen hos Zealand Pharma. Mødet bekræftede ham i, at det er business-as-usual hos Zealand. Altså er der ingen grund til at ryste på hånden, men det kræver at man er langsigtet af natur.


Besvar indlæg

Dato : 22.01.2018 kl.11:40
Brugernavn : John Stihøj

I en nyoprettet tråd om Zealand Pharma har en bruger spurgt til, hvordan vi gentagne gange kan fastholde køb på Zealand Pharma, når kursudviklingen går den forkerte vej. Jeg vælger at svare i den "gamle" tråd.


Jeg indrømmer, at kursudviklingen er meget skuffende. ZP gik på børsen i 2010 til kurs 83 og i dag 7½ år efter ligger kursen tæt på udgangspunktet. Undervejs har kursen været oppe i 170. 


Jeg kan ikke forklare, hvorfor markedet ser så negativt på aktien, når vi samtidig ser positivt på casen. Faktum er, at ZP aldrig har stået stærkere. 2 produkter på markedet. Partneren, Sanofi, forsøger at få gang i salget, men det går (for) langsomt. I dag har de fået godkendelse fra FDA om at gå i fase 3 med dasiglucagon. ZP har altså aldrig stået bedre, men det kan ikke ses på kursen. Vi kan derfor kun gentage køb, men jeg skal samtidig pointere, at biotek altid er behæftet med høj risiko, og at alt ikke altid går som forventet. Købsanbefalingen gentages dog ikke ud fra devisen om, at vi måske før eller siden får ret. Aktien fortjener en købsanbefaling. Kvaliteten af indholdet i selskabet mener jeg ikke der kan stilles spørgsmål ved. Det gælder udelukkende kursudviklingen.


Besvar indlæg

Dato : 09.08.2017 kl.12:59
Brugernavn : John Stihøj

De får en stor pose penge i hus ved emissionen i USA. Det vil naturligvis styrke selskabet finansielt, så de kan bruge penge på ny forskning. De får jo stadig alt for lidt ud af Soliqua/Suliqua og Adlyxin/Lyxumia. Vi andre udvandes, og det er træls. Jeg holder svl fast, men er enig i, at de snart skylder os (de gamle investorer) noget. De ny er jo foran på point i forhold til os der ejede aktien i går til en kurs på 119. Det er mig fortsat en gåde, at kursen bliver ved med at hænge fast hernede. Man gider snart ikke aktien mere, eller hvad? PS: Jeg sælger IKKE, men jeg køber heller ikke mere. Den får lov til at ligge i "skuffen".


Besvar indlæg

Dato : 09.08.2017 kl.11:57
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg synes saksuseme det er frækt at Zeland Pharma introducerer de nye aktier i USA med så stor rabat. 112kr/stk. Igår lukkede den til 119, og de sidste 4 måneder har den handlet mellem 120 og 140. Hvorfor i al verden skal de nye aktionærer stilles bedre end de gamle (i form af lavere pris) - det går over min forstand.

Og jeg er heller ikke glad for at de derved forøger det samlede aktiantal med hele 16%. Nu vil alle vi eksisterende aktionærer jo kunne se frem til en ca 14% reduceret EPS når indtjeningen en gang indfinder sig.

 

Æv hvor er det dårlig stil :o(


Besvar indlæg

Dato : 03.08.2017 kl.17:24
Brugernavn : Ukendt bruger

Solen skinner heller ikke  ved Flensborg Fjord i Kollund

Har ikke en helt ubetydelig post i ZP.Er ikke bekymret for denne placering,men håber, at nyemmisionen går vel og at der ikke skal gives en alt for stor rabat ved dette salg.Vi må som John skriver forvente en endnu større volatilitet i aktien fremover.

Sanofi må snart" kridte skoene" og få gang i salget af  kombinationspræparatet Soliqua.Håber da ikke, at man er helt paralyserede over Lillys biosimmilar af Lantus  ,men så meget desto mere burde man sætte alle sejl til for at fermme salget af  Soliqua hvor Lantus indgår sammen med ZPs GLP-1 Adlyxin (Victosalignende).Adlyxin har måske også i højere dosering en mulighed for at kunne bruges i behandlingen af fedme.

