Cadeler

5244 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 27.05.2024 kl.14:37
Brugernavn : ger

Så er vi da to :-)

Min begrundelse er dobbelt: både lidt 'overkøbt' og så 'fyldte' antallet/værdien efterhånden lidt for meget relativt set.


Med venlig hilsen


Gert Jessen Besvar indlæg

Dato : 27.05.2024 kl.12:56
Brugernavn : John Stihøj

Hej Gert. Vil lige lade dig vide, at jeg har reduceret i Cadeler til 64,5 NOK her for lidt siden. Aktien ser lidt overkøbt ud og alt kan jo ske på en regnskabsdag. Aktien skal nok komme højere (på sigt), men forsigtighedshensyn gør altså, at jeg PERSONLIGT har reduceret i dag. I modellen bliver aktien liggende.


Besvar indlæg

Dato : 23.05.2024 kl.16:20
Brugernavn : ger

Endnu mere enig. Bankernes ændringer i kursmål handler oftest mere om egen end andres profit :-) På den anden side har nordmændene tit godt styr på det maritime ... (uden at jeg dog i dette tilfælde agter at 'købe på kursmålet'). 


Med venlig hilsen


Gert Jessen 


Besvar indlæg

Dato : 23.05.2024 kl.15:21
Brugernavn : John Stihøj

Enig. Vi skal dog altid tage bankernes kursmål med et gran salt. Når aktier stiger, sætter de altid deres kursmål op. Men første ned igen, når aktien ER faldet:-)


Besvar indlæg

Dato : 23.05.2024 kl.15:20
Brugernavn : ger

Jeg afventer også tirsdag. Ofte har jeg solgt noget fra, når vi har fordoblet så hurtigt. Men lad os se tiden an lidt endnu. Mener stadig, at Cadeler kan drive det til noget endnu større i årene fremover, især hvis de slipper for rgrntlige katastrofer. Kan se, at kursmål er sat 40% højere af f.eks. en norsk bank.


Med venlig hilsen


Gert Jessen


Besvar indlæg

Dato : 23.05.2024 kl.15:07
Brugernavn : John Stihøj

Hej Gert. Det er gået stærkt op på kort tid, men jeg synes opturen er berettiget. jeg har vaskeligt ved at finde argumenter for et salg, udover at man jo skal huske at skele til ens oprindelige forventninger, og her er 60-65 netop mit oprindelige kursmål. Jeg holder dog fast for nærværende. Der kommer regnskab på tirsdag, og som du jo ved, kan alt ske på regnskabsdage. Henset til den stærke optur ser jeg risiko for et set-back på regnskabet, men alligevel holder jeg ved. Gør du ikke også? Nyt kursmål sættes til 70 NOK, og før eller siden skal man jo nok bare være tilfreds.


Besvar indlæg

Dato : 23.05.2024 kl.14:53
Brugernavn : ger

Her et halvt år siden vores seneste bemærkninger om offshore-kranerne har vi passeret de 60 nærmest uden modstand. Dagens 'forhåndsbooking' på op til 700 mill. $ hjælper sikkert også godt til. Så vi er nu ved mit gamle mål 60-70 - og det gik noget hurtigere end først antaget. De gør det godt, må man sige, i et marked med begrænset konkurrence. Hvor ser AktieInfo udfordringerne på lidt længere sigt? På kort sigt ser det jo ok ud.


Med venlig hilsen


Gert Jessen

   


Besvar indlæg

Dato : 18.12.2023 kl.11:26
Brugernavn : John Stihøj

Cadeler er et spændende selskab det tapper ind i den grønne omstilling med behov for opsætning af mange havvindmølleparker fremadrettet. Jeg vil nødigt lægge mig fast på 60-70 som kursmål, men dog sige at så længe der ikke er andre mere spændende placeringsmuligheder, så bliver aktien i porteføljen. Håber det er et OK svar til dig.


