Novo Nordisk

129847 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 13.06.2018 kl.16:44
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg sælger ikke Novo Nordisk aktier før jeg har brug for pengene - min beholdning er steget over 400% siden køb, det går lidt op og ned - men jeg ser ingen grund til at aflevere en større del af fortjenesten til SKAT lige nu - der er jo også et pænt årligt udbytte.

Og Novo Nordisk er, så vidt jeg kan se helt i front med nye produkter.

Og så er den vestlige verdens livsstil jo ikke ligefrem så risiko for diabetes 2 formindskes...


Besvar indlæg

Dato : 09.06.2018 kl.14:29
Brugernavn : Lei

Novo falder i kurs idag,men retter sig lidt sidst på dagen.Udlandet er nettokøbere!Mener det kunne være en overvejelse værd at købe aktien for de investorer som ikke har den i porteføljen.De er jo for at gentage mig selv stadig verdens mest innovative producent som fremstiller midler til behandling af diabetes og som er verdens største insulinproducent.

PS:Er identisk med nedestående "Ukendt bruger"


Besvar indlæg

Dato : 09.08.2017 kl.23:01
Brugernavn : Ukendt bruger

Tak for din meget hurtige og meget skarpe konklussion.Der var jo tidligt på dagen en del "katten om den varme grød" kommentarer, som feks.at man lige skulle vente til middagstid, når udenlandske investorer begynder at blande sig i handelen.....

Din chef Lau  var tilsyneladende heller ikke imponeret , da han var i radio 24 syv.Han nævnte også Pandora, som han heller ikke plejer at være begejstret for, men hvis jeg har forstået det rigtigt, nævte han, at Novo blot har en børsværdi på 5 -6 x Pandoras.Personligt opfatter jeg Pandora som ren  junk, og da aktieinvesteringer  drejer sig om fremtidig vækst ,vil jeg vove den påstand, at om 5 år kan Pandora investorer kun ærgre sig over, at de ikke har konverteret til dagens kurser.

Som jeg har nævnt flere gange tidligere, breder diabetes sygdommen sig nærmest epidemisk og der er nok større risiko for at kunderne bliver dødtrætte af Pandoras charms  og billige vedhæng end at Novo bliver disruptet af genterapi ,transplantation af insuliproducerende celler eller hvad der ellers kan ske på den front.

Man må med dagens regnskab idet mindste konkludere, at Novo stadig er markedsleder og den mest innovative med flest stoffer i pipelinen.


Besvar indlæg

Dato : 09.08.2017 kl.09:11
Brugernavn : John Stihøj

OK regnskab her til morgen fra Novo. Prispres i USA vil blive forstærket i 2018, men nogen guidance giver selskabet ikke. Men bemærk at de betoner, at de er sikre på at kunne leve op til de langsigtede mål. Det ser ganske pænt ud, synes jeg. Hold fast.


Besvar indlæg

Dato : 13.01.2017 kl.00:19
Brugernavn : Ukendt bruger

Mine positioner i Novo er helt uændrede såvel i privat som i pensionsdepoter.Burde naturligvis have reduceret i pensionsdepoterne i tide.Nu er kursen imidlertid nede i et niveau som ikke frister til salg.Dette uanset hvad Dominic Beskos mener om medicinalaktier i almindelighed og Novo i særdeleshed.Tjente faktisk ganske godt på hans råd om græske bankaktier i sin tid,men hoppede da heldigvis ikke på SAS.

Forventer faktisk at Novo fortsætter med at betale gode udbytter og de får jo unægtelig flere aktier for færre penge nu hvis de fortsat køber aktier tilbage.Formentligt vil de dog prioritere udbytte frem for tilbagekøb.Novo kan fortsat falde,men jeg tror nu ikke  den lander i 150 som er nævnt af Dominic  Beskos tidligere.Forventer at  et evt.fald vil stoppe ved ca.200.

Lige nu ser det hele naturligvis broget ud og jeg forstår, at det er en prøvelse for de investorer der er kommet sent ind i aktien.

For at gentage mig selv:Novo er stadig det mest innovative og førende selskab inden for den diabetes en sygdom som stadig breder sig nærmest epidemisk.De har de bedste præparater måske til en pris som vanskeliggør afsætningen på den korte bane.

Sanofi har ikke været særlig innovative og må nu se  deres storsællert Lantus  plagieret af Lilly som producerer det som en biosimmilar.

Kære medinvestorer, jeg mener stadig at Novo er en aktie som hører hjemme i en portefølje af danske aktier.Har man ingen kan man dog sikkert "skynde sig langsomt " med at købe!


Besvar indlæg

Dato : 12.01.2017 kl.15:17
Brugernavn : Bjarne

Mon ikke den store stigning i dollarkursen kan red dem et stykke hen ad vejen i 2016.

Mvh.

Bjarne


Besvar indlæg

Dato : 12.01.2017 kl.11:49
Brugernavn : Ukendt bruger

Altså "Far" (Dominic Bescos) er jo mildelt talt på vagt overfor Novo, som fremgår af flere af videoerne i nedenstående:

http://momentummarkets.dk/nyheder/


Og da meget af Novos fremgang de sidste mange år har skyldtes marginfremgang (altså højere og højere insulinpriser), kan den også snildt få mindsket indtjeningen selvom afsætningen (i antal stk) forøges.


Det er muligt at Novo vil klare sig fint i de næste år, men det er også muligt at de ikke vil. Og ved deres egen base case med en vækst på - var det ikke 5%/år - synes jeg at en PE på 17 i bedste fald er fair. Hvis derimod det negative scenario kommer til at udspille sig og indtjeningen ligefrem falder, er det da ikke helt urealistisk at Novo kan falde yderligere.

Husk på, at et fald på f.eks. 10% i insulinpriserne alt andet lige vil sænke omsætningen med 10% men hvis overskudsgrden er ca 33%, vil indtjeningen jo falde ca 10%/33% = 30%.


Så jeg ville nok være varsom. Det er ikke sikkert, at det går galt, men da der ikke er sådan super meget opside i den synes jeg ikke det er risikoen værd. Men jeg er selvfølgelig også barginhunter af "værste skuffe", så jeg køber sjældent noget med to-cifret PE værdi med mindre den er i en turnaround eller af anden grund har midlertidig lav/negativ indtjening. ;o)Besvar indlæg

Dato : 12.01.2017 kl.10:14
Brugernavn : Petersen

Nej vi skal holde fast og eventuelt supplere efter det franske

presidentvanlg i maj måned.

Hvis jeg ingen Novo havde ville jeg nok vente til efter det franske valg.


Besvar indlæg

Dato : 12.01.2017 kl.09:25
Brugernavn : John Stihøj

Trump affyrede noget af en bredside mod medicinalaktier på gårsdagens pressemøde.

Det var hårde ord som "medicinalindustrien slipper af sted med mord". At industrien har været "katastrofal". Han sagde ganske klart, at medicinalpriserne kommer til at falde, hvilket vil spare USA for milliarder af dollars på medicinaludgifter.

Nu gik det ellers lige så godt med medicinal- og biotek. Skal vi flygte ud af bagdøren, eller hvad tænker I andre?


Besvar indlæg

Dato : 19.10.2016 kl.11:38
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg tilkøbte igen i 270 området, og har nu den ønskede mængde aktier.
Det er en langsigtet investering.
Havde en fornemmelse af, at den måske kunne komme ned omkring 240, men ville ikke satse på det, fordi den var så oversolgt.
Det er de eneste TA tanker jeg har gjort mig, har købt ud fra FA.
Men vi skal måske indstille os på en længere periode med kurser under 300.


Besvar indlæg

Dato : 18.10.2016 kl.21:58
Brugernavn : Ukendt bruger

Der virker som om alle de sædvanlige Novo debatører er paralysede.Det forstår jeg da udmærket,det havde jeg måske også været hvis jeg ikke havde prøvet lignende kolde afvaskninger før.

Sidder dog helt roligt i båden uden hverken at købe eller sælge.Overvejer dog at købe yderligere til børnebørnene,

Synes at man klogeligt kan overlade til de udenlandske investorer at foretage brandudsalg.Det forbavser mig dog, at avisernes erhvervssider fremstiller danske investorer som jubel optimister og amatører.  Forventer at aktien ad åre vender tilbage til de tidligere pæne takter.Det tror jeg fuldt og fast på, om ikke før, så når de orale applikationer af GLP 1 og senere insulin foreligger.

Aktuelt er aktien formentligt ikke for den kortsigtede investor.

Husk nu at Novo er markedsleder inden for  behandling  af diabets som er en nærmest epidemisk accelerende sygdom!

Hvad mener de teknisk orienterede investorer om Novo?


Besvar indlæg

Dato : 08.08.2016 kl.22:49
Brugernavn : Ukendt bruger

Vi ser ofte at fald pga. regnskaber ebber ud efter ca. 3 dage.
Kursen i dag nåede ned til den tidligere bund, men der ligger en endnu lavere bund omkring 305.

Jeg købte sidst på dagen, men vil ikke blive overrasket, hvis vi ser 310 eller lidt lavere.
Mit chart for RSI14 siger 21,9.Besvar indlæg

Dato : 08.08.2016 kl.20:21
Brugernavn : Ukendt bruger

Aktien var/er jo stadig lidt dyr med en PE lidt over 20 (omend det kunne være meget værre, hvis man ser på de andre danske aktier), og det kræver en relativt god vækst for at retfærdiggøre så høj en prissætning. Så hvis væksten pludselig falder fra 15% til f.eks. 7%, bør prisen jo være en helt anden (de 15% og 7% er blot eksempler og ikke et udtryk for at det er de præcise tal for Novo). Det er vel altid i fasen, hvor en aktie går fra høj vækst til normal vækst, at smækket for den høje prissætning kommer, og hvem ved hvor grelt prispræsset bliver når Hillary forhåbentlig kommer til magten, eller om Zealand/Sanofo/Eli/xxx pludselig kommer med noget der er bedre eller billigere, eller at Diabetes pludselig bliver kurrerbart. Jeg synes ikke, at aktien er så risikofri som alle tilægger den at være, og uha jeg bliver helt bange ned i maven på Leis vegne når jeg hører om at har og tænker, at hvis det var mig ville jeg helt sikkert sikre noget af gevinsten, så der stadig er råd til en Ferrari eller to selv hvis katastrofen skulle ske og Novo tanker ;o) Selv den bedste aktie kan jo pludselig få rap over nallerne af den ene eller anden grund. Se f.eks. bare den store amerikanske hospitalskæde "Community Health Systems (CYH)", der fra 2000-2015 har vokset både indre værdi og indtjeningen med ca 10% om året og længe flagrede rundt på 40-60 stykker med en PE på knap 20 indtil den bare fik gedigne stryg startende i slutningen af 2015 og nu ligger i kurs 12...
Besvar indlæg

Dato : 08.08.2016 kl.17:54
Brugernavn : John Stihøj

På to dage er der barberet 125 mia. kr. af værdien på Novo Nordisk. Jeg er ikke objektiv, idet jeg nævnt i tidligere indlæg købte på 333 og idag har suppleret op på 319,9. Men jeg synes, at kursfald på næsten 14% på to handelsdage forekommer overgjort. Jeg er ganske godt tilfreds med nu at have en gennemsnitspris på 326,45. Jeghar sjældent set et teknisk chart, hvor en aktie er så oversolgt med en RSI tæt på 10 (nør RSI er nede i 20 betegnes det normalt som MEGET oversolgt). Nu må vi se, om ikke kursen genvinder noget af det tabte i morgen.


Besvar indlæg

Dato : 05.08.2016 kl.21:22
Brugernavn : Ukendt bruger

Vil forsøge at være objektiv mht til Novo,men det er jo svært ,når man selv efter dagens kursfald stadig har 30 doblet sin primært store investering år tilbage.Samtidig er min hustru og jeg i stand til at leve komfortabelt af udbyttet alene som skrevet i et tidligere indlæg.Ser da også frem til aflønningen før tid med de 3 kr pr aktie som er annoceret til udbetaling i august.

Hvis jeg skal være helt ærlig, kan jeg ikke anbefale at investere i Novo kortsigtet.Mener potentialet de næste par år er begrænset.Langsigtet mener  jeg dog casen er intakt.De er stadig  markedsførende indenfor insuliner og  indenfor GLP 1 segmentet.I løbet af 4 år forventer jeg, at Victosa og Semaglutid kan administreres i tabletform og kort tid efter kan det samme blive tilfældet med insulinerne.Foranstående forudsætter dog, at man er villig til at betale hvad Novo ønsker.

Sælger altså ikke en eneste af mine Novo aktier det overlader jeg til de udenlandske investorer.


Besvar indlæg

Dato : 05.08.2016 kl.16:23
Brugernavn : John Stihøj

Der er jo mange Novo fans blandt læserne på debatten. Regnskabet idag var jo OK, men de taler om lavere priser næste år i USA. Det vil kunne betyde en mærkbar nedgang i indtjeningen næste år til de kommer med nye produkter. Jeg hørte Lars Rebien Sørense på Børsen PLAY tv idag, og har var meget ærligt i hans udtalelser. Jeg havde ikke aktien, men kunne ikke dy mig her i 333 i eftermiddag. Satser på en kortsigtet positiv rebound, hvor jeg så går ud. Jeg tror desværre ikke vi endnu har set bunden for aktien, selvom et 10% fald på regnskabet kan forekomme overgjort. Men hvad mener alle I andre med meget større kendskab til Novo om dagens udvikling. Lei: Holder du fast? Hvad siger I andre?


Besvar indlæg

Dato : 19.05.2016 kl.22:34
Brugernavn : Ukendt bruger

Har jeg sovet i timen ,eller er det noget alle investorer er bekendt med? Da jeg i aftes læste Børsens artikel vedr.GLP1 (Victosa og Semaglutid) i tabletform, blev jeg positivt overrasket, idet jeg ikke havde forventet, at det kan være en realitet allerede om 4 år.

Synes faktist, at det burde have givet anledning til en pæn kursstigning i aktien eller at det i det mindste var blevet nævnt i radio 24 syv.

I min optik er det intet mindre end revolutionerende behandlingsmæssigt og Novo tror jo så meget på det, at de bygger en fabrik i USA til 12 miliarder.

Det bekræfter mig endnu engang i min opfattelse af analytikernes begrænsnininger når det gælder Novo.

Alle med interesse i Novo bør læse dagens Børsens side 6 og 7!Besvar indlæg

Dato : 04.05.2016 kl.10:09
Brugernavn : Ukendt bruger

Novo er nu kommet ned i en pris som kunne være atraktiv.Hvad siger teknikken?.

Specielt finder jeg, at deres GLP1 segment(bl.a.Victosa) er uhyre interessant.I USA udgør det 10 % afdiabetesmarkedet og man forventer en fordobling til 20%.

Som noget helt nyt har danske hjerneforskere (bl.a.Professor Albert Gjedde) vist at liraglutid dvs Victosa kan forsinke eller måske forebygge udviklingen af Altzheimers demens.Denne sygdom er ud over personlige og familiære tragedier et kostbart

samfundsmæssigt problem.Alene i danmark er er mindst 50.000.

Læger vil nok tage dette med ved behandling af diabetes og det kan sikkert medføre et yderligere salg af både Victosa og Semaglutid som kun skal injiceres en gang ugentligt formentligt med samme effekt også på Altzheimer.


Besvar indlæg

Dato : 11.03.2016 kl.18:42
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej John Stihøj og andre NN fans.(ret mig hvis du ikke også er fan John)!
Man er jo altid tilbøjelig til at tro på det man vil tro på.Mener også, at det på langt sigt er en vinderaktie som i øvrigt altid har været for dyr.
Finder dog samtidigt Axel Steuchs betragtninger meget relevante.Gad vide om ikke de samme overvejelser kunne have været gjort tilbagevende gennem årene.Novo har blot hidtil været i stand til at levere varen.
For min egen del mener jeg ikke at et fald på 15% er sandsynligt,skulle det endelig ske, ville jeg alligevel blive i aktien på trods, at at det ville udløse et miliontab.Har jo prøvet det tidligere,men blev heldigvis i aktien.
For at gentage mig selv,glem ikke at diabetes stadig breder sig som en epidemi og at der globalt er utroligt mange udiagnosticerede diabetikere. Novo er i min optik stadig er global markedsleder.
NN kan kun vanskeligt behandles relevant i analytikernes test og analyse systemer.Et af de bedste forsøg er nok Axel Steuchs graf i NP investor,men den er nu nok noget forenklet.
Besvar indlæg

Dato : 11.03.2016 kl.14:36
Brugernavn : John Stihøj

Så vidt jeg forstår Axels udregning mener han, at NN er for dyr. Det kan man jo altid diskutere, men langsigtet tror jeg på NN som en vinderaktie.
Besvar indlæg

Dato : 08.03.2016 kl.09:22
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Johan
Rigtig interessant skriv og tilgang til Novo fra Axel Steuchs hånd. Det er meget værd at læse og forholde sig til.
Besvar indlæg

Dato : 07.03.2016 kl.12:06
Brugernavn : Ukendt bruger

Så er der kommet justering af kursmål efter nyheden om Victoza.

npinvestor.dk/nyheder/novo-en-stribe-finanshuse-justerer-anbefalinger-og-kursm%C3%A5l
Besvar indlæg

Dato : 06.03.2016 kl.23:26
Brugernavn : Ukendt bruger

Til orientering. På npinvestor.dk under ekspert blogs har Axel Steuch et indlæg med teksten "NOVO reber overraskende sejlene! Hvad betyder det for markedsværdien?"
Her kommer AS med et bud på kursudvikling ud fra FA og TA.
Besvar indlæg

Dato : 05.03.2016 kl.16:51
Brugernavn : Ukendt bruger

Endelig fik Novo atter luft under vingerne efter at et stort studie viser en signifikant mindre hyppighed af hjerte-karsygdom hos diabetikere i Victosa behandling. .Trods en stigning på på 6,5 % fredag ligger kursen dog stadig 5 % under kursen ved årsskiftet.Personligt fattede jeg aldrig, at aktien nærmede sig 300 efter offentliggørelsen af et flot regnskab.
Forventer nu at aktien snart endnu engang skal teste den tidligere top på lidt over 400.
Kan tekniske analytikere fortælle mig hvad der kan forventes hvis aktien ikke er i stand til at forcere den tidligere top.Kan man i så fald forvente et fald til 240 eller måske lavere som visse mørkemænd antyder.Sker det vil jeg da personligt købe flere.
Mener stadig at man skal holde på sine Novo aktier.
Besvar indlæg

Dato : 03.02.2016 kl.18:46
Brugernavn : Ukendt bruger

Det var ellers noget af et bump.Det er jo helt klassisk at Novo falder i forbindelse med aflæggelsen af i min optik gode regnskaber,denne gang kan man næsten sige at faldet er i anden potens.Problemet er naturligvis, at man kun melder en vækst ud på 5-9 % for 2016.Senere forventer man dog at komme tilbage til tocifrede vækstrater.Mange analytikere finder formentligt udmeldingen noget vag.Jeg synes blot det bekræfter mig i, at det er et seriøst foretagende som ikke vil tages i at love for meget.Naturligvis er det svært med en omsætning på over 100 miliarder og et nettoresultat på 35 miliarder at opretholde de høje vækstrater.
Jeg mener de har så meget i pipelinien og markedet for diabetesmidler er i konstant vækst.Husk at Novo er markedsleder.
Med dagens fald på 7,6 % til kurs 349 skulle det være sandsynligt med et rebound.
Udlandet har som sædvanligt solgt voldsomt ud både i går,men specielt i dag.Tror dog at træet nu er grundigt rystet.Er stadig tryk ve at være massivt investeret i Novo.Får vi en rentestigning er udbyttet på 6,40 kr nok for lidt til at Novo kan holde kursen,men det forventer jeg ikke foreløbigt.
Besvar indlæg

Dato : 21.12.2015 kl.23:00
Brugernavn : Rokkedal

Jeg vil også bakke Lei's synspunkt op omkring Novo Nordisk - det er den eneste aktie jeg er 100% tryg ved, også selvom der måtte komme bump. Du kan roligt beholde alle aktier, jeg så et interview for nylig med Mads Krogsgård tror jeg han hedder (forskningsdirektøren). Hans ansigtsudtryk da han blev spurgt om fremtiden fortalte alt - der kommer mange gode nyheder fra dem de næste 2-3 år.
Besvar indlæg

Dato : 20.12.2015 kl.22:37
Brugernavn : Ukendt bruger

Tillader mig at svare Investoren i den gamle tråd,af hensyn til continuiteten.
Du berører et for mig meget kendt problem, da min egen portefølje igennem alle årene i tiltagende grad rummer Novo aktier.Jeg har væsentligt over 20 % i aktien,men har valgt ikke at rebalancere ,hvilket jeg hidtil ikke har fortrudt.For min del er det vel også et luxusproblem, idet jeg ved salg fra pensionporteføljerne ikke kan genkøbe før aktien er faldet urealistisk meget.I min private portefølje ville der skulle falde et større beløb i skat ved salg, så jeg bagefter ikke kan leve komfortabelt af udbyttet alene.
Lad mig stille et modspørgsmål:Findes der andre aktier du finder dig lige så komfortabel ved at investere i ?Reducer hvis svaret er ja!
PS:Købte mine første Novo aktier i 1980'erne.Mine bankrådgivere har i alle årene rystet på hovedet,objektivt set med god grund,men fri mig for deres råd!
Besvar indlæg

Dato : 16.10.2015 kl.12:04
Brugernavn : John Stihøj

Til lykke med købet i 347. Jeg er enig med dig. Købte selv i 348,7. Glem det med daytrading.
Besvar indlæg

Dato : 15.10.2015 kl.14:28
Brugernavn : Rokkedal

Novo Nordisk i 347 !!?? Og en eller anden Day-Trader snakker om Kurs 322-314 ??
Har købt på kursen i dag og mener meget (læs for meget) negativt er indregnet i denne kurs - glæder mig til Q3 regnskabet.
Besvar indlæg

Dato : 27.09.2015 kl.22:58
Brugernavn : Ukendt bruger

Efter godkendelsen i USA af Tresiba i fredags ,
forventer jeg, at det bliver en dag, hvor man er glad for at være aktionær i Novo.90 % af analytikerne havde dog forventet dette så en optur på 5 % er nok mere realistisk end optur på 10%.Dette interval er jo nævnt af analytiker i Sydbank Søren Løntoft.Nordea er helt euforiske med hensyn til fremtiden.
Hvis ikke godkendelsen var kommet havde det været en katastrofe formentligt med et kursfald på mindst 15 %.
Inden euforien breder sig vil jeg da lige minde om at de tyske sygekasser ikke finder Tresiba så revolutionerende i forhold til Levemir at de auotmatisk givere tilskud til Tresiba.Novo pointerer at Tresiba giver færre tilfælde af hypoglycæmi (for lavt blodsukker) hvilket jo også kan være ubehageligt og i nogle tilfælde ligefrem meget farligt.Imidlertid er det jo en almen trend, at de offentlige kasser skal spare og fru Clinton har jo også meldt sig i dette kor.
Med andre ord,det er måske en ide "at spise brød til"!
Besvar indlæg

Dato : 26.08.2015 kl.17:20
Brugernavn : John Stihøj

Når nu Postdanmark nedlægger 45 jobs i Danmark ved udflytning af aktiviteter til Indien, så er det dejligt, at det går så godt for NN, at der nu investeres i en udvidelse af fabrikken i Måløv med nye 100 jobs. Jeg synes det er rart, at selskabet investerer i fremtiden - det lover godt for denne.
Besvar indlæg

Dato : 25.08.2015 kl.17:52
Brugernavn : John Stihøj

Hi-hi. Ja du har nok gjort en god handel med købet i 355. Bedre end os:-)
Besvar indlæg

Dato : 25.08.2015 kl.14:05
Brugernavn : ger

Når I dygtige drenge i AktieInfo anbefaler Novo som fint køb på 385, så må et supplerende køb på 355 da være endnu bedre :-). Som sagt så gjort. Mandagens hul i jorden kunne I (eller jeg) jo ikke lige forudsige ...