ZP har andre gode emner i pipelinen som feks et glucagonlignende stof til finregulering af for lavt blodsukker og man har også et præparat til behandling af "korttarmssyndrom" som medfører malabsorption .Denne tilstand er ikke ganske sjælden ,den kan feks opstå efter tarmresection i forbindelse med inflamatoriske tarmsydomme eller blodprop i blodkarrene til tyndtarmen.

Anbefaler at man fortsat er tålmodig, det er jeg selv og lige nu bryder Kl 17 :23 bryder solen igennem!


Besvar indlæg

Dato : 03.08.2017 kl.12:10
Brugernavn : John Stihøj

Hej Gert. Her i Kolding er det heller ikke terrassevejr. Er du flyttet fast til Næstved?

Tiltaget fra ZP er for at gøre noget godt for deres amerikanske investorer. Det er dog et faktum, at de så også flytter en del af likviditeten i aktien fra børsen i Danmark. Det kan man jo godtkalde en form for udvanding. Der bliver mindre liv i aktien i Danmark. Det er ikke noget, vi som investorer skal frygte, efter min mening. Men hold da op hvor er ens tålmodighed sat på en prøve. Det ser så lovende ud for selskabet, men salget skuffer gang på gang. Deres indtægter fra Sanofis salg i Q2 var på et meget lavt og absolut utilfredsstillende niveau. Skal vi ikke vente et kvartal mere? Det tror jeg.


Besvar indlæg

Dato : 03.08.2017 kl.09:58
Brugernavn : ger

Notering i USA og proveny derfra ... hvad tænker I om konsekvenserne på kort og lidt længere sigt, herunder 'udvanding'?


Med venlig hilsen


Gert Jessen ... nu Næstved

(Og absolut ikke på terrassen i dag)


Besvar indlæg

Dato : 01.12.2016 kl.14:28
Brugernavn : John Stihøj

Eli Lillys kopiprodukt Basaglar kommer på markedet 15-12-2016. Lilly er i den grad klar, idet de på siden www.basaglar.com nærmest tæller ned til datoen, hvor de må sende produktet på markedet. De udfordrer primært Lantus, så det er nok primært dette tiltag, der nu vægter negativt videre på ZP. Måske også berettiget. Konkurrencen om markedet intensiveres. Spørgsmålet er jo, om læger og diabetikere vil have et kombinationsprodukt med flere forbedringer, eller om de skifter Lantus ud med Basaglar. Uanset hvad vil det presse Lantus salget hos Sanofi. Det er jo nok også derfor, at Sanofi allerede i januar er klar til at sælge det nye kombinationsprodukt. ZP ser til fra sidelinjen, men for ZP må det være en fordel, at Sanofi nu får meget travlt med at forsvare sin markedsandel med Soliqua. Der burde være plads til begge produkter. Nå men jeg holder nu fast.


Besvar indlæg

Dato : 01.12.2016 kl.14:21
Brugernavn : Bjarne

Jeg læste også godt nok et sted, at Aktieugebrevet havde solgt ud af porteføljen; men så stor magt tror jeg alligevel ikke de har.

Jeg hælder også til forklaringen med den usikkerhed omkring prispresset på diabetes/insulin. Selvfølgelig rammer den også Zealand Pharma. Jeg er selv træt af den store nedtur. Men mon ikke også den samtidig bliver shorted. Det bliver snart alting her på børsen :-)

Vi må nok vente på nogle konkrete salgstal m.m.


Mvh.

Bjarne


Besvar indlæg

Dato : 01.12.2016 kl.13:42
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej John, er det mon ikke nærmere fordi der her for 2-3 dages siden kom nogle resultater frem om at Novos produkt var bedre end Sanofis (så vidt jeg fik hørt med mit halve øre var det ikke kombi-produktet, men den halvdel af det, der allerede er på markedet), og så også den generelle insulin-priskrig?


