Columbus

15244 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 08.05.2024 kl.13:06
Brugernavn : ger

Fra marts til maj  i år er vi nået et godt stykke af vejen mod i al fald en fordobling (efterår 2023 lå vi rundt 6). Kurs 10 er jo blot et tal, men der ligger et og andet psykologisk i, at kursen nu er tilbage tocifret. Så holder de snuden i sporet resten af året, ser det stadig ret ok ud.

Med venlig hilsen

Gert Jessen


Besvar indlæg

Dato : 20.11.2023 kl.09:56
Brugernavn : Kim

Helt utroligt at se på, ikke helt normalt for et selskab som indfrier,men Kunøe får da en masse billige aktier ,og når han de 90% kan han jo så afnoterer og så sælge til en god pris, sådan som det kun er vokset i indtjeningen ,og han ville jo også gerne stoppe når han blev 80 ikk, ikke ofte man ser sådan en stillestående kurs i selskaber det går godt for.

Besvar indlæg

Dato : 17.11.2023 kl.14:00
Brugernavn : John Stihøj

Jeg er helt enig med dig Gert. En fordobling af aktiekursen burde være muligt. Købsinteressen for aktien er dog nærmest ikke eksistrende, uanset hvad Columbus melder ud. Forstår det ikke. Det ender nok med, at Kunøe køber aktien ud af børsen. Jeg læste, at han ikke mener aktien burde være børsnoteret. Jeg beholder mine aktier. De gør det bedre end aktiekursen viser.


Besvar indlæg

Dato : 17.11.2023 kl.12:21
Brugernavn : ger

Selv den store ret positive omtale med flere artikler i Børsen på det seneste ser ikke ud til at rykke Columbus ret meget - fra 6 til 6,5 på en uge er jo egentlig blot status quo. Må indrømme, at jeg har suppleret lidt mere (igen igen), da den røg under 6. Den burde med de nye mål kunne nå det dobbelte eller deromkring, som også Aktieinfo peger på i analysen (det er ikke kun Kunøe, der køber op - uden sammenligning i øvrigt).  

Artiklerne lader tydeligt skinne igennem, at der kan være en afnotering på vej; hovedaktionæren er sandsynligvis et sted på vejen mellem 70% og 90%. Hvad tænker I andre og Aktieinfo om perspektivet og tidsrammen?


Med venlig hilsen


Gert Jessen 


Besvar indlæg

Dato : 22.10.2023 kl.16:46
Brugernavn : Mcd234

Hvad mener du da en rigtig kurs burde være?


Besvar indlæg

Dato : 22.10.2023 kl.16:40
Brugernavn : ger

For lige at kommer John i forkøbet ... Når der er tale om strategiske akkvisitioner med vækst og nye segmenter for øje, ja så kan der ofte ses lidt bort fra normale bogholderdata (blot de ikke løber helt i skoven). I dette tilfælde giver det nok rigtig god mening .. alt giver i øvrigt god mening for Columbus; undtagen kursen :-)


Med venlig hilsen


Gert Jessen
Besvar indlæg

Dato : 22.10.2023 kl.15:56
Brugernavn : Mcd234

Så du nener et opkøb på 30 x ebitda er et godt opkøb?
Besvar indlæg

Dato : 27.09.2023 kl.17:17
Brugernavn : John Stihøj

Jeg forstår simpelthen ikke, at aktiekursen slet ikke får nogen opdrift. De leverer hvad de lover og købet af ICY anser jeg som visionært. Markedet for cybersikkerhed må tilføre vækst til Columbus. 


Når det går fint, så forstår jeg bare ikke, hvorfor Protector sælger sig ud på dette lave prisniveau. Godt vi har Kunøe til at samle op. 


Besvar indlæg

Dato : 27.09.2023 kl.09:38
Brugernavn : Kim

Det er godt nok blevet dårligt med interesse for Columbus, et selskab som var helt  ude i torvene da kunøe overtog i  2004, og det køre bare derud af nu, er der en der ved lidt om cybersikkerheds selskaber og indtjeningen  i dem, ud fra nutidens kæmpe problemer med netop cybersikkerhed, burde det vel være en ret god ide at han købte dette . ?https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/13676642/columbus-kober-icy-security-aps-udvider-forretningen-for-at-imodekomme-kunders-eftersporgsel-efter-cybersikkerhed?publisherId=13559831


Kim 


Besvar indlæg

Dato : 21.09.2023 kl.17:56
Brugernavn : Kim

Ja John stihøj spændende selskab


Utroligt som kunøe køber op, han tror godt nok på sit selskab,  det ender måske med han  sidder med 90%,? er vist 4 gang bare her i september  han køber op, men det idag var godt nok en ordentlig post ,bliver spændende hvad dette ender ud i


Hilsen Kim 


Besvar indlæg

Dato : 28.08.2023 kl.17:54
Brugernavn : John Stihøj

Jeg er enig med dig Kim. De leverer kvartal efter kvartal. Der er dog fortsat lav omsætning i aktien, og det kendetegner flere mid-cap aktier. Investorerne fravælger åbenbart denne type af selskaber, uanset hvor godt det går. Tror bare vi skal væbne os med tålmodighed. Senere i år kommer deres strategiplan for 2024-26 - måske det kan sætte liv i aktien. 