Besvar indlæg

Dato : 18.12.2023 kl.10:54
Brugernavn : ger

Lader til at markedet har taget godt imod fusionen, som løber af stablen senere i denne uge. For et halv år siden vurderede jeg her i tråden, at den kunne være et godt bud på en aktie 'til skuffen i nogle år'. Det er stadig min overordnede holdning. Hvad tænker AktieInfo nu, hvor fusionen bliver en realitet og aktien også noteres i USA? Fastholder I 60-70 som mål eller er der revurdering på vej her ved årsskiftet?


Med venlig hilsen


Gert Jessen


Besvar indlæg

Dato : 16.06.2023 kl.10:29
Brugernavn : ger

Svært at være uening. Og 'the trend is your friend'.

Risiko er der jo altid, men holder omsætningsmålene blot tilnærmelsesvist, kunne det godt være en aktie 'til skuffen i nogle år'.


Med venlig hilsen


Gert Jessen


Besvar indlæg

Dato : 16.06.2023 kl.10:23
Brugernavn : John Stihøj

Har lige læst op på tingene, og umiddelbart mener jeg det styrker Cadeler, der bliver det fortsættende selskab. Jeg mener derfor, at vi kan tage nyheden med sindsro.


Cadeler har store forventninger til fremtiden. I år en omsætning på 84-94 mio. EUR og et EBITDA-resultat på 32-42 mio. EUR. Målet er at løfte omsætningen med gennemsnitligt 60 % årligt frem til 2026 med 2022 som udgangspunkt. Den største omsætningsvækst kommer i 2025 og 2026.


Mit mål på 45-50 NOk er dog nu indfriet, så jeg skal vurdere, om jeg vil følge strategien eller holde fast i målet. Vil lige vurdere nærmere, men umiddelbart hælder jeg til at lade aktien forblive i Modellen med et nyt kursmål i 60-70 niveauet.


Besvar indlæg

Dato : 16.06.2023 kl.09:10
Brugernavn : ger

Kursmål blev jo nået, som jeg havde ønsket mig sidste år. Og i dag er der en udmelding om, at Cadeler slår sig sammen med (eller overtager?) Eneti i et aktiebyt. Hovedkvarter for det nye selskab er stadig København.


Så hvad nu?

Markedet tager det åbenbart med sindsro.

Hvad tænker AktieInfo, hvor aktien jo stadig er i porteføljen.


Med venlig hilsen


Gert Jessen


Besvar indlæg

Dato : 05.05.2022 kl.10:11
Brugernavn : ger

Enig - med den tilføjelse, at kursmål 40-45 ikke er usandsynligt indenfor en overskuelig tid, men at vi også kan se ind i en udvikling både generelt og specifikt for Cadeler, der kan indikere en endnu bedre performance. Så indtil videre har jeg ikke så travlt.


Med venlig hilsen


Gert Jessen 


Besvar indlæg

Dato : 05.05.2022 kl.09:58
Brugernavn : John Stihøj

Det er en styrke for selskabet i jagten på nye ordrer fremadrettet. Konkurrencen er lille, og nu distancerer Cadeler sig fra konkurrenterne. Jeg mener aktien skal beholdes til 40-45 NOK niveauet. Her vil jeg overveje at lukke ned. Der skal opstilles mange havvindmølleparker fremadrettet, så sælg ikke for tidligt.


Besvar indlæg

Dato : 05.05.2022 kl.09:55
Brugernavn : ger

Cadeler har fået penge i kassen ' to use the cash to fund a part of the construction of a new "hybrid" offshore wind farm foundation installation vessel' (lyder flot!). Beløbet er rejst til lige over kurs 32, hvilket så forskydes til dagens fald. Og den mekanisme ses jo ofte. På den anden side kan man vel med nogen sandsynlighed vurdere, at udvidelsen på sigt styrker både virksomhed og aktie. Hvad tænker AktieInfo?


Med venlig hilsen

Gert Jessen 


Besvar indlæg

Dato : 19.07.2021 kl.11:37
Brugernavn : John Stihøj

Hej Gert.