Hvordan i øvrigt med det der generiske produkt som hende der "Lilly" kommer med den 15.dec, er det konkurrent til Zealand/Sanofis kombinations-produkt, eller behandler de hver deres gruppe patienter (type1 vs type2 diabetes)?

Er der grund til også at frygte intens priskrig og kopiprodukter i den gruppe patienter, som kombi-produktet?


Hvad med det  rene Lixisenatid, er det i samme patientgruppe som Lily's kopi-frederik?


Besvar indlæg

Dato : 01.12.2016 kl.11:25
Brugernavn : John Stihøj

Det er noget af en nedtur aktien har taget i går og idag. Så vidt jeg har kunnet researche mig frem til skyldes det, at en af vore kolleger har anbefalet at lukke aktien. Vi mener fortsat, at man skal holde fast. De gode nyheder er slet ikke indregnet. Men lad mig gerne høre, hvis der er debattører, der har en holdning til aktien. Holder selv fast.


Besvar indlæg

Dato : 22.11.2016 kl.12:15
Brugernavn : John Stihøj

Jo, det er temmelig behersket. Jeg havde gættet på en kurs på 135, og vi så da også en test. Men den holdt ikke. Jeg tror en del tager kortsigtet gevinst. På længere sigt er der meget mere at hente i aktien (tror jeg). Jeg holder selv fast i mine aktier. Kan såmænd godt forstå du overvejer mere køb, men pas nu på ikke at blive for tungt loaded i aktien.


Besvar indlæg

Dato : 22.11.2016 kl.11:02
Brugernavn : Ukendt bruger

Men er det ikke en lidt tarvelig kursreaktion? Jeg mener i kurs 126 er vi jo kun tilbage til den kurs vi havde lige inden FDA udsatte dommen i 3mdr tilbage i August 2016. Jeg havde da forventet at den ville springe noget mere op end det :o.


Mvh Casper, der nærmest overvejer at købe lidt mere op
Besvar indlæg

Dato : 22.11.2016 kl.07:16
Brugernavn : Ukendt bruger

Tillykke til os alle, som har haft den nødvendige tålmodighed. IglarLixi er godkendt!


Besvar indlæg

Dato : 21.11.2016 kl.17:54
Brugernavn : John Stihøj

Ja, vi må vente tålmodigt. Det vil helt klart komme som en fondsbørsmeddelelse (=så alle får beskeden på helt samme tid). En sådan meddelelse kan dog komme efter markedets lukning.


Besvar indlæg

Dato : 21.11.2016 kl.17:24
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej John

Jeg må vist erkende, at jeg rendte med rygter - læste det et eller andet sted, og det var måske et debatindlæg. 

Desværre kan jeg ikke finde det igen...

Men vil sådan noget blive meddelt via en fondsbørsmeddelelse (hvis det hedder sådan), eller via medierne?


Besvar indlæg

Dato : 19.11.2016 kl.10:04
Brugernavn : John Stihøj

Hvor har du hørt, at der skulle komme nyt på det specifikke tidspunkt kl. 23.20. Mig bekendt er der ikke kommet noget nyt endnu. De har sagt i løbet af november. Men lad os krydse fingre for en godkendelse.


Besvar indlæg

Dato : 19.11.2016 kl.00:25
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej alle.

Undskylder på forhånd min uvidenhed, men købte min første aktie i sidste uge, så er først ved at lære, hvordan dette "game" fungerer...

købte ca. 8% i forgårs på forventningen om FDA's godkendelse, som jeg syntes at have læst skulle blive vurderet kl. Ca. 23.20 i dag.

Bliver det en pinefuld venten til på mandag, fordi nyheden først skal forbi Børsen, eller kan det læses andetsteds?

Ikke fordi jeg kan gøre så meget ved det, men vil da gerne have spændingen udløst


Besvar indlæg

Dato : 18.11.2016 kl.18:43
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg skal saft-susme love for, at der er blevet loadet patroner i revolverne de seneste dage. En af dagene var kursen kortvarigt oppe med knap 21%!!