Besvar indlæg

Dato : 28.08.2023 kl.14:12
Brugernavn : Kim

Det er da ret underligt at det går godt for 9 kvartal i træk, og så ligger aktien og roder rundt omkring 6 kr dag efter dag, selv om deres udbytte ikke er højt, så viser det trods alt der er overskud, så forstår simpelthen ikke den ikke er steget ,men på et eller andet tidspunkt kommer det.


Hilsen Kim


Besvar indlæg

Dato : 26.07.2023 kl.10:02
Brugernavn : Kim

Syntes også det ser lovende ud, derfor har det også undret mig der slet ikke bliver skrevet om columbus , og når man gennem mange år har set hvad kunøe er god til , og samtidig bliver ved at opkøbe aktier selv, så kan jeg ikke se for mig det ikke bliver godt, men bare at vente og se det gør jeg i hvertfald.


Kim


Besvar indlæg

Dato : 26.07.2023 kl.09:56
Brugernavn : John Stihøj

Ja, Kunøe køber løbende. Og senere i år kan vi se frem til en ny strategiplan, som Gert også nævnte i sit indlæg. Det må blive en plan om lønsom vækst i niveauet 10 % årligt, og det er altså ikke så ringe endda.


Besvar indlæg

Dato : 26.07.2023 kl.09:54
Brugernavn : Kim

Ja har også bemærket kunøe har købt en del, så bliver spændende at følge, beholder også mine.


Hilsen Kim.


Besvar indlæg

Dato : 26.07.2023 kl.09:54
Brugernavn : John Stihøj

Jeg synes aktien uberettiget går under radaren hos alt for mange investorer, men sådan er det desværre for mange aktier udenfor LargeCap-segmentet. Columbus har på de indre linjer gjort meget for at fremstå som et rent konsulenthus med fokus på en mere snæver kreds af kunder. Ideen og strategien forekommer at være korrekt. God ledelse og en storaktionær, der hele tiden bakker op. Netop storaktionæren kan sikre os mindre aktionærer et godt afkast, når han før eller siden vil foretage et EXIT. Og det nærmer sig. Jeg mener absolut, at man med fordel kan holde fast i aktien - også selvom kursudviklingen ikke ligefrem har været med os. Tak for at bringe lys på aktien her på debatten.


Besvar indlæg

Dato : 26.07.2023 kl.09:39
Brugernavn : ger

Ja, den brede interesse er begrænset, selvom John & Co. har gjort en god indsats for at hæve bevidstheden om Columbus.  Ib Kunøe har så sent som i juni købt en slat mere i Columbus ... så ingen tvivl om, at i al fald han tror på casen. Jeg har stadig en pæn portion tilbage og har ligeledes suppleret lidt for nyligt. AktieInfo har den jo også stadig i porteføljen. Om det bliver et salg eller stærkere fokus på egen forretnings vækst, må vi lade os overraske af. Men på kort sigt afventer vi den nye startegiplan, som måske kan give noget mere syn for sagen. Hvorom alting er ... jeg beholder aktien i porteføljen. 


Med venlig hilsen


Gert Jessen


Besvar indlæg

Dato : 26.07.2023 kl.09:22
Brugernavn : Kim

Det er sjældent der er interesse omkring Columbus, på trods af selskabet er efter sigende lavt værdi sat og de giver da lidt udbytte, men mon ikke kunøe snart stopper og sælger selskabet han bliver jo snart 80 og havde han ikke selv sagt han ville stoppe der  ? 


Besvar indlæg

Dato : 16.03.2021 kl.08:04
Brugernavn : John Stihøj

Et udbytte på 6 kr. for en aktie i kurs 14 er ikke hverdagskost. Det undrer mig, at de ikke beholder en del af pengene fra frasalget tilk fx opkøb, men det er åbenbart sat helt på pause. Man vil helt og holdent satse på konsulentdelen. Måtsætningen er øget vækst og indtjening fremadrettet. Jeg kan ikke lige nu og her sætte et nyt kursmål. Skal lige have læst det regnskab, som de kommer med i dag. Inden udbyttet har jeg indikeret kurs 18 som et niveau i tilfælde af et take-over bud på selskabet. Det skal naturligvis tilpasses nedad, men overordnet mener jeg fortsat casen ser interessant ud. Så jeg beholder aktien og venter på nyt om den kommende CEO. Der går nok lige en lille uges tid før en ny analyse er udfærdiget.


