Aktierne i 2023

2196 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 04.02.2024 kl.16:06
Brugernavn : Hans Thorn

I 2023 endte Protector med et resultat på 1509 millioner nok net profit. Eps 18,3. I 2023 betalte de 10 kr udbytte. D 3 februar 2023 var kursen 146,50 nok. I fredags sluttede den i 222,50 nok. ! januar i år havde de en 16% stigning i gwp. Protector oplyste at de inden for de kommende 2 år vil åbne yderligere et marked denne gang Frankrig. Siden deres start i 2004 har de haft en gennemsnitlig årlig vækst på 20%


Besvar indlæg

Dato : 30.04.2023 kl.10:08
Brugernavn : Hans Thorn

I denne uge kom Protector med Q1 tal. Eps var 7,5 eller 3x 2022. Protector har udloddet udbytter for i alt nok 8 i år.

21% vækst i Q1


Besvar indlæg

Dato : 15.01.2023 kl.05:41
Brugernavn : Hans Thorn

Held og lykke med dine investeringer


Besvar indlæg

Dato : 14.01.2023 kl.18:29
Brugernavn : Flemmingviking

Jeg tillader min dog at tvivle på brugbarheden af denne tommelfinger regel.

Man kan selvfølgelig altid finde enkelte aktier den synes at passe på.

Jeg har nu testet den på omkring 20 aktier og der blafrer den i alle mulige retninger.

F.eks vil man aldrig kunne købe MAERSK ifølge reglen

.... og så er der alle de aktier der har negativ EPS


Besvar indlæg

Dato : 14.01.2023 kl.17:58
Brugernavn : Hans Thorn

Du har ret. Dog bør du overveje hvorfor deres eps er så høj lige nu. Sammenlign med 2019. 


Tag et eksempel som Protector Forsikring i Norge og se på deres udvikling over de seneste 10 år så vil jeg påstå at reglen 

holder. 
Besvar indlæg

Dato : 14.01.2023 kl.12:46
Brugernavn : Flemmingviking

EPS x 14:  En tommelfingerregel siger du ganske vist. Men er det ikke lidt oversimplificeret?

Sad lige og kiggede på TORM og brugte reglen der på.


EPS: 30,33

AKTUEL KURS: 183


30,33 x 14 = 425

183 + 33% = 243

Betyder det, at man burde sætte alt hvad man kan i Torm?

Jeg vil nok være lidt tilbageholdende


Besvar indlæg

Dato : 22.12.2022 kl.16:43
Brugernavn : lembramol

Specifikt om krigen:


Både Rusland og Ukraine (støttet af Vesten) har ressourcerne til at fortsætte krigen på nuværende niveau på ubestemt tid. Selv hvis det lykkes Ukraine at tilbageerobre besatte områder, giver det ikke Rusland grund til at give op.


Dermed afhænger forløbet af, hvad der sker af hændelser, som ikke rigtigt lader sig forudsige. Til gengæld kan vi med stor sandsynlighed sige, at sådanne hændelser vil komme - men desværre kan uforudsete hændelser også gøre tingene værre.


Besvar indlæg

Dato : 20.12.2022 kl.23:10
Brugernavn : lembramol

I min optik var kursfaldene på aktier ikke drevet af stigende inflation, men af højere forventet realrente.


Inflation kan være ubehagelig, når den ændrer sig uventet - både opad og nedad. En konstant inflation vil derimod bare blive indregnet i alles forventninger, og ikke betyde det store.


Pludselige ændringer i inflation begunstiger nogle firmaer og privatpersoner og straffer andre. Men samlet set går det nok nogenlunde lige op. I sig selv skulle inflation ikke få aktiekurserne til at falde, men til at stige så realværdien af firmaerne er uændrede.


Centralbankerne har sat renterne voldsomt op, men faktisk ligger de alligevel under dagens inflation. Fordi markederne forventer at inflationen hurtigt falder igen, ser de en stor del af stigningen som realrentestigning. Og det er noget der slår hårdt på aktiekurserne.


Hvis markederne forventede vedblivende inflation, ville den forventede realrente stadig ligge under nul, og der ville ikke have været grund til kursfald.


... men om disse betragtninger gør mig klogere på, hvad der vil ske i 2023 - nej, vist egentlig ikke ...


