Renter på kontant beholdningen

777 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 07.08.2020 kl.20:20
Brugernavn : LarsBech

Balladen er jo, at Nationalbanken har sænket renten voldsomt og ikke ønsker at modtager indskud fra bankerne og sætter derfor renten til en negativ sats. Nu står bankerne så med et gigantisk stort beløb, fordi der både pumpes penge ud i samfundet og borgerne sparer op. Det koster bankerne et meget stort beløb og derfor har de indført negative renter under visse betingelser. Det er helt forståeligt og vi havde gjort det samme, hvis vi var bank.

Det værste ved hele denne manøvre er egentlig 2 ting : 1. man kan låne meget billigt til sit hus eller ejerlejlighed, men det koster så i afkast på pensionskontoen. Har man ikke fast ejendom, så er det endnu værre. Det andet er, at man ikke længere belønnes for at have penge. Det er fuldstændig imod al logik. Men når der heller ingen inflation er, ja, så bliver renterne nu altså lave. Jeg har ganske svært ved at se, hvad der skulle kunne få renterne op, så vi kan nok godt vænne os til det.


Besvar indlæg

Dato : 27.07.2020 kl.22:27
Brugernavn : wilfred

Spændende debat. Hvor skal det ende ? Fakta omkring "minusrenter" er, at hvert pengeinstitut har deres  egne regler. Det kan være svært for "almindelige  borgere", at manøvrere i dette segment.   Når hver bank har deres egne regler, er bankerne som "samfundets motorvej for kapital"  jo reelt ophørt. Og DET er Folketingets skyld. De overlader borgerne til "jungleloven".  Et eksempel. Jyske Bank opkræver minusrenter af første krone for ALLE konti der IKKE er nemkonto. Merkurbank opkræver minusrenter af pensionspenge som står som kontanter f.eks. på en ratepension. Men hvis man får udbetaling fra sin ratepension, bør man jo have en del kontanter, da man ellers risikerer, at kursfald smadrer ens udbetalinger. Efterom reglerne er indførst EFTER at borgerne har oprettet disse konti, på forskellige vilkår, så er borgerne BONDEFANGET. Og årsagen skyldes, at folketinget har taget pengeinstitutternes parti MOD befolkningen. (efter min mening). Er selv i klemme med en ratepension som ER under udbetaling

Ja, det er ikke godt. men hvad kan man så gøre for at værgre for sig. Der er reelt to muligheder. Den ene er at flytte rundt på sine likvider til man bliver "blå i hovedet". Den anden er, at borgerne "rydder op i folketinget til næste valg".  UD med dem der sidder der nu, som har valgt side MOD borgerne. Mit forslag er, at man gør begge dele.


Besvar indlæg

Dato : 26.07.2020 kl.14:09
Brugernavn : Anders95

Overordnet set, så er jeg enig i det der bliver bragt kritik af her i tråden. Jeg mener nemlig også, at de negative renter er et udtryk for valuta som ikke længere er så meget værd (i og med at man skal betale for at få folk til at opbevare det for en). Dog kan jeg ikke se fornuften i, at hæve penge i banken for at putte dem under madressen. Dengang penge var på bundet op på guldstandarden kunne det give god mening. Men nu i et miljø, hvor centralbankerne pumper penge ud i systemet, og udvander værdien af de eksisterende penge, så er der ganske få steder at flytte sine penge hen. Et af de steder som jeg tror vil få en del opmærksomhed over de næste 5-10 år er fysisk guld og sølv, ure og andet håndgribelig, som er muligt at omsætte til andet. Det kan måske godt være, at jeg er begyndt at frygte for et større valutakollaps - men lad os nu se, hvordan det kommer til at gå med den finansielle situation og hvor mange nye penge der bliver trykket over de næste år. Jeg har i hvertfald solgt godt ud af mine positioner, og stresstestet min portefølje ud fra scenarier om både hyperinflation og deflation (dvs. overvejet om mine enkelte aktier vil kunne holde til forskellige situationer).


Besvar indlæg

Dato : 20.05.2020 kl.06:52
Brugernavn : Ken

Når "omfordelingen" af penge finder sted og bankerne skal finde leddet der skal tage regningen, der er det trods alt lettere at stjæle fra dem, som:

1: ikke har andet valg end at lade dem stå i bankerne fordi de snart skal bruge dem

2: til tider slet ikke opdager, at der trækkes en dejlig straf præmie


Uanset hvad er begge scenarier en decideret skandale! Det varer ikke længe inden jeg hæver mine penge og lægger dem under hovedpuden!