PS: Tak fordi du oplyser OS yngre læsere om hvad en regnestok er:-)


Besvar indlæg

Dato : 15.03.2021 kl.19:24
Brugernavn : ger

En ekstraoridnær dividende var jo ventet efter det gode frasalg, men 6DKR pr. aktie er mere, end jeg havde forventet - også fordi noget af provenuet skulle (gen)investeres i forretningen (eller måske benyttes til opkøb).  En dividende på lidt under halvdelen af børskursen er bemærkelsesværdig, men da set før. Så ... hvad nu? Har AktieInfo tænkt sig at tage regnestokken frem igen ift. justering af kursmål?


Med venlig hilsen


Gert Jessen


PS Til info for yngre læsere: en regnestok er en analog lommeregner, der forsvandt i løbet af 70'erne... 


Besvar indlæg

Dato : 07.03.2021 kl.19:52
Brugernavn : John Stihøj

Bestyrelsesformand Ib Kunøe har til itwatch udtalt, at aktiekursen er for lav. Han stiller os et højt udbytte i udsigt og nævner, at man er tæt på at have en ny CEO. Jeg har aktien og mener også der er upside i aktien. Andre holdninger og vurderinger? 


Besvar indlæg

Dato : 06.01.2021 kl.13:00
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej John

Salget af To-increase blev noget bedre end du forventede således EURO 113 mio. ca. salgspris DKK 842 mio. og gevinsten i forhold til bogført værdi EURO 98 mio. ca. DKK 730 mio. Pr. 30. september 2020 var indre værdi pr. aktie DKK 5,58. Nu er indre værdi pr. aktie vejledende DKK 11,44. Jeg har ikke taget højde for en evt. beholdning af egne aktier.

Columbus enters into agreement regarding divestment of To-Increase (omxgroup.com)

Hilsen Jens KristianBesvar indlæg

Dato : 23.11.2020 kl.15:07
Brugernavn : John Stihøj

Jeg er ved at udfærdige en analyse på selskabet. Konklusionen er ikke helt lagt fast endnu, men du kan godt regne med at vi løfter kursmålet. To-Increase kan indbringe en høj salgspris. Nærmere kan jeg ikke komme det endnu. Men hold øje med vores side, hvor du kan se, når en ny analyse uploades.


Besvar indlæg

Dato : 23.11.2020 kl.12:37
Brugernavn : ger

Historien har det med at gentage sig selv nogen gange ... i al fald har jeg stadig en pæn sjat Columbus (det der med det ubeslutsomme og 'dovne' og ikke få solgt) + suppleret til kurs 6, da alt røg i hullet i foråret. Nu er de som varslet på vej med ny topchef og opstramning af strategien (faktisk går det jo ikke dårligt i Columbus). Så kursen er igen på vej op (hvor den burde være) ... så mit spørgsmål er blot: Overvejer AktieInfo at revidere kursmålet , f.eks. for 12-18 måneder, der næsten er nået i disse dage?


Med venlig hilsen


Gert Jessen 


Besvar indlæg

Dato : 20.01.2017 kl.13:30
Brugernavn : John Stihøj

Der var du vel nok heldig, Gert. Jeg selv droslede lidt ned, men kan ikke lige huske prisen. Vel nok omkring de 12 kr. Har stadig restbeholdningen, som jeg ikke har tænkt mig at sælge. Jvf. seneste analyse har vi køb og kursmål 14-17 på 12-18 måneders sigt.  Analysen er fra 14-11-2016. Deres opjustering var ganske markant, men CEO´en fastholder deres langsigtede mål. Så måske var Q4 2016 bare meget bedre end normalt. Nu skal vi lige se årsregnskabet, før vi kan vurdere om kursmålet skal fastholdes eller have et nøk opad. Men jeg mener, at man kan holde fast (skrevet af en der selv ejer aktien, husk det).


Besvar indlæg

Dato : 20.01.2017 kl.11:06
Brugernavn : ger

Som tidligere nævnt overvejede jeg i sommeren 2016 at skippe halvdelen og så se, hvor resten kunne bære hen. Ubeslutsomhed og dovenskab har betydet, at jeg stadig har hele portionen. Nogen gange er det fint blot at sidde på hænderne. Så spørgsmålet er, hvor vi nu er på vej hen? Aktieinfo's kursmål på 12-18 måneder er så vidt jeg husker maksimalt 17 fra analysen i november 2016. Der er vi næsten nået op på et par måneder. Derfor: tænker I kursmålet skal hæves efter den seneste udvikling?