CEO i ZP Britt M. Jensen har just besvaret spørgsmål i en Q&A på Proinvestor.dk. Hun beretter, at der IKKE blev lavet anmærkninger vedr. pen-systemet, da udvalget/gruppen af forskere entydigt anbefalede en godkendelse af iGlarLixi i EU. Endvidere forventer hun, at det bliver godkendt i EU om et par måneder. Jeg synes, det er en særdeles positiv nyhed.


Jeg har en stor indsigt i disse lægemidler, følger ZP tæt og følger den overordnede udvikling. Jeg synes stadig, der er en mindre risiko for, at en eventuel godkendelse hos FDA atter bliver udskudt. På den anden side vurderer jeg, at risikoen for en afvisning er særdeles lille.


God weekend!

Nicolai


Besvar indlæg

Dato : 20.08.2016 kl.15:01
Brugernavn : Ukendt bruger

Meget relevant indlæg.Har selv  indser jeg nu  en for stor position i ZP,dog ikke 4 % af min samlede aktieportefølje.

Forventer da et kursfald på ca 10 % som du selv antyder kan blive resultatet af forsinkelsen det vil heller ikke være urimeligt.Forbliver dog uændret  i min position,men vil under ingen omstændigheder gøre tilkøb.Har stor tiltro til Britt Mejlby,men mener, at det fremover bliver "op af bakke"!


Besvar indlæg

Dato : 20.08.2016 kl.12:10
Brugernavn : Ukendt bruger

Hvor meget tænker i andre at aktien bør falde på denne forsinkelse? Jeg tænker på at der må være to negative faktorer ved udskydelsen:


1) Salget af iGlarLixi (Lixilan) bliver forskudt med 3mdr over "hele kurven", dvs at salget i f.eks. 2018Q2 kun vil blive ligeså stort som det ville have være ti 2018Q1 såfrem godkendelsen ikke var forskudt. Men dette svarer jo reelt kun til at vi sidder med "døde penge" i 3 mdr. Hvis man antager et årligt afkastkrav på 15% (det er jo biotec), vil det dog kun svare til et "tab" på 3.75%


2) Jo tidligere iGlarLIxi kommer på markedet i USA, desto bedre kan det nå at fasttømre sin tilstedeværelse før Novos tilsvarende produkt kommer luskende.


Jeg har noget sværere ved at bedømme effekten af punkt 2 - jeg fornemmer at den er værre end punkt 1, men er lidt i tvivl.

Mon et knap 10% fald i aktiekursen (dvs kurs 110dkk) vil være rimeligt?

Jeg kunne godt forestille mig, at markedet måske kunne overreagere så aktiekursen kunne falde mere, hvorved jeg godt kunne hitte på at samle lidt op, da jeg kun har knap 4% af egenkapitalen sølet ind i Zealand.


Besvar indlæg

Dato : 20.08.2016 kl.11:40
Brugernavn : Ukendt bruger

Pokkers da også - det er åbenbart ikke meget service (i form af hurtig reaktinstid) man får med i købet, når man giver 245mio USD i drikkepenge ifbm sådan en medicingodkendelse... :-(


"København, 20. august 2016 – Zealand Pharma (Zealand) meddeler, at Sanofi har indsendt opdateret information vedrørende iGlarLixi-injektionspennen til de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, som del af registreringsansøgningen for produktet i USA.iGlarLixi er en præmikskombination af lixisenatid (AdlyxinTM/ Lyxumia®) og basal insulin glargin 100 enheder/mL (Lantus®) til én gang daglig behandling af voksne med type 2-diabetes.Indsendelsen af ny information udgør en større ændring (Major Amendment) af registreringsansøgningen, hvilket har ført til, at datoen for en regulatorisk afgørelse er udskudt med tre måneder. En regulatorisk afgørelse for iGlarLixi i USA ventes nu inden udgangen af november 2016."


Besvar indlæg

Dato : 29.07.2016 kl.14:18
Brugernavn : Ukendt bruger

Mats Blom forklarer det i artiklen på finans.dk. Jeg kan ikke tro, han "får lov til" at lufte den holdning i medierne, uden at der generel opbakning i ZP. Godt at få dit besyv med.