Med venlig hilsen

Gert Jessen, Odense
Besvar indlæg

Dato : 07.08.2015 kl.16:27
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Lars
Du kan sikkert med fordel snart supplere din beholdning af Novo aktier også til dine piger.Mine døtre var så heldige, at deres børneopsparing for over 20 år siden blev konverteret til Novo aktier !
Du er jo også til teknisk analyse,hvad siger teknisk analyse om Novo ? Du har jo stor respekt for Demetras Svend Jørgen Jensen.Investin Demetra er steget 2,41 % år til dato.Jeg fortsætter selv at beslutte mine investeringer.

Besvar indlæg

Dato : 07.08.2015 kl.11:49
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Lei
Super-interessant, at man nu definerer obesity som et stort område på linie med insulin.
Det giver masser af nye muligheder, da obesity desværre er den moderne civilisations store udfordring.
Lad os se om aktien bliver presset lidt til et godt entry og så ryger der lidt ind i depotet til mig og mine piger.
Besvar indlæg

Dato : 06.08.2015 kl.14:30
Brugernavn : Ukendt bruger

Kvartalsregnskabet skuffede ikke,men det er helt klassisk, at kursen falder.Under forudsætning af, at aktiemarkedet generelt fortsætter den stabile kurs, forventer jeg der er pæne stigninger i vente på Novoaktien.
Besvar indlæg

Dato : 30.04.2015 kl.09:28
Brugernavn : John Stihøj

Personligt har jeg her til morgen tanket op i Novo Nordisk. Jeg er lidt forundret over, at aktien falder i dagens marked. Regnskabet var flot og aktien må være på vej mod 400 indenfor x antal måneder.
Besvar indlæg

Dato : 23.02.2015 kl.12:14
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Lars
Herligt med lidt mandags drillerier, opfatter det positivt. Jeg er endnu på overvejelsesstadiet med hensyn til at reducere. Er udmærket klar over at toget stadig er i bevægelse med TINA som passager. Det kan måske fortsætte året ud, med stop og" pull back" i mindre grad undervejs. Kommer den gamle floskel som sell in may and stay away til at gælde?
Er udmærket klar over, at jeg udstiller mit manglende kendskab til teknisk analyse som giver store muligheder, men som i tilfældet med Demetras aktiesalg i efteråret viser også store begrænsninger.Investorerne her er formentlig gået glip af et tocifret afkast og nu stiger man ind på et meget højt niveau.Det kan du vel næppe være uenig i. Svend Jørgen Jensen har i radio 24 syv i det absurde talt for investering i obligationer selv om det var selvklart, at der ikke kunne være tocifrede afkastmuligheder her. Vil mene at så er man altså alt for fixeret ved sine "tendenskurver". Det er lykkedes undertegnede i både 2013,2014 og foreløbig i 2015 at præstere tocifrede afkast. Måske skyldes det udelukkende held og det kan jo ikke fortsætte. Er der en boble under udvikling på vej i obligationsmarkedet?
I øvrig mener jeg at Novo stadig er købeværdig til dagsaktuelle Kurs!
Besvar indlæg

Dato : 23.02.2015 kl.08:11
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Lei
Jeg har generelt meget stor respekt for deres model, der virker godt over tid. Jeg har dog endnu til gode at finde den strategi, der virker 100% af tiden og det er nøjagtig det tilfælde, som Demetra er rendt ind i.
De bruger ikke "burde være indlysende", når deres model siger noget andet.
Mange modeller sagde i IT-boblen, at man skulle shorte markedet - hvor mange gik ikke konkurs på den model, når markedet var så irrationelt.
Deres model har givet købssignal nu fordi det globale marked i deres adfærdsmodel er gået over 60.
Er det ikke netop TINA, der er på spil ? Er det dig eller Demetra, som er forkert på den mht. at
reducere ?
Hvorfor vil du reducere ? Fordi markedet er steget meget ? Husk nu TINA ;-)
Hvis du fornemmer lidt mandags-drillerier, så er du helt rigtig på den ? ;-)
Besvar indlæg

Dato : 20.02.2015 kl.21:40
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Johan og andre heldige Novo ejere.
Ja,man må atter sande, at kursstigninger kommer når man mindst af alt forventer det!
Johan,det er sikkert udmærket, at du har solgt en mindre portion til 314.Er ikke til teknisk analyse,men mener, at du med fordel kan genkøbe ved 300 til 304 hvis det i.ø. passer i din strategi.
Jeg er ved gennemlæsning af denne tråd truffet på Demetras tekniske analyser på Novo ,men samtidig må jeg konstatere, at de stadig har ret mht,rentefaldet.Må dog samtidig advare imod at tage deres aktieråd .I artiklen på bagsiden af dagens børsen skriver Simon Kirketerp, at Svend Jørgen Jensen og holdet bag Investin Demetra solgte alle aktier i den 300 mio store portefølje i efteråret.Man meldte da ud:Galt eller genialt.Det var altså helt galt og man glemte, at Tina (there is no alternativ) fortsatte med toget.Det burde ellers have været indlysende at investorene tvungen af de lave renter fortsat måtte jagte afkast i alternative investeringer.Feks aktiemarkedet.
Man er dog ikke mere faste i kødet end at nu fylder 40% aktier i porteføljen på et tidspunkt hvor alle vi andre overvejer at reducere.Tænker nu om ikke det også denne gang er mere galt en genialt,
Besvar indlæg

Dato : 20.02.2015 kl.16:22
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg sender mange venlige hilsener til Lei.

Utroligt, at der ikke har været skrevet i denne tråd siden juni 2013.
Ikke mindst efter den succes historie Lei skrev, har jeg været standhaftig i aktien, som nu udgør ca. 20%
af min portefølje.
Standhaftig indtil idag, hvor jeg har solgt en mindre del i 314 med henblik på måske at kunne købe igen
lidt lavere.
Hvis det ikke lykkes, er jeg rigtig godt tilfreds med indkasseret gevinst og min beholdning som sådan.
Besvar indlæg

Dato : 21.06.2013 kl.14:56
Brugernavn : Ukendt bruger

Børsen har også en længere artikel, link.

For en ordens skyld, er det ikke mig der i dag har postet et Novo chart på EI eller nævner
noget om et gammelt gap :-)

borsen.dk/nyheder/virksomheder/artikel/1/260374/novo_maa_se_konkurrenterne_loebe_med_hovedrollerne.html
Besvar indlæg

Dato : 21.06.2013 kl.11:48
Brugernavn : Bjarne

Efter at der er faldet mere ro på de negative (mange gange korrekte) og til tider små og ubetydelige historier; er det nu åbenbart Novo, som skal bombarderes med ganske små ligegyldige negative ting. En kendiskok ved navn Paula Deen, som samarbejder med Novo angående diabetes venlige opskrifter, er nu blevet anklaget for racisme. Utroligt, ar det skulle være så vigtigt, at man skal vide det.
Man skulle virkelig tro, at der er nogen, som gerne ser Novo længere ned.
Sikken en aktieverden.

Mvh.

Bjarne
Besvar indlæg

Dato : 20.06.2013 kl.15:45
Brugernavn : Ukendt bruger

John – jeg er varigt skadet – altså efter at være blevet kørt over flere gange, når jeg
har været ude af aktien.
Jeg har vist skrevet tidligere, at jeg egentlig har det dårligt med at være ude af aktien,
derfor købte jeg i dag 2. portion, da den nåede mit delmål, som var 876-880, med risiko
for at blive kørt over også når jeg er inde i aktien.


Lars – jeg kunne heller ikke se noget i tebladene, men hvis mit køb i skal være en
rettesnor, så burde aktien falde.

Aktietilbagekøbsprogram til trods faldt kursen 2,7% forleden og 2% i går. For en måned
siden var kursen i 1020, og er nu faldet med ca. 13%.

Stigningen fra ult. dec. (904) til primo feb. (1100) var stejl. Den blev brat banket ned i
885, og der er vi så for anden gang. Fra toppen svarer det til et fald på knap 20%.
Spørgsmålet er hvor meget ”modvinden og ridser i lakken” bør ”koste” på kursen og
allerede er indregnet nu.

Du kender chartet, og da der er sket brud af ”linien” med test og afvisning, så ”ser”
chartet ret negativt ud, men bliver af den grund ikke selvopfyldende. Der er nu vandret
modstand i ca. 900.

Novo er en ”tung” aktie, og når den tunge ende vender nedad, kan det virke
selvforstærkende. Modsat kan der også være en grænse for meget aktien for ”lov” til at
falde.

Som du skriver, så er ingen usårlig. Din fornemmelse for 10 dage siden var jo rigtig, og
set alene ud fra chartet kan jeg da godt følge dine overvejelser. Chartet (og tidligere
fokus på 840 området) var medvirkende til, at jeg ikke også købte den sidste 1/3 i går..
Besvar indlæg

Dato : 19.06.2013 kl.15:46
Brugernavn : Ukendt bruger

Ord som kaffegrums, heksekunst og metode-sikkerhed vælter rundt i min hjerne, Johan ;-)
Selv stærke soldater kan blive ramt af dårlige tider. Med de kedelige historier pt., så burde
det være oplagt at shorte aktien på trods af Novos tilbagekøbsprogram.
Besvar indlæg

Dato : 19.06.2013 kl.15:46
Brugernavn : Ukendt bruger

Hov-hov Johan. Jeg troede altid du lod chartet tale:-) Jeg forstår nu godt, at du samler op. P.t. er jeg ikke selv i aktien, men jeg overvejer da også at købe lidt. På sigt kan det ikke være forkert. Den skal nok komme igen.
Besvar indlæg

Dato : 19.06.2013 kl.15:18
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg vil helst at det var bunden, det ser det da ud til at være det for i dag.
Nu da jeg har 2/3 af ønskede beholdning, kan jeg afvente kursudviklingen med lidt mere
ro.
Kursen skal gerne tilbage over ca. 900, ellers kunne chartet indikere kurser som 845 eller
måske 780.
Hvis det havde været enhver anden aktie end netop Novo, ville jeg sikkert have gået efter
f.eks. 845. Så i dette tilfælde vinder tiltroen til Novo altså over TA :-)
Besvar indlæg

Dato : 19.06.2013 kl.12:05
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Johan
Tillykke - bliver "spændende" om dit 2. køb var på bunden eller om der skal handles for 3.
gang længere nede.
Besvar indlæg

Dato : 19.06.2013 kl.10:54
Brugernavn : Ukendt bruger

Lige til orientering, så er der gaps i 874,50 og 828,50.
Det er også et opad i 1065, men lidt langt væk lige nu.
Besvar indlæg

Dato : 19.06.2013 kl.10:28
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Lars
Så fik jeg den 2. trediedel af Novo aktier, men jeg tør ikke købe den sidste 1/3 nu.
Dette er alene begrundet ud fra chartet.
Jeg synes, at ugechartet fra 4-traders "trækker" i samme retning som Demetra's
vurdering.
Nu får vi se om støtten omkring 878, som er testet her i formiddag, kan holde.

www.4-traders.com/NOVO-NORDISK-A-S-1412980/technical_analysis-full/
Besvar indlæg

Dato : 18.06.2013 kl.12:12
Brugernavn : Ukendt bruger

Demetra har en fornyet holdning - eller er det ikke blot en fortsættelse ?
Test af undersiden af modstand er sket og er det manglende brud op over en ny potentiel
svækkelse ?
Hvis jeg ikke tog på en længere sommerferie, så ville jeg kigge grundigt på charts og
overveje Bear Novo :-)

www.demetra.dk/finansblog/var-det-korrektionen-i-novo-aktien/
Besvar indlæg

Dato : 12.06.2013 kl.16:10
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg har stor respekt for Demetra og Svend Jørgen Jensen. Man gad vist hvad de nu siger til, at Novo er steget tilbage over sit 200 dages glidende gennemsnit i 935. For mig at se ligner det oplæg til test af 50 dages snittet i 965. Jeg ser desuden et teknisk gab oppe nær 1.050. Det er mit kursmål indenfor 3-6 måneder. Vi må se om jeg eller Demetra får ret:-)
Besvar indlæg

Dato : 11.06.2013 kl.11:48
Brugernavn : Ukendt bruger

Demetra,"bøndernes "fondsmæglerselskab holder jo som regelen tungen lige i munden og følger trenderne i det absurde.Gad vide om de stadig mener, at den lange rente er for nedadgående.Det er da ikke umuligt at Novo vil falde væsentligt og Demetra har et mantra som tilsiger at det er vigtigere at holde sig ude af et faldende marked end at være med i et stigende marked.
Det er absolut muligt at tjene penge ved at være i markedet hele tiden."Aktiestinsen" en pensioneret svensk stationsforstander som nu er over 90 år ejer nu et 3 cifret milionbeløb ved altid at være i markedet.Hans mantra er at aktiekursstigninger ofte kommer når man mindst af alt forventer det.Desuden mener han, at man ved at gå ud får en modvilje til at genkøbe aktien til en højere pris selvom man burde gøre det.Det tror jeg personligt har medvirket til at mange er gået glip af være med i den eventyrlige rejse som Novo aktien har foretaget.Han finder det naturligvis meget vigtigt at man er meget omhyggelig og selektiv i sit valg.
Besvar indlæg

Dato : 10.06.2013 kl.13:08
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej John
Mon ikke journalisten har snakket med en masse mennesker og det har fået nogle til at
tænke/gisne/gætte ?
Besvar indlæg

Dato : 10.06.2013 kl.13:02
Brugernavn : Ukendt bruger

Demetra ser jo unægtelig noget sortsynet på Novo. Jeg håber ikke, at de får ret.
En tanke har slået mig. Novo begyndte jo at falde i sidste uge sådan for alvor. Kunne man forestille sig, at der er nogle, der har vidst at der ville komme en meget negativ omtale af selskabet i DR Nyhederne? Journalisten må jo have været bredt omkring for at lave et sådant nyhedsklip.
Besvar indlæg

Dato : 10.06.2013 kl.09:56
Brugernavn : Ukendt bruger

Demetra skriver om Novo idag


www.demetra.dk/finansblog/novo-aktien-i-en-meget-kritisk-teknisk-position/
Besvar indlæg

Dato : 10.06.2013 kl.07:47
Brugernavn : Ukendt bruger

Godmorgen forum!
Hvad med den linkede artikel om Victoza og bugspytkirtelkræft ?
Synes, at Novo så ret presset ud i fredagens handel på trods af, at deres opkøbsprogram
stadig kører hver dag (mener det er omkring 60.000 styk ?).
Måske ser vi 880 før vi ser os om ?
Jeg har taget bestik af Novos svaghed og købt bear OMXC20. Overvejer også Bear Novo
2X.

www.business.dk/medico/myndigheder-toever-med-indgreb-over-for-novo-medicin
Besvar indlæg

Dato : 01.06.2013 kl.16:48
Brugernavn : ger

Den er jeg med på ... der skal f.eks. bare et ganske lille pip til fra FDA, så er vi under 880.

Med venlig hilsen

Gert Jessen, Odense
Endelig på terrassen igen
Besvar indlæg

Dato : 31.05.2013 kl.22:39
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Lei
Jeg ser først nu det du har skrevet. Er tikket ind, mens jeg sendte ugechart.
Jeg tænkte netop på dig, da jeg skrev 880 og vores ordveksling i marts. Foranlediget heraf
købte jeg først i april Novo, 1/3 position.
Ikke mindst efter dagens udvikling og ud fra chartet, vil jeg afvente og se om kursen
kommer ned mod 876-880. Det er blot 5% fra dagens kurs, så det er, som du skriver
bundfiskeri.

Besvar indlæg

Dato : 30.05.2013 kl.22:56
Brugernavn : Ukendt bruger

Også et ugechart for Novo.

gupl.dk/697081/
Besvar indlæg

Dato : 30.05.2013 kl.22:54
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Johan
Held og lykke med dit bundfiskeri.Det kan vel lykkes,men efter min mening kun hvis det øvrige aktie marked "tonser" opad.Den målt på nøgletal dyre Novo aktie har det med at være meget tung i det i et bull marked,men er meget resistent i et bear marked.
I øvrigt mener jeg at Novo over års sigt vil give at fornuftigt afkast og den hører i hvert fald hjemme i alle porteføljer over 1 milion.
Aktie info har altid fundet, at den var for dyr,var for år tilbage tæt på af sælge ud efter et møde i Vojens arangeret af Aktie info,kursen var da 250..Det ville have kostet et tocifret milionbeløb.
Kun sure gamle mænd der ikke er kommet med i tide vil ikke røre aktien med en ildtang!
Har man aktien skal man definitivt holde fast i den!
Besvar indlæg

Dato : 30.05.2013 kl.19:15
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Lars

Som jeg har skrevet længere nede i tråden, så er jeg blevet kørt over flere gange, når jeg har været ude af aktien. Jeg købte en mindre portion først i april for ikke at være helt ude, men vil godt have suppleret, meget gerne til under 880 :-)

Det bliver aktien jeg vil købe, men altså ikke ved 927.

Jeg kan fuldt ud se mulighederne i certifikater, og for 5 år siden ville jeg sikkert have boltret mig i Nordeas certifikater, men da jeg i perioder ikke kan følge eller agere i markedet, begrænser det min aktivitet, og her passer aktier ligesom lidt bedre ind. Mine muligheder for at shorte er certifikater, men i så fald bliver det kun for kortvarige positioner.

Novo holdt skansen i dag med kurs 950.
Atter en positiv dag for Vestas, desværre negativ for G4S - øv!
Sender screen print fra Nordea's platform af Bull Vestas 2ND, beautiful.
Meget flot stigning i Danske Bank op gennem modstanden i 112.

gupl.dk/697072/
Besvar indlæg

Dato : 30.05.2013 kl.08:13
Brugernavn : Ukendt bruger

Godmorgen Johan !
Handler du så aktien eller et certifikat ?
Har været på certifikat-kursus med NordNet, men er først med Vestas for alvor begyndt at
kigge på certifikater. De gør, at jeg føler jeg bedre kan lave position sizing og tage en tidlig
mindre position og senere fylde mere op. Misser jeg en optur, så er jeg med via gearingen.
Der findes 2 udbydere i DK og flere i Sverige, som også har langt flere aktiv-klasser som
f.eks. guld.
Lad os bare håber på 927 :-)

Besvar indlæg

Dato : 29.05.2013 kl.23:24
Brugernavn : Ukendt bruger

MA 50 er godt nok brudt, men kursen blev stoppet ved MA 200 i dag, som har holdt flere
gange.
Så vi skal have et bekræftet brud af MA 200 før der dømmes nedtrend.
Der er endvidere vandret støtte i 927.