Med venlig hilsen


Gert Jessen, Odense  


Besvar indlæg

Dato : 01.08.2016 kl.19:09
Brugernavn : John Stihøj

Hej Monrad. Kan du ikke uddybe dit indlæg? Vil nemlig gerne forstå det:-)


Besvar indlæg

Dato : 01.08.2016 kl.15:34
Brugernavn : Ukendt bruger

En lommeregner er et elektronisk regneredskab. Det blev i '00erne erstattet af google og dumhed.


Besvar indlæg

Dato : 29.07.2016 kl.10:27
Brugernavn : John Stihøj

Til lykke med den flotte gevinst. Forstår godt hvis det kribler i fingrene for at sælge halvdelen og løbe med på frihjul på den anden halvdel. Vi kommer med en ny analyse efter 25-08 (Q2 regnskabet), hvorfor jeg ikke vil forholde mig til kursmålet endnu. Jeg kan dog sige, at jeg selv holder fast (har dog kun en gevinst på 140%), idet jeg anser et bud på selskabet for sandsynligt. Storaktionæren må jo på et tidspunkt være interesseret i at sælge hans ejerandel, idet han er kommet godt op i årene. Og et salg vil næsten indebære et bud på hele selskabet. Jeg synes det ser fornuftigt ud og jeg holder fast.


Besvar indlæg

Dato : 28.07.2016 kl.15:39
Brugernavn : ger

Columbus nærmer sig kurs 10.00 (har været handlet i 9.95 i dag). Vil det sige SP i AktieInfos optik? Jf. analysen 4.5.2016:

Kursudvikling 12-18 mdr.: 8,5 – 9,5 (uændret). Eller hvad tænker I nu? Jeg sidder med et afkast på over 250% på 2 år, og burde vel se mig om efter noget andet. Måske SP på halvdelen og så lad trenden køre sammen med virksomhedens gode udvikling?


Med venlig hilsen


Gert Jessen, Odense


Besvar indlæg

Dato : 21.03.2014 kl.10:16
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg synes case ser interessant ud. Forventet EBITDA 80 mio i år og 100 i 2015. Enig med Gert. Det må
blive kurs 5-6.
Besvar indlæg

Dato : 19.03.2014 kl.09:35
Brugernavn : Bjarne

Min ligger også i skuffen, og er nem at få fat i.
Hvad er en lommeregner?

Mvh.

Bjarne
Besvar indlæg

Dato : 18.03.2014 kl.19:41
Brugernavn : ger

Og med dagens bekræftelse ser det mere end fornuftigt ud. Et resultat på 80+ i 2014 kunne måske ende med et på 100, så indtil videre holder deres udmeldinger i 2015 planen. Det vil alt andet lige pege på et meget pænt kurspotentiale på en lille krones penge. I praksis måske mere, hvis planen går helt i mål eller overgås. På min regnestok peger det på kurs 6-7 i løbet af 2015-16. Så det.

Med venlig hilsen

Gert Jessen, Odense

PS For yngre læsere: En 'regnestok' er et regneredskab, som i 1970'erne blev fortrængt af lommeregneren. Men vi er vel et par stykker tilbage, som stadig husker dette fantastiske stykke geniale plastik.


Besvar indlæg

Dato : 13.01.2014 kl.10:09
Brugernavn : Ukendt bruger

Selskabet har netop opjusteret forventningerne til 2013. Nu ventes et EBITDA-resultat på 70 mio. kr. (før 60 mio. kr.). Omsætningen ventes at lande på 870 mio. kr. Vi har netop begået en analyse på selskabet, som kan læses via nedenstående link. Med dagens opjustering rykker målet om et EBITDA-resultat på 100 mio. kr. i 2015 nærmere. Det gør aktien interessant.

www.aktieinfo.net/columbus/
Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

 

Det siger kunderne:

 • Jeg har længe haft søvnige penge stående i banken, som nu er kommet på arbejde efter jeg blev gjort opmærksom på Jeres råd og viden. Som kvinde gør det mig tryg at følge den daglige opdatering og det har skabt interesse for investering, som jeg før ikke havde kendskab til og allerede har givet mig en bedre privatøkonomi. Tak for det !
  Med venlig hilsen
  Karen i Nordjylland
  Vil du også have større afkast?

 • Som privat investor med egne midler er det vigtigt at kunne støtte sig til troværdig og objektiv information, både på kort sigt og til opsparingsformål.
  Erfaring og viden er særligt vigtigt i usikre økonomiske og geopolitiske tider – alle er jo dygtige, når det kun går op.
  Derfor ser jeg det daglige overblik og råd fra Aktieinfo som en uundværlig inspirationskilde, der for længst har tjent sig ind. Med tak og venlig hilsen – Jens
  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor.

  Vil du også have større afkast?

Kalenderen / Aktier i fokus

28-05-2024


Norge: Regnskab fra Cadeler.


Se hele finanskalenderen

 

Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.