Op og ned - ud eller ind

2441 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 20.09.2021 kl.16:48
Brugernavn : John Stihøj

Enig. Vi trænger til en korrektion. Så en god ide at sidde på hænderne. Ingen grund til at lege helt. Det er bedre at vente til markedet ER raset ud og så kaste nye penge i markedet. Om et par måneder kan vi formentlig igen påbegynde en opadrettet tendens, og så gælder det om at være med. Kina - også et nej tak fra mig.


Besvar indlæg

Dato : 20.09.2021 kl.16:41
Brugernavn : Rokkedal

Tror måske den 5-10% korrektion kommer nu - måske udløst af Evergrande. Jeg sidder på hænderne og lader det rase ud. Vi har trængt til korrektionen længe. Evergrande casen er også opstået af GRÅDIGHED - forhåbentlig er den primært et kinesisk anliggende - personlig vil jeg ikke investere i dette land uanset muligheder - risikoen er for stor og etik/moral derude er vel 25% under det vi kalder vest europæisk standard og så har jeg endda taget SydEuropa med :) :).Besvar indlæg

Dato : 17.09.2021 kl.16:03
Brugernavn : John Stihøj

Tror vi har en korrektion på 5 måske 10 % til gode i løbet af oktober. Evergrande kan godt blive den udløsende faktor. Men jeg ser kun en helt naturlig korrektion - derefter skal vi vide op. Det er min holdning.


Besvar indlæg

Dato : 17.09.2021 kl.14:16
Brugernavn : Jacob

Hvor står folk henne nu?

SP500 tester igen 55 dages glidende gennemsnit. 

Hvad sker der med denne Evergrande; er det "black swann event"?
Besvar indlæg

Dato : 06.08.2021 kl.09:02
Brugernavn : Rokkedal

Hej Jacob og John, I har en pointe og VI ER I GRÅDIGHEDSFASEN OG HAR VÆRET DER LÆNGE (John din beskrivelse af Cbrain forleden med +10% stigning trods PE over 300 fortæller det tydeligt) men så længe 10-årig US er under 2% så tror jeg vi kan køre videre op med bump undervejs og Jacob... hvis du går ud hvornår vil du så gå ind igen ?? Personligt er jeg 100% investeret og har fået et suverænt afkast år til dato men vil måske gå ned i 80-85% investeret indenfor den næste måneds tid. Selv Novo er kommet for langt foran vognen men det er et fantastisk selskab så jeg holder fast - ligeledes med andre gode defensive DK selskaber som Coloplast, Genmab, Bavarian, Demant, Royal Unibrew m.fl.. Centralbankerne er låst fast, specielt i EU mere end USA. Der er trods negativ rente rigelig likviditet på sidelinien som venter på en anledning til at komme ind på aktiemarkedet. 


Besvar indlæg

Dato : 02.08.2021 kl.13:48
Brugernavn : Jacob

Jeg er nervøs og tager gevinst. 

Buffett Indicator ratio = 207.2%

Shiller PE : 38, 3


De to tal gør mig meget nervøs. 

Jeg giver gerne afkald på et evt "restafkast" på 5% i 2021 imod risikoen for en stor korrektion. Besvar indlæg

Dato : 02.08.2021 kl.12:01
Brugernavn : John Stihøj

Halløj derude. Så er der kun 5 måneder tilbage af året. Det danske indeks er oppe med 14 %. Mine tanker med dette indlæg er at lægge op til en debat om, hvorvidt de gode tider fortsætter i andet halvår eller ej? Personligt tror jeg på moderat opgang frem mod årsultimo, men august og september kan godt blive et par udfordrende måneder. Der er godt styr på Covid-19 i Danmark, men udviklingen i mange andre lande bekymrer. Jeg tænker især på udviklingen i Asien, hvor mange af vore varer produceres. Tror dog ikke at Covid-19 kommer til for alvor at udfordre os fremadrettet, med mindre der kommer nye varianter. I min optik bestemmes aktieudviklingen af renten, og den bliver holdt nede i lang tid frem endnu. Pengene skal placeres et eller andet sted, og her er aktiemarkedet den foretrukne sted. Så rigelig likviditet vil holde aktierne i positiv udvikling. 