Men lad den bare komme nedad, så jeg kan komme "billigt" ind i aktien :-)

gupl.dk/697033/
Besvar indlæg

Dato : 29.05.2013 kl.22:21
Brugernavn : Ukendt bruger

Novo tog et ordentligt dyk idag. Kiggede på den tidligt og chart var ikke interessant, men nu
ser den ud til at have brudt sin optrend, så nu er det måske snarere tid til Bear Novo-
certifikater !
Novo køber mindst 60.000 aktier om dagen pt., men det var ikke nok.


gratisupload.dk/vis_billede/697010/
Besvar indlæg

Dato : 02.04.2013 kl.19:14
Brugernavn : Ukendt bruger

Noco er for mig at se for dyr målt på nøgletal. Der er ingen tvivl om, at diabetes er en sygdom, der kun evil vokse, men andre selskaber er altså godt med omkring udvikling af nye produkter. Novo satser på Victoza og har travlt med at forsvare produktet som værende bedre end alle de nye mulige konkurrentprodukter. Jeg har imidlertid ikke lægefaglig viden til at vurdere om Victoza vitterlig er så meget bedre end konkurrenternes. Der er delte meninger. Danske investorer mener Novo er langt foran konkurrenterne og at det taler for en højere prissætning af aktien. For nylig kom JP Morgan Chase med en analyse af Novo, og den forekom temmelig negativ, men efter min mening berettiget. Personligt har jeg ikke aktien, og jeg skal heller ikke have den. Andre forekommer mere interessante og billigere målt på nøgletal. Beklager Lei, men sådan ser jeg på tingene. Men jeg kan kun ønske dig til lykke med det fantastiske afkast, som du har haft på Novo Nordisk. Let your winners run, har været en god devise for dig. Godt gået.
Besvar indlæg

Dato : 27.03.2013 kl.00:04
Brugernavn : Ukendt bruger

Interessant portefølje. Stor eksponering mod medicare. Generelt solide industrier. Du har
gjort mig opmærksom på Yara. Den er hermed kommet på min observationsliste. Du ejer
både Lerøy og Marine Harvest. Dette er også aktier jeg rigtig godt kan lide, jeg nåede bare
aldrig ind i dem før jeg synes raketten var nået lidt for højt. Jeg er dog gået en anden vej
for nylig. Jeg investerede i Austevoll Seafood i stedet. Austevoll er bl.a. hovedaktionær i
Lerøy.
Besvar indlæg

Dato : 26.03.2013 kl.08:24
Brugernavn : Ukendt bruger

Korrektion:Naturligvis ejer jeg ikke aktier i Ejendomsselskabet Norden der blev jeg tvangsindløst da pensionskasserne havde over 90 %,købte i stedet Jeudan.Har i.ø.glemt, at jeg havde akier i Fisker og Nielsen,Ford Motor Compagny ,Sophus Behrendsen og endelig Thrane og Thrane,da disse blev købt af børsen.Mine Schering og Mannesmann aktier i Tyskland blev engang i tidernes morgen også købt af børsen.Afnotering har således givet et godt bidrag til væksten.
Besvar indlæg

Dato : 25.03.2013 kl.20:43
Brugernavn : Ukendt bruger

Novos store andel har svinget over årene.De første aktier i mit depot var Sydbank de blev alle solgt til kurs 700 og var købt nogle år tidligere til kurs 210.Novos andel var hererfter 100%.Mit blik faldt herefter på APM, som jeg købte løbende over nogle år indtil forholdet mellem papirene var 50/50. Det har jeg heller aldrig fortrudt selvom det unægteligt har været noget af en bjerg/dal bane.Herefter købtes Danisco, som jeg på trods af skiftevis varme og kolde afvaskninger beholdt til den bitre ende!Heldig har jeg været mange gange ved at blive købt af børsen for eks.Christianhavns Oplagspladser,Baltica,Codan,Radiometer,det oprindelige Christian Hansen og som anført Danisco.I øvrigt stammer nogle af mine Novo fra ombytningen fra Nordisk Gentofte.
Naturligvis har der været en del små og enkelte lidt størretab,men overordnet set betydningsløst,men ærgerligt.
APM udgør nu 15 % af porteføljen!Af danske aktier har jeg Alk Abello,FLS,TDC,Danske Bank,Sydbank,DSV,Ejendomsselskabet Norden,Coloplast,Zealand,H+H,Solar og DFDS.
Udenlanske er fortrinsvis Svenske som SCA,Holmen, Investor.Kinnevik,Trelleborg.ABBog Autoliv.I Norge Marine Harvest,Leroy Seafood,Yara og Songa (suk)
Tyske er Siemens,SAP,VW,Bayer,Lindeog Gildemeister.I Sveits:Nestle,Novartis og Roche.
I øvrigt startede jeg stort set udelukkende med lånte midler og har kun begrænset gearing.
Besvar indlæg

Dato : 24.03.2013 kl.20:17
Brugernavn : Ukendt bruger

Johan: Jeg vil tro, at Novo kun udgør 60 % af Leis portefølje i dag pga. den flotte
kursudvikling. Dvs. den sikkert ikke har fyldt så meget i alle årene. Lei må lige rette
mig hvis jeg tager fejl. Ang. din erfaringm ed Novo så skal man jo huske at der skal
være noget til den næste ;-)

Lei: Det kan ligesåvel være en svaghed at eje 50 forskellige aktier, for så har man ikke
en jordisk chance for at holde styr på samtlige cases på trods af risikospredningen. Hvis
du har godt styr på Novo og fuld tiltro til selskabet i fremtiden så ser jeg intet problem i,
at den udgør så meget af din portefølje. Så håber jeg bare du holder særligt godt øje
med den. Det strider jo kun imod nogle forskellige investeringsteorier. Warren Buffet ser
fx intet problem i at ens portefølje udgøres af meget meget få aktier så længe man også
ser stort potentiale i dem.
Besvar indlæg

Dato : 23.03.2013 kl.19:43
Brugernavn : Ukendt bruger

Lei, tak for din gode respons . Tillykke med din fantastiske investering. Imponerende at du så længe har holdt helt fast i aktien og ikke mindst, at du har turdet have så stor en del af dit depot i denne ene aktie. Du har virkelig efterlevet: ”Let your winners run”.

Jeg havde også Novo da Novozymes blev udskilt, men i årernes løb har jeg flere gange fået højdeskræk og taget gevinst, hvor jeg set i bakspejlet skulle være blevet inde, og er derfor blevet kørt over, når jeg i perioder har været ud af aktien.
Senest tilkøbte jeg på det drastiske fald efter US problematikken, og solgte helt ud omkring 1025. Må indrømme, at jeg egentlig har det dårligt med at være ude af aktien, og måske igen bliver ”kørt over” i min venten på en lavere indstigningskurs. Måske er den attraktiv på nuværende niveau, måske kommer den ikke under 880, men Novo har fået nogle ridser i glorien. Om de kun er overfladiske, vil tiden vise, men en bet, at Tresiba ikke fik den forventede godkendelse i USA, som er det største marked.

Jeg har noteret mig dine synspunkter/råd, ikke mindst de sidste linier :-)
Besvar indlæg

Dato : 23.03.2013 kl.01:58
Brugernavn : Ukendt bruger

Mener ikke du skal forvente at kursen kommer under 880.I øvrigt anbefales aktien i gårsdagens udgave af börsrådet i DI.se.Glem nu ikke, at Novos insulin produkter overordnet set har 50 % af verdens markedet for insulinproduklter.Relativt set er det jo en defensiv aktie.Novo har ikke de store problemer med patent udløb i modsætning til eksempelvis Astra Zeneca som i.ø.ligger i en stigende trend
Diabetes ,specielt type 2 er en epidemi.Breder sig som en steppebrand specielt i den 3.verden som i tilfælde af overvægt har meget stor risiko for at udvikle diabetes.
Mener at Novo aktien er atraktiv på nuværende kursniveau.
Er selv hverken køber eller sælger i aktien..Har haft mine i 30 år.Da jeg siden har fået Novozymes som spin of effekt har Novo været et fantastisk bekendtskab som jeg ikke drømmer om at skille mig af med.Den relative anskaffeleskurs er 0.
Utallige kloge hoveder har igennem årene anbefalet mig at reducere i Novo.På trods af, at Novo udgør 60 % af min aktiepotefølje føler jeg mig ikke fristet til at sælge.Havde jeg fulgt alle de kloge hoveder i banken, havde min formue været en brøkdel af det den er.
I London city kommer kunderne kørende i Rolls Royce med privat chauffør for at få rådgivning af en person som om aftenen må tage hjem med Underground!
Hold på Jeres Novo aktier hvis I har nogen.Hvis I ikke har så købt for et beløb som matcher Jeres portefølje.Glem alt om alle hvad de stakler mener som ikke har fået købt denne aktie i tide.
Besvar indlæg

Dato : 22.03.2013 kl.16:36
Brugernavn : Ukendt bruger

Bemærk at der nu er 3 gaps opad: 950, 994 og 1065., men flere nedad: 874,50, 828,50, 787 og 681,50.
Kursen er i dag fjedret op fra 918, måske på vej mod luk af gap i 950?
Faldet fra 994 var ret voldsomt og skete på høj volumen, og ligger tæt på stærk modstand omkr. 1000.
Pt. ligger kursen nu næsten midt i mellem gap i 874,50 og 994.
Jeg tør ikke købe aktien med henblik på gentest af 1000, vil hellere afvente og se om ikke støtten i 840-860 kommer i spil.
Hvad mener I andre om disse gaps?

www.4-traders.com/NOVO-NORDISK-A-S-1412980/technical_analysis-full/
Besvar indlæg

Dato : 11.02.2013 kl.17:25
Brugernavn : Ukendt bruger

Pengene er presset ud på aktiemarkedet pga. de småt forrentede alternativer. mange
defensive aktier er derfor kørt op i dyre niveauer, da de har været mere eller mindre
fornuftige positioner i en udfordrende tid for investorer der vil have andet end 0 % i rente.
Disse høje prisniveauer i bl.a. C20 gør dem meget følsomme (fx Chr. Hansen, Novo,
Coloplast, Novozymes).
Besvar indlæg

Dato : 11.02.2013 kl.14:21
Brugernavn : Ukendt bruger

Du har nok ret i at kursen kommer ned i niveau 900,hvis det da ellers kan gøre det.Kender ikke gennemsnitskursen for på deres tilbagekøb i 2012.Vil blot minde om ,at kursen stadig er højere end ved årskiftet og at 52 ugers lavpunkt har været 671 og højdepunktet har været 1100 for få børsdage siden.Laveste kurs i år 920 hvis man ellers kan tro på Fondsbørsen oplysninger.
Det største problem er vel at ledelsen blev taget på sengen og var 2 døgn om at reagere.
I øvrigt må vi nok vænne os til at selv en "defenssiv" som Novo betragtes som kan komme "i søgang" selvom det ikke er en rederiaktie.
OK det er da kedeligt for en stund at se milioner forsvinde!
Besvar indlæg

Dato : 11.02.2013 kl.12:51
Brugernavn : Ukendt bruger

Det var en slem bet for Novo og aktionærerne. Det er kun en uge siden, at NN mente, at en godkendelse var lige op over. Det er klart, at de nye aktier for 14 mia. kr. nu vil kunne købes til en billigere pris, men samtidig er de aktier for 12 mia. kr. som blev købt sidste år jo faldet betydeligt i værdi. Mit bedste gæt er at aktien kommer ned og rører et niveau under 900 før den genvinder fodfæstet.
Besvar indlæg

Dato : 11.02.2013 kl.09:23
Brugernavn : Ukendt bruger

Rolig nu!Der er naturligvis et hårdt tilbageslag.Det eneste positive er at Novo nu får flere aktier for de 14 miliarder de har reserveret i aktietilbagekøbsprogrammet.Der er nok ikke meget at hente i kursen på et års sigt,men markedet for diabetesprodukter er så stort at der ingen grund er til at gå i panik.
Besvar indlæg

Dato : 10.02.2013 kl.21:59
Brugernavn : Ukendt bruger

Novo meddeler her til aften, af FDA har udbedt sig yderligere data om hjerte-kar studier. I den anledning meddeler FDA at man ikke kan godkende Tresiba og Rydodeg - og af Novo ikke vil kunne fremlægge de af FDA ønskede data i 2013.
Desværre vil vi derfor nok se en negativ reaktion imorgen.
Besvar indlæg

Dato : 31.01.2013 kl.20:27
Brugernavn : Ukendt bruger

Kære Stefen Jørgensen
Du har formentlig fuldstændig ret i det meste du skriver i dit indlæg.Investorer inkl undertegnede reagerer ofte irrationelt.Novo aktien faldt da ogsåi dag, hvilket ikke var uventet,det har jeg set gentagne gange de sidste 30 år efter rekord regnskaber.Jeg forventert imidlertid, at Novo også fremover vil fortsætte med at give uændrede eller højere udbytte.Ellers kunne de jo ophøre med at købe egne aktier tilbage og bruge relativt mere af overskudet til udbytte.
Deres hidsige tilbagekøbsprogram har altid være krititiseret ,ikke mindst af Lau Svendsen.Imidlertid har det over tid været profitabelt,og vil fortsat være det, hvis ellers aktiekursen nogenlunde kan holde niveauet.
Personligt sælger jeg ikke så længe jeg kan leve komfortabelt af udbyttet alene.
Besvar indlæg

Dato : 30.01.2013 kl.21:02
Brugernavn : Ukendt bruger

Man kan se rationelt på situationen og spørge sig selv om man vil sælge nu hvor
euforien ingen ende vil tage og kursen er i all time high ELLER om man vil beholde den
og satse på yderligere kursstigninger på trods af store fremtidige udfordringer. Markedet
for diabetes 2 er gigantisk og regeringer kunne finde på at sætte loft på priserne til gavn
for samfundet. Hvor der er penge er der virksomheder, og Novo får helt sikkert sit at se
til mht. konkurrenter. Hvad med produktudviklingen? Uforudsete udfordringer kan
ramme hårdt.

Der er indregnet meget store forventninger ind i den nuværende kurs. Ordsproget siger
jo groft sagt, at man skal beholde når optimismen dominerer og sælge når euforien
rammer. Jeg er ikke selv i Novi men jeg vil endnu engang anbefale at reducere i aktien
og se sig tilfreds med et flot afkast. Mangel på exit-strategi kan være farligt i en
situation som denne og man vil vel nødig være med på vejen ned ;-)
Besvar indlæg

Dato : 30.01.2013 kl.12:13
Brugernavn : Ukendt bruger

Har heldigvis Novo i et antal, som får enhver bankrådgiver til at anbefale rebalancering af porteføljen.Har solgt en mindre portion i 1996 fra mit frie depot,det blev et meget dyrt bilkøb
Fra pensionsdepot solgte jeg ligeledes en mindre portion for 3 år siden til kurs 550.Da havde Lars Rebien lige solgt nogle af sine optioner og min inversterigsrådgiver klappede i sine små hænder.Siden har jeg konkluderet ,at jeg ikke sælger flere.Jeg kan konstatere ,at jeg har mine Novo aktier gratis med tanke på de Novozymes aktier jeg fik ved splittet.
Da jeg ikke lægger skjul på at jeg ligger tungt i Novo bliver jeg ofte spurgt af mine venner om de skal købe Novo.Det tør jeg dog heller ikke anbefaleDen er jo som du skriver frygtelig dyr.
Der kommer uden tvivt et godt regnskab imorgen.Udbyttet forventer jeg vil stige fra 14 kr til mindst 16 kr pr aktie.Er ikke sikker på at deres udmelding om næste regnskabsår vil være i stand til at udløse en kursstigning.Forventer dog en nogenlunde uændret kurs efter regnskabet, på trods af, at det direkte afkast selv efter en stigning i udbyttet er begrænset.


Besvar indlæg

Dato : 29.01.2013 kl.18:08
Brugernavn : Ukendt bruger

Novo er frygtelig dyr men den performer tilsvarende.
Har den ikke pt.

Jeg brugte weekenden på at efterrationaliserer.Som i kan se ved at gå tilbage i debatten så købte jeg novo i
238 i april 2009. Ligeså coloplast på 319 . og DSV 55.
senere Chistian Hansen 115

Ser man på¨ugechart som borteroderer de små svingninger så har disse aktier en vedvarende stabil stigende kurve hvor 20-50-120 snit stort set ikke brydes
Klar bye and hold uden bekymringer......
Jeg solgte - og med pæn gevindst men-men

Jeg er sikker på at vores debat er med til at fjerne focus på disse stabile værdier.Det er mest interessant med de aktier hvor der sker noget og det er såmen også det sjoveste .Her kan man kloge sig på urimeligheder mv. er den oversogt ? skal der samles op ? osv
MEN basis må bestå af disse kvalitets aktier
Besvar indlæg

Dato : 09.10.2012 kl.22:39
Brugernavn : Ukendt bruger

Har aldrig solgt kvalitetsaktier efter et tilbagefald ,men ladet dem stå.Derimod sælger jeg engang imellem aktier, som jeg efter et stort fald har købt i forventning om at de kunne stige kraftigt, hvis de ikke performerer.
Købte efter IT- boblen brast Sydinvest IT til kurs 10,de havde et par år inden været udbudt til kurs 105 og kurserne på IT aktier var begyndt at stige.Efter 2 år solgte jeg den til kurs 11 ! Vi må se om det går bedre med H+H !
Jo,jeg plejer at have is i maven og skulle jeg leve når og hvis Novo er oppe i kurs 2000 får du en tur den nye Lamborgini.
Besvar indlæg

Dato : 09.10.2012 kl.21:55
Brugernavn : Ukendt bruger

Kan også godt forstå hvorfor Buffet har andele i Sanofi, da de den dag i dag er i rivende
vækst og giver rigtig godt udbytte. Ja når nogle mennesker ser deres depot bliver halveret
så sælger de panisk mens du måske mere er typen der lader dem stå, og det giver jo pote
at have is i maven på lang sigt. Hvis Novo en dag er oppe i kurs 2000 giver du så ikke en
tur i din nye Lamborgini?
Besvar indlæg

Dato : 09.10.2012 kl.14:05
Brugernavn : Ukendt bruger

Har overvejet at reducere i Novo, da jeg ligger meget tungt i denne aktie.Har imidlertid erfaring for, at komme til at fortryde dette.Sidst købte jeg en BMW Z 3 for pengene og måtte i løbet af et par år konstatere ,at jeg kunne have fået Lamborgini eller Aston Martin ,hvis jeg havde ventet.Jeg har stor aversion mod at betale skat ved salg fra mit åbne depot.I pensionsdepoterne ville jeg komme i den situation at jeg skulle sælge brutalt ud ,eller kursen skulle falde meget , inden jeg kunne begynde at trade i Novo.Nuvel ,det er et luksusproblem. Mine øvrige aktier bortset fra APM har haft en rigtig god udvikling:Jeg har været i aktiemarkedet i over 30 år og anskuer i nogen grad depoternes værdier som" matador" penge og har flere gange oplevet nærmest en halvering.
Værditilvæksten har overordent og gennemsnitlig set været fantastisk god og jeg har vurderet ,at jeg er bedre til at købe og beholde end til at handle jævnligt.Har den mængde Zealand aktier jeg finder passende og har ikke andre aktier, som jeg mener med fordel kunne sælges nu.Har skilt mig af med en del af mine Novozymes aktier og alle mine Carlsberg for at skaffe penge til blandet Zealand.Du har nok ret i at jeg bude lette mig mht Novo.Mener som du at vide at Warren Buffet som i øvrigt har type 2 diabetes har en del investeret i Sanofi Avntis
Besvar indlæg

Dato : 08.10.2012 kl.19:07
Brugernavn : Ukendt bruger

Det lyder som nogle rigtig gode afkast. Sanofi er specielt også attraktiv grundet udbyttet.
Jeg mener også, at Warren Buffets investeringsselskab, Berkshire Hathaway, har andele i
Sanofi. Har du overvejet at reducere i Novo for at købe mere op i Zealand Pharma? Det er
vel alt andet lige mest rationelt hvis du tror på, at aktien kan fordobles idet jeg ikke går ud
fra du har ligeså stor tiltro til, at Novo har samme kurspotentiale fra det nuværende
niveau? :-)
Besvar indlæg

Dato : 07.10.2012 kl.23:07
Brugernavn : Ukendt bruger

Enig ,jeg mener at Zealand Pharma aktien er en potentiel kursdobler på blot et års sigt.Deres præparat Lyxumia har vist overbevisende effekt i kombination med Sanofis insulin Lantus ,som er verdens mest solgte insulin.Lyxumia tilhører i øvrigt samme stofgruppe som Novos Victosa.
Som Kaalund nævner må man betragte megatrends og jeg udover mine Novo har jeg i årevis haft Sanofi Aventis aktier i mine depoter.Zealand har jeg haft i 1-2 år.Værdien af disse aktier er fordoblet,men ikke desto mindre mener jeg det samme kan ske igen.
Besvar indlæg

Dato : 06.10.2012 kl.00:48
Brugernavn : Ukendt bruger

Det er godt at høre at du deler mange af mine meninger, og synes ellers det lyder som om
du godt er klar over at Novoaktien flyver højt, hvorfor jeg også anbefaler at man hiver
noget gevinst hjem. Man kunne vel næsten kalde det hedging. En sjov tanke kunne være at
sælge lidt ud i Novo og sætte noget i f.eks. Zealand Pharma, som også har godt langsigtet
kurspotentiale. De begår sig jo også inden for diabetes. type 2 skulle jeg mene. Sammen
med andre medicinske områder bl.a. i samarbejde med den franske gigant, Sanofis.
Besvar indlæg

Dato : 02.10.2012 kl.10:55
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg læser altid dine velovervejede indlæg og er i regelen meget enig med dig.Det er formentligt rigtigt ,at der er mangt en portefølje som med fordel kunne trænge til en rebalancering.I marts havde jeg som nævnt i mit indlæg ikke forventet en kurs over 850 i år.Aner desværre ikke hvor stor en del af Novos aktier som er placeret i udlandet,men jeg vil forvente at det overvejende er danskerne som holder på dem.
Det afgørende for aktiekursen er måske om de offentlige kasser er villige til at give godkendelse og eller tilskud til de nye og noget dyrere insuliner.De er jo ikke så revulutiorende meget bedre og Grækenland må jo nøjes med de tidligere generationer af insuliner.Det ville også for Novo være et dårligt signal hvis lægemiddelstyrelsen og Institut for Rationel Farmakoterapi havde den holdning at gevinsten ved de nye insuliner ikke stod mål med merprisen.Det skulle overhovedet ikke undre mig de tager jo ikke hensyn til et stort tab på valutaindtjening det kunne medføre.Et faktum er at alle stater skal spare.
Jeg sælger ikke ud af min Novobeholdning,men oplader mit sind til at kursen meget vel kan falde.

