Børsnoteringer i Danmark i 2021

5879 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 06.08.2022 kl.12:22
Brugernavn : Dehn-Jensen

Det helt store problem med IPO'er er, at tab kun kan modregnes i andre fortjenester på ikke noterede aktier.

Altså, kan der ikke ske skattemæssig modregning i fortjeneste på almindelige børsnoterede aktier.

Fremførsel af underskud til modregning i senere år, max 5 år mener jeg det er, gælder dog stadig.

Men man udsættes for et vist pres, for at nulstille sit konstaterede tab, et meget generende pres synes jeg.


Besvar indlæg

Dato : 06.08.2022 kl.12:09
Brugernavn : Pernillehogh

Det er faktisk utroligt spændende med IPO'er og din kommentar omkring det er et losers' game. Jeg har nemlig tænkt det samme og læst rigtig meget omkring det på internettet på bl.a. forums, hjemmesider, ekspertkommentarer og meget andet og selvom jeg ikke har tabt så mange penge på det endnu, så er det stadig et interessant emne at læse mere om. Der kan være mange forskellige årsager til at virksomheder laver IPO'er og som udenforstående så kan det være lidt svært at se hvad årsagen er, om der er reelle hensigter eller om der sker noget helt tredje. http://trendyfour.dk Det er bl.a. det som kan være lidt svært for mig at forstå og derfor jeg tit læser omkring emnet og følger med i tråde som denne. Jeg er helt enig i at du skriver at 5.000 kr. bliver til 10.000 kr. er godt og det kunne vi allesammen da godt tænke os, men hvad sker der så hvis de 5.000 kr. bliver til 0 kr. eller hvis der sker noget andet dårligt som man ikke synes om. Jeg bliver lige ved med at følge med her, da det er et meget spændende emne.


Besvar indlæg

Dato : 13.07.2022 kl.11:27
Brugernavn : Pernillehogh

Jeg følger lige med her!


Besvar indlæg

Dato : 12.11.2021 kl.11:29
Brugernavn : lembramol

Hvordan arbejder I andre med IPO'er?


Jeg synes det bliver et "loser's game" for mig:


De succesrige får jeg kun en lille tildeling i.  At få for 5.000 kr som så stiger til 10.000 er selvfølgelig godt.  Men opvejer ikke de dårlige, hvor jeg får alt hvad jeg bad om, fx 30.000 kr som så falder til 15.000.


Plus at jeg bruger ~2 timer på at få et nogenlunde indblik i prospektet og firmaet. Uanset om jeg ender med at købe (og så trækker visse firmaer endda deres udbud tilbage).


Har I nogle tips til at undgå tids- og pengespildet? Måske bare slavisk bestille mindstebeløbet af alle udbud, uden at bruge tid på det? Eller helt holde sig væk?


Besvar indlæg

Dato : 08.11.2021 kl.19:16
Brugernavn : John Stihøj

Årets sidste børsnotering fra Norden CEF.


Se med når jeg den 9. november kl. 16-17 er ordstyrer ved et webinar, hvor vi skal lære Hove A/S bedre at kende. Prevaluation på 80 mio. kr. - forventet omsætning i 2021 på 102-105 mio. kr. og et EBITDA (før IPO-costs) på 8,5-9,0 mio. kr. Målsætningen er at udvide forretningen både inden for vindmøllesektoren og videre til kraner i havneterminaler og maskinel i mineindustrien med et mål om en omsætning på  210-230 mio. kr. og et EBITDA-resultat på 36-40 mio. kr. i 2025. 


Tilmelding via dette link: 

https://event.webinarjam.com/register/90/z3809ho5


Besvar indlæg

Dato : 04.10.2021 kl.12:48
Brugernavn : John Stihøj

TuckerGonzales: Jeg ville gå i banken for at hente et lån fremfor et sted, hvor renten måske er noget højere.


Speedrecruiters stopper sin IPO og følger dermed Re-Match, hvilket jeg ser som et stort svaghedstegn, hvor det hele pakkes ind under, at markedet er usikkert. Til rette pris, kan alt sælges.


"Som et resultat af den nuværende og meget høje usikkerhed på de finansielle markeder, ønsker Selskabet at udskyde det igangværende udbud af aktier og den planlagte optagelse til handel på Nasdaq First North Growth Market Denmark. Selskabet trækker derfor udbuddet og ansøgning om optagelse til handel på First North Growth Market tilbage, og alle tegningsordrer annulleres hermed".


Besvar indlæg

Dato : 01.10.2021 kl.12:26
Brugernavn : Ukendt bruger

Venner, jeg har et spørgsmål om personlig økonomi og udlån. For at skalere min virksomhed, vil jeg låne penge. På webstedet https://laanius.dk/ fandt jeg flere muligheder for virksomheder, der kan hjælpe med dette. Hvad kan du rådgive mig?


Besvar indlæg

Dato : 30.09.2021 kl.09:45
Brugernavn : Doluseventualis

John Stihøj

Jeg kan godt lide din 'skideballe' til Re-match og Same System i morgenens aktie-info.

