Roblon

1642 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 23.12.2021 kl.07:16
Brugernavn : lp90

ja har også købt en lille position 


Besvar indlæg

Dato : 22.12.2021 kl.20:43
Brugernavn : Jacob

Hvis man stadig tror på januar effekten, så kunne Roblon vist være en mulighed. Besvar indlæg

Dato : 31.08.2021 kl.10:54
Brugernavn : John Stihøj

Jeg skrev nedenstående analyse af aktien i Magasinet Aktieinfo 1. juli 2021:


Roblon er en af de mindre aktier, der sjældent får omtale. Det råder vi bod på med denne analyse. Selskabet er etableret i 1957 og blev børsnoteret i 1986. Roblons fokus er på produktion og salg af fiberløsninger, hvor produkterne indgår i forskellige former for kabler til telekommunikation, olieog gasindustrien samt vindenergi. Forretningen er opdelt i FOC (kabelmaterialer til den fiberoptiske industri) og Composite bestående af kompositmaterialer til on- og offshore industrien. Selskabets hovedmarked er USA, der står for cirka halvdelen af omsætningen. FOC-delen har gode markedsvilkår henset til den fortsatte 5G-udrulning, men aktiviteterne har været hæmmet af Covid-19. Composit-delen har udfordrende markedsvilkår på grund af lav investeringsaktivitet i olie- og gasindustrien.


Nedjustering for 2020/21

Halvårsregnskabet blev offentliggjort for et par uger siden og viste sig som ventet temmelig svagt. Omsætningen landende i den lave ende af forventningerne, mens resultat før skat var negativt påvirket af ugunstigt produktmix og negative effekter fra råvaremangel, hvortil kom øgede personaleomkostninger. Nettoomsætningen endte dermed på 103 mio. kr. for halvåret (142 i samme periode året før) mod forventet 105 mio. kr. Der var fremgang i FOC, mens Composite havde tilbagegang. Periodens resultat endte på et skuffende underskud på -20,9 mio. kr. (+36,6 mio. kr. i samme periode året før).


Ledelsen sænkede derfor forventningerne til 2020/21 til en omsætning på 240-260 mio. kr. mod før 260-280 mio. kr. og EBITDA til 1-6 mio. kr. mod før 5-13 mio. kr. Før skat ventes et underskud på 21-26 mio. kr. mod før et underskud på 11-19 mio. kr.


Fremtiden

Udviklingen i H1 og udsigterne for 2020/21 er skuffende, men flere forhold gør, at fremtiden formentlig bliver bedre. Der er i 2018/19 igangsat en proces for at sælge koncernens hovedkontor i Frederikshavn og derefter samle aktiviteterne i Gærum lidt syd for Frederikshavn. Endnu afventes et salg, men der meldes om køberinteresse. Et salg vil sikre positive synergier i den daglige drift, hvilket vil påvirke resultat og egenkapital positivt.


Nedjusteringen for 2020/21 ser vi primært ske som følge af en tidsforskydning i ordrerne, ligesom Roblon i en vis grad er blevet hæmmet af Covid-19. Kortsigtede udfordringer udgøres af råvaremangel og visse logistiske udfordringer grundet Covid-19, og for Composite reduceret ordreindgang. Her er der dog jf. ledelsen primært tale om udskydelser.


I takt med at verden igen åbnes op efter Covid-19, at knapheden på råvarer tilpasses til ”normalen” og at kunderne igen foretager bestilling inden for Composite, har Roblon gode muligheder for at opnå en pæn vækst i regnskabsåret 2021/22 (perioden 01-11-2021 til 30-04-2022).


Selskabets langsigtede mål er da også fastholdt, hvilket vil sige en årlig salgsvækst på mindst 15 %, en EBIT-margin på mindst 10 %, en gennemsnitlig årlig stigning i EPS på mindst 15 % og et afkast på den investerede kapital på 20 % før skat. P/E-tallet er for nærværende negativt, men hvis man formår at levere i henhold til de langsigtede finansielle mål, vil aktien handle til en P/E 2021/22 på ca. 20 og for 2022/23 på ca. 10. Ud fra en P/E-betragtning burde aktien kunne få en god fremtid, hvis altså de nuværende udfordringer som anvist af ledelsen viser sig at være forbigående og for ordreindgangen præget af tidsmæssige forskydninger.


