Midtvejsvalg i USA

499 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 28.10.2022 kl.14:16
Brugernavn : John Stihøj

Midvejsvalget har stor betydning for, hvad Præsident Biden kan få igennem af politik i de to sidste år af hans embedsperiode. Republikanerne kan jo blokere for alt. Jeg tror derfor, at valget kan lægge et nedadrettet pres på aktiekurserne, og af samme grund er jeg personligt meget påpasselig for tiden. Jeg tror ikke oktober-rallyet er holdbart, men om det lige er valget, eller FED´s rentemøde på tirsdag eller noget helt tredje, der forårsager ny uro i november, ved jeg ikke. 


Besvar indlæg

Dato : 26.10.2022 kl.11:34
Brugernavn : Bjarne

Det håber jeg vitterlig ikke. Men at der er en utrolig stor gruppe højre ekstremister i US, og  ca. halvdelen af republikanerne i partiet, som mener at Trump helt sikkert VANDT valget, og med stor sandsynlig stiller op igen. USA er totalt splittet i denne tid. Vi så jo selv da kongressen blev stormet og ødelagt. De mangler vist heller ikke skydevåben derovre. Og det er verdens største økonomi. Ja, jeg er da ikke helt rolig. Jeg ved ikke hvem Frank Hvid talte med. Bare det var gennem hans forbindelser. Du kan muligvis genhøre millionærklubben fra i går.

Mvh.

Bjarne


Besvar indlæg

Dato : 26.10.2022 kl.09:22
Brugernavn : Hans Thorn

Det eneste der bør afgøre dine dispositioner i din portefølje er selskabernes regnskaber. Læs Graham Benjamins glimrende bog The Intelligent Investor specielt kapitlet om Mr Market. Daglige ugentlige eller kvartalsvise udsving er ligegyldige. Tænk langt. Hvem talte Frank Hvid med hos Republikanerne og tror du vitterligt på at der kommer borgerkrig? 


Besvar indlæg

Dato : 25.10.2022 kl.14:20
Brugernavn : lembramol

Alle prognoser siger, at republikanerne vil vinde Repræsentanternes Hus - Senatet er mere usikkert.


Det er da også det der plejer at ske - et dårligt midtvejsvalg for præsidentens parti. Og krisestemning i økonomien (selv om den amerikanske økonomi faktisk stadig gør det ret godt) trækker i samme retning.


Så med kompromisser på tværs af partierne mere og mere udelukket, vil meget lidt blive gennemført i de næste to år - men ingen borgerkrig denne gang.


Mht aktierne har vi indtil for nylig haft en bagvendt logik - jo dårligere økonomi, jo mere støttede Fed, og pressede kurserne op. Mon ikke Fed vil glide mere i baggrunden, når de nuværende stramninger er overstået?


Jeg synes det er ret så umuligt at sige, om aktierne nu har nået bunden, og er på vej op - men jeg tvivler på, at valget får nogen særlig indflydelse.


Besvar indlæg

Dato : 25.10.2022 kl.11:08
Brugernavn : Bjarne

Jeg sad i weekenden og tænkte på, hvordan jeg skulle forholde mig til det kommende midtvejsvalg i US.

Overvejede hvor meget jeg skulle reducere min portefølje, og hvilke aktier, som skulle sælges.

Jeg tænkte hvordan befolkningen ville modtage valgresultatet - Især hvis demokraterne vandt. Desværre er der en del, som måske ikke vil acceptere resultatet - Især vil republikanerne nok være utilfredse. Jeg kan forestille mig, at der vil blive stor ballade.

Til min overraskelse var netop midtvejvalget aktuel i dag i Millionærklubben med Frank Hvid. Han havde kontakt med nogle forbindelser i det republikanske parti, og spurgte ind til deres mening, hvad de troede vile ske hvis demokratrne vandt valget - Især hvis det blev et meget tæt valg. De svarede - Borgerkrig. 

Jeg synes, at det er en lidt mærkelig form for demokrati i USA . Så pludselig blev jeg i dag stærkt bekræftet i om ikke ideen med reducering af poreføljen er en god ide. Så det næste bliver, hvilke aktier skal ud eller halveres.

Hvordan forholder I jer til denne situation?

Mvh.

Bjarne


Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

Det siger kunderne:

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

Kalenderen / Aktier i fokus

01-06-2023

Danmark: Netcompany holder kapitalmarkedsdag.
USA: Regnskab fra Macy´s.


Se hele finanskalenderen

 

Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.