Jeg har også engang været kunde i BankNordik - det var et mareridt.


Jeg holder skam også fast. Voucher kortet, Sanofi's brede erfaringer med FDA og det amerikanske marked samt timingen ift. Novo's lancering giver mig en mavefornemmelse af, at risikoen for en afvisning i august er lille. Sanofi har ikke råd til at fejle.


Sker afvisningen, er det formentlig kun pen- og doserings-systemet, der skal ændres. Jeg gætter på, at det tager mellem 3 og 12 måneder. Der er hverken stillet spørgsmål til virkningsmekanisme, bivirkningsprofil eller sikkerhed ift. hjerte- og karsygdom.


Selv ved en evt. afvisning beholder jeg hele min position. 


 


Besvar indlæg

Dato : 29.07.2016 kl.13:59
Brugernavn : John Stihøj

Ja, det var dejligt med den første godkendelse. Lyxumia i Europa sælger dog fortsat ikke særligt godt (8 mio. € jvf. dagens regnskab fra Sanofi). Jeg ser et langt større upside i iGlarLixi og et større commitment fra Sanofis side. Ellers havde de næppe spillet voucher kortet til en værdi af 245 mio. $ for at sikre en hurtig behandling hos FDA.


Der vil altid være skeptikere. Men jeg kan ikke se andet, end at fremtiden først lige er ved at begynde for ZP, men det kræver altså en godkendelse af iGlarLixi i løbet af august. Jeg ved ikke lige, hvorfra ham fra BankNordik skulle vide, at afgørelsen skulle komme 22-08-2016.


Jeg holder fast. Kan ikke lige gennemskue, hvorfor en dobbeltnotering skulle kunne give aktien et løft. Men jeg mener der er mere at hente i aktien.


Besvar indlæg

Dato : 29.07.2016 kl.13:46
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej John.


Så er den første godkendelse i hus. Tillykke til ZP og alle os investorer.

En analytiker fra BankNordik nævnte i et tv-indslag på borsen.dk i går, at afgørelsen vedr. iGlarLixi

lander den 22. august.


Jeg hørte dig i millionærklubben i går formiddags. Du undrede dig over dagens relativ lille kursstigning og sælgere ved kurs 131. I en debat på ProInvestor i går nævnte Helge Larsen, at der er investorer som følger analytikeren Michael Novod, der ikke er bull på ZP. Måske er det en del af forklaringen?


I sidste måned udtalte ZP's finanschef Mats Blom sig til Børsen. Han sagde, at han er åben for en amerikansk notering på den anden side af det amerikanske præsidentvalg med henblik på en langt højere værdiansættelse.

Link til finans.dk: http://finans.dk/Watches/medwatch/ECE8760916/zealand-aabner-op-for-amerikansk-notering/


Hvilken betydning vil det få for os aktionærer, som er langsigtede investorer?

Jeg tænker først og fremmest på risiko og ændringer i kursen.


Vh.

Nicolai


Besvar indlæg

Dato : 26.05.2016 kl.20:00
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Gert og John.


Tak for den vurdering. Jeg var ikke lige bekendt med den seneste ændringen i Nordeas anbefaling. Havde blot læst om deres skepsis for nogle dage siden og undret mig. Forhåbentlig går vi en rigtig spændende sommer/efterår i møde, hvad angår ZP. God aften!


Besvar indlæg

Dato : 26.05.2016 kl.14:58
Brugernavn : John Stihøj

Jeg er så enig. Men husk at med biotek kan alt ske. Det kan ende med, at FDA ikke blankt siger ja. Et nej kan dog have flere "farver". Et blankt nej vil være særdeles skidt for selskab. Et moderat nej (krav om yderligere dokumentation) vil bedre være til at leve med. Men det SKAL blive et ja. Jeg beholder mine aktier. Risikoen er reduceret.