Besvar indlæg

Dato : 02.10.2012 kl.10:16
Brugernavn : Ukendt bruger

Mange af disse tilnærmelsesvis utopiske forestillinger om selskabets fremtid er også til dels
afspejlet i kursen allerede. Jeg har en fornemmelse af, at mange danske investorer har en
stor procentdel af deres samlede porteføljekapital i Novo. Jeg foreslår i stedet, at man
eventuelt reducerer beholdningen af Novo aktien (hvor meget er op til den enkelte) og
hjemtager noget af gevinsten, lægger til side til aktieskat af beløbet, og reinvesterer. På
den måde surfer man med på Novo-bølgen og porteføljen er samtidig ikke ligeså afhængig
af Novos fremtidige resultater.
Besvar indlæg

Dato : 29.09.2012 kl.15:54
Brugernavn : Ukendt bruger

Megatrends
Dem er der ganske få af-MEN novo er en af dem. !. vi bliver flere-federe-ældre
Det er faktum - og novos forretning vil profiterer.

Jeg vil ikke under nogen omstændigheder gå mod en sådan trend Lars selvom jeg indrømmer at den ind imellem tager et dyk og korrigerer.
Her kan købes men at shorte vil være farligt
Besvar indlæg

Dato : 28.09.2012 kl.13:27
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Lars,

Ved ikke hvad jeg skal sige....det er svært når man ikke kan tegne streger ind i chartet.

Har selv prøvet at anskueliggøre hvad jeg ser i et chart, men jeg ser ikke den SHS som du ser. Ser derimod en omvendt SHS, hvor højre skulder netop er fuldendt. Jeg mener altså den skal op....
Har prøvet at gemme kurven, som jeg har arbejdet med, men det vil heller ikke lykkes.

Du mener jo det modsatte....

Konklusion, jeg holder....altså.

Det er altså for svært når man ikke kan se, hvad den anden kan se. Jeg sagde jo, det med SHS har jeg altid haft svært ved.

Kan dog ikke greje gabet fra den 20/9...Hvad gør det? Normalt skal gab jo lukkes indenfor en overskuelig fremtid.


Besvar indlæg

Dato : 28.09.2012 kl.08:12
Brugernavn : Ukendt bruger

Nyt forsøg

www.euroinvestor.dk/stock/chart.aspx?id=205365#InstrumentId=205365&ViewMode=Daily&DrawType=Candlestick&Scale=Log&Years=5&StartDate=20120628&Currency=DKK&AutoadjustDay=false&AutoadjustIntraDay=false&News=true&Volume=true&Minimap=false&Peergroup
Besvar indlæg

Dato : 28.09.2012 kl.08:11
Brugernavn : Ukendt bruger

Hmmm...burde være nemmere at gemme sit chart... nyt link

www.euroinvestor.dk/stock/chart.aspx?id=205365#InstrumentId=205365&ViewMode=Daily&DrawType=Candlestick&Scale=Log&Years=5&StartDate=20120628&Currency=DKK&AutoadjustDay=false&AutoadjustIntraDay=false&News=true&Volume=true&Minimap=false&Peergroup
Besvar indlæg

Dato : 28.09.2012 kl.08:10
Brugernavn : Ukendt bruger

Godmorgen Per

Jeg har slået et par streger på et 3 mdr. chart af Novo på EuroInvestor. Venstre skulder
inden toppen opg højre skulder ligger lavere med top i 950. Pt. testes den faldende
neckline med manglende succes for gennembrud. For at eliminere formationen, så skal
Novo stige over den faldende neckline og højre skulder, dvs. 950 i runde tal.

Novo er en rigtig god aktie, som man skal handle i. Men det kan gøres begge veje og
når nu Handelsbanken og måske Nordea stiller certifikater til rådighed, så prøver jeg
mig frem.

Et SHS har den bedste performance-rate af alle chart patterns. Følger pattern i 63% af
tilfældene. Se mere på Thomas Bulkowskis hjemmeside (fremragende i øvrigt !):
http://thepatternsite.com/hst.html

www.euroinvestor.dk/stock/chart.aspx?id=205365#InstrumentId=205365&ViewMode=Daily&DrawType=Candlestick&Scale=Log&Years=5&StartDate=20120628&Currency=DKK&AutoadjustDay=false&AutoadjustIntraDay=false&News=true&Volume=true&Minimap=false&Peergroup
Besvar indlæg

Dato : 27.09.2012 kl.15:19
Brugernavn : Ukendt bruger

Det med SHS formationen har jeg altid haft svært ved at se.

Jeg kan se antydningen af en mulig omvendt SHS.

Jeg hører gerne nærmere om hvad du ser. Så venligst uddyb.

Ikke fordi jeg har tænkt mig at følge dit forslag, men simpelthen fordi jeg gerne vil lære noget Lars.

Hvis du kan overbevise mig, har jeg tænkt mig at reducere i Novo. For at springe ind i den på et senere tidspunkt igen.
Besvar indlæg

Dato : 27.09.2012 kl.11:49
Brugernavn : Ukendt bruger

Top-formation i Novo i form af et SHS ?
Jeg overvejer stærkt at købe Handelsbankens Bear2x i Novo. Potentiale - SP 800 / SL 950.
Kommentarer ?
Besvar indlæg

Dato : 13.03.2012 kl.13:10
Brugernavn : Ukendt bruger

Tusind tak for svar Lei. Svaret viser tydeligt, at du har stor viden om denne aktie. Og at du heldigvis har været med på opturen. Jeg er såmænd meget enig. Og du har ret i, at Lau ikke bryder sig om deres store tilbagekøb.
Besvar indlæg

Dato : 13.03.2012 kl.10:46
Brugernavn : Ukendt bruger

Novo er en dyr aktie og jeg tør faktisk ikke anbefale ,at man køber den på nuværende niveau hvis man er kortsigtet.Er man derimod langsigtet ( 3-5 år) er det en helt anden sag.Det som er påfaldende idag er, at den stiger i et stigende marked, idet det ofte er tilfældet at man sælger den til fordel for mere cyliske aktier i den situation.
Novo kan godt bruges som en trading aktie og det er absolut muligt at den på kort sigt skal i 850.900 tror jeg nu ikke den når i 2012 på trods af et tilbagekøbsprogram
på 12 miliarder (til Laus forargelse),der fragår jo også et udbytte på 14 kr.
Man må også have in mente , at det jo kun er samarbejdet med indiske Biocon som Pfizer afbryder ,casen med Biosimilars er formentligt stadig intakt og de producerer jo allerede Sanofis Lantus på denne måde.Spørgsmålet er så, om det mindre firma er i stand til at løfte opgaven,men de må jo hæmmes af at de ikke har de avancerede pensystemer.
Diabetes epidemien breder sig stadig og antallet af er mere end fordoblet siden 2000 og er nu på over 350 milioner.2030er antallet formentligt over en halv miliard mennesker globalt.
Inden man går ind i aktien i større stil må man afgøre med sig selv om man tåler en halvering af aktiekursen.Det er faktisk sket et par gange de sidste 25 år og med en P/E på 27 kan det ske igen.
Markedet for insuliner er dog så stort at det ikke kan gå helt galt,men det sidste par år har jeg ikke selv købt flere Novo aktie.Derimod har jeg supleret i Sanofi.

PS: Novos nye insuliner Degludec og Degludec + mener jeg godt kan blive en kurstrigger på et års sigt.
Besvar indlæg

Dato : 13.03.2012 kl.08:31
Brugernavn : Ukendt bruger

Mon ikke Novo stiger pænt i dagens marked, idet et muligt konkurrerende produkt nu stoppes hos konkurrenterne. Hvor er toppen for denne aktie? 850, 900 eller bliver den bare ved at stige? Hvad mener du Lei?
Besvar indlæg

Dato : 27.11.2011 kl.18:58
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Lei.

Novo er en slags "safe haven" på det danske marked. Derfor har jeg selv købt lidt ind i aktien på 600. Den er dyr, men de har også et solidt tag i et marked, der kun kan blive større ad åre.
Besvar indlæg

Dato : 31.10.2011 kl.22:06
Brugernavn : Ukendt bruger

Er i den heldige position, at min stoerste enkelt investering i aktier er Novo.Dette paa trods af at Valueunvest og Skagenfondenen ,aldrig har inversteret i denne aktie og Sydbank og Aktieinfo i aarevis har ment ,at den er for dyr.

Er imidlertid af en helt anden opfattelse.Diabetes og fedme er en epidemi.Der er i verden formentlig ligesaa mange ikke diagnostiserede type 2 diabetikere ,som er der diagnosticerede.Om 10 aar er der formentlig mindst dobbelt saa mange i behandling som idag.I hverttilfaelde forventes en fordobling antallet diabetstilfaelde

Novo har faktisk over 50 % af verdensmarkedet for insuliner og opfylder det vigtige kriterie, at de igennem de sidste 10 aar har vaeret i stand til at betale mindst samme udbytte i regelen et hoejere udbytte.

Paa trods af ,at jeg naturligvis ogsaa har oplevet et enkelt aar, hvor aktiekursen blev halveret holder jeg fast i de Novoaktier jeg har.Hvis det ikke havde vaeret for de taabelige skatteregler og placeringsregler ( 20 % ) i pensionsordninger, havde jeg da gerne tradet i denne aktie.

Er helt enig med Kaalund at 520 - 530 er et godt koebsniveau.I saa tilfaelde kan de fleste langsigtede investorer alvorligt overveje, om ikke de skulle hoppe paa vognen hvis man ikke har Novo.
Besvar indlæg

Dato : 31.10.2011 kl.20:23
Brugernavn : Ukendt bruger

Novo som langsigtet investering.
Lau og nu info ugebrevet har gentagne gange udtalt at Novo er for dyr.Det må bare siges at være en fejlfortolkning. P/E ca 20 svarer til en forrentning på 5% men oveni for man jo en vækst på ca 10-30 % årligt i nettoindtjening bla via de fortsatte massive aktieopkøb. Alternativet obl. kan bare ikke konkurerer !

Dyre aktier lider generelt under risikoen for skuffelser.Isåfald får de jo alvorlige klø.
MEN hvornår har novo skuffet ? Det er et faktum at vi stadig bliver flere-ældre og federe
alle faktorer der sikre fortsat stigende diabetis - desværre.

Jeg har netop haft en periode hvor jeg købte novo i 520-530 og solgte alt 539 pgra den usikre generelle situation. 520 skulle betyde p/E 17-18 og det er mener jeg et oplagt entrypunkt.såfremt den falder 10% kunne passende købes portion nr 2 . osv
Det er hvad man kalder rebalancering og risikoen må skønnes lav. løbende sælges gevindst fra.
Novo bør principielt være i enhver langsigtet portefølge .Jeg vil skønne at PE 15-20 er et fair entry og at PE 25 betyder ud
Skal der vælges mellen lange obl og dyr novo vil jeg klart vælge novo - ihvertfald for en del af kapitalen
Besvar indlæg

Dato : 25.03.2011 kl.15:27
Brugernavn : Ukendt bruger

Så er Novo nede i det oversolgte niveau igen, med en RSI på knap og nap 27..
Bollinger kanalen udvides, hvilket jeg ikke bryder mig om, og 14MA har kurs direkte mod
50MA med anlæg for etablernig af et potentielt death cross, som det så dumt hedder.

Selv er jeg dog positiv på Novo og UBS har da også hævet kursmål. Fib retracement
indikerer god support i niveauet omkring 635, men det bliver da godt nok også testet disse
dage skal jeg love for.

Nogen kloge ord?

Besvar indlæg

Dato : 16.03.2011 kl.17:38
Brugernavn : Ukendt bruger

Novo har fået godkendt Victoza i Kina, som angiveligt åbner op for yderligere vækst.

Situationen i Japan har fuldstændig overblændet denne nyhed og markedet har ikke
reageret på den.
Kombinationen af de misforulykkede forsøg fra konkurrenten Ely Lily og den nye
muliggheder for Victoza i Kina mener jeg åbner en favorabel mulighed for opsamling i
Novo eftersom nyheden er blevet druknet af situationen i Japan og markedet har derfor
ikke reageret på nyheden.

Hvad er jeres mening?
Besvar indlæg

Dato : 08.03.2011 kl.16:54
Brugernavn : Ukendt bruger

Hvor er jeg dog ked af, at gå glip af opsamlingsmuligheden i denne runde til at udvide min
beholdning.
Fib retracement indikerede support i 666, hvilket blev testet med utrolig hurtig respons i
form af voldsom købsvolumen!
Hvor er det bare en vildt dårlig timing at sidde med næsen begravet i bøgerne! Øv!
Besvar indlæg

Dato : 04.03.2011 kl.05:00
Brugernavn : Ukendt bruger

Ja jeg er jo en glad ung mand ovenpå min entry position i 610 tilbage i februar. Oppe og
runde kurs 700 i dag på dårlige nyheder fra Eli Lilly.
Der blev da godt nok også hurtigt solgt ud ovenpå det spring og vi er tilbage i 680'erne.

Besvar indlæg

Dato : 02.03.2011 kl.10:36
Brugernavn : Ukendt bruger

Enig i dine tekniske betragtninger. Aktien holder sig flot i dagens sure marked, og det er en styrke. Har her til morgen været tæt på de 667. Mon ikke vi ser ny test af 680?
Besvar indlæg

Dato : 01.03.2011 kl.14:34
Brugernavn : Ukendt bruger

Toppen i niveauet omkring 680 er blevet testet de sidste to dage og modstanden ser ud
til at holde stærkt imod.
Der ses anledning til at dobbelt-top nu hvilket blot bekræfter den stærke resistance i
680-nivaeuet.

Der er en relativt stor volumen umiddelbart efter middag dansk tid, og det må tænkes at
meget af denne må være sælgere.
Er der nogen som ved noget jeg ikke gør? Er der blevet meldt nogle umiddelbare
negative nyheder ud fra firmaets side i omkringliggende tidsrum?

Aktien bevæger sig ud af det overkøbte nivaeu.

Fibonacci retracement antyder støtte i nivaeuet 667


Besvar indlæg

Dato : 14.02.2011 kl.17:46
Brugernavn : Ukendt bruger

Den ser utroligt stærk ud ja.
Dog skal der bides mærke i RSI'en som er oppe og hilse på det overkøbte niveau (pt.
RSI=73), mens MACD er stigende samt begge MA'er er i en stigende tendens ud af
deres 'golden cross' formation... Men som altid, disse er blot indikatorer.

Mht. candlestick patterns ses to stk 'TWS' i træk.. og med en filled candle på toppen
uden en markant 'spike' bør markedet ikke lægge umiddelbar anledning til at være fuldt
mættet?

Men mon ikke der skal sælges ud snart. Citigroup har netop tilføjet Novo til deres
portfølje og anbefaler 'køb', hvilket jo 9 ud af 10 gange kan opfattes som en opfordring
til masserne om at købe så de selv kan få solgt ud med en profit?


Besvar indlæg

Dato : 14.02.2011 kl.17:02
Brugernavn : Ukendt bruger

Den ser ufattelig stærk ud. Måske får du ret i en direkte stigning til 700. Jeg tør ikke spå om det, da alt er muligt. Men teknisk peger det kun en vej: Op.
Besvar indlæg

Dato : 14.02.2011 kl.12:21
Brugernavn : Ukendt bruger

Så er vi sprunget igennem modstanden i niveauet 660 uden tøven og presser nu mod loftet
til niveau 670.

Er der andre end mig der er lang i Novo de sidste 2 uger? Skal vi se niveau 700 inden
sommer, og i så fald bliver det direkte tur-ikke retur billet fra 660 til 700?

Besvar indlæg

Dato : 11.02.2011 kl.14:44
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg købte Novo til den korte modelportefølje sidste torsdag til 607 med et kursmål på en uge i 630. Så jeg har solgt - og det var for tidligt. Men en gevinst er jo en gevinst. Lige nu ser den stærk ud også rent teknisk. Jeg tror at jeg ville tage gevinsten nær 660. Det var her den blev afvist sidst. Men husk: Jeg er ude af aktien, og måske ikke den rigtige at spørge:-)
Besvar indlæg

Dato : 11.02.2011 kl.12:59
Brugernavn : Ukendt bruger

Så kom der fart på.
Handles i 650 netop nu. Overvejer selv at lukke positionen og tage profitten da det godt
kunne forestilles, at der bliver solgt ud næste uge siden vi nærmer os modstanden i
660?

Også værd at bemærke er, at P/E værdi'en for Novo nu ligger på 25,53, hvilket gør
aktien 'relativt' dyr. Stadig attraktiv, men det er en forskel fra de 18,xx denhar ligget på
før regnskabet.

Hvad siger I?

Rent teknisk ses MACD til at vende fra nedadgående til positiv tendens, RSI indikerer
voldsom stigning i køb og ligger pt. i nivauet omkring de 70 på grænsen til at være
overkøbt mens 50MA og 14MA danner 'golden cross' formation.


Besvar indlæg

Dato : 07.02.2011 kl.02:00
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg er også lang i de tidlige 600'ere, med stoploss på 595.

Det som jeg holder mest øje med pt. er om MA50 og MA14 kommer til at krydse. De ligger
skræmmende tæt.
Krydser fingre for en grøn uge så vi kan få MA14 op igen og forhåbentlig komme op og
ligge i 620'erne i udgangen af ugen?
Besvar indlæg

Dato : 02.02.2011 kl.19:13
Brugernavn : Ukendt bruger

købt idag 606
Jeg tror på info. mon ikke vi kan lave en halv nokia. ( dvs 5% på kort tid)

Jeg har noteret mig at john i 2011 synes skarp på de korte.
Besvar indlæg

Dato : 02.02.2011 kl.10:17
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg ved ikke hvad der skal ske, så jeg sidder på mine hænder
Besvar indlæg

Dato : 02.02.2011 kl.10:09
Brugernavn : Ukendt bruger

Kurs 607,5 i skrivende stund. Jeg forventer maks. 600 testet. Det passer også med det tekniske outlook. Regnskabet var godt, men forventningerne var skruet for meget i vejret. Det er der en tendens til. Men når alle har sundet sig, så vil fokus være på de opjusterede fremtidige målsætninger og udsigten til et løft i udbyttet til 10 kr. og et nyt program for aktietilbagekøb på ikke mindre end 10 mia. kr.

Så mon ikke man snart skal til at overveje køb af aktien????
Besvar indlæg

Dato : 02.02.2011 kl.09:06
Brugernavn : Ukendt bruger

Puha, godt jeg satte min protect-profit her til morgen.
Skal da love for at Novo får klø ovenpå et 'nogenlunde' regnskab.
handles netop nu i kurs 605.5 @ fald på 2.4% umiddelbart efter åbning
Besvar indlæg

Dato : 01.02.2011 kl.10:46
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg har netop modtaget en mail fra Nordnet, der beskriver deres kunders store tiltro til Novo Nordisk. Læs nedenstående, som klart understøtter at mange HAR købt aktien. På sigt skal den nok komme højere, men kortsigtet kan alt ske når regnskabet kommer.

"Private tror på flot regnskab fra Novo Nordisk
De private investorer hos Nordnet startede året med store indkøb af aktier. Totalt blev der netto købt aktier for 97,7 mio. kr. i januar måned. Specielt Novo Nordisk og FLSmidth aktier var i top på indkøbslisten. Novo Nordisk, som er regnskabsaktuel onsdag den 2. feb, var i januar måned den mest købte aktie med et nettokøb på 59,3 mio. kr.
”Nordnets private brugere tror på et flot regnskab, når Danmarks overlegent største børsselskab, Novo Nordisk, fremlægger regnskab onsdag. Novo var ellers den mest nettosolgte aktie i 2010 efter store gevinsthjemtagninger, hvor selskabets aktiekurs nåede nye højder. I takt med et tilbagefald i aktiekursen i januar måned var selskabet atter på de privates indkøbsliste. Der er ingen tvivl om at de private tror på et stærkt regnskab fra Novo Nordisk”, siger Max Gandrup, Country General Manager hos Nordnet Danmark."
Besvar indlæg

Dato : 01.02.2011 kl.09:47
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej John,

Regnskab fra Novo i morgen. Det virker som om, at forventninger ligger meget højt hvilken
kunne danne pres på aktien.
RSI ligger i skrivende stund på 33.3 med synlig styring tilbage mod det oversolgte niveau.
50MA danner god support indtil nu sammen med Fibonacci retracement i niveauet 613.5.
14MA er ved at krydse 50MA og MACD er stadig i nedadgående trend.

jeg er lang med stoploss i 611.5 og takeprofit i 635. Jeg ser rigtig gerne et rebound tilbage
til niveauet 630 inden udgangen af februar.


Besvar indlæg

Dato : 28.01.2011 kl.13:53
Brugernavn : Ukendt bruger

Personligt har jeg den ikke. Men set ud fra teknikken så synes jeg den mister momentum, og det bryder jeg mig ikke om. Der er pæn støtte i 612 og en lav RSI gør at jeg ikke tro den går under 612. Omvendt "frygter" jeg en top på noget sigt ved 660. Brud under 612/600 er kritisk, og kan udløse SL. Ved et regnskab kan slt ske. Se blot hvordan Coloplast og Novozymes trods gode regnskaber og gode tekniske oplæg kunne falde tilbage. Jeg frygter derfor at meget positivt er indregnet i Novos kurs, og at det kan sætte pres på nedsiden. Men hvis jeg p.t. havde aktien så ville jeg placere et stop lige under 600. Og så tage gevinst ved 645, evt. 660 i håbet om at et godt regnskab lige kan føre til test heraf.
Besvar indlæg

Dato : 28.01.2011 kl.12:17
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej John!
Det er godt med noget teknisk snak, jeg giver dig helt ret. Det er svært at finde fora på
nettet med en saglig debat om stoffet.