OHT/Subsea bliver en ganske stor aktør, men markedet for installering af havvindmølleparker bliver jo også meget stort. Tror derfor der er plads til begge aktører, men det er da fornuftigt, at du har valgt at satse på begge. Så Jomfru Ane Gade betegnelsen passer nok meget godt til situationen.


Besvar indlæg

Dato : 08.07.2021 kl.11:53
Brugernavn : ger

Købte OHT for nogle måneder siden samtidigt med Cadeler som en form for 'afdækning', og så passer den også fint ind i min porteføljes klimaprofil.

Nu kan jeg her til morgen læse, at Subsea 7 slår deres bærbare virksomhedsdel (fornybarvirksomhet) sammen med OHT til en nyt selskab Seaway 7. Umiddelbart tages denne konstruktion rigtig god imod af OHT's aktionærer - i al fald pænt op i dag. Til gengæld falder Cadeler en anelse, men de to ting hænger jo ikke nødvendigvis helt sammen.

Hvad tænker AktieInfo om det nye selskab og den nye konkurrencesituation, der tegner sig i de kommende år?

Mest hælder jeg til 'Jomfru Ane Gade' syndromet: det er godt for området, at de ligger 'i samme gade'.


Med venlig hilsen


Gert Jessen

 


Besvar indlæg

Dato : 06.04.2021 kl.17:13
Brugernavn : John Stihøj

Selvom BW måtte købe en post fra den anden storaktionær, så får de ikke et ejerskab, der kræver fremsat tilbud til os andre. Men det er da interessant, hvad der ser ud til at ske på ejersiden.

Cadelers regnskab i dag var svagt for 2020, men det ser anderledes lovende ud for 2021. Så mon ikke vi bare skal læne os tilbage og holde godt fast i denne perle af en aktie:-)


Besvar indlæg

Dato : 06.04.2021 kl.10:45
Brugernavn : ger

Offentliggjort i morges:

https://finansavisen.no/nyheter/energi/2021/04/06/7651695/sohmen-pao-tar-styring-i-cadeler


Med venlig hilsen


Gert Jessen
Besvar indlæg

Dato : 06.04.2021 kl.10:33
Brugernavn : Ukendt bruger

På Cadelers hjemmeside står der ingenting om ændringer i ledelsen. De har offentliggjort deres regnskab. Er det mon det der er 'motoren' ??


venlig hilsen Linda


Besvar indlæg

Dato : 06.04.2021 kl.10:27
Brugernavn : ger

Har AktieInfo nogen overvejelser i forhold til chef- og storaktionærrokaden i Cadeler? I al fald tager markedet godt imod rokaderne, hvilket gir aktien et endnu bedre afkast siden børsintroduktionen - omkring de 50% på relativt kort tid. På mellemlang sigt sandsynligvis stadig med et fint potentiale. Er AktieInfor enig i den betragtning?  


Med venlig hilsen


Gert Jessen


Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

 

Det siger kunderne:

 • Jeg har længe haft søvnige penge stående i banken, som nu er kommet på arbejde efter jeg blev gjort opmærksom på Jeres råd og viden. Som kvinde gør det mig tryg at følge den daglige opdatering og det har skabt interesse for investering, som jeg før ikke havde kendskab til og allerede har givet mig en bedre privatøkonomi. Tak for det !
  Med venlig hilsen
  Karen i Nordjylland
  Vil du også have større afkast?

 • Som privat investor med egne midler er det vigtigt at kunne støtte sig til troværdig og objektiv information, både på kort sigt og til opsparingsformål.
  Erfaring og viden er særligt vigtigt i usikre økonomiske og geopolitiske tider – alle er jo dygtige, når det kun går op.
  Derfor ser jeg det daglige overblik og råd fra Aktieinfo som en uundværlig inspirationskilde, der for længst har tjent sig ind. Med tak og venlig hilsen – Jens
  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor.

  Vil du også have større afkast?

Kalenderen / Aktier i fokus

25-06-2024


USA: Regnskab fra FedEx.


Se hele finanskalenderen

 

Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.