Besvar indlæg

Dato : 26.05.2016 kl.13:08
Brugernavn : ger

Zealand Pharma har dog i går faktisk fået en hævet anbefaling fra Nordea (hold fra sælg), og kursmålet er løftet lidt til 127 kr. De nærmere omstændigheder er jeg dog ikke inde i, men mener ligesom Aktieinfo, at en del af risikoen burde være taget ud af aktien nu og at der med god sandsynlighed kommer en godkendelse i august. Muligheden for at FDA kunne finde på at ønske yderligere data er dog stadig til stede. Tør man 'spille' på det, så burde der alt andet lige ligge en stigning i kortene.


Med venlig hilsen


Gert Jessen, Odense


Besvar indlæg

Dato : 26.05.2016 kl.10:22
Brugernavn : Ukendt bruger

Dejligt at se de gode takter for ZP i dag. Men hvad er årsagen til Nordeas lave kursmål og 'sælg'-anbefaling? Stik modsat Aktieinfos analyser. Er der nogen, der ved noget om det? 


Besvar indlæg

Dato : 27.11.2015 kl.16:53
Brugernavn : John Stihøj

Til information: Vi har netop publiceret en ny analyse på Zealand Pharma. Se nedenstående link.

www.aktieinfo.net/zp27112015/
Besvar indlæg

Dato : 27.11.2015 kl.16:50
Brugernavn : John Stihøj

Hej Nicolai.

Hvis der kommer et købstilbud på fx kurs 300 vil du blive bedt om at acceptere tilbuddet (sammen med alle de andre aktionærer). Når handelen så måtte blive gennemført indsættes der kr. 30.000 på din konto mod at du afleverer dine aktier. Facit: Du tjener kr. 15.000 (forskellen mellem din købspris og opnået budpris).
Besvar indlæg

Dato : 27.11.2015 kl.11:45
Brugernavn : Ukendt bruger

Kære John og forum.

Jeg er også interesseret i ZP og kan se et spændende potentiale.
Ligesom John tænker jeg dog også, at et opkøb kan blive en realitet.

Lad os antage at jeg har købt 100 aktier til kurs 150.
Hvilken betydning får det for mig som aktionær, hvis Sanofi (eller en anden virksomhed) køber ZP?

Vh.
Nicolai
Besvar indlæg

Dato : 16.09.2015 kl.13:28
Brugernavn : John Stihøj

ZP og Sanofi har et stort samarbejde, selvom ZP er en lille brik i Sanofis store forretning. Tanken om et opkøb har strejfet mig. Det burde være langt billigere for Sanofi at købe ZP end at skulle "risikere" at dele en stor del af Upsiden (med de fælles projekter) med ZP. ZP´s børsværdi er lige nu og her 3,6 mia. kr. Spørgsmålet er, hvor meget Sanofi i bedste fald er villig til at betale? Men jo længere hen i processen med Lyxumia og LixiLan ZP kommer (forudsat positivt udfald af forsøg og registreringsansøgninger i USA og Europa) jo dyrere vil ZP alt andet blive.

Selskabet er inde i en særdeles spændende og umiddelbart betragtet meget lovende proces. 158 var seneste top. Kortfristet kan man godt være fristet af at tage lidt gevinst, men jeg tør ikke. Upsiden kan blive betydelig. Uden at der er en direkte sammenligning, så kunne man jo også have solgt Genmab i sin tid til kurs 100 og taget en stor gevinst. I dag er kursen oppe i 650 og markedsværdien 38 mia. kr. Så dyr bliver ZP aldrig, men der må være pæn upside ( hvis alt går vel).
Besvar indlæg

Dato : 16.09.2015 kl.07:54
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Bjarne og forum
Ikke dårligt at "fravælge" at sælge ;-)
Kunne der være hold i spekulationer om, at Sanofi vil afgive bud på ZP, da det vil være billigere for dem end at fortsætte på den her måde ?
Det kunne give en stor præmie tænker jeg.
Den tidligere top på 158 er tæt - skal man sælge eller se tiden an ?
Besvar indlæg

Dato : 14.09.2015 kl.15:21
Brugernavn : Bjarne

Da mit stjernetegn er "fisk", har jeg det med ikke at kan bestemme mig; så alle mine overvejelser gjorde at jeg IKKE fik solgt :-)
Mvh.
Bjarne
Besvar indlæg