Er der noget derude, der kan ødelægge min optimisme?

Det tyske valg af nye forbundskansler? Næppe

Ny omfattende nedlukning grundet Covid-19? Jeg tror det ikke.

Rentestigninger? Udelukket efter min mening.


Min pointe er derfor at man kan holde fast i aktierne - dog med risiko for udsvind på den korte bane.


Kom meget gerne med jeres tanker. Ved at dele viden kan vi alle blive klogere.Besvar indlæg

Dato : 07.03.2021 kl.19:48
Brugernavn : John Stihøj

Hvad tænker ? Er vi ikke tæt på bunden? Det mener jeg i hvert fald. Centralbankerne følger renteudviklingen tæt og vil ikke se stigende rente - endnu. Fortsat lav rente (hvis jeg har ret) tilsiger ny opgang for aktierne. Mener man kan være fuldt investeret. Andre bud?


Besvar indlæg

Dato : 20.01.2021 kl.09:56
Brugernavn : John Stihøj

Læste idag i Dagbladet Børsen, at kontantbeholdningerne nu kun er på 3,9 % baseret på en rundspørge foretaget af Bank of America hos fondsforvaltere. Tallet er meget lavt, og pointen i undersøgelsen er, at der er pløjet mange penge ind i markedet, og at risikoen generelt er øget hos investorerne. Til sammenligning var kunderne i foråret 2020 6 % likvide. Høj efterspørgsel og øget risiko på depoterne er ikke den bedste cocktail. 


Besvar indlæg

Dato : 01.05.2020 kl.10:00
Brugernavn : Dinorex

Hej Jacob

Jeg tror det første fald vil gå hurtigt - når først markedett begynde at skride vil der være kø for at komme ud og derefter vil det sive langsomt - men nu må vi se om vi får ret :) 


Besvar indlæg

Dato : 30.04.2020 kl.19:18
Brugernavn : Ukendt bruger

Hvorfor tror du det vil gå endnu hurtigere end sidst? I feb-marts var det jo ren panik, tror aldrig markedet er faldet så hurtigt. 

Men er enig med dig og aktieinfo i, at markedet skal ned igen. Men mon ikke det bliver et mere sivende bear marked, hvor det triller langsomt sidelæns og nedad; itakt med at makroøkonomien bliver mere dyster!

Det er nu man skal ud af ETFer, som følger markedet og over i gode selskaber, hvis man vil have et positivt afkast. De næste år, bliver svære (så håber John og Lau holder fanen høj!)Besvar indlæg

Dato : 30.04.2020 kl.12:09
Brugernavn : Dinorex

Det er det store spørgsmål lige nu - jeg følger stort set Aktieinfos model portifølje men har i dag solgt Nordea med et lille tab på 4 kr. pr aktie hvilket gør jeg ca. er 60% kontant.

Jeg er af den opfattele at markedet kommer ned igen - og næste gang det sker (hvis det sker) kommer det sikkert til at gå endnu hurtiger end for et par måneder siden - og sikkert endnu lavere.

Jeg bruger ikke meget tid på aktier - derfor Aktieinfo - men jeg lytter til dem der kikker på Mikroøkonomien - og i mine øjne kommer dette til at se helt galt ud i de næste mange måneder - og et opsving begynder i min verden ikke før 2022-23.

Uanset hvordan man lukker op efter COVID-19 tror jeg på at der kommer et fald her i Q2 - hvilket vil forsætte i flere måneder - derfor er jeg også enig i Aktieinfos tilbagenholdenhed. 

 


Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

 

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

 

Kalenderen / Aktier i fokus

27-09-2021


Danmark: Demant afholder kapitalmarkedsdag.
Se hele finanskalenderen

 

 

 

 

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.