Jeg må indrømme, at jeg er lidt konfus på Novo disse dage. Det er som om aktien har
ændret adfærdsmønster markant siden starten af 2011. Langt mere volatilitet
sammenlignet med forrige 6+ måneder?
Nu ved jeg ikke om du er lang i Novo disse dage op til regnskabet etc., men jeg støder
konstant ind i problemer mht. mit stop-loss.
Mit stop-loss formår stort set hver gang, at udgøre daily low på en dag med
tilbagetrækning (f.eks. i dag 28.jan - low of the day 616.00). Jeg er/var lang i aktien
med entry i 613 fra sidste uge. Hvordan sætter du dine stop-loss limits?


Besvar indlæg

Dato : 24.01.2011 kl.17:19
Brugernavn : Ukendt bruger

Teknisk synes jeg det ser ideelt ud. Støtte i 605 (50 dages snittet) blev testet og afviste forsøg på nedbrud. Det var vigtigt, idet der ellers vill være åbnet på nedsiden. RSI er faldet til 40, og også herfra er der signal om en Rebound / genoptagelse af optrenden. HVor højt vi så kommer i næste bølge er svært at vurdere, men jeg tror det kan blive svært at overgå 635 på kort sigt.

Interessant at debattere lidt teknisk analyse på Novo, så jeg håber du et modsvar fra dig, Bertelsen eller andre:-)
Besvar indlæg

Dato : 24.01.2011 kl.16:55
Brugernavn : Ukendt bruger

Hmm.. hvorfor den pludselige stigning i dagens handel i Novo?
Volumen indikerer ikke nogen usædvanlige udsving, men vi ligger alligevel i kurs 615 kort
før luk.
Kunne 605 være bunden for denne korrektion?

Besvar indlæg

Dato : 24.01.2011 kl.10:46
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg tænker at den SHS-formation som har taget form siden faldet i december har været
en stærk indikator på niveauet i 660 har været sat alt for højt.

Fibonacci retracement indikerer at 612.45 skulle være næste støtteniveau og en god
mulighed for en indgangsposition. Jeg er selv lamslået over det faktum, at vi skal helt
ned i niveau 604 i skrivende stund. Jeg har altid set Novo som en af de mere 'sikre'
papirer og er derfor blevet lidt rystet over de sidste ugers volatilitet. Det er som om
aktien har fået et helt nyt adfærdsmønster siden starten af januar 2011.

Regnskab d. 2/2 - hvad tænker I? Kunne man forestille sig at de store finansnuse samler
op i aktien disse dage op til regnskabet?

Jeg har valgt at sidde på mine hænder disse dage efter at have brændt fingrene i sidste
uge hvor supporten i 612 ikke holdt ved.
Hvor langt skal vi ned tror I? Flere finanshuse har trods alt sat kursmålet op til 810kr


Besvar indlæg

Dato : 23.01.2011 kl.10:32
Brugernavn : Ukendt bruger

Analytikerne står i kø for at opjustere aktien. Senest har Danske Bank hævet sit kursmål til 810. Novo er en god aktie med god indtjening, unikke produkter, dygtig ledelse. Ikke en finger at sætte på driften. Men aktien er dyr målt på nøgletal. Efter en stigning sidste år på 90% tror jeg aktien før svært ved at overperforme i år. På 3 måneders sigt tror jeg 650 er toppen, men meget kan jo ændre sig hvis deres regnskab igen overgår forventningerne og især hvis de lancerer nye aktietilbagekøbsprogrammer. Jeg har ikke selv aktien, da jeg som nævnt mener den er for dyr og den er jo allerede stegt markant. Teknisk skal den holde sig over 600 for at undgå et fald til 550. På længere sigt skal den nok komme videre op, men det er altså gået hurtigt opad sidste år.

Besvar indlæg

Dato : 22.01.2011 kl.12:34
Brugernavn : Ukendt bruger

Er der nogen der har et godt bud på udviklingen for Novo Nordisk. På det seneste har der været lidt forskellige meldinger og et kursfald fra 660 til under 620. Hvad er forventningerne på 3 mdr's sigt?
Besvar indlæg

Dato : 22.01.2011 kl.12:24
Brugernavn : Ukendt bruger

Er der nogen der har et godt bud på udviklingen for Novo Nordisk. På det seneste har der været lidt forskellige meldinger og et kursfald fra 660 til under 620. Hvad er forventningerne på 3 mdr's sigt?
Besvar indlæg

Dato : 14.01.2011 kl.08:20
Brugernavn : Ukendt bruger

Interessant. Så fik vi den første nedjustering fra analytikerne på Novo Nordisk. Deutsche Bank sænker anbefalingen fra Hold til Sælg.
Besvar indlæg

Dato : 20.10.2010 kl.17:41
Brugernavn : Ukendt bruger

Tak for hurtig reaktion og er selv af den mening som I anfører at kursen er for høj m.m. så jeg satte til salg i kurs 540 i eftermiddag og de er solgt.
Så jeg vil holde fingrene borte fra tastaturet vedr. denne aktie.
Tak
Besvar indlæg

Dato : 20.10.2010 kl.13:03
Brugernavn : Ukendt bruger

Tillykke med gevinsten. Generelt vil jeg blot bemærke, at NN er prissat særdeles højt. Omkring fordelen for NN ved konkurrenten Eli Lilly's problem med godkendelse skal det bemærkes, at hvis FDA nu ser problemer omkring brug af flerdages doser af insulinrelaterede produkter, så vil NN selv stå med en stor udfordring angående sine mest lovende R&D projekter med dette punkt som den afgørende "fordel". Disse nyheder skal holde markedet oppe i lighed med insulinanalogerne. Det må aldrig lykkes at nå den optimale behandlling - slet ikke i forhold til den samlede udgift, da det jo er selskabets indtjening.
MVH/LS
Besvar indlæg

Dato : 20.10.2010 kl.11:22
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg tog chancen og købte en mindre portion af denne aktie i kurs 486 inden lukketid den anden dag.
Det var måske lidt risikabelt - men jeg mente at den nu var faldet så meget at det måtte høre op og med chance for at den var faldet nok - men også med chance for at konkurenten ikke fik sit produkt godkendt.
Den er nu steget 8-9 % her til formiddag - er der nogen der beskæftiger sig med denne aktie ?
Er kursen nu på plads ?
Skal man beholde eller skippe aktien igen ?

Besvar indlæg

Dato : 22.09.2010 kl.10:58
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg synes aktien er dyr. Men med selskabets opkøb af egne aktier og analytikernes optimisme og ikke mindst fortsat god udvikling med bl.a Victoza kan aktien vel holde skansen - måske stige lidt. Men den kommer ikke i mit depot.
Besvar indlæg

Dato : 22.09.2010 kl.09:05
Brugernavn : Ukendt bruger

Vi kan vel ikke ungå at denne aktie bliver debatteret her og der skrives meget om al det guld der ligger for føderne af NOVO - samt aktionærene.
Hvad siger FORUM - hvad er holdningen - skal vi tro på det og købe ???
Besvar indlæg

Dato : 27.04.2010 kl.13:03
Brugernavn : Ukendt bruger

Godt du holdt fast, OHW. Flot regnskab og opjustering OG IKKE MINDST et nyt tilbagekøbsprogram. Den bør vel kunne stige til 500-niveauet i løbet af perioden med opkøb af egne aktier. Har derfor taget den med på købslisten her til morgen.
Besvar indlæg

Dato : 26.04.2010 kl.20:57
Brugernavn : Ukendt bruger

Ja Novo er lidt triggy, den har jo fået sin del af opturen. Jeg har dog ikke solgt mine, da jeg håber på en opjustering i forbindelse med regnskabet. Dollarstigningen gavne jo Novo meget.
Besvar indlæg

Dato : 26.04.2010 kl.20:32
Brugernavn : Ukendt bruger

Så er aktietilbagekøbsprogrammet afsluttet. NN har købt for 2 mia. kr. egne aktier. Nu skal aktien så stå på egne ben uden denne usynlige hånd som køber ca. 10% af den daglige omsætning. Ud fra teknisk analyse kan aktien i princippet fortsætte optruen, men det er dog som om aktien ser lidt toppish ud. Kommer den over 460 i nær fremtid? Jeg tror det ikke.
Besvar indlæg

Dato : 19.04.2010 kl.13:52
Brugernavn : Ukendt bruger

Novos konkurrent Eli Lilly har netpå fremlagt regnskab, der var som forventet. Umiddelbart tyder det dog på at sundhedsreformen blive rlidt dyrere end først antaget for selskabet. Samme forhold forventes også for Novo Nordisk. Men det langsigtede potentiale i diabetes markedet gentages af Eli Lilly. Novo synes således at kunne holde niveauet.
Besvar indlæg

Dato : 24.03.2010 kl.10:18
Brugernavn : Ukendt bruger

Novo er en dejlig aktie for dem der er med på vognen....Det er jeg desværre ikke, solgte som bekendt rub og stub på ca. 370 efter godkendelsen kom igennem for USA.

Nu er jeg simpelthen rigtig godt træt af min egen fejldisponering. Det må man da sige det er.

Novo betaler udbytte idag, er det mon dråben der får aktien til at falde. Novo er dyr, meget dyr i mine øjne. Der skal et eller andet ekstraordinært til for at den kommer ned i et niveau hvor jeg vil købe. 50 dg. snit pt. på ca. 386 og 200 dg. snittet helt nede på ca. 334. Pt. handles Novo i 436. I mine øjne et misforhold.

Markedet har jo altid ret....selv om det nogle gange er svært at acceptere.
Besvar indlæg

Dato : 15.03.2010 kl.14:15
Brugernavn : Ukendt bruger

Har lige fået en pressemeddelelse fra Novo Nordisk. De meddeler, at ud af det tilbagekøbsprogram på op til 2,0 mia. kr. er der nu anvendt for lige lidt over 1 mia. kr. Halvdelen af programmet er altså foretaget.

Perioden med opkøb løber fra 02-02 til 26-04. De køber for lidt over 30 mio. kr. egne aktier pr. dag og det svarer rundt regnet til 1/10 af dagens omsætning. Ikke noget at sige til aktien holder sig godt. Men hvad sker der efter 26-04????
Besvar indlæg

Dato : 09.03.2010 kl.17:37
Brugernavn : Ukendt bruger

Topdanmark gør så det samme nummer idag med lancering af et tilbagekøbsprogram på 900 mio. kr. Når de ikke er bedre kapitaliseret end tilfældet er, så virker det mærkværdigt med dette støttekøb. Men detholder jo nok hånden under kursen.
Besvar indlæg

Dato : 08.03.2010 kl.16:02
Brugernavn : Ukendt bruger


Ja det flyver lige nu. Flot udvikling. Ikke at jeg skal gøre mig klog men jeg må give Lau ret - det ER for mig at se en sær forretningsmæssige beslutning at anvende så mange midler på at købe egne aktier. Specielt på nuværende kursleje. Det er nok en større mening med galskaben, men jeg kan ikke lade være med at drage et link til bankerne for et par år siden – og denne iver for at drive børskursen op med optioner in-mente. Men så længe det går godt er der jo ingen problemer.

Besvar indlæg

Dato : 28.02.2010 kl.19:09
Brugernavn : Ukendt bruger

I kan sige hvad i vil. Novo er og bliver en god aktieinvestering. De har de rigtige produkter, tjener formidabelt, og vil gøre det i mange år frem og så køber de egne aktier, stiller godt udbytte i udsigt. Modstand ved 400 skal nok blive brudt. Vel nok den bedste aktie p.t i Danmark. Hvad har du imod den, Lau. Den kommer til at stige uanset hvad du mener om den.
Besvar indlæg

Dato : 03.02.2010 kl.15:52
Brugernavn : Ukendt bruger

Ja, hvis ledelsen ikke selv vil have NN-aktierne men casher ind og mener at selskabet skal bruge 7.500.000.000 kr. på at købe op i sig selv, så er den indre harmoni jo ikke for god.
MVH/LS
Besvar indlæg

Dato : 03.02.2010 kl.15:10
Brugernavn : Ukendt bruger

Lau, her har du et svar på hvorfor ledelsen gør som de gør:

Topchef i Novo Nordisk-koncernen, Lars Rebien Sørensen, tjente onsdag godt 15 mio. kr. på udnyttelse af optioner, som blev udløst efter præsentationen af torsdagens årsregnskab fra medicinalkoncernen.
Rebien modtog 26.138 aktier som led i et incitaments-program, og den portion aktier solgte han for 9,6 mio. kr. Yderligere udnyttede han option på køb af 29.000 aktier for 4,8 mio. kr. og solgte umiddelbart aktierne til en kursværdi på 10,6 mio. kr. svarende til en fortjeneste på 5,8 mio. kr.

Finansdirektør i koncernen, Jesper Brandgaard tjente ved tilsvarende handler godt 7,5 mio. kr., idet finansdoirektør valgt at beholde 4500 af de aktier, han havde købt ved udnyttelse af en option.

Forskningschefen Mads Krogsgaard solgte en portion tildelte aktier for 6,4 mio. kr., men udnyttede samtidigt option til aktiekøb for 2,4 mio. kr

Besvar indlæg

Dato : 02.02.2010 kl.17:29
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg mener, at NN er temmelig dyr som aktie. Man vil æde sig selv op ved at købe egne aktier igen (7,5 mia. kr.), og det er en form for ukritisk narcissisme, som reelt indebærer, at aktionærerne indirekte tvinges til at købe mere og mere i stedet for selv at kunne vælge dette (om ønsket) efter udbetaling af udbytte i stedet. Kursen på NN er høj - ikke lav (P/E for 2010 er ca. 17 og Kurs/Indre værdi ca. 6,8), og dermed er det jo ikke rart at blive tvunget ind i dette kollektive system.
Ledelsen burde gemme pengene inde i firmaet og købe noget ordentligt op, der kunne udvide forretningen. Det vil jeg tage hatten af for. Dyre opkøb af egne aktier giver en kortsigtet glæde. Men NN-ledelsen tør næppe stoppe denne selvstimulering.
Så jeg har ikke travlt med at gå ind i NN igen.
MVH/LS
MVH/LS
Besvar indlæg

Dato : 02.02.2010 kl.16:43
Brugernavn : Ukendt bruger

Ja 330-340 bør være en ny bund, hvis der ellers kommer en korrektion inden jul!
Besvar indlæg

Dato : 02.02.2010 kl.16:32
Brugernavn : Ukendt bruger

Det gik helt som forventet idag. Et super godt regnskab - og kursen falder et par procent. Jeg mener den bør samles op omkring 340, men om den Langsigtede køber ved jeg ikke. Jeg bestemmer ikke alene over den langsigtede portefølje. Men jeg vil slå til lyd for et køb i 340, hvis altså den kommer helt derned. Hvis jeg ejede NN ville jeg blot holde fast i aktien og tage op- og nedture med.
Besvar indlæg

Dato : 02.02.2010 kl.08:53
Brugernavn : Ukendt bruger


Den lange gik ud af Novo i vist nok 295? Skal I ind igen? og hvis ja hvor ca?
Besvar indlæg

Dato : 02.02.2010 kl.08:42
Brugernavn : Ukendt bruger

Flot - flot regnskab. EPS på 17,82 giver en P/E på 21. Det kan jo ikke siges at være (for) højt når man tænker på Novos unikke position som verdens førende indenfor en sygdom som i de næste mange år bare vokser og vokser. Mon Warren Buffet en dag kunne få øje på Novo som den valueaktie den er? Han sværmer jo til selskaber med unikke produkter og som er markedsledende. Blot en strøtanke. Enig - man bør have NN i en langsigtet anlægsportefølje.
Besvar indlæg

Dato : 02.02.2010 kl.08:39
Brugernavn : Ukendt bruger

frit cash flow 12 mia. kr. - puha det er store tal. De skummer fløden selvom de investerer godt og laver stort aktie-tilbagekøb.

Set over tid skal man have Novo i porteføljen.

mvh Lars Bech
Besvar indlæg

Dato : 02.02.2010 kl.08:16
Brugernavn : Ukendt bruger


Pæn opjustering af 2010 estimater, større udbytte og nye tilbagekøb af aktier.
Besvar indlæg

Dato : 01.02.2010 kl.17:45
Brugernavn : Ukendt bruger


Det bliver ganske spændende i morgen. Spørgsmålet er vel mere om de opjustere nok!
Besvar indlæg

Dato : 01.02.2010 kl.17:21
Brugernavn : Ukendt bruger

Uha John,

så bliver jeg ruineret!
Besvar indlæg

Dato : 01.02.2010 kl.16:43
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg tror Novo Nordisk får svært ved at fastholde den seneste tids stigning i forbindelse med regnskabet imorgen. Der er indregnet meget positivt i aktien nu. Sell the Rumor - buy the Fact tror jeg kommer til at passe godt ind her. Et tilbagefald til 340 er sandsynligt. Er der ikke også noget med at NovoNorm snart går ud af patent?
Besvar indlæg

Dato : 28.01.2010 kl.13:12
Brugernavn : Ukendt bruger

Hejsa
Jeg kigger mest på "teknikken" og ud fra den, kan jeg ikke afvise et tilbagefald til 340-350, men jeg vil så også mene, at det er det største tilbagefald vi vil se, og som det absolut dybeste fald der kan tænkes, vil være til området 300, så egentlig ser jeg ikke den STORE risiko nedefter, men gode chancer opefter.
Jeg mener aktien har en gennemsnitlig værditilvækst målt på kursen på ca. 20% p.a. (hvem kan gøre det bedre i disse tider?). Udbyttet kender jeg ikke, men det er der sikkert andre der gør, men det kommer altså oveni de ca. 20%.
Besvar indlæg

Dato : 28.01.2010 kl.11:24
Brugernavn : Ukendt bruger

Værdien er klart blevet forøget hos Novo Nordisk i de senere år. Det sker faktisk år efter år hvilket gør aktien til en rigtig value-aktie. Så vidt jeg forstår det er Victoza en unik behandlingsmåde til de mange der har Diabetes (og der bliver flere og flere). Jeg har ikke selv NN men ville som langsigtet investor holde fast i aktien. P/E værdierne har jeg ikke lig ehaft tid til at regne på. Men sammenlignet med andre medicinalaktier ligger NN i den dyre ende. Det trækker ned i en ellers rigtig god aktiecase.
Besvar indlæg

Dato : 27.01.2010 kl.20:35
Brugernavn : Ukendt bruger


Det spændende omkring værdien bliver om de fortsætter med nyt opkøbsprogram af egne aktier. Det øger værdien set fra et P/E synspunkt. Jeg vurdere at altid man skal være på vagt hvis noget handles til over P/E 20-25 – så skal det være specielt godt og det er Novo. Novo’s vækstrater er næsten slavisk 10-15 % om året. Som jeg læser upsido.com betaler med lige nu relativt ca. 32 P/E for 5 års gennemsnitlig indtjening per aktie. Fx betales der for AstraZeneca ca. 15 og sektor gennemsnittet er 22. Novo har en K/I på over 6. Der er en grund til at Novo handles så højt – det er et unikt godt selskab.

Jeg har ingen anelse om kursen går højere op – jeg finder aktien relativt højt prissat ved kurs 370 og kortsigtet er jeg ude.

Besvar indlæg

Dato : 27.01.2010 kl.19:37
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej

Jeg har lyst at spørge, vedrørende P/E og værdien på Novo N. i øvrigt - mener I ikke værdien på Novo er forøget de sidste to år?
Jeg kende ikke værdierne, men synes da det kunne være lidt interessant, at høre (hvis nogen ved det) hvad var P/E 1/2-2008 og hvad er den nu (nu 20,17).
Besvar indlæg

Dato : 27.01.2010 kl.18:13
Brugernavn : Ukendt bruger

Ja der tages vist forskud på glæderne. Novo er uden tvivl et ekstremt godt og veldrevet fortagende, men P/E begynder alt andet lige se voldsom ud. De har som jeg forstår det allerede guided produktet ind i øvre grænse af 2010 prognosen. Som jeg ser det er de lidt mere heldig med dollar kursen end først antaget, hvilket kan give en opjustering af både 2009 og 2010 De skal også indregnes nogle mia af kroner til udgifter til at lave de studier FDA ønsker. Mon ikke kurs 340-350 bør være der vi lander om nogle uger. Eller sagt på en anden måde upside syntes begrænset, der er andrer muligheder at går efter.
Besvar indlæg

Dato : 27.01.2010 kl.16:37
Brugernavn : Ukendt bruger

Novo er en kvalitets aktie.
Men victosa markedet skal alså først opdyrkes.Det er der og skal nok få succes men personligt tror jeg ikke på den helt store " her og nu effekt"
Novo selv har været ude med en melding om at såfremt victosa blev godkendt ville det på kort sigt forringe deres resultater idet man skal bruge mange penge på at opdyrke dette marked.
Jeg kunne tro at de i nogle kvartaler performer dårligere end vanligt !
Niveauet 370 er for dyrt til mig- men det er fair nok på sigt
Besvar indlæg

Dato : 27.01.2010 kl.16:23
Brugernavn : Ukendt bruger

Til Niels
Ja, der blev lidt mere i kursen på godkendelsen - Hvor heldig kan man være :-)
De blev så solgt til 368,0. Jeg blev lidt i tvivl om jeg skulle beholde dem (Grådighed), men nu er de altså væk.
Når nyheden er stilnet af, vil jeg tro man kan komme ind på et lavere niveau - Hvad I jo også selv regner med. I bund og grund en kvalitetsaktie.