Dato : 14.09.2015 kl.11:31
Brugernavn : John Stihøj

Der var jeg godt nok heldig. Valgte nemlig fredag at genkøbe ZP i 124. Nu er jeg fuldt inde i denne aktie igen. Upsiden kan blive stor, men risikoen er også høj.
Besvar indlæg

Dato : 09.09.2015 kl.09:35
Brugernavn : ger

Jeg hælder meget til Johns synsvinkel også, men har dog solgt 1/3 ud for lidt over en måned siden, som i praksis betyder, at de resterende er en stor gratis omgang. Så lykkes både det ene og det andet (biotek er dog sjældent i både pose og sæk), vil jeg da gerne se frem til 300+ om et par år.

Med venlig hilsen

Gert Jessen, Odense
Besvar indlæg

Dato : 08.09.2015 kl.12:15
Brugernavn : John Stihøj

Buy the rumour - sell on facts. Det er jo ofte god latin at sælge på gode nyheder. Jeg ved ikke om ZP (Sanofi) får godkendt Lyxumia i USA, men meget peger i den retning. Og så er der udsigt til indsendelse af ansøgning for LixiLan i USA i Q4 2015 og i Europa i Q1 2016. Ingen ved om der opnås godkendelse, hvilket holder optimismen lidt nede. Men hvis de opnår godkendelse, så er det meget positivt, og så skal Bryan Garnier nok skifte holdning. På kort sigt er der stor usikkerhed. Det drejer sig om at vurdere, om man tror på godkendelser eller ej. Risikoen i aktien er som altid høj (biotek), men jeg synes risiko står godt mål med Upsiden i aktien, hvis altså tingene lykkes. Det er et spørgsmål om tro. Jeg selv halverede min position for en måneds tid siden, men holder fast i den resterende andel. Kunne godt være fristet til at købe de aktier, som du overvejer at sælge:-)

Men husk altid ved biotek: Risikoen er høj, så hvis du har for mange aktier her, så kan jeg godt forstå, hvis du vil drosle lidt ned. Det er måske også dybest set derfor, at jeg endnu ikke har købt op igen.
Besvar indlæg

Dato : 08.09.2015 kl.10:46
Brugernavn : Bjarne

Er der andre end mig, som sidder med en underlig mavefornemmelse ang. Zealand.
Det er som om at flere og flere er usikker på aktien. Bryan Garnier siger at trafiklyset er skiftet til gul.
J.P. Morgan mener at Lixilan kan blive sat under pres af Novo.
Og ja, så er kursen jo som bekendt sevet stille og roligt ned på 121 - fra 167.
Og som bekendt. Når alle regner med gode nyheder bliver man for det meste skuffet.
Overvejer om jeg skal sælge halvdelen.

Mvh.

Bjarne
Besvar indlæg

Dato : 29.08.2015 kl.10:30
Brugernavn : John Stihøj

Pænt regnskab med udsigt til større indtægter end hidtil. Det spændende bliver om/når der opnås godkendelse af Lyxumia i USA samt om LixiLan også kan opnå godkendelse. I så fald indeholder aktien et stort potentiale. Men med biotek er der jo altid en risiko for, at tingene ikke går helt som forventet. Jeg holder i hvert fald fast.
Besvar indlæg

Dato : 30.07.2015 kl.13:42
Brugernavn : John Stihøj

Jeg har også taget toppen af mine ZP. Langsigtet er jeg enig i, at der er mere at komme efter. Men med biotek og udvikling af ny medicin kan alt ske, selvom det lige nu og her ser meget positivt ud for ZP. Jeg ved endnu ikke, om jeg køber igen, men ellers vil jeg også være godt tilfreds med at se resten af beholdningen stige mod 200 indenfor et år tid. Det er i hvert fald min strategi - at beholde resten til minimum kurs 200.
Besvar indlæg