Men forklarer jo glimrende ejendomsmarkedets opskruede værdisætninger. Større kontant beløb er bedre at købe bolig for, og så i værste fald leje ud for at i det mindste få et afkast af sin investering. Gør tilpas mange det, jamen så har vi jo masser af købere i et marked, hvor man kan købe en grund i Hvidovre for 3-4millioner og derefter bygge hus for 2-3 millioner til en samlet værdi af 6millioner. For et mindre familie-hus i Hvidovre! Hold nu på hat og briller!!


Fortsat god dag derude :)


Mvh. Ken


Besvar indlæg

Dato : 19.05.2020 kl.11:41
Brugernavn : Bjarne

Jeg troede, at jeg var for negativ, da jeg skrev, at beløbsgrænsen for kontant  indestående i banken kunne kommehelt ned på kr. 50.000,-

Jeg gennemgik lige for en ordens skyld, hvad den negative rente var på de andre konti i banken. Jo beløbsgrænsen var godt nok kr. 250.000,-, inden betaling af negativ rente. Men der var en fejl på alderspensionen - mente jeg. De havde glemt et 0; så beløbsgrænsen kun var kr. 25.000,-. Jeg kontaktede banken og talte med en meget venlig og høflig medarbejder og forklarede ham sagen. Jo, det så godt nok forkert ud, men han ville lige undersøge det. HÆNG LIGE PÅ ET ØJEBLIK.Kort tid efter var han tilbage, og efter et par hm hm hm. Jo, det var altså rigtig nok. BELØBSGRÆNSEN FOR ALDERSPENSION VAR KUN 25.000,. inden strafrente på 0,6 % Hva gør jeg såspurgte jeg dumt. Jo, vi har  nogle puljeinvest, som du kan sætte kontanterne i. Ja, de har nogle med obligationer (hvor kursen falder når renterne stiger), samt pænt med gebyrer o.l.

Mærkeligt at det lige er alderspensionen, hvor det ofte er ældre mennesker, der vil være forsigtige med aktier, når de runder ca. 70 år, som netop har mange kontanter til at stå inden man vil hæve og bruge dem på sin alderdom. Et eks. Carl Børge har netop solgt en stor del af sine aktier, efter alle de ulykker, han hører, og er nu tilfreds med at have sine kr. 700.000,- til at stå kontant det sidste års tid, før han vil begynde at bruge dem. Banken skal lige have kr. 4.200,- først.

"Balladen", for at bruge Laus ord, er hvor mange af jer, er klar over, at ved ALDERSPENSIONEN, er beløbsgrænsen i nogle banker meget lavere

Mvh.

Bjarne


Besvar indlæg

Dato : 18.05.2020 kl.21:13
Brugernavn : Simon

Kunne det være, at pengene blot ikke er meget værd for bankerne længere? 


Lad os sige at man lavede en bank, og betalte 10% i rente til sine kunder. Hvis forretningen så stadig løb rundt, så ville man jo få anskaffet sig en del kunder og udkonkurrere alle andre banker.


Besvar indlæg

Dato : 15.05.2020 kl.11:11
Brugernavn : Bjarne

En gang fik man renter for at have penge i banken. Jeg kan huske at man på et tidspunkt fik 10%, hvis man bandt dem ca. 1 år

(Hold da op, nu kommer der et indlæg fra en gammel mand).

Men alting har sin tid.

Nu er der kommet en skrue for bankerne at dreje på.  Du skal betale for at have et  i banken.

For ikke så lang tid siden skulle man betale renter for at have pengene stående på sin konto, hvis de oversteg 750.000,-

Det fik bankerne  ikke så forfærdeligt meget ud af, så man blev "bare enige om" at sætte beløbsgrænsen ned

til 500.000,-. Se, det hjalp, meeeen kunne man så ikke lige så godt prøve en beløbsgrænse på 250.000. Mange, eller i hvertfald en del, vil gerne have lidt kontanter på bogen, når de bliver ældre og selv skal betale for diverse ydelser, som de tidligere blev visiteret til. Man skal i hvertfald ikke ud i noget med aktier. Se nu hvor aktierne er styrtdykket (har jeg den sidste tid læst i medierne, men som  glemte at skrive, at de er kommet en del tilbage) Uuha, og så det med denne coronavirus. Nej, ind på bankkontoen, hvor de er sikre.

Hov, hvad er nu det. nu skal der på Nordnet betales 0,6% af det som overstiger kr. 250.000.-

Hva nu? Hvornår bliver beløbsgrænsen sat ned til kr. 100.000,- eller kr. 50.000,-

Dejlig skrue de har fået der. 

Skal ned på stranden og have noget meget dejligt frisk luft. Det er stadig gratis :-)

Mvh. og god weekend

Bjarne
Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

 

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

 

Kalenderen / Aktier i fokus

10-08-2020


USA: Regnskab fra Tencent.
Se hele finanskalenderen

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.