Låner i penge til at investere for?

4630 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 29.11.2021 kl.08:52
Brugernavn : TuckerGonzales

Investering er en meget cool praksis, og vigtigst af alt, før du investerer, skal du sørge for, at du har alle de nødvendige oplysninger for at investere penge rigtig godt. Jeg låner penge og på det seneste har jeg brugt tjenesterne på siden https://promocodius.com/dk/ som giver mig forskellige rabatter og kuponer på de produkter jeg køber. Dette hjælper mig med at spare penge for at investere.


Besvar indlæg

Dato : 25.11.2021 kl.20:54
Brugernavn : TuckerGonzales

Ja, jeg låner penge til investering.


Besvar indlæg

Dato : 04.11.2021 kl.10:22
Brugernavn : TuckerGonzales

Mange tak for forklaringen.


Besvar indlæg

Dato : 04.01.2021 kl.10:50
Brugernavn : Bjarne

Hej Simon

Jeg synes, at du her har fået nogle gode og fornuftige svar på dit spørsmål.

Hvis du lånte penge, ville du så sidde hele tiden for at se om kursen går op eller ned?

Personlig kunne jeg forestille mig at det kunne være vejen til at blive ludoman.

Vil du  låne lidt flere penge, end det  oprindelig var din mening, og bruge ordsproget" Are You in trouble, then double"?

Jeg mener at den gyldne regel må være. "Lån aldrig penge til at købe aktier"

Der er sikkert mange som også er uenige med mig.

Jeg vil gætte på at der er stor forskel på dig og Lars Tvede :-)

Mvh.

Bjarne


Besvar indlæg

Dato : 04.01.2021 kl.10:22
Brugernavn : Ukendt bruger

Ville aldrig i livet låne penge og smide i aktiemarkedet. 


Se babylon Berlin, hvor der er flere scener fra euforien i slut 20érne hvor private lånte penge og købte aktier. 

Når korthuset vælter er du mere end personligt falit. Besvar indlæg

Dato : 31.12.2020 kl.10:01
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej


Jeg kan ikke give dig det matematiske overblik om hvorvidt det kan betale sig statistisk at lave sådan en model. I min verden handler det meget om ens eget humør og tilgang. Personligt ville jeg aldrig låne til investering, da jeg ikke ønsker at kunne ende op i en situation, hvor lånet overstiger min egen værdi og dermed jeg reelt kan være personlig konkurs, det er alt for stor en risiko i min verden. 


MEN! Jeg er dog aldrig blevet sat i en situation, hvor jeg har behøvet at foretage sådan en handling, så kan ikke svare på hvad jeg havde gjort hvis jeg ikke havde haft andre alternativer til investering i aktiver. At tage lån for at investere vil uanset hvordan man vender og drejer det være en gevaldig opskruen for risikoen. Selvom ungdommen er vant til at det altid går op, så brænder lokummet den dag hvor det ikke forholder sig sådan, og bankerne vil have dertes udestående tilbage med det samme. Mange der oplevede dette scenarie i finanskrisen står stadig med skyld til banker og andre.

En ejendomsmatador i Sønderjylland som jeg kendte købte masser af lejligheder under finanskrisen, sættede dem i stand og lejede ud eller solgte videre. Det kørte som smurt, han kørte rundt i en Ferrari og der fandtes ingen ting, der ikke kunne lade sig gøre. Problemet var bare, at for at starte op skulle han låne, og efterhånden som han eksalerede op, så steg lånet også, der skulle finansiere næste lejlighed. Den dag banken trak i land, der ramlede det hele, og han står stadig i gæld til oip over begge ører.


Ovenstående historie er for at vise, at det kan gå galt, og med en model hvor startsatsen, er aktiver man har lånt af "huset", så er der store konsekvenser hvis det ikke lykkes, plus at der er stort pres på én som investor for at SKAL lykkes. 


Godt nytår...Mvh. Ken


Besvar indlæg

Dato : 31.12.2020 kl.10:00
Brugernavn : lhr

Lars Tvede er en formuende mand, og kan sikkert godt tåle at miste en endog stor sum penge. jeg er sikker på at han har sine beregninger i orden inden han foretager sig noget.

NEJ, jeg vil aldrig låne penge til at investere for.

Godt Nytår 2021

hilsen Linda


Besvar indlæg

Dato : 30.12.2020 kl.22:23
Brugernavn : Simon

Hej investorer

I forbindelse med at jeg her hen over juleferien læste “Bobler, bullshit og børsfest” af Lars Tvede (den er i øvrigt særdeles anbefalelsesværdig), så kom jeg til at tænke over hvorvidt det kan betale sig at låne penge at investere for.


I bogen forklarer Hr. Tvede nemlig, at han mener, at det kan være en god idé, så længe lånet er billigere end det som man på lang sigt kan forrente sin kapital med på markederne, samt at lånet ikke er af en art som kan tvinge en til at sælge på kort tid. Så altså ikke belåning af ens børshandlede aktiver eller dyre quicklån med renter på op til 25%, men snarere et lån i friværdien ens bolig med en rente på omkring 0-1% og som man kan have så længe man betaler afdrag (og som jo i teorien er billigere end det gennemsnitlige langsigtede årlige afkast på omkring 6-7% på aktier). 


Spørgsmålet er så om det at låne penge at investere for så rent faktisk er noget i andre privatinvestorer gør for at kunne tjene på differencen på lånets pris og investeringens afkast - eller om i mener at man bør holde sig helt fra at låne til investering.

Hvad er jeres holdning til at investere for lånte penge? Og kender i i øvrigt andre attraktive måder at låne penge til investering end ved at låne i friværdien på ejendom?


Jeg ser frem til at læse jeres svar. Rigtig godt nytår!


Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

Det siger kunderne:

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

Kalenderen / Aktier i fokus

18-08-2022


Danmark: Regnskab fra GN Store Nord, DS Norden, Nilfisk, Alm. Brand, Trifork, H+H, Lån &
Spar, HusCompagniet, Skjern Bank, Sparekassen Sjælland – Fyn.
Se hele finanskalenderen

 

Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.