Mvh.
Bjarne
Besvar indlæg

Dato : 26.01.2010 kl.14:56
Brugernavn : Ukendt bruger

Har lagt en køb ind på 350. Der er et gab fra igår fra 349,8 satser på det over tid, skal lukkes igen. Det er dog uvist om det skal, for det er muligt der er tale om et break away gab, som ikke bliver lukket igen.....
Besvar indlæg

Dato : 26.01.2010 kl.10:33
Brugernavn : Ukendt bruger


Tror det var klogt. Aktien er vist også ved at være godt betalt. De kommer med en 2010 opjustering i næste uge (er mit gæt) - primært pga dollar stigning.
Besvar indlæg

Dato : 26.01.2010 kl.10:19
Brugernavn : Ukendt bruger

Har valgt at tage gevinst hjem på 370, der givet vis mere i den endnu. Tror pengene skal bruges til lidt mere bundfiskeri.....
Besvar indlæg

Dato : 26.01.2010 kl.08:47
Brugernavn : Ukendt bruger

Ja, det er en rigtig god nyhed. Det bør trække aktien mod nord.
Besvar indlæg

Dato : 26.01.2010 kl.06:56
Brugernavn : Ukendt bruger


Så Bjarne - nu må vi se hvor højt Novo kommer på godkendelsen. Spændende.


Besvar indlæg

Dato : 20.01.2010 kl.14:27
Brugernavn : Ukendt bruger

Det er i hvert tilfælde positivt, at Novo er over ATH fra marts 08. Hvor Novo lander på sigt bliver spændende....Jeg tør godt komme med et bud, mon ikke 400-450 er et godt bud i løbet af en 1-2 år.
Ovennævnte er baseret på Vikingen's prisfastsættelse, med Novo som værende i meget dyr området. Som er området Novo traditionelt bevæger sig i, når det er rigtig Bull marked.
Besvar indlæg

Dato : 20.01.2010 kl.14:11
Brugernavn : Ukendt bruger


Ja hvis godkendelsen fx kom i dag ville det kunne trække kursen længere op over 360. Efter at japan sagde ja må det meste Victoza goodwill dog være indregnet - da alle nu forventer et US ja. Mit gæt er at der på kort sigt (1-3 mdr) er mere downside end upside, men jo en aktie der helt generelt ikke bør være problemer i at holde - den ender vel over 400 på et eller andet tidspunkt, måske i 2010. Med mindrer man trader aktivt og kan finde noget andet er der næppe grund til at gå ud.
Besvar indlæg

Dato : 20.01.2010 kl.13:34
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg har nogle fra lidt før Jul, som jeg vil beholde indtil en evt. godkendelse af Victoza i USA.
Selvom FDA kører deres eget løb ang. godkendelse, tror jeg nu alligevel at de vil skæve til både Europa og Japan. "Hvad kan de se, vi ikke kan" må de da tænke.
Jeg mener der er mere i kursen ved en godkendelse.

Mvh.
Bjarne
Besvar indlæg

Dato : 20.01.2010 kl.13:08
Brugernavn : Ukendt bruger

Ja og jeg har solgt igen i 355. Jeg tror vi skal ned mod 338-340 igen og faktisk længere ned mod 330-335 - inden det går op igen. Jeg er ganske forbløffet over at der ikke generelt kommer en korrektion af betydning, det må alt andet lige også ramme Novo mere eller mindre moderat.
Besvar indlæg

Dato : 20.01.2010 kl.11:37
Brugernavn : Ukendt bruger

Fik du købt ekstra Niels, jeg gjorde desværre ikke, må stille mig til takke med dem jeg har privat.
Novo har lavet et gab i dag mellem 349,1-352,5, mon ikke det skal lukkes igen, men dagen er jo ikke omme endnu.
Besvar indlæg

Dato : 11.09.2009 kl.18:20
Brugernavn : Ukendt bruger

Flot Niels !
Jeg tror du ser rigtigt.Novos potentiale er formentlig ved at ebbe ud..

En eventuel nedtur for aktiemarkedet ELLER dollar vil begrænse yderlig. stigning
Jeg er helt holdt op med at daytrade her ( stoppede ved 318)

Novo har ellers været mig en meget god forretning.En kvalitetsaktie i optrend.
stategien har været simpel - køb(gearing) på fald og sælg løbende
Besvar indlæg

Dato : 11.09.2009 kl.13:06
Brugernavn : Ukendt bruger

Sælger 50% og tager gevinst i dag (329). Spørgsmålet er hvormeget af FDA godkendelsen (forventet) der efterhånden ER indrenget. Dollar dykket må ramme.

/NHS
Besvar indlæg

Dato : 20.08.2009 kl.14:14
Brugernavn : Ukendt bruger

novo strategi
Plan om salg 1/3 318 - 1/3 325 - 1/3 behold
opsamling i niveau 300-31x.
Jeg ser ikke andre interessante aktier for køb.

Vedr. short så er jeg nu ude igen. Jeg holder alså på rastepladsen. Det er for mig helt uoverskueligt i dagens marked.Psyke og teknik trækker op - fundamentels ned.
Besvar indlæg

Dato : 20.08.2009 kl.10:23
Brugernavn : Ukendt bruger

Novo vil nok også i en vis grad blive ramt af en stor tur ned. Har dig haft tendens til at være sikker havn. Jeg syntes det Novo's tekniske billede ser mere og mere optimalt ud.

Kaalund du kunne overveje en exit ved 325. Dog tror jeg vi ser 340.

/NHS
Besvar indlæg

Dato : 18.08.2009 kl.18:06
Brugernavn : Ukendt bruger

Genkøbt 313
Jeg er tilbage i den gamle hurtig UD-IND stategi
Besvar indlæg

Dato : 16.08.2009 kl.18:05
Brugernavn : Ukendt bruger


For mig ser det ud til at Novo har dannet et golden cross - med 20, 50 og 200 dages snit. Normalt et ganske bullish signal. Signalet ser jeg dannet i juli.

/NHS
Besvar indlæg

Dato : 13.08.2009 kl.21:23
Brugernavn : Ukendt bruger

Sælger lidt ud på 318
I sidste uge købte jeg på 312-311.lille men sikker gevindst.
Såfremt markedet falder er jeg klar til at genkøbe. Dollar virker svag og på en dårlig dag kunne vi være heldige at samle op under 310
Tjent er tjent - husk det
Besvar indlæg

Dato : 13.08.2009 kl.09:21
Brugernavn : Ukendt bruger


Nordea er på stor indkøb i novo - i går og her til morgen. Ganske spændende udvikling. Novo anvender selv JP Morgan til at købe egne aktier - hvilket man ikke i stor stil har gang i - lige nu.

/NHS
Besvar indlæg

Dato : 07.08.2009 kl.07:22
Brugernavn : Ukendt bruger


En række finanshuse sænker hertil morgen Novo. Det skal nok sætte aktien under pres i dag.

/NHS
Besvar indlæg

Dato : 06.08.2009 kl.16:06
Brugernavn : Ukendt bruger

Ja aktien var kortvarigt i 324 - det område skal vi nok se igen snart.

Ledelsen er uhørt troværdige og levere altid.

/NHS
Besvar indlæg

Dato : 06.08.2009 kl.15:18
Brugernavn : Ukendt bruger

Flot regnskab.
Forventningerne førte NOVO højt op i dagene op til regnskabet.Nu er den faldet lidt tilbage - og som jeg ser det er det alene fordi regnskabet var en non-event.Vi fik som forventet.
Jeg solgte mig helt ud dagen før - sjældent har jeg været så nervøs , jeg frygtede simpelthen af misse en optur.Det var nok en fejl.
Idag taget ny basisportion på 312.Novo skal simpelthen være i min portefølge permanent
Man focuserer for meget på Victoza.Godkendelsen skal nok komme- men det vil tage tid at opdyrke markedet og derfor kan der godt ligge en skuffelse her
Focuser på hovedforretningen insulin.Læg dertil en imponerende track record og meget dygtig ledelse.Det er imponerende.
Besvar indlæg

Dato : 05.08.2009 kl.12:03
Brugernavn : Ukendt bruger


Regnskab i morgen - med de nuværende forhold på børserne holder jeg over regnskab. Tror den laver en 'carlsberg' i morgen med et plus på mindst 4-5%. Et par dage efter kan der blive tale om 'sell on facts'.

Eneste risiko lige nu er godkendelsen i USA og $ kursen og hvordan det omtales.

/NHS
Besvar indlæg

Dato : 03.08.2009 kl.10:40
Brugernavn : Ukendt bruger


Enig - der er nogle gode muligheder for 330. Lige nu puster aktien ud. Mange gange ser man også novo holde stand når OMXC20 dykker - mange ser den som en sikker sag der altid slår obl. Blot væksten i saget er jo ganske ekstrem i disse krise tider.

/NHS
Besvar indlæg

Dato : 03.08.2009 kl.10:34
Brugernavn : Ukendt bruger

I dette tilfælde tror jeg at jeg vil holde. Gætter på, at der snart kommer en godgendelse, og at det vil løfte aktien pænt i vejret. Regnskabet bliver garanteret pænt.
Men 330 - Så er mine også væk.

Mvh.
Bjarne
Besvar indlæg

Dato : 31.07.2009 kl.21:20
Brugernavn : Ukendt bruger

grådighed igen-igen
Jeg har netop suppl. på 303-304.disse skulle være solgt på 310 ( 2 %) men jeg var for grådig.Jeg beholder en fast basisportion men hvad der er købt derudover SKAL hjemtages ved +2%.....
NOVO er stærk med retning 330-350 men markedet svinger utroligt.køb på fald men husk at sælge...
Sanofi kom med flotte tal.Lantus salg steg flot.Rygter siger de har øget prisen for at imødegå en reduktion senere når der skal forhandled sundhedsreform....
Jeg tror NOVO kommer med et meget flot resultat.Markedet forventer ligeså og aktien er frem mod regnskabet i posetiv psykologi.
Jeg vil handle agressivt frem mod regnskabet - men formentlig sælge ud lige før
Besvar indlæg

Dato : 29.07.2009 kl.16:12
Brugernavn : Ukendt bruger

Suppl. lidt på 304 og igen 303
Niveauet 296-300 bør være den nye bund.
Besvar indlæg

Dato : 29.07.2009 kl.14:39
Brugernavn : Ukendt bruger

Goddag på Forum

Jeg sidder også og lurepasser og venter til USA åbner. Jeg tror vi kommer under 300 i dag.
Nu får vi se.

Mvh fra den bragende spanske sol

Uffe Madsen
Besvar indlæg

Dato : 29.07.2009 kl.14:22
Brugernavn : Ukendt bruger


Tak for link.

Hoppede på vognen igen i 304

/NHS
Besvar indlæg

Dato : 29.07.2009 kl.13:26
Brugernavn : Ukendt bruger

Se hvad Stig igår skriver om Novo på
http://tatalk.blogspot.com/
Besvar indlæg

Dato : 29.07.2009 kl.12:58
Brugernavn : Ukendt bruger


Dagens tilbagefald kunne være en mulighed for køb. Mit gæt er at vi vil nærme os 330 frem mod regnskab og nok en FDA godkendelse mere i hus.

Overvejer om man bør satse på at vi ser 300 igen.

/NHS
Besvar indlæg

Dato : 28.07.2009 kl.16:40
Brugernavn : Ukendt bruger

VELKOMMEN HJEM KAALUND

JEG ER GRUNDLÆGGENDE ENIG MED SAXO BANK VEDR. NOVO. MEN VI HAR JO VALUTASPØGELSET AT KÆMPE MED OGSÅ. NOVO SKAL NOK GØRE DET GODT, MEN HVIS NU DOLLAREN FALDER TIL 4 DKK ELLER DER I NÆRHEDEN AF ??? MIN MAVEFORNEMMELSE SIGER KØB, SÅ JEG SIDDER LIGE OG TÆNKER OVER SAGEN.

MVH FRA DET SPANSKE

UFFE MADSEN
Besvar indlæg

Dato : 28.07.2009 kl.16:07
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej igen.
Efter 2 ugers ferie er jeg nu hjemme.Tog afsted med en betydelig beholdning af Novo aktier og de har faktisk betalt ferien flere gange trods 2 teenage drenge med mod på livet og dertil hørende massivt ferieforbrug....
Jeg solgte 1/3 i går på 305 og 1/3 idag på 310 (limit)(desværre)
Den sidste 1/3 tør jeg ikke sælge.Jeg er helt enig i at vi skal samle op såfremt den falder tilbage omkring 300

Saxo lover 16% årligt frem til 2015 - det giver pt en betydelig upside.Jeg synes faktisk det lyder troværdigt.
Besvar indlæg

Dato : 28.07.2009 kl.14:11
Brugernavn : Ukendt bruger


Siger farvel her i 313-314. Der er måske mere - men med held kan den samles op i 300 igen.

/NHS
Besvar indlæg

Dato : 28.07.2009 kl.12:18
Brugernavn : Ukendt bruger


kaalund - er du med endnu? - den er rykket pænt for de 300. Ser 315 eller 330 som et stop.

/NHS
Besvar indlæg

Dato : 08.07.2009 kl.23:01
Brugernavn : Ukendt bruger

Lave renter og stabil dollar på kort sigt.
Ikke noget at sige til at medicinal bare stiger.
Novo har aldrig været stærkere.Kun dollarfald synes at kunne stoppe den og så skal det tilmed være drastisk.
Jeg fortsætter taktiken med køb 1-2% under lukkekurs og herefter salg løbende.
Besvar indlæg

Dato : 07.07.2009 kl.15:53
Brugernavn : Ukendt bruger


Tilbagekøbs programmet er nu ikke så ekstremt stort - vel ca. 3 mia. kr. hvor der på nogle dage nemt omsættes for over 0.5-1 mia. kr. Børsværdien er i området 160 mia. Jeg tror ikke de selv kan holde en hånd under aktien - hvilket vel også blev tydeligt da den dykkede if. med omtalte kræft problem hos det konkurrende selskab.

/NHS
Besvar indlæg

Dato : 07.07.2009 kl.14:16
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Kaalund og NHS

Tja, det er ikke sundt for et marked, hvis nogen (læs: love/bekendtgørelser m.v.) holder hånden under markedet, f.eks. bankerne. Det skal give et problem på et tidspunkt. Markedet skal nok få ret ...! Hvem betaler for denne ulighed i prisdannelsen ?

Til NHS: mange må jo sælge Novo, når aktien ikke ligger højere trods deres store tilbagekøb.
De holder jo en temmelig stor hånd under aktien. Må håbe, at de fik købt godt ind, da aktien lå 50 kr. lavere.

mvh Lars BechBesvar indlæg

Dato : 07.07.2009 kl.12:55
Brugernavn : Ukendt bruger

Daytrading.
Jeg køber på 287-290. sælger på limit 292-294. Fastholder dog en basisportion.
Det er der vist ikke megen risiko i. Gevindsterne er også små med bare 1-1,5 % dagligt men jeg har svært ved at se noget bedre.

Mange af de konjunkturfølsomme står og vipper på kanten af nedtrend.
Xact bear skal vel først købes i " sikker " nedtrend.
Jeg har iøvrigt undersøgt muligheden for short position i danske banker men E-trade har forbud mod short (CFD)i DB-jyskeB-sydB og også i Dnorske B
Er det i virkeligheden med til at holde markedet oppe. ?

Egentlig ubehageligt med alle disse poliske tiltag.Markedet bliver manipuleret...
US lange obl. får ligeledes massiv kundstig støtte-har det betydning ?

Fortsat god sommer..
Besvar indlæg

Dato : 01.07.2009 kl.15:22
Brugernavn : Ukendt bruger


Bliver 290 en bund ser det godt ud. Jeg kan egenligt ikke se hvorfor den aktie skal koste under 300. De køber egne aktier med arme og ben.

/NHS
Besvar indlæg

Dato : 01.07.2009 kl.14:34
Brugernavn : Ukendt bruger

Samlet Novo op igår på 287
Surt når man nu lige valgte at sælge på 280 dagen før.
Jeg er tilbage i aktien-den skal nok udkonkurerer obl. Evt tilbagefald ned mod 280 skal vel bruges til forsigtig opsamling( daytrading)
MEN nu er basis portionen intakt.
John siger intet - jeg tager det som udtryk for at han med den korte lurepasser lidt endnu !!
Besvar indlæg

Dato : 01.07.2009 kl.11:14
Brugernavn : Ukendt bruger


Spændende om Novo kan holde sig 290 et par dage - teknikken ser efterhånden god ud. Men det kan jo hurtigt vende.

/NHS
Besvar indlæg

Dato : 29.06.2009 kl.18:13
Brugernavn : Ukendt bruger

Novo stærkere end nogensinde..

Først en bekendelse.jeg købte også i fredags på 265 - solgte ALT på 280.
pæn gevindst men jeg brød mig alså ikke om at ligge i aktien med alle de rygter.Idag har jeg læst teksten og levemir synes at gå helt fri...

Fremover vil vi formentlig se utryghed hos patienter i lantus beh.Lægen vil uden tvivl
tilbyde at skifte over til levemir som er et ligeværdigt produkt - måske endda bedre da undersøgelser viser at levemir giver vægttab oveni sukkerkontrol.

lantus nød godt af en first - mover effekt.de satte sig på en stor del af markedet fordi de var først.Med lidt held overtager novo nu rigtig mange pt. som aldrig kommer at vende tilbage til lantus.

jeg vil klart forsøge at kommer tilbage i aktien.Jeg SKAL tilbage
Havde jeg aktier blev de ikke solgt på 290 ( John ! )
Besvar indlæg

Dato : 29.06.2009 kl.17:34
Brugernavn : Ukendt bruger

Så fik Novo revance fra i fredags. Da var der udbud af kvalitet til lavpris.

Lad os se om det bliver afsatsen til 310 som nu er Citi's nye kursmål for NN.

Passende og professionelt at Novo først kommenterer når artiklen er
blevet publiceret.

M V H

Ole
Besvar indlæg

Dato : 29.06.2009 kl.14:13
Brugernavn : Ukendt bruger


Flere huse er ude med at konkurrenten står til at miste et milliardmarked (i €). Må alt andet lige gavne Novo - såfremt at der ender således. Sælgerne hos Novo må have nogle gode dage de næste perioder.

/NHS
Besvar indlæg

Dato : 29.06.2009 kl.12:54
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej John
Tak for et godt tip.
købte i fredag til 263,5 og solgt i 286, udmærket.

Besvar indlæg

Dato : 29.06.2009 kl.09:54
Brugernavn : Ukendt bruger

Til lykke. Jeg nåede ikke selv at få solgt, men er egentlig også ganske komfortabel med at eje aktien. Den korte model sælger ihvertfald ved en bevægelse op nær 290.
Besvar indlæg

Dato : 29.06.2009 kl.09:17
Brugernavn : ger

Solgt fredagens korte indkøb her til morgen - 18 kr. pr. styk henover weekenden er vel helt OK. De lange bliver liggende lidt endnu...

Med venlig hilsen

Gert Jessen, Odense
Besvar indlæg

Dato : 28.06.2009 kl.18:03
Brugernavn : Ukendt bruger

Update se link.

/NHS

www.finansnyheder.dk/news/ShowNewsStory.aspx?StoryId=10512679
Besvar indlæg

Dato : 27.06.2009 kl.07:42
Brugernavn : Ukendt bruger


Ja det tyder på at man efterfølgende har indset at det var en overreaktion. Omregnet taler vi lige nu ca 278.

Jeg har desuden flere gange oplevet at man kan må kunne tjene fine penge ved at købe NYSE:NVO - specielt hvis lukke auktionen i DK giver en under gennemsnittet slutkurs. Slutkursen i DK omregnes tilsynelagende straks til NYSE:NVO - i tilfælde af en 'lav' slutkurs kan man (med valuta risiko) købe NYSE:NVO og sælge dagen efter når Novo handles over slutkurs og inden lukke auktionen 16:50.

/NHS
Besvar indlæg

Dato : 26.06.2009 kl.20:16
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Forum,

Novo er nu i plus i USA til 52,90 USD. I DKK er det vil ca kurs 280!

Ole
Besvar indlæg

Dato : 26.06.2009 kl.19:46
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Forum,

Det er rigtig at det er rygter. Se vedhæftede link fra CNBC.

Hvis linket ikke virker kan du finde artiklen under LLY (Lilly på Yahoo Finance)
Andre artikler findes under Novo i USA (NVO)

http://www.cnbc.com/id/31569067/site/14081545?__source=yahoo%7Cheadline%7Cquote%7Ctext%7C&par=yahoo

M V H

Ole
Besvar indlæg

Dato : 26.06.2009 kl.19:31
Brugernavn : Ukendt bruger


Den meget omtalte rapport er vist heller ikke offentlig lige nu - men der er næppe røg uden der er ild.

Det skaber tvivl om Novo produktet selvom det er konkurrenten der er i søgelyset. Det kan vel også være svært for Novo at bevise at Novo's produkt ikke har problemet.

Folk skal have en form for behandling så alt andet lige står Novo godt - klart at det kan koste rigtig mange penge hvis man må gå tilbage til 'gamle' produkter.

Der kommer en periode med tvivl.

Lad os håbe at rapporten dukker op allerede her i weekenden og der kan skabes klarhed.

/NHS
Besvar indlæg

Dato : 26.06.2009 kl.17:55
Brugernavn : Ukendt bruger

Det virker lidt hysterisk med Novo, når det vedrører konkurrenten!

10 % ned over 3 dage og så 3 % op i den sidste time!

Kun sagkundskaben kan bedømme substansen, men det vil
undre mig personligt om der er tale om en "Class" effekt
for alle langtidsvirkende Analog insuliner eller alle Analog
Insuliner (både hurtig og langsomtvirkende)

Både Novo og Lilly måtte starte på en frisk med udviklingen
af analog insuliner i mid-halvfemserne pga bivirkninger.
Begge virksomheder løste problemerne dengang med en
forskellig tilgangsvinkel, og udfordringerne dengang kan
formodes anvendt på de analoger som findes på markedet
idag.

Lad os følge udviklingen de kommende dage!

