A.P.Møller Mærsk

7306 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 13.10.2017 kl.23:05
Brugernavn : Karsten K

Efter min vurdering har mærsk ikke pengene til at købe DSV. DSV er simpelthen blevet for store for Mærsk. For mig at se er mærsk et selskab der mere og mere lever i fortiden. Jeg synes ikke rigtig der er de store fremtidsvisioner i selskabet ligesom de heller ikke har leveret vækst de sidste 10 år. På container marked læste jeg sidste år at der var en overkapacitet på 30 pct og med en sådan overkapacitet vil mærsk være i samme rolle som den dårligt betalte vognmand, ligesom jeg heller ikke ser de store perspektiver i deres tilbageværende olieaktiviteter men som et positivt element at mærsk olie blev solgt til TOTAL. Jeg mener at vi er på vej ud af oliealderen og olieaktiver vil ende som værdiløse aktiver eller stranded asset. 


Besvar indlæg

Dato : 10.02.2017 kl.00:58
Brugernavn : Ukendt bruger

Pram Rasmussen er snart fortid i AP Møller,endnu engang er mine bønner blevet hørt!På dygtig vis, er han i stand til på Børsen Play i stand til at annoncere det som sin helt egen beslutning.

Det ser nu heldigvis ud til at familien tager hånd om firmaet.Den tidligere ledelse har i min optik kun taget forkerte beslutninger Hvilket jeg har beskrevet i tidligere indlæg.På trods af tilsyneladende frie hænder, har man ikke taget de nødvendige tiltag til digitalisering.Man er endt i den situation, at man risikerer at blive disrupted af en boghandler (læs Amazon.com)Flytning af containere fra punkt A til B er jo stort set det, som de dårligt betalte selvkørene vognmænd på landjorden udfører for DSV.Er Mærsk line ved at blive reduceret til samme rolle på verdenshavene?

DSV har igennem alle årene været bevidst om, at det firma som har den stærkeste EDB -logistik løsning ville slå markedet eftertrykkeligt.Det er da også flere gange bevist ved at de har overtaget firmaer som var større en dem selv.Har ikke engang haft grund til at have en plan B.

Kunne man måske med fordel reducere i APM og købe DSV for pengene?De giver godt nok kun et lille udbytte,men det bliver jo også reduceret i Mærsk.Hvad mener I andre?


Besvar indlæg

Dato : 13.12.2016 kl.23:03
Brugernavn : Ukendt bruger

Kære John Stihøj

Mit ganske korte svar er:Da jeg stadig er massivt investeret i APM, agter jeg at reducere.Ser også frem til ,at formanden tager sit gode tøj og går.  Jeg finder det dog mere sandsynligt, at han får en fyreseddel, da han i den grad har dannet parløb med Smedegaard og hans  ego er nok af en størrelse som umuliggør tilstrækkelig selverkendelse til selv at sige op. Er dog rigtig godt tilfreds med, at der nu er en rigtig shippingmand i chefstolen og ikke en af Mc Kenseys "regnedrenge".Besvar indlæg

Dato : 13.12.2016 kl.16:36
Brugernavn : John Stihøj

Kapitalmarkedsdag hos APM sender kursen endnu højere op. Men reelt er det indtil videre ord. Handlingen kommer indenfor 24 måneder. Efter min mening er aktiekursen kommet lidt for meget foran vognen. Måske skyldes det inddækning af short. For nærværende vil jeg dog ikke købe aktien. Hvad gør I andre?


Besvar indlæg

Dato : 27.10.2016 kl.01:24
Brugernavn : Ukendt bruger

I foråret måtte Smedegård Andersen heldigvis træde tilbage.Kan faktisk overhovedet ikke finde noget som helst positivt som han  i min optik har gjort for firmaet.

Han startede med at sælge af egen aktiebeholdningen til en elendig pris Så sælger han Danske  aktierne til en pris som kort efter stiger med 30 % og endelig sælger han aktiemajoriteten i Dansk Supermarked på et tidspunkt, hvor der sker en sektorrotation mod forbrug.

