Aktietab SAS grundet regeringsindgreb

1267 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 30.07.2020 kl.11:10
Brugernavn : Jesper

hej John

tak for svaret og tippet, jeg tror også jeg holder mig fra luftfart den kommende tid, da jeg også ser det som en svær branche i lang tid.
Besvar indlæg

Dato : 29.07.2020 kl.14:43
Brugernavn : John Stihøj

Jeg beklager de tab, som du måtte have fået. I al jura er der en passus, der hedder Force Majeure - for mig dækker det over de ting, som ingen på forhånd kunne vide eller kende til. Corona er og var ukendt land. At investere i aktier giver mulighed for gevinster og risiko for tab. Efter min mening vil det være urimeligt, hvis staten skulle dække kurstab - uanset hvad årsagen måtte være. 


Men pas på luftfart også i de kommende år. Branchen vil være udfordret i lang tid frem - desværre.


Besvar indlæg

Dato : 29.07.2020 kl.11:49
Brugernavn : Jesper

hej Rokkedal
Jeg er helt enig med dig at flybranchen sandsynligvis får nogle hårde år fremadrettet og det bliver en hård tid for de de næste flere år, specielt i forbindelse med at de skal tilpasse deres kapacitet både med fly bemandning m.m., det kan kun komme til at koste kassen, så jeg har også valgt at sælge 99% af alle min SAS aktier som jeg startede med at købe tilbage i 2014, samt alle min Air France aktier.
Jeg er godt klar over at flybranchen i mange år har været en hård branche og derfor også en høj risiko investering og der har også været forskellige faktorer som du nævner som netop har gjort det til en risikobetonet aktieinvestering, men jeg vil sige at jeg troede på at det gik den rigtige vej for SAS indtil Corona krisen kom og det gjorde at jeg er hoppet ud af dem, da jeg tror at de skal længere ned end det niveau de ligger på nu.

med venlig hilsen 

Jesper 


Besvar indlæg

Dato : 29.07.2020 kl.11:35
Brugernavn : Jesper

hej Gert

Kan godt se at jeg ikke fik formuleret mig helt klart, jeg skal ikke bruge ordet rimeligt, da så kommer vi ud i en situation, hvor vi skal til at vurdere tingene og der er rigtig mange vinkler man kan se tingene fra og jeg er heller ikke der, hvor jeg vil sige hvad der er rigtigt eller forkert i forhold til nedlukning af landet på ene eller anden måde, da det er meget svært at sige noget om på nuværende tidspunkt og evt. at man aldrig kan sige hvad der var rigtigt eller forkert.
Det jeg havde tænkt over var om man rent juridsk kunne gøre staten erstatsnings ansvarlig over for aktionærer, hvor kursen på aktier falder eller evt. at firmaer går konkurs grundet beslutninger staten træffer og om grundlaget for disse beslutninger kan afgøre om man har en sag eller ej og her kan så også komme et spørgsmål om firmaerne kan kræve erstatning af staten, så jeg er mere inde på om det i forhold til jura er muligt at få dækket evt. tab. 
Mine tanker tog udspring i min egen situation, men er også i forhold til generelt hvordan juraen er om denne type sager, da så kan det blive en stor regning til staten, hvis man kan sagsøge dem for denne slags tab.
Besvar indlæg

Dato : 29.07.2020 kl.10:59
Brugernavn : Rokkedal

Tror desværre også luftfartsindustrien får nogle meget turbulente år frem til ihvertfald år 2022. Forretningsrejsende vil tage flere møder virtuelt, rutenettet af fly vil være knap så mangfoldig som før Corona og de ruter der vil være, vil notorisk have en højere pris/flysæde. Nu skriver du at du ligger "tungt" i SAS !!!

Uden at kende til hvornår du har købt og hvormeget, så tænker jeg mere aktiespekulation end aktieinvestering.

Jeg vil under ingen omstændigheder købe fly aktier de næste 2-3 år, risikoen er for høj og i SAS var den det også før Corona. De har flere gange skullet hente penge, hindre strejke da piloter skulle have lønstigning m.m.

Dette blot mit synspunkt.

Der er nok også en grund til, at Berkshire Hathaway (Warren Buffet) har mere eller mindre smidt alle luftfartsaktier overbord.


Besvar indlæg

Dato : 29.07.2020 kl.08:38
Brugernavn : ger

Måske spørgsmålet skulle vendes om - for havde et sammenbrudt hospitalsvæsen og eksorbitant flere døde været at foretrække, når en ubehagelig virus lukker dele af samfundet i en periode? Om det er rimeligt, at aktionærer lider tab i den forbindelse er vel rent retorisk … aktietab og -gevinster måles sjældent på en rimelighedsskala. Og omvendt kunne man spørge til rimeligheden i, at nogle skulle afholde aktieudgifter for andre - havde der modsat været en stigning i aktien, var gevinsten vel heller ikke blevet delt ligeligt mellem borgerne. 


Med venlig hilsen


Gert Jessen


Besvar indlæg

Dato : 28.07.2020 kl.13:34
Brugernavn : Jesper

hej iforbindelse med Corona lukkede Regeringen landet ned og derved også gjorde det svært for SAS at tjene penge da grænser var lukket i et stort omfang, der har jo været diverse hjælpepakker til firmaer vedr. omkostninger og andet støtte. Det jeg tænker om man evt. kunne kræve en form for erstatning af staten grundet sine tab på aktie i forhold til de tiltag de har lavet i denne speciale situation, nu tager jeg udgangspunkt i SAS aktien da jeg desværre lå tungt i dem og de nok var en af de mest kedelige brancher at ligge i sammen med turist og rejsebranchen, hvad tænker I?
Jeg er selvfølgelig godt klar over at aktieinvesteringer er forbundet med risiko, men der er jo meget snak om der er belæg for at der skete de nedlukninger der skete og så kan man godt begynde at tænke om det er rimeligt at det skal koste småaktionærer en del penge, på baggrund af de beslutining der bliver taget.
hilsen Jesper


Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

Det siger kunderne:

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

Kalenderen / Aktier i fokus

25-05-2022


Danmark: Regnskab fra Brdr. A&O Johansen, Sanistål.
Sverige: Markedet lukker ved middagstid.
Norge: Regnskab fra Everfuel.
Se hele finanskalenderen

 

Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.