M V H

Ole

Besvar indlæg

Dato : 26.06.2009 kl.17:24
Brugernavn : ger

Kom lidt sendt hjem og fik 'først' købt Novo ved 164 i dag. Faldet på omkring 6 % virker umiddelbart tosset, så mon ikke vi kan sove roligt med Novo under hovedpuden henover weekenden?

Med venlig hilsen

Gert Jessen, Odense
Med rigtig sol på terrassen
Besvar indlæg

Dato : 17.06.2009 kl.10:13
Brugernavn : Ukendt bruger

Slillelinjen er i princippet 277. Men jeg tror vi skal over 290 for at være mere sikre på at opturen er indledt. Bemærk at aktien i en lang periode har svinget mellem 270 og 290, så selv om handel nu sker over 200 dages snittet mangler momentum ligesom i aktien. Det bør dog være temmelig "gratis" risikomæssigt at ligge med aktien. Vi skal nok få et brud opad, men hvornår?
Besvar indlæg

Dato : 17.06.2009 kl.09:32
Brugernavn : Ukendt bruger


John: hvordan ser du lige nu på det tekniske ? - med et par luk mere over 280 kan en optur være sat i gang.

/NHS
Besvar indlæg

Dato : 11.06.2009 kl.22:57
Brugernavn : Ukendt bruger

Novo solgt 278,50
De er netop købt 275 og 273. lille men pæn gevindst på bare få dage.
I aften stiger novo så kraftig i US så jeg solgte vel for tidlig.Selskabet er fantastisk men dollarfald kan gå hen at trække ned.Ligeså en generel nedtur.

Jeg er nu helt ude.Aktier 0,00

Jeg gentager lige min gamle historie om sejlsportsmanden der hver dag tjekker vejret.
Han sejler kun ud i god vind og solskin.Modsat den professionelle der må af sted uanset vejret.

Jeg er stået af.Føler en mental træthed efter flere års intens aktieinvestering.

Der er sorte skyer på himlen.Markedet virker overoptimistisk og uvejret kan bryde løs når som helst.Men markedet kan også stige alene på psykologi - hvem ved.

Nu står jeg på sidelinien og afventer.Jeg behøver ikke dagligt at tjekke kurser.
2009 har givet mig 65% i aktier og 35 % i CFD. DET slår bare obl.

Jeg afventer en mere stabil forudsigelig vind.
Besvar indlæg

Dato : 08.06.2009 kl.18:11
Brugernavn : Ukendt bruger

Omregnet (50,35*5,37) er den pt i ca. kurs 270. Markedet indregner noget dårligt - der dukker nok snart en nyhed op.

/NHS
Besvar indlæg

Dato : 08.06.2009 kl.16:23
Brugernavn : Ukendt bruger

Novo solgt på limit imorges på 287. genkøbt 275
Heldig har man jo lov at være men jeg har meget ofte en limit liggende i den høje ende.
går den så går den...
Jeg hæfter mig ved at europa problemer synes at bremse et dollarfald der ellers var noget bekymrende.Selve selskabet er der intet galt med og kursen skal nok komme op

Besvar indlæg

Dato : 08.06.2009 kl.13:48
Brugernavn : Ukendt bruger

Det er en god nyhed de er kommet med. Men at markedet takserer det med kursfald er en af de mange ting, som gør investering i aktier så forunderlig. Jeg kan ikke komme med en forklaring på hvorfor den falder, men kun konstatere, at aktien er et godt langsigtet køb. Vi er jo alle utålmodige og vil helst have at de aktier vi har stiger straks vi har købt. Sådan er det desværre bare ikke. Men den skal nok komme.
Besvar indlæg

Dato : 08.06.2009 kl.13:39
Brugernavn : Ukendt bruger

Ja, men jeg har en tenden til lige pludselig at sidde med for meget af en aktie. Så skal den da ramme ca 270. Har lige suppleret i Neurosearch med en meget lille post. Kan man forvente at der har siddet nogle med en partneraftale parat, men blot har ventet på reaktionen fra FDA?
Mvh.
Bjarne
Besvar indlæg

Dato : 08.06.2009 kl.13:08
Brugernavn : Ukendt bruger


Det kunne minde om en mulighed for at købe lidt op i aktien.

/NHS
Besvar indlæg

Dato : 08.06.2009 kl.12:57
Brugernavn : Ukendt bruger

Det var desværre en grusom dårlig nyhed, de kom med her i weekenden.
Mvh.
Bjarne
Besvar indlæg

Dato : 08.06.2009 kl.10:37
Brugernavn : Ukendt bruger

Såvidt jeg forstår, skulle det være en særdeles god nyhed, så det undre mig meget, hvis det skulle være inpriset i kursen. Jeg synes kursen har ligget meget stille i lang tid uden de nævneværdige kurssving. Det lyder, somom det nu bare er en formsag - Eller et spørgsmål om tid, før det bliver godkendt. Men som det se ud, påvirker det ikke analytikerne. Men som du skriver. Lad os se når US åbner.
Mvh.
Bjarne
Besvar indlæg

Dato : 08.06.2009 kl.10:31
Brugernavn : Ukendt bruger

Det er lidt underligt. Har læst at analytikere ser et 18 mia. kr. stort potentiale for Viztoza. Men du har ret, Niels, måske amerikanerne skubber til aktien. Jeg er nu sikker på at den nok skal stige, men det havde da været sjovt at kunne tage en gevinst allerede her til formiddag. Geduld:-)
Besvar indlæg

Dato : 08.06.2009 kl.10:24
Brugernavn : Ukendt bruger


Indtil videre ser det ud til at det VAR indpriset. Kan være at reaktionen kommer når US starter op ved 14-15 tiden.

/NHS
Besvar indlæg

Dato : 07.06.2009 kl.17:01
Brugernavn : Ukendt bruger

Det er absolut en god nyhed for Novo Nordisk. EU har jo sagt god for Victoza og jeg er sikker på at markedsdeltagerne nu vil indprise en større sandsynlighed for at også FDA vil godkende Victoza på det amerikanske marked. Mon ikke den kan stige min. 5% i morgen på denne nyhed?
Besvar indlæg

Dato : 07.06.2009 kl.15:30
Brugernavn : Ukendt bruger


Tyder på at Novo d.d. har fremlagt nogle meget stærke data - se link.

Spørgsmålet er om det kan betyde at FDA godkender det lovende produkt - eller i det mindste at denne risiko tages ud af prissætningen af Novo B aktien.

/NHS

www.finansnyheder.dk/news/ShowNewsStory.aspx?StoryId=10480623
Besvar indlæg

Dato : 03.06.2009 kl.17:24
Brugernavn : Ukendt bruger


Tror vi når over 300 i denne omgang. Men for at være sikker kan 290 godt være et sted man sælger fx 50%.

/NHS
Besvar indlæg

Dato : 03.06.2009 kl.17:14
Brugernavn : Ukendt bruger

Det negative i øjeblikket ved Novo Nordisk er vel at dollaren falder så kraftigt, som den gør. Ved/gætter man på hvor meget de har dækket sig ind på valutakursen. Onde tunger er fremme med at dollaren kan halveres.
Det positive er at de fremkommer med de nye forsøg, som skal vises til FDA her i weekenden. Men der kommer ikke nyt lige med det samme.
Man kan jo så vælge at reducere, hvis vi kommer i nærheden af 290 - Eller hva?????

Mvh.
Bjarne

Besvar indlæg

Dato : 13.05.2009 kl.18:04
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Niels.
Ja man glædes jo i disse dage hvor NOVO viser styrke. Jeg tror der er 3 årsager

1- fundamentalt er den bare stærk.P/E 15 er billigt.
2- Jeg forventer en korrektion. Midler flyttes fra cyklisk til medicinal
3- jeg har noteret mig at Obamas plan for en helth care plan som blev fremlagt i mandags giver indtryk af en god dialog hvor medicinal og sundhedsforsikring lover rationaliseringer - MEN ikke nær den beskæring som man kunne frygte
samtidig vil et nationalt alt-dækkende sundhedsreform betyde at fattige for adgang til behandling.( for NOVO betyder det at man formentlig skal skære lidt i priser men til gengæld for flere kunder - formentlig et nulsumsspil.)
markedet havde frygtet meget værre

Alle medicinal firmaer stiger og har gjort det siden mandag. Det er en trend.
phizer-glazo-lilly-sanofi......alle siger kraftig idag.

jeg har genoptaget min invest i sanofi som bare er meget billige end NOVO. Hele 3,5 % idag.Nu er den solgt.
Novo har jeg solgt 2/3. fordi jeg var gearet og massivt overinvest.

Jeg er fortsat pænt invest i NOVO og forlader den ikke. Genkøber på fald.
Besvar indlæg

Dato : 13.05.2009 kl.16:27
Brugernavn : Ukendt bruger


kaalund - det tyder på at mange begynder at forstå at Novo rent faktisk er et af de få selskaber i C20 der skaber massiv merværdi dag og dag. Statser denne gang på en test af 300.

/NHS
Besvar indlæg

Dato : 08.05.2009 kl.18:11
Brugernavn : Ukendt bruger

Ja- så fik jeg en på snuden.
Novo ned næsten 4 % og her her jeg placeret en pæn sum istedet for obl.
Den stiger dog idag ca 2 % i US. Jeg suppl. lidt på 268 og 265 men nu kan jeg alså ikke tage mere ind !
Jeg vil blive overrasket hvis den falder ned under 260.Akt ligger P/E på ca 15 og det er lavt synes jeg. ( 270/18). læg dertil 10-15 vækst de næste mange år.

Jeg er uenig med info der i deres aktiebrev udtrykker bekymring pgra Novo opkøb af egne aktier. På den nuværende kurs glædes jeg ved disse opkøb......

Dette er en anlægsinvest. istedet for obl. Jeg vil dog fortsat købe/sælge lidt ud fra behold.

Jeg tror alså fortsat på en stilstand i opturen.gevindst i cykliske bør investeres i feks Novo. MEN makedet vil bare op-op og sålænge den trend kører risikerer vi Novo nedtur.
Besvar indlæg

Dato : 06.05.2009 kl.21:27
Brugernavn : Ukendt bruger


Selskabet er jo ekstremt godt kørende - midt i denne omfattende krise øger man stille og roligt salget med ca 18% i Q1 - for ikke at tale om net profit med et plus på 24%.

Fik købt en del - og tager flere ind i morgen. Ser 290 på kort sigt (14 dage).

/NHS
Besvar indlæg

Dato : 06.05.2009 kl.17:42
Brugernavn : Ukendt bruger

Niels enig.
Jeg er idag massivt investeret i NOVO, faktisk er hele obl. portefølgen likvideret og idag er jeg faktisk i en gearet invest. Ca 50 % er i NOVO og der bliver de.
Jeg handler NOVO næsten daglig. køb 272-273 og salg 275-276
Men set over det næste år tror jeg NOVO går op over 300-330 og det slår bare obl.

Jeg ser et scenarie med stilstand på nuværende kurser og efterhånden vil midler blive taget hjem i de cykliske aktie og placeret i NOVO.
Besvar indlæg

Dato : 06.05.2009 kl.16:14
Brugernavn : Ukendt bruger


Overvejer at gå ind i NN - blot ud fra at den mangler noget op relativt C20 og at den normalt performer når andet falder.

/NHS
Besvar indlæg

Dato : 24.04.2009 kl.18:26
Brugernavn : Ukendt bruger

Utålmodighed og grådighed er en evig plage...

Jeg har idag begået den fejl at købe Novo fra morgenstunden på 275
Novo er et fantastisk velkørende selskab.Med godkendelsen af deres nye diabetismidel i europa
skønner jeg at markedet vil se bort fra den tynde pipeline.De er nu posetioneret for fremtidig vækst.
Novo har klaret krisen helt uden problemer.Faktisk står de stærkere end nogensinde idet det er lykkes dem at forbedre indtj. marginaler løbende.
De er stort set gældfri og har et stort cashflow.De er kørende på et tidspunkt hvor alle andre har det svært.Stærk ledelse osv.
TA er posetiv på kort sigt.
Husk på at verdens befolkning bliver flere-ældre og federe.Alt dette taler for mere insulin og mere diabetis - desværre
Jeg kunne dog med lidt tålmod have samlet op på 269. MEN jeg tror på novo. Hvis regskaber performer som jeg tror vil retningen være mod 300-330 inden for det næste år.Det slår bare obl.
Vi skal dog forholde os til en evt prisreduktion presset igennen af det offentlige.Det vil givet plage aktien men ikke ødelægge casen.
Jeg vil dog reducerer såfremt vi igen går under 250-260
Det her er et forsøg på medløb....
Besvar indlæg

Dato : 21.04.2009 kl.21:03
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Forum,

Der bliver nok nogle udsving i forbin´ndelse med regnskabet i næste uge.

Er der til mere end 275-280 i denne omgang ?

Pas på med løfter om guld og grønne skove (dividende)! Hvis Novo ikke får
et væsentligt salg/profit bidrag i fremtiden, da arbejder de sig ud af deres
egen nice - diabetes - på kort sigt skal de dække et efterspørgel nærmest af
epedemisk karakter - og en bedre dækning af befolkninger i udviklingslande
som Kina, Rusland og Indien mv.

Aktiemarkedet kan meget hurtig og let vende 180 grader og gøre Novo's pipeline
til et kæmpe problem. Måske ikke lige i næste uge, men man ved aldrig!

Husk Novo er stadig i nedtrend og i den tidlige fase i forhold til andre aktier i C20!

Sidste uge bød på en ny "all time low" (235) i de sidste to år - i en periode hvor resten af C20 har været i en 6 ugers rally! Var det bunden ?

Hilsen

Ole
Besvar indlæg

Dato : 21.04.2009 kl.09:49
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej forum !

Jeg ser lidt plads til stigninger endnu i Novo Nordisk. Der kom også gode nyheder i går og i dag nævnes muligheden for store udbytter i de kommende år, hvis ikke Victoza bliver til noget pga. de medfølgende omkostninger.

RSI9 er cirka 50 og på vej op. RSS er på vej ned og giver divergens, hvilket vi godt kan lide.
Desuden er der lidt tid endnu til, at 20 dages glidende gennemsnit bliver presset af den faldende 50 dages ditto.

Har købt på 256, så jeg vil gerne nå at tjene lidt penge, så mit indlæg er ikke fuldstændig objektivt ;-)

mvh Lars Bech, Odense
Besvar indlæg

Dato : 15.04.2009 kl.14:58
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Kaalund,

Måske holder 235 lidt endnu, men på sigt er 210-220 ikke urealistisk.
Enig i at det tekniske billede ser dystert ud lige nu!

Har også købt en mindre portion!

MVH

Ole

Besvar indlæg

Dato : 15.04.2009 kl.13:07
Brugernavn : Ukendt bruger

Købt Novo 237

Dette er IKKE mhp kortsigtet gevindst selvom den er sat til salg på 242. !
TA er lidt svag men om 2 uger kommer Novo med endnu et flot-flot regnskab.Det må kunne trække aktien lidt op.
Vi talte om sektorrotation - det viste sig at være fra medicinal til bank og cykliske aktier.
Novo siver måske lidt endnu - men jeg vil ikke vente længere.1 position er taget idag
og jeg er klar til at suppl. yderlig.
Denne position er langsigtet i teorien selvom jeg fortsat vil tage de hurtige gevindster.
Besvar indlæg

Dato : 03.04.2009 kl.18:42
Brugernavn : Ukendt bruger

Darling NOVO
Jeg er grundlæggende stærkt facineret af NOVO.Det er en aktie man SKAL samle op billigt.Et must i den langsigtede.
Jeg har været inde på 250 og 251 og solgt 257 - det er jo sådan jeg arbejder.

Jeg er klar til at samle Novo op igen men jeg er enig med ONP - den er defensiv og flytter sig formentlig ikke for alvor de næste mdr.Den kunne sågar sive..

Lad den ligge de næste uger
Besvar indlæg

Dato : 03.04.2009 kl.17:58
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej John og Lars,

Jeg holder mig på sidelinien med Novo det næste stykke tid!

I 2002 blev Novo kursen halveret på 4 måneder - sektor rotation,
fra medicinal til mere cyklisk....

Her gælder endnu engang køb få forventninger og sælg før facts kommer ud!

MVH

Ole


Besvar indlæg

Dato : 03.04.2009 kl.11:14
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej John

Jeg er helt enig i dine betragtninger omkring værdiansættelsen. Jeg beholder mine aktier og overvejer at supplere op på dette niveau. Jeg mener at have læst, at der er shortet massivt i aktien og jeg forventer, at disse investorer tager deres gevinst nu og derfor køber aktien op. Lad lige denne nyhed forplante sig lidt og så tror jeg, at aktien skal rette sig igen.

mvh Lars Bech, Odense
Besvar indlæg

Dato : 03.04.2009 kl.09:13
Brugernavn : Ukendt bruger

God morgen Lars.
Hvor har du ret. Bar eman snart kan lære at tage gevinsterne i tide. At jeg ikke tog den skyldes at kursen jo netop formåede at bryde over de 283. Men det holdt ikke. Fundamentalt kan man vel stille spørgsmål ved om det er fair med et kursfald på 10% på grund af nyheden. Aktien er jo over den seneste måned faldet fra 330. Så mon ikke alt det negative snart er indregnet.
Besvar indlæg

Dato : 03.04.2009 kl.08:33
Brugernavn : Ukendt bruger

Godmorgen forum !

Bliver særdeles spændende med kursudviklingen på Novo Nordisk i de nærmeste dage. Novo fik ikke den fulde godkendelse af Victoza i går aftes og jeg ser, at Jyske Bank forventer, at aktien skal ned i 250 kroner i dag. Deres estimater siger dog stadig 323 kr. som fair value uden, at Victoza er regnet med.

Man skulle nok have solgt inden afgørelsen, hvor den 3 gange er blevet afvist ved 281-283.

mvh Lars Bech, Odense
Besvar indlæg

Dato : 06.03.2009 kl.14:20
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Lars,

Med det marked vi har lige nu kan du kun tjene penge på sidelinien(undgå tab).

Når pharma er hugget i bund Lundbeck 88-100, Novo - sidste top var i 2000 i
ca. 200 ikke et dårligt sted for en mellemlang, hvis ikke langsigtet placering.

Får hjælpepakkerne effekt, og Kina taget fat da bliver det også de cykliske
som nok vil løbe hurtigere end pharma.

USA taler meget om agro - Monsanto, Mosaic og Potash, Norden Auriga og Yara!

Danmark: Forsikring når korrektionen er ovre og selektive forbrugsaktier

Igen hvor stopper nedturen nu ved 195 i C20 og hvornår ? 2. halvdel i marts eller?

MVH

Ole
Besvar indlæg

Dato : 06.03.2009 kl.09:21
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej forum

Hvor ser I sektor-rotationen gå hen ?
Alt falder jo ! bliver pengene ikke bare trukket ud af markedet og på sidelinien ?

Jeg holder på mine penge og lader mig ikke forstyrre af mine tossede ideer ;-)

mvh Lars Bech, Odense
Besvar indlæg

Dato : 04.03.2009 kl.17:14
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Kaalund,

Det er en skrøne at medicinalaktier holder værdien under en aktienedtur.
Medicinal aktier ligner mere og mere forbrugsaktier så som Carlsberg (selv medicinering). Det er korrekt at aktierne topper senest når markedet vender,
men i 2008 var obligationer en bedre investering end Novo Nordisk.

Helt enig at Novo er dyr i forhold til Sanofi. Personligt vil jeg først samle Novo
op i 150-200 intervallet (måske bliver det først i 2010 eller 2001), men ned kommer
også Novo.

På kort til mellem sigt ser jeg opsamling i Novo ved 270 (idag), 240-250 og
dernæst i området 200-225.

Det vi ser nu er måske sektor-rotation eller at vi midlertidig kan samle rimeligt
stabile medicinal aktier op om 3-6 uger hvor de cyklikske aktier skal have endnu
en tur med grovfilen.

Hilsen

Ole
Besvar indlæg

Dato : 04.03.2009 kl.12:22
Brugernavn : Ukendt bruger

Wasteful spending. !
Obama barsler med en revurdering af alle offentlige kontrakter.Medicinal - olie og forsvar har længe kørt med høje fortjenstmarginaler.Her kan der hentes penge - og stater har desperat brug herfor.

Sanofi bare falder og falder.Er det udtryk for sektorrotation ? Novo og Lundback har det også svært.Jeg tror vil skal til at tænke nyt.Tidl. defensive sektorer skal prissættes ud fra andre marginaler.Derfor afvent opsamling
Besvar indlæg

Dato : 28.02.2009 kl.16:06
Brugernavn : Ukendt bruger

Så fik Johan alligevel ret.

Jeg lukkede Novo torsdag på 303 og dermed hjemtog jeg gevindsten selvom den var lille. resten røg fredag med tab.Samlet dog ok - ikke mindst pgra Johan

sanofi måtte jeg sælge med stort tab..
Den har været sydgående over flere dage.Brudt vigtige TA niveauer og trendkanaler uden at jeg reagerer.
Konkl.igen har jeg måttet sande at jeg sløser når jeg er i stort overskud.Tager chancer som jeg normalt ikke gør. (kender i det ? )

Centralt står at medicinalbranchen med dens store overskud risikerer at bliver malkeko for statskasserne.Det er jo her de kan hente penge...
Det er derfor markedet reagerer som de gør.Som Johan siger er det formentlig en overreaktion men jeg tror markedet vil være skeptisk i nogen tid.

Alså. Totalt stop for investering i medicinal til vi har set udviklingen...

Besvar indlæg

Dato : 27.02.2009 kl.14:03
Brugernavn : Ukendt bruger

Obamas påtænkte sundhedsreform har givet en hård dag for de ellers stabile medicinalaktier.
Novo har på kun 1 dag lukket gappet fra 2/1 nede i 281.
Det er under 2 uger siden vi skrev om det.

