Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Agillic - aktieanalyse den 10-03-2020

 

Kurs på analysetidspunktet: 25.

 

Anbefaling:

Kort sigt: Afvent emission før start på mindre opkøb

Langt sigt: Afvent emission før start på mindre opkøb

 

 

Selskabets marketing platform er blevet forbedret med en række nye funktioner, hvilket skal sikre stigende salg i 2020. Udgifterne til salg samt R&D ventes at normalisere sig. Dette kombineret med stigende salg gør, at ledelsens prognose om et positivt EBITDA virker opnåelig.

  • Udviklingen i 2019 var skuffende med en alt for lav stigning i salg og Annual Recurring Revenue. I positiv retning trækker en forbedring af EBITDA, der dog fortsat er negativt. Der er afholdt store udgifter til udvidelse af salgsstyrken og R&D. Disse udgifter ventes normaliseret i 2020. Derfor guider ledelsen et positivt EBITDA fremover.

  • Agillic´s Customer Marketing Platform er blevet udvidet med en række nye funktioner, ligesom brugerfladen er blevet forfinet. Der er indgået en række nye partneraftaler – også på helt nye markeder. Selskabets egen salgsindsats er blevet udvidet med etablering af salgskontorer i London, Stockholm og Zürich. De interne forhold er på plads – nu gælder det så ”bare” om for alvor at få løftet salget. Odds herfor ser gode ud.

  • Imidlertid er likviditeten yderst presset, hvilket lægger et ekstra pres på for at få nye kunder ind. Deres forudbetalinger vil nemlig bidrage til at forbedre likviditeten. For at kunne fortsætte strategien om internationalisering varsler ledelsen en emission med et forventet provenu på 20-25 mio.kr. Det er nødvendigt for at styrke egenkapital og likviditet.

  • Markedet for Marketing Automation Software, som er Agillic´s hovedsegment, ventes i perioden 2017-2023 at vokse med 16 % årligt. Agillic har bortset fra sidste år øget sit eget salg med endnu højere vækstrater. For 2020 stiles der mod en salgsvækst på 6-17 % - altså kun i bedste fald på niveau med markedet.

  • Pr. 01-03-2020 tiltrådte Emre Gürsoy som ny CEO. Hans spidskompetencer fra tidligere ansættelser er opskalering af salg og international ekspansion. Profilen passer godt til Agillic´s vækststrategi.

  • En investering i Agillic bør tilpasses den enkeltes risikoprofil, idet risikoen indtil tidspunktet for overskudsgivende aktivitet er høj. Dertil kommer, at omsætningen i aktien er begrænset, dels på grund af noteringen på First North og dels på grund af et beskedent omfang i det frie flow af aktier (de fem største ejere har 79 % af aktierne). Man bør kun købe aktien, såfremt man forstår selskabets forretningskoncept med hensyn til muligheder og risici. For nærværende anbefaler vi, at man afventer køb til vi kender omfanget af og betingelserne for den ventede aktieemission.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.