Jeg har glemt, at han også  solgte kanal rederiet Norfolk line til DFDS,han fik her aktier i DFDS som ligeledes blev solgt før en vældig optur.

En del af pengene er  sandsynligvis brugt til dødssyge opkøb inden for olie og shipping, aktiviteter som hellere skulle have været sat på stand by.

Man har måske været beruset af ønsket om. at have extra store økonomiske muskler til opkøbsmuligheder, som da heldigvis ikke er blevet effektureret.

Formanden Pram Rasmussen må jo have godkendt disse beslutninger.

Forventer og håber da heller ikke at formanden  sidder efter næste generalforsamling.

Ane Uggla har da også udtalt, at man ikke har grund til at være tilfreds når aktionærerne mister penge.

Vi skal være glade for at vi har en stærk ejerfamilie, ellers kunne man frygte, at det kunne gå som det gik med ØK som i tredserne var nordens største selskab.

Ane Uggla besluttede da også, at Holding  valgte at beholde sin forholdsmæssige andel af aktierne i Danske Bank.

Robert Uggla er flyttet til Holding som chef og samtidig er en stjerneanalytiker fra Skagen fondene blevet ansat her.

Meget tyder således på, at planerne kunne være at lave et investeringsselskab som   f.eks Wallenbergernes Investor i sverige.I så fald er det da kedeligt, at man solgte majoriteten i Dansk Supermarked og andelen af aktier i DFDS.

Må mine bønner også blive hørt vedr.formandens exit!
Besvar indlæg

Dato : 26.10.2015 kl.10:46
Brugernavn : ger

Måske en lidt ventet nedjustering, men med de lange briller er jeg stadig om bord. Og ja, p/e er smutte ned på omkring 8, hvilket ikke er meget, men indikerer en usikkerhed om fremtidige indtægter. Og som jeg tidligere har nævnt, så er 9-10-11 tusinde derfor mindre vigtigt. Jeg har dog suppleret med en håndfuld efter nedjusteringen til ca. 9.600 ... går nok ikke helt galt.

Med venlig hilsen

Gert Jessen, Odense

Besvar indlæg

Dato : 30.09.2015 kl.17:17
Brugernavn : John Stihøj

Jeg kan kun tilslutte mig din holdning. PE er efterhånden meget lav og opsamling ved 10.000 bør ikke være forkert. APM er billig og stiger 2,2%. Chr. Hansen handler vel efterhånden til PE 35 og stiger 4,2%. Det er ikke alt jeg forstår, og det skal jeg vel heller ikke. Men jeg vil hellere have APM end Chr. Hansen (uanset at det er en udmærket aktie).
Besvar indlæg

Dato : 30.09.2015 kl.14:45
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej John
Ja der sker ikke meget i APM men helt ærlig handler nu til en p/e omkring de 8...det er da billigt og har
tænkt mig at holde dem de næste år. Langsigtet bør den vel være god. Når nu olieprisen vender må den
virkelig få et godt skub opad.
For mig at se handler den da p.t med en pæn stor rabat. Har lige suppleret lidt i 10.000 kr
Hvad tænker du?
Vh
Besvar indlæg

Dato : 21.09.2015 kl.16:43
Brugernavn : John Stihøj

Jeg forstår såmænd godt din irritation. Det ER en god aktie. Den ER billig. De HAR styr på butikken. De HAR solgt Danske Bank og Dansk Supermarked fra, så udlandet ikke længere kan beskylde APM for at være et uigennemsigtigt konglomerat.