Det er Cirkus-revy for investorer

Lennart


Besvar indlæg

Dato : 29.09.2021 kl.14:15
Brugernavn : John Stihøj

Re-Match trækker sit udbud tilbage. Hmmm. Ikke noget godt signal, men udbuddet anser jeg dog også for at være for dyrt. Besvar indlæg

Dato : 23.09.2021 kl.11:15
Brugernavn : Ukendt bruger

Mange tak for disse anbefalinger!


Besvar indlæg

Dato : 28.06.2021 kl.11:38
Brugernavn : John Stihøj

Copyright Agent: IPO- perioden løber til imorgen.

Jeg har fået at vide, at der har været en fejl som har gjort, at man ikke kunne tegne aktier via Nordnet. Fejlen skulle nu være løst, så hvis man ønsker at tegne aktier i Copyright Agent, så kan det altså ske via Nordnet på normal vis nu igen. Aner ikke hvad fejlen skyldes, men som nævnt - det skulle være løst.


Besvar indlæg

Dato : 16.06.2021 kl.09:14
Brugernavn : John Stihøj

Til orientering: Copyright Agent har netop startet udbud af nye aktier i forbindelse med børsnotering på First North. Hvis du vil lære casen nærmere at kende, så kan du tilmelde dig et webinar, hvor jeg er ordstyrer. Det sker onsdag den 23-06 kl. 16.00-17.00. Håber du har lyst til at være med.

http://www.copyrightagent.com/investors?utm_source=NordenCEF&utm_medium=IPO&utm_campaign=Aktieinfo


Besvar indlæg

Dato : 27.04.2021 kl.10:10
Brugernavn : pjskovly

Jeg har lagt et bud ind på 5000 stk. måske lidt i overkanten hvis ikke der bliver overbud og det kan jeg ikke finde noget om. 

De sidste jeg har deltaget i har givet få eller ingen aktier.


Besvar indlæg

Dato : 27.04.2021 kl.09:52
Brugernavn : John Stihøj

Hej Preben. Tror nok den skal blive succesfuld, men jeg er ikke oppe at ringe som i tilfældet Bactiquant og Hydract. Men da der er forhåndstilsagn for 28,9 mio. kr. ud af udbuddet på 51-55 mio. kr. kan den godt blive en succes fra dag 1. Prevaluation er 200 mio., kr. De har 80 kunder og et mål om 200 nye frem mod 2024. Jeg går selv med for et mindre beløb, så det er usikkert om jeg får noget eller om jeg får et mindre beløb. Jeg vil dog nok sælge ret hurtigt, hvis der er gevinst fra start. Der er virkelig gang i IPO´s i Danmark (og resten af verden), og vi skal huske, at det ikke er en gratis billet til gevinst. Så pas lidt på - især ikke at lægge for store ordrer ind, da man jo pludselig kan komme i den situation, at man får fuld tildeling. Men som nævnt: Jeg lægger selv et mindre bud ind.


Besvar indlæg

Dato : 26.04.2021 kl.21:29
Brugernavn : pjskovly

Hej John

jeg fik ikke set Digizeite event som du var ordstyrer på men har du en fornemmelse af om vi skal deltage i emissionen? 

Preben Jensen 


Besvar indlæg

Dato : 14.04.2021 kl.11:20
Brugernavn : John Stihøj

Der er virkelig gang i børsnoteringerne for tiden. I mit seneste indlæg omtalte jeg Hydract, som i går lukkede for tegningen af aktier i selskabet. Jeg har selv lagt billet ind. I løbet af kort tid får vi besked om, hvor mange aktier vi får tildelt. Første handelsdag bliver den 21. april.


Allerede nu er endnu en børsnotering fra Norden CEF sat i gang. Det drejer sig om den odenseanske virksomhed Digizuite, der søger om optagelse på First North Børsen i Danmark. Selskabet gør sig i Digital Asset Management og søger nye penge til at sikre en høj vækst i de kommende år. Du kan lære selskabet og casen at kende ved at deltage i et webinar med mig som ordstyrer den 15. april kl. 17-18. Tilmelding og adgang til webinaret skal ske via dette link: 

https://event.webinarjam.com/register/7/rp60xf2


Håber du har lyst til at lære selskabet bedre at kende. 


Besvar indlæg

Dato : 07.04.2021 kl.14:54
Brugernavn : John Stihøj

Jeg synes altid det er spændende, når der kommer nye selskaber på Børsen. Langt de fleste kommer heldigvis godt fra start. 


Den 08-04-2021 kl. 16.00 kan du deltage i et webinar med Hydract med mig som ordstyrer. Jeg synes casen forekommer interessant og spændende. Du kan tilmelde dig webinaret via dette link: 

https://event.webinarjam.com/register/7/ygk3lhv


Håber du har lyst til at lytte med.


Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

Det siger kunderne:

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

Kalenderen / Aktier i fokus

27-03-2023


Tyskland: Regnskab fra Salzgitter.
Se hele finanskalenderen

 

Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.