Dato : 30.07.2015 kl.10:59
Brugernavn : Ukendt bruger

Har personligt solgt 15% af mine Zealand.Vil dog gerne købe igen ved et tilbagefald til 140-150.Overordnet set er jeg altså langsigtet,Regnskabet fra deres samarbejdspartner Sanofi viser et pænt salg af Luxymia i kombination med Lantus.Dette salg forventer jeg vil stige kraftigt fremover, da alverdens stater og sygeforsikringer vil forsøge at få en rimelig pris på en behandling i forhold til effekten, som netop denne kombination kan levere.
Besvar indlæg

Dato : 30.07.2015 kl.08:49
Brugernavn : Ukendt bruger

Så for Søren, hvor har der været lagt til kursen de sidste par dage. Meddelelsen fra igår var da noget, der satte damp på.
Det bliver interessant med nyheder og opdateringer i de kommende dage.
Besvar indlæg

Dato : 09.06.2015 kl.23:17
Brugernavn : Ukendt bruger

Har i lang tid været i aktien og endnu længere tid i Sanofi.Var så heldig at købe til børnebørnene da kursen endnu var tocifret ,dagen efter købet var den så trecifret.Rent held,men er nu endnu mere tilfreds med mine køb.
Kan overhovedet ikke se der skulle være problemer med godkendelsen hos FDA.
Du har ret i at pipelinen hos Zealand i.ø.ser fornuftig ud.
Jeg har altså allerede i lang tid satset på aktien og man må ikke glemme at diabetes stadig breder sig som en epidemi.
Ejer dog ikke aktier i Elley Lilly og det er måske en fejl da de nu har lavet en biosimilar som er lig Lantus verdens mest solgte insulin fra Sanofi, som dog søger ad rettens vejen at forhindre, at det kommer på markedet.Elley Lilly har også en værdig konkurrent til Novos GLP-1 Victosa .Deres præparat har den fordel, at det kun skal injiceres en gang ugentligt mod Victosa daglige.Håber personligt, at Novos nye GLP-1 i tabletform kommer inden for en overskuelig tid.Det vil være noget af en præstation da mavesækkens syre og enzymer samt bugspytkirtelens protein spaltende enzymer udgør noget af en udfordringSå vidt jeg har forstået er det lykkedes at lave en coating som forhindre en spalting før det er nået sikkert langt nok ned i tyndtarmen.
Besvar indlæg

Dato : 09.06.2015 kl.21:22
Brugernavn : John Stihøj

Sanofi og ZP bekræfter at Lyxumia vil blive sendt til godkendelse hos FDA allerede primo juli. Det er før
forventet og meget positivt. Et sikkerhedsstudie indikerer gode odds for godkendelse. Pipelines iøvrigt ser
spændende ud (LixiLan i kombination med Lantus). Er det en aktie forum satser på? Jeg ser positivt på
aktien og ejer den. Det kunne være sjovt at høre om andre også kan se potentialet eller kan påpege
noget som jeg burde se som risici.
Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

 

Det siger kunderne:

 • Jeg har længe haft søvnige penge stående i banken, som nu er kommet på arbejde efter jeg blev gjort opmærksom på Jeres råd og viden. Som kvinde gør det mig tryg at følge den daglige opdatering og det har skabt interesse for investering, som jeg før ikke havde kendskab til og allerede har givet mig en bedre privatøkonomi. Tak for det !
  Med venlig hilsen
  Karen i Nordjylland
  Vil du også have større afkast?

 • Som privat investor med egne midler er det vigtigt at kunne støtte sig til troværdig og objektiv information, både på kort sigt og til opsparingsformål.
  Erfaring og viden er særligt vigtigt i usikre økonomiske og geopolitiske tider – alle er jo dygtige, når det kun går op.
  Derfor ser jeg det daglige overblik og råd fra Aktieinfo som en uundværlig inspirationskilde, der for længst har tjent sig ind. Med tak og venlig hilsen – Jens
  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor.

  Vil du også have større afkast?

Kalenderen / Aktier i fokus

28-02-2024

Danmark: Regnskab fra Sydbank, TCM Group, North Media.
Norge: Regnskab fra Lerøy Seafood, Golar LNG.
Tyskland: Regnskab fra Uniper.
USA: Regnskab fra Salesforce.Se hele finanskalenderen

 

Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.