Man alt det virker stadig ikke. Jeg ville dog holde fast. Men hvor er det irriterende at se en billig aktie ikke kan stige, når en række dyre aktier stiger.
Besvar indlæg

Dato : 19.09.2015 kl.16:02
Brugernavn : Bjarne

Det er egentlig sjovt, at hvis man taler aktier med andre,(her tænker jeg på evt. nye investorer) bliver APM mange gange nævnt som en sikker og god aktie. Hvis du køber den, så går du ikke galt i byen osv.
Jeg var ikke bedre selv, da jeg den 14. dec. 2006 købte en aktie - kurs 52107 (incl. omk.) til mit ene barnebarn.
Med henblik på, at når han bliver 18 år; så er der en skilling til bolig/uddannelse.
I går sluttede kursen i 10260 (ny kurs) gammel kurs er altså 53300. Altså et tab på kr. 807,-
Bevares. Der er da kommet udbytte, ikke at forglemme.
Men på snart 9 år ligger kursen stadigvæk på næsten samme niveau.
Men jeg er selvfølgelig meget tilfreds med at den ikke er længere nede. Så han beholder den :-)
Som der er sagt i mange år. At når nu der kommer gang i containerdriften så ................................osv.
Bare lige et lørdagsindspark :-)

Mvh.

Bjarne
Besvar indlæg

Dato : 09.09.2015 kl.09:31
Brugernavn : ger

Den skal nok ad åre tilbage over 16.000+, så om indkøb er 9-10-11 er mindre vigtigt, sagde de lange briller. Kortsigtet er jeg mere usikker ... ser bumpy ud.

Med venlig hilsen

Gert Jessen, Odense
Besvar indlæg

Dato : 08.09.2015 kl.10:00
Brugernavn : John Stihøj

APM Terminals køber spanske Grup Maritim TCB og overtager dermed 11 havneterminaler i Europa og Latinamerika. Købsprisen oplyses ikke, men umiddelbart synes købet af give god mening. Langsigtet køb er min vurdering. Jeg sidder og overvejer et køb, men holder lidt igen. Mon ikke vi kan samle op nær 10.000? Nogle meninger?
Besvar indlæg

Dato : 25.02.2015 kl.09:33
Brugernavn : Lars Bech

6.5% oppe på et regnskab med lavere forventninger. Maersk sælger ud af Danske Bank og udlodder indtægterne - det er ikke dårligt. APM Holding køber dog aktierne i DDB.
Hvad tænker forum om regnskabet ?
Jeg er overrasket over reaktionen.

Besvar indlæg

Dato : 23.02.2015 kl.13:52
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Lars

Mener også der er størst chance for at APM vil falde ved regnskabsfremlæggelsen onsdag .Har selv sat en del aktier til salg i dag på fredagens lukkekurs 14.200 .Forventer dog ikke at de bliver solgt .Lars Person oplyste i Radio 24 syv at teknisk set er den opadgående trend intakt,men han vil ikke selv købe den på nuværende kurs.Venter og ser om min skepsis til teknisk analyse bekræftes! Det er vel ikke andet, end at forsøge grafisk at anskueliggøre aktørerne psykologiske reaktionsmodus som i extreme tilfælde viser lemmingadfærd
Besvar indlæg

Dato : 23.02.2015 kl.13:04
Brugernavn : Lars Bech

Jeg er lige umiddelbart mere bear end bullish. Retningen for C20 er dog op og 60% af stigningen i en akie kommer fra markedet. C20 er dog meget overkøbt.
Læste, at faldet i olie-prisen rammer olie-forretningen hårdere end det gavner skibsdelen.
Aktien er kommet godt igen fra nedturen i oktober.
Jeg tænker dog meget løseligt, at der er mere ned end op.

Besvar indlæg

Dato : 23.02.2015 kl.10:22
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Lau & John
Uha den er svær den her. Har indtil videre et afkast på 20% og overvejrer om det er nu man
skal sige farvel og tak for denne gang, for senere at hoppe ind igen når olieprisen er stigende.
Tror de kommer med et godt regnskab med synes at udsigterne er lidt dystre. På den anden
side er jeg langsigtet, og måske den på den lange bane vil være et godt køb alligevel.
Hvad tænker i om APM ? Sælg eller behold.
Vh
Rasmus
Besvar indlæg


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 

Kalenderen / Aktier i fokus

21-06-2019


Sverige og Finland holder lukket.
Tyskland: Kl. 9.15: PMI-tal.
USA: Kl. 15.45: Service PMI-tal.
Se hele finanskalenderen

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.