Besvar indlæg

Dato : 20.12.2022 kl.13:22
Brugernavn : Hans Thorn

Hvis man investerer i aktier skal man kunne ignorere støjen. Benjamin Grahams bog the Intelligent Investor er biblen for investering. Kapitlet om Mr Market bør alle som køber en aktie have læst. Regnskaber og børsmeddelelser er det eneste man bør lytte til. En god tommelfingerregel er eps x 14 så har man fair value. Man bør ikke købe hvis forskellen på fair value og købspris er mindre en 33%. 


Besvar indlæg

Dato : 19.12.2022 kl.14:29
Brugernavn : John Stihøj

Indledningsvis vil jeg ønske alle debatbrugere en glædelig jul og et godt nytår.


Statistisk er det sjældent, at vi får to negative aktieår i træk. Det sagt, så tror jeg 2023 bliver et nyt udfordrende år, idet vi godt nok har en let faldende inflation, men den er fortsat alt for høj. Faldende energipriser hjælper dog på tingene. Lønpres vil dermid gøre ondt værre.


Baseret på de seneste output fra centralbankmøderne i FED og ECB kan vi heller ikke hente ret meget optimistisk herfra. FED hævede niveauet for terminalrenten fra 4,6 til 5,1 %. Vi nærmer os aktietoppen, men der er fortsat et stykke der op. Forvent derfor rentestigninger især i H1 2023. ECB skeler ikke til den økonomiske udvikling. Bankens primære mål er at få inflationen ned på 2 %, men det har lange udsigter (slut 2024). Forvent en del flere rentestigninger igennem størstedelen af 2023.


I et højrentemiljø skal virksomhederne præstere højere indtjening for at retfærdiggøre P/E-tallet. Der er næppe udsigt til markant stigende vækst og indtjening, og det kan presse aktiekurserne. Virksomhederne melder sandsynligvis meget forsigtigt ud for 2023, og det kan skuffe. 


Recession er absolut en risiko, som jeg ikke tror er indregnet for nærværende. 


Krigen i Ukraine taler mange om som en done deal. Det er kun et spørgsmål om tid, før Putin stopper kampene. Snik-snak i min optik. Putin bliver ved om det så skal tage mange år. Husk på at de to lande i grænseområder har bekriget hinanden i mange, mange år. Jeg tror derfor ikke på en afslutning på krigen i 2023. 


Der er således mange kendte forhold for 2023, og de er primært negative. Læg dertil alt det som vi pt. ikke kan forestille os.


Min pointe er, at 2023 bliver endnu et vanskeligt aktieår. Jeg ser risiko for fald i første halvdel af året, men bedring i andet halvår. Facit når året er slut er i bedste fald mindre kursstigninger. I værste fald ny kursnedgang. Personligt forventer jeg let stigende aktiekurser slut 2023 set i forhold til 2022 men vejen dertil bliver bumpet.


Jubelåret må vi formentlig vente med til 2024 og perioden frem. Men så kan det til gengæld også blive godt.


Hvad tænker I andre?


Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

 

Det siger kunderne:

 • Jeg har længe haft søvnige penge stående i banken, som nu er kommet på arbejde efter jeg blev gjort opmærksom på Jeres råd og viden. Som kvinde gør det mig tryg at følge den daglige opdatering og det har skabt interesse for investering, som jeg før ikke havde kendskab til og allerede har givet mig en bedre privatøkonomi. Tak for det !
  Med venlig hilsen
  Karen i Nordjylland
  Vil du også have større afkast?

 • Som privat investor med egne midler er det vigtigt at kunne støtte sig til troværdig og objektiv information, både på kort sigt og til opsparingsformål.
  Erfaring og viden er særligt vigtigt i usikre økonomiske og geopolitiske tider – alle er jo dygtige, når det kun går op.
  Derfor ser jeg det daglige overblik og råd fra Aktieinfo som en uundværlig inspirationskilde, der for længst har tjent sig ind. Med tak og venlig hilsen – Jens
  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor.

  Vil du også have større afkast?

Kalenderen / Aktier i fokus

15-04-2024

USA: Regnskab fra Charles Schwab.


Se hele finanskalenderen

 

Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.