Måske er dagens fald en overreaktion og en købsmulighed, men jeg har desværre ikke rigtig modet til aktiekøb pt.
Besvar indlæg

Dato : 18.02.2009 kl.19:42
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Kaalund

Nu er ikke ekspert hverken i gaps eller TA, men i princippet skal de lukkes.
Det er rigtigt at gappet 1-2 uger senere blev indsnævret, men jeg ved ikke om det har nogen betydning.

Kan heller ikke huske om der var specielle nyheder den 2/1 eller det var almindelig efterspørgsel, der drev kursen op (omsætningen var nu ikke unormal stor).

Kan se at kursen idag lige var under det nederste bollingerbånd, men lukkede på den rigtige side.
Nu ligger både MA 50 og MA 200 lige omkring 295, så den støtte er vigtig.
Synes ikke de matematiske modeller ser alt for overbevisende ud.

Men FA er vi ikke uenig om er en god case.
Pøj-pøj med din investering.

stockcharts.com/school/doku.php?id=chart_school:chart_analysis:gaps_and_gap_analysis
Besvar indlæg

Dato : 18.02.2009 kl.17:19
Brugernavn : Ukendt bruger

Takker for hjælpen - Johan.
Som jeg læser det er der rigtigt et gab 280-288. Det blev dog delvis lukket senere med tilbagefald til 284-285 men vi fik alså ikke det sidste stykke
Er det ikke en formildende omstændighed ?

Desuden - er der ikke en forældessesfrist i disse gab ?

Vi er jo i selvsving med alt den TA.Aldrig har den været så dominerende.Med rette dog ,
når trenden mangler må pejlemærket flyttes til TA.
Fundamentalt er Novo dog meget stærk-Fortsat valuta medgang.
Jeg har suppl. yderlig. på 299. ingen SL
Besvar indlæg

Dato : 18.02.2009 kl.11:40
Brugernavn : Ukendt bruger

Kaalund - du skal lige have i baghovedet, at Novo har et ulukket gap fra 2/1 nede i 281.
Så hvis aktien på et tidspkt. falder igennem MA 50, kan en lukning af gappet komme i spil.
Besvar indlæg

Dato : 18.02.2009 kl.11:16
Brugernavn : Ukendt bruger

Så samler jeg op i Novo. køb 302

Novo er blevet min daytrading-kedelig men fornuftig formentlig.
Tripsen Kan jeg dog ikke følge.Han synes jo helt ustyrlig.. Hvor meget tid bruger du egentlig ?

Jeg kører jo daytrading på den måde at jeg om aftenen ligger limitkurser ind.altid lavt og håber.De ryger så ud når gevindsten er 2 %
Det er få min. arbejde men vel egentlig ikke daytrading..
Besvar indlæg

Dato : 17.02.2009 kl.18:55
Brugernavn : Ukendt bruger

Min kone ryger ikke ud !
MEN derudover er alt til salg - forudset det giver gevindst....
De sidste dage er alle Novo aktier solgt.Jeg har ellers haft en daytrading stategi med køb af små portioner i 300-307 og salg salg løbende 310-311. Pgra skiferie holdt jeg pause mens det var mest givtigt- men alligevel.

Det gælder om at finde aktier med solid bund-og store svingninger.Jeg indrømmer at vestas var AKTIEN men jeg frygtede for fald.I krise er den meget påvirkelig

Jeg er klar til fornyet indsats men afventer dagens udvikling.Man kan ikke afvise at vi skal yderligere ned.Tålmod- tålmod
Besvar indlæg

Dato : 30.01.2009 kl.17:19
Brugernavn : Ukendt bruger

Darling Novo
Midt i en krisetid er det fantastisk med dette selskab.Den er dyr - men alternative obl. kan bare ikke konkurrere
Per - jeg har ofte set kurver med mærkelige kurser.Mit gæt er at det enten skyldes intern handel i banker som jo skal rapporteres eller en handel med meget lille volumen hvor investor blot smider aktien fra sig.

Lad os nu glædes over denne aktie. Jeg solgte idag på 309 efter køb igår på 295.
Det er min stategi sålænge markedet er som det er- og det vil vare længe...

Jeg har dog beholdt min basisportion købt kurs 293

Så jeg forlader ikke denne aktie.


Besvar indlæg

Dato : 30.01.2009 kl.08:32
Brugernavn : Ukendt bruger

Kaalund, jeg ser nu vikingen siger 290 som laveste kurs. Hvis jeg ser på kursgrafen hos Nordnet så er den lavest handlede kurs 295.....som du siger.
Jeg forstår ikke rigtigt.

Besvar indlæg

Dato : 30.01.2009 kl.08:27
Brugernavn : Ukendt bruger

Selv jeg, har købt Novo. Dog på 296,5. Til mit selskab og privat. Har tænkt mig at holde ved noget tid, men niveauet vil jeg ikke lægge mig fast på, men jeg stiler højere end kaalund........
Besvar indlæg

Dato : 29.01.2009 kl.21:18
Brugernavn : Ukendt bruger

Flot regnskab
Jeg må tilstå at jeg da jeg kom hjem kl 15 valgte at suppl. yderlig på kurs 295. Det viste sig så at være dagens bund. Jeg har det godt med at ligge i NOVO. Alternativet obl. er alså væsentlig ringere.Jeg har dog lagt salgordre ind i intervallet 305-310
Jeg beholder en basis portion,

Det er alså et fantastisk velkørende selskab.....

Iøvrigt lider jeg med sanofi- også velkørende men bestemt ikke på aktiemarkedet.Jeg er dog vedholdende.

jeg kan ikke lide dagens markedet. Den negative psykologi bider sig fast.Krisens omfang er kolosal - og det kan intet ændre.Håbet er L-form men en nedtrend truer på aktiemarkedet
Besvar indlæg

Dato : 29.01.2009 kl.10:03
Brugernavn : Ukendt bruger


Der er dog ikke den vilde juble pt. over regnskabet. Tror jeg hopper ud - da jeg også antager at US dykker ned meget snart. De fleste planner fra Obama er nu kendt i omfang og der afventes at der komemr resultater - og det kan give en reaktion ned.

/NHS


Besvar indlæg

Dato : 29.01.2009 kl.10:00
Brugernavn : Ukendt bruger

Enig gabbet bliver ikke lukket mellem 281-283,5 som det allerede er nedbragt til.... Et nyt gab er opstået ved dagens aflæggelse. Det tror jeg til gengæld bliver lukket.
Alle odds taler nu for opgang til 335-350 området. Hvis ellers markedet forbliver positivt.

Besvar indlæg

Dato : 29.01.2009 kl.08:58
Brugernavn : Ukendt bruger

John - godt ramt i den kortsigtede model.

/NHS
Besvar indlæg

Dato : 29.01.2009 kl.08:56
Brugernavn : Ukendt bruger

Gabbet bliver næppe lukket i forbindelse med årsregnskabet, som overraskede til den positive side. Overskudsgraden blev 27% mod ledelsen egen forventning på 25%. For 2009 hæver Novo estimatet for overskudsgraden til 25-30%. Flot. Udbyttet hæves til 6,0 og der lægges yderligere 1 mia. kr. i programmet for opkøb af egne aktier, som nu lyder på 18,5 mia. kr. Mion ikke vi kommer over 300 idag? Jeg tror det.
Besvar indlæg

Dato : 28.01.2009 kl.17:53
Brugernavn : Ukendt bruger

Gabbet ligger mellem 281 og 289 så vidt jeg kan se. Som jeg skrev bevæger kursen sig imellem 270 og 300. Så gabbet kan blive lukket uden at det ødelægger oplægget. Du må da give mig ret i - uanset om du mener jeg er optimist eller hvad du kalder mig - så vil bruddet ud af 270 til 300 med størst sandsynlighed ske i opadgående retning. Vi er kommet ind i dette interval nede fra, og derfor vil bruddet med størst sandsynlighed ske opadgående. Det er et faktum hvis man ser på TA, og det er jo det vi snakker om her. Iøvrigt ligger 200 dages snittet ved 297, så der skal ikke meget til at udløse et teknisk købssignal. Men jeg er enig: Gabs skal lukkes før eller siden. Spørgsmålet er bare hvornår. Vi må se hvad regnskabet bringer.

Jeg kan da godt finde en til optimist i denne Verden. Han hedder Barack Obama, og han har tænkt sig at gøre noget ved tingene. Måske hans optimisme kan smitte af på alle de andre, som er så pessimistiske at det gør ondt helt ondt:-)
Besvar indlæg

Dato : 28.01.2009 kl.17:37
Brugernavn : Ukendt bruger

John du er så positiv at det gør helt ondt. Selv om så hele verden er ved at synke i grus, så er der en person der kun ser grønt hele tiden. Hvor må det være dejligt.... Men dyrt....hvis man følger dine råd....

Jeg vil igen gøre opmærksom på Novo har et gab der opstod ved åbning d. 5 jan. i år. Det er ikke lukket. Så morgendagens regnskab vil være oplagt til lukning.

Som tidligere set når Novo aflægger regnskab, så vil jeg mene gabbet skal lukkes før vi ser opgang. Novo har før haft store udsving ved aflæggelse af regnskab.

Per Revsbæk


Besvar indlæg

Dato : 28.01.2009 kl.17:12
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej John. og andre.
Jo jeg er stadig i Novo. Jeg har tilmed suppl. min beholdning i sanofi på 44,50 og 45
Den falder kraftig idag. Jeg er i minus men vedholdende.

Som så ofte før ser vi fald i defensive når de andre rykker op.Jeg solgte iøvrigt APM idag på limit +2%.. ikke dårligt.

Jeg tror ikke på bull. når pessimismen genindfinder sig vil Novo og sanofi stige igen.
jeg tror bare ikke på nedtur i disse aktier.Novo går ikke under 270-260.MEN vi har chancen for en optur 330-350

Jeg holder fast. Det er mit alternativ til obligationer....

Iøvrigt er jeg ved at starte op i bank.Købt idag jyske bank 130
Jeg har før været inde i denne aktie - faktisk købt 115 men alt i alt små portioner og hurtig ud.Der er fortsat store svingninger og ingen trend.Alt hvad jeg køber er til salg såfremt gevindsten nærmer sig 2-3 %
Jeg har dog ingen limit på NOVO


Besvar indlæg

Dato : 28.01.2009 kl.16:19
Brugernavn : Ukendt bruger

Kaalund: Er du stadig i Novo. Vi mangler et brud af enten 270 eller 300. Regnskab imorgen tidlig. Kan det mon ikke føre til brud en af vejene, og efter min mening mest størst sandsynlighed opad.
Besvar indlæg

Dato : 25.01.2009 kl.18:15
Brugernavn : Ukendt bruger

Så er jeg igen i Novo og Sanofi.

Der vil altid være muligheder i et marked.Min vurdering er at disse ligger i defensive aktier inden for medicinal.De er faldet sammen med de øvrige men uden overhovedt at have mistet indtj.Novo står til en vækst på 15-25 % hvis man alene ser på omsætning i lokale valutaer.De har så haft valuta modgang men den er klart aftagende.

Faldende renter gør kun Medicinal mere aktrativ.

Den store risiko ligger i at krisen kan få offentlige instanser til at presse priserne ned.
Obama har truet hermed. !

Den store driver er dog en aldrene befolkning samt det faktum at vi bliver stadig federe
Dette fører til masiv efterspørgssel efter insulin'
Sanofi har stor succes med Lantus - Novo med Levemir - 2 langtidsvarende insuliner
der stiger ca 30 % per år. Jeg spiller på begge !!

TA Har begge i køb. Novo er fanget i intervallet 270-300 men chancen for brud op er efter min mening klart større end ned
Jeg vil fortsætte min stategi med hurtig/ud i disse aktier. køber på fald - sælger med ca 2% gevindst. Det giver alså ikke megen risiko . Indtil nu har det tværtom givet solid gevindst ( småt men vedvarende.)
Besvar indlæg

Dato : 29.11.2008 kl.13:45
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Bjarne.
Først tak for din frisør snak - det er derude man skal fornemme stemningen og dermed fange trenden - og den er alså kulsort.

Dernæst - jo jeg vil givet ændre stategi.Jeg mener at hver sin tid har sin egen stategi og modsat info er jeg klar til at ændre den nårsomhelst.Således er min nuværende handelsstategi iværksat fordi der ikke er en sikker trend at spille på

Jeg har faktisk ikke bare været ude og kontant men ganske meget inde (20 %)
primært har jeg shortet i efteråret 2007 og også lidt her i efteråret men selvom jeg har haft næsten 100% overblik over situationen har jeg tjent uendeligt lidt på at shorte.
Det er svært - PØR havde advaret mig.

Jo jeg føler også vi kæmper omkring bunden. Yara er købt op til den lange men jeg tror ikke det er tid til at gå massivt ind.Jeg frygter en L-form
Jeg vil givet miste noget når det vender men foretrækker at have en fugl i hånden..
Dernæst 2 osv. grådighed er farligt - det har mange måtte sande.
Skulle du sprinte frem med 40 % vil det så absolut glæde mig

Besvar indlæg

Dato : 29.11.2008 kl.12:06
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Kaalund

Jeg har haft respekt for din strategi, med ind og ud af et par aktier. + 7 % på Nove og 4 % på Sanofi.
Ellers har du med fordel været stort set kontant, hvor jeg eller andre har tabt en del penge på at være inde.
Mit spørgsmål er så om du når at komme med toget, når det kører. Denne uge gav C 20 12 % (Også min pf.). Der kan muligvis godt bleve noget gevinsthjemtagning i næste uge; men fornemmer du ikke som mig, at det ser lidt lysere ud på aktiefronten (Ikke økonomien). Det er som om dårlige nøgletal (bagud) ikke har så stor virkning som tidligere, hvilket Info også mener.
Vil du fortsætte din strategi, tror jeg du vil gå glip af en stigning. Den første er som regel den største.
Der er virkelig mange aktier, som er billige for dem med kontanter; så hvis man vil have en langsigtet pf. kan der gøres gode køb endnu.

Mvh.
Bjarne
Besvar indlæg

Dato : 28.11.2008 kl.18:36
Brugernavn : Ukendt bruger

Så røg Novo og sanofi
novo +7% og sanofi +4 % er steget kragtigt idag.Jeg solgte med pæn gevindst men dog ikke helt på toppen. Tjent er dog tjent.

som jeg ser det så faldt disse kvalitetsaktier fordi markedet skiftede focus til mere følsomme aktier.idag går man ud og genplacere i medicin.
Der er meget lidt risiko i disse aktier som med fordel kan købes på fald.Nu har jeg ingen men køber givet på fald.
Besvar indlæg

Dato : 21.11.2008 kl.22:43
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg er og bliver Novo fan !

Har tradet lidt de sidste dage og tjent men nu røg jeg ned med min sidste beholdning.
Den er dog erklæret lang.
Jeg tror Novo brager op på enhver optimisme - hvis den kommer !
Jeg er faktisk ikke så bekymret på feks en 2 årig sigt.Den giver givet bedre end mine obl.Det er meget mere risikabelt med alle de konjunkturfølsomme - selvom de er faldet meget.
Jeg har idag suppl. med sanofi på 39 og igår Danske bank på 62(ren lotto og meget småt - men jeg kunne ikke lade være.)
ser først nu at Dow er gået højt.jeg har SP på begge

Dermed er jeg kommet op på 20 % invest hvilket er min absolutte grænse pt.
Med lidt held får jeg ret i at de næste mdr. foregår omkring 230-250 og kan dermed fortsat indkasere gevindst med hurtig ind-ud
At gå ind med større beløb finder jeg klart risikabelt.( tålmod-tålmod)
Besvar indlæg

Dato : 21.11.2008 kl.17:01
Brugernavn : Ukendt bruger

Så kunne Novo ikke holde sig over MA 50 længere, gad vide hvor alvorligt det er ment.
Nu er der vist kun Lundbeck tilbage af C20 aktierne til at holde skansen.
Besvar indlæg

Dato : 17.11.2008 kl.18:34
Brugernavn : Ukendt bruger

Goddag Kaalund

Novo er, som du skriver, helt igennem kvalitet. Derfor er den også på min favoritliste til køb, når jeg synes, der er fast grund under fødderne.

Mvh fra Spanien
Uffe
Besvar indlæg

Dato : 17.11.2008 kl.17:47
Brugernavn : Ukendt bruger

krisen er slem - men ikke for Novo
Helt igennem kvalitet. TA er gået i køb - dollar-yen stiger..
Jo jeg er gået med .fedtspillede og fik den på 291
Besvar indlæg

Dato : 30.10.2008 kl.08:33
Brugernavn : Ukendt bruger

kort omkring regnskab:
Financial statement for the period 1 January 2008 to 30 September 2008
Novo Nordisk increased operating profit by 15% in the first nine months of 2008
Expectations for growth in full-year operating profit raised to 32-35%

. Novo Nordisk increased sales by 13% in local currencies and by 7% in Danish kroner due to a negative currency development.
o Sales of modern insulins increased by 29% (22% in Danish kroner).
o Sales of NovoSeven® increased by 14% (6% in Danish kroner).
o Sales of Norditropin® increased by 13% (8% in Danish kroner).
o Sales in North America increased by 18% (5% in Danish kroner).
o Sales in International Operations increased by 21% (13% in Danish kroner).

. Gross margin improved by 1.2 percentage points in local currencies and by 0.3 percentage points in Danish kroner to 77.0% in the first nine months of 2008, reflecting continued productivity improvements and a negative currency impact of around 0.9 percentage points.

. Operating profit increased by 15% to DKK 8,999 million. Adjusted for the impact from currencies, underlying operating profit increased by more than 25%.

. Net profit decreased by 3% to DKK 7,315 million due to the non-recurring tax exempt income of DKK 1.4 billion recorded in the second quarter of 2007 from Novo Nordisk's divestment of Dako's business activities. Excluding the effect from the non-recurring income, net profit increased by 19%.

. For 2008, the expectation for reported operating profit growth is increased by around 10 percentage points to 32-35%, primarily reflecting a significant positive development in Novo Nordisk's key invoicing currencies as well as lower operational costs.

. Novo Nordisk has achieved clinical proof of concept with a new generation of insulins, NN5401 and NN1250 and intends to initiate phase 3 clinical development in the second half of 2009.

Lars Rebien Sørensen, president and CEO, said: "We are pleased with the way our business has developed during the first nine months. This allows us to raise guidance for full-year 2008 operating profit growth. Furthermore, our preliminary plans for 2009 indicate continued double-digit growth in both sales and operating profit."www.novonordisk.com/include/asp/exe_news_attachment.pdf?sAttachmentGUID=5180c4dc-f4be-4840-9447-f18f440f7af2
Besvar indlæg

Dato : 10.09.2008 kl.09:38
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Frank

Jeg vil da mene at det er en meget positiv nyhed, hvilket jo også kan ses på kursen - Selv i et dårligt marked (som ser lidt bedre ud nu). Jeg har Novo, og holder fast.
Dollaren er jo også steget en del den senere tid, hvilket jo også er godt for Novo.
Den er jo også faldet tilbage den senere tid.
Mvh.
Bjarne
Besvar indlæg

Dato : 10.09.2008 kl.09:21
Brugernavn : Ukendt bruger

Novo er positiv omtalt i dag - får omtalen positiv indvirkning på aktien - nu og fremover . Kommentarer ??
Besvar indlæg

Dato : 02.09.2008 kl.22:40
Brugernavn : Ukendt bruger

Købt NOVO...
Jeg har idag samlet op i Novo.Har i forvejen en del Sanofi og ideen er at placere sig defensivt med forventning om stigende dollar.Jeg fortsætter uændret med at sælge løbende og samle på tilbagefald.Men farma er gået for lavt tror jeg.
Coloplast har vist vejen - den solgte jeg lidt tidligt men ok-ok.

Faldende olie og stigende dollar er mine pejlemærker.Der er klart en forventning om faldende inflation hvilket understøtter prisdannelsen- jeg føler mig dog ikke overbevist om dette...
Luftfart bliver ramt af en generel forbrugsnedgang og jeg tør ikke købe her men det glæder mig at alle i der har satset på SAS og AMR tjener gode penge...
Det er hardcore speculation - branchen og selskaberne er simpelthen pilrådden !
Besvar indlæg

Dato : 25.07.2008 kl.10:19
Brugernavn : Ukendt bruger

Der behøver ikke være balance mellem disse to aktiers kurs, men ellers er jeg enig med dig i at forskellen er blevet for stor. Jeg tror bare at det er Novo Nordisk der står til en tur op mod 330, mens Novozymes vil holde sig, måske stige lidt.
Besvar indlæg

Dato : 25.07.2008 kl.09:20
Brugernavn : Ukendt bruger


Det er efterhånden lidt underligt med Novo kontra Novozymes. Jeg mener at de typisk (på kursen) handles tættere.

Novo handles ca. til 288,00 og Novozymes til ca. 445,00

Spørgsmålet kunne være om Novozymes skal falde eller Novo skal stige - jeg mener at der må være et balance problem mellem disse aktier.

/NHS
Besvar indlæg

Dato : 02.05.2007 kl.22:17
Brugernavn : Ukendt bruger

Indlæg kopieret fra tidligere website skrevet af Per Revsbæk:

Novo har idag lavet et stort gab fra 542-543 til 554, mon det skal lukkes igen?
Af tidligere gabs, der aldrig er blevet lukket, eksisterer der et tilbage fra aug. 06

Hvis det skal, er jeg køber, jeg solgte mine Novo før regnskabet. Det er blevet normal praksis fra min side.
Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

Det siger kunderne:

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

Kalenderen / Aktier i fokus

25-05-2022


Danmark: Regnskab fra Brdr. A&O Johansen, Sanistål.
Sverige: Markedet lukker ved middagstid.
Norge: Regnskab fra Everfuel.
Se hele finanskalenderen

 

Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.