For en investering taler det langsigtede potentiale, mens en lav børsværdi og lav børsomsætning taler imod. Den daglige gennemsnitlige børsomsætning i H1 i år er 48.500 kr. baseret på 21 daglige handler. Man bør derfor kun købe aktien, hvis man er langsigtet af natur, og køb bør tilpasses en frimærkestørrelse.


Besvar indlæg

Dato : 27.08.2021 kl.11:49
Brugernavn : Jesper

hej lembramol 
de har været hårdt ramt at nedgang af ordre vedr. olie, men det lyder til at der er ved at vende igen, der hvor de vækster meget er på fiber optisk kabler, som bruges til 5g og vindmøller industrien, så jeg tænker at når olie delen er retur, så ser man nogle gode vækst tal. Der ligger en god gennemgang af 1 halvårs resultat hos hc andersen capitals hjemmeside udsendelse er fra 30 juni 2021, de har skævt regnskabsår, de skuffe lidt ved 1. halvår og det gav god mening at kurs faldt fra ca. 180 til kurs 170, men nuværende 150 lyder billigt, men måske kan det være at der er lidt uro på aktiemarket for tiden og der er nervøsitet inden fedmøde i disse dage og nervøsitet for stignende renter


Besvar indlæg

Dato : 27.08.2021 kl.11:42
Brugernavn : Jesper

hej LP90 ja kan godt se at handelsmønster er tyndt og nogle handler ser ud til en form for kursmanipulation f.eks. når der bliver solgt en aktie eller 10 aktier til en lav kurs for at få kursen ned, så der er nok nogle der leger med kursen, dog har jeg selv købt en del op til kurs 150 , så der er nogle der sælger ud, men som du siger lav omsætning, så må regne med der ikke er noget nyt, men måske bare nogle der vil ud af aktien. glæder mig til høre hvad de siger medio september, når der kommer kvartalsregnskab, da jeg synes det lød ok i den gennemgang 30 juni for 2 kvartal , så holder fast, men venter nok med at samle flere op får jeg får mere info


Besvar indlæg

Dato : 27.08.2021 kl.10:59
Brugernavn : lp90

Lembramol de har også mange andre industrier de leverer til og laver desuden  industrimaskiner                                                            tror ikke udfasningen af olie lige er sker inden for de næste 30-50 år 


Besvar indlæg

Dato : 27.08.2021 kl.10:37
Brugernavn : lembramol

En pæn del af deres omsætning er fibre til olierør. Men jeg kunne godt forudse, at olieindustrien permanent sænker sine investeringer, fordi den er usikker på sin rolle i den grønne omstilling. Så den gren af Roblon synes under pres.


@Jesper og @lp90: har I grunde til at se positivt på firmaets fremtid?


Besvar indlæg

Dato : 27.08.2021 kl.10:29
Brugernavn : lp90

Hej Jesper er også i aktien jeg tror nærmere det er nogen der sidder og handler med hinanden ( kald det bare  kurs manipulation) samlet hurtige ordrer og så stort fald ( fordi der ikke er meget omsætning i aktien så nemt at rykke den ned/op) og så køber de tilbage igen og så kører møllen igen  bare min mening ved at kigge på handels mønstret 


Besvar indlæg

Dato : 27.08.2021 kl.09:52
Brugernavn : Jesper

Hej jeg er investeret i Roblon og synes det virker som en spændende virksomhed der er fremtid i , de har været ramt som mange andre af Corona, men virker ud fra deres udmelding i juni 21 at de er på rette vej, her den anden dag faldt den fra ca. kurs 167 til kurs 150, hvor den ca. ligger på nuværende niveau, det virker lidt som en større aktionær er ved at sælge ud til dette niveau, er der nogle der ved noget om hvad der evt. kan forklare det fald der komme med ca. 10% uden nogle nyheder eller hvor man evt. kan finde noget info om dette, synes selv det er en god kurs til opsamling.
Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

Det siger kunderne:

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

Kalenderen / Aktier i fokus

18-08-2022


Danmark: Regnskab fra GN Store Nord, DS Norden, Nilfisk, Alm. Brand, Trifork, H+H, Lån &
Spar, HusCompagniet, Skjern Bank, Sparekassen Sjælland – Fyn.
Se hele finanskalenderen

 

Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.