Green Hydrogen Systems

5957 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 19.07.2021 kl.11:46
Brugernavn : John Stihøj

Hej JP Vium.


Jævnfør tidligere snakke ved jeg, at du kender sektoren godt. Ordet GRØN "misbruges" i mange tilfælde for at tiltrække investorer. Imidlertid mener jeg, at GHS er et selskab, der i den grad kan bidrage til den såkaldt "grønne" omstilling. Uanset hvad man tænker om farver, så findes der faktisk både grøn, blå og grå brint, hvor grøn er den mest bæredygtige, da grøn brint udvikles via 100 % alternativ energi. Om man skal sælge eller ej, afhænger af hver enkelt. Jeg har tænkt mig at beholde den lille andel, som jeg fik ved IPO´en - lægge den ned i skuffen og så først se på om nogle år. Risikoen i GHS er naturligvis, hvis der ikke kommer den ventede statslige opbakning til grøn brint, og/eller at der måtte blive behov for ekstra tilførsel af penge. Men den risiko er jeg personligt villig til at tage. 


Besvar indlæg

Dato : 17.07.2021 kl.17:05
Brugernavn : Ukendt bruger

ENIG JOHN,


den har stabiliseret sig på kurs 44 og der bliver den nok liggende et godt stykke tid. Men hul i det..det er som du skriver langsiftet, og jeg købte den egentlig kun for at følge den løbende opdatering om udviklingen på dette område. 


Langsigtet og en "kærlighedsaktie".
Besvar indlæg

Dato : 17.07.2021 kl.15:38
Brugernavn : JPVium

Som kemiingeniør har jeg fulgt aktiviteterne i Hobro på brint-området. Her har de et klyngesamarbejde kaldet Hydrogen Valey, se www.hydrogenvalley.dk. 

Det undrer mig, at man ifm. GHS' IPO har været tavse om de kompetencer, der findes på området for vandsønderdeling. Man fortæller, at GHS har solgt anlæg til Siemens og Ørsted. Man bruger også energi på at opdele brint i tre forskellige farver: Grøn, blå og sort. 

For mig som kemiker er brint en farveløs luftart, og grøn er farven på en maling.

Hvad med at sælge GHS aktien nu sige tak for de beskedne 10% den er steget over IPO-prisen og så vente med et evt genkøb til der er "hævelse i bolledejgen"!

Alt for mange nye investorer har brændt nallerne på at ville købe såkaldt grønt. Tak fx 

iShares Global Clean Energy UCITS ETF, der har været den mest købte ETF'er hos Nordnet; den er faldet 30% siden seneste top.


Besvar indlæg

Dato : 25.06.2021 kl.10:14
Brugernavn : John Stihøj

Hej Poul Erik.


Tak for dit input om GHS. Jeg tror meget på dette selskab. Grøn Brint kan give gigastort, men det kræver politisk opbakning. Henset til de vedtagne krav til en reduktion i CO2, så burde grøn brint kunne få en fremtrædende rolle. Og så gælder det blot for GHS om at få solgt fleste muligt med elektrolyseanlæg, idet det på sigt også vil give et lukrativt marked for vedligehold. Gem aktien ned i skuffen og så på den om 3-5-10 år. 


Besvar indlæg

Dato : 18.06.2021 kl.15:53
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej John:


Ja, jeg havde også troet på en større stigning. Desværre fik jeg kun ca. 50% af det ønskede antal.


I lyset af de spændende muligheder for at kunne lave grøn brint på rentabel vis ud i fremtiden, er det positivt, at politikerne også støtter op om den nødvendige forskning, der er en forudsætning for at denne ide kan blive en realitet om nogle år.


Kan det f.eks. lykkes at få udviklet billigere vind (evt. flydende vind?) samtidig med at produktionen af grøn brint også (p.g.a. forskning og skalering m.v.) bliver  billigere, er det et enormt spændende fremtidsscenarie, vi kan håbe på :


Rentabel energi uden noget svineri overhovedet. 


Men jo før der i stor skala også fra mange andre lande  skydes forskningsmidler ind, jo større er chancerne for et (tidligere) heldigt udfald. 


Der er stadig mange meget stærke kræfter, der i egeninteresse vil modarbejde disse alternative energiprojekter, og det er selvfølgelig olie-,gas-, kul- og lignende produktionslande med store fossile ressourcer endnu  i hvertfald de næste 20 år.


Men den større og større globale fokus på klimamål taler så absolut for, at denne aktie i det mindste bør være en lille del af enhver danskers portefølje.


Vi pensionister har jo iøvrigt levet højt her og nu på kommende generationers vegne ( forurenet vand, luft, jord osv.) og på det seneste også ved de mange statslige låneoptagelser (til 0% rente) til hjælpepakker i pandemitiden.


Det har helt klart været nødvendige geværgreb med disse kunstige økonomiske iltslanger , men tilbage står , at pengene ER brugt, og at lån jo skal betales tilbage. 


Så oveni de rent fysiske miljøproblemer, som vore unger (og deres do.) arver, får de nu yderligere fornøjelsen af tilbagebetalingen af vores statslån.


Det har derfor indgået i mine overvejelser, da jeg bestilte GHS-aktier ved udbuddet, at jeg "skyldte" mine efterkommere noget, og at jeg kunne betale lidt aflad ved at købe en smule aktier for pensionsmidler i et sådant fremtidsprojekt.  


Mange bække små gør jo en stor bæk, så hvis mange andre tænker som jeg, så kunne denne type aktier måske udvikle sig til en slags grøn folkeaktie, ligeseom en del øvrige grønne dittoer som Vestas og Ørsted m.fl. vel regnes til.


GHS kommer garanteret tilbage med hånden fremme, når den nye milliard er brugt op - og så må vi til (pensions?) lommerne igen.
Besvar indlæg

Dato : 18.06.2021 kl.09:32
Brugernavn : John Stihøj

Første handelsdag på Børsen igår blev en skuffelse. Kun en helt lille stigning trods en stor overtegning. 


I dag kom der så dejligt nyt, idet den danske regering baseret på et bredt flertal afsætter 850 mio. kr. til udviklingen af Power-to-X teknologier, der skal muliggøre omdannelse af frøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri. Det er en god nyhed for Green Hydrogen Systems.


Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

Det siger kunderne:

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

Kalenderen / Aktier i fokus

25-05-2022


Danmark: Regnskab fra Brdr. A&O Johansen, Sanistål.
Sverige: Markedet lukker ved middagstid.
Norge: Regnskab fra Everfuel.
Se hele finanskalenderen

 

Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.