Zealand Pharma - analyse 31-03-2017

 

Kurs på analysetidspunktet: 112

 

Anbefaling:

Kort sigt: Køb (med stor risiko)

Langt sigt: Køb

 

Aktieinfo fastholder langsigtet køb på Zealand Pharma fordi

 

GLP-1 stoffet lixisenatide er nu godkendt til brug som enkeltstående produkt og i kombination med Lantus i USA og EU. Salget skal rulles ud af Sanofi. Et spændende punkt bliver evnen til at støtte sig til Lantus’ stærke position, hvorved der vil være mulighed for en hurtig indtrængning på markedet og høj markedsandel inden for denne nye form for produkt til type 2 diabetes. Recepter og salgstal i den kommende tid vil vise styrken og kunne klarlægge produktets økonomiske værdi.

 

Strategien frem mod 2020 går ud på at anvende indtægterne fra dette første lægemiddelstof til hurtig udvikling af egne produkter med en snæver og målrettet karakter. Det drejer sig om et lægemiddel til brug ved korttarmssyndrom og en nødpen for diabetikere, der kan bruges i kritiske situationer med for lavt blodsukker. Med mindre lixisenatide bliver overraskende givtig, er perspektivet derfor, at Zealand skal opnå det afgørende løft som virksomhed op ad (og i værdiskabelse) fra reinvesteringen af indtægterne fra første generationsproduktet.

 

Zealands struktur som udviklingsfirma med rettigheder til potentielt meget store indtægter fra de pågældende mulige lægemidler indebærer, at aktien har en profil med stort upside potentiale, stor risiko for skuffelser og krav til mange års indsats, før endelig afklaring finder sted om ”stop-go”, hvorefter salgstallene så skal vise den virkelige værdi. Forløbet finder sted samtidig med, at en række konkurrenter søger at håndtere de samme former for sygdomme, så forhold udefra er vigtige og uforudsigelige.

 

Det kommende år vil byde på nyheder om de nye produkters evne til at vinde indpas på markedet, mulighed for ændrede pris- og konkurrenceforhold på det amerikanske marked fra politisk dikterede regler (negativ effekt må påregnes) og øget konkurrence i markedet for diabetes generelt og endelig forventes data fra fase 2 undersøgelser af Glepaglutide og sandsynligvis også tekniske opdateringer for Dasiglucagon projektet.

 

Med kun et afgørende stof ude på markedet som grundlag for indtægterne er selskabet følsomt over for eventuelle negative nyheder.

 

Trods udsigt til øget klarhed om værdien af produkterne og dermed indtægterne i de kommende år vil Zealand fortsat være en aktie med langsigtet profil og høj risiko.

 

Samlet mener vi, at børsværdien må anses for lav i forhold til den store elasticitet opad for indtjeningen i de kommende år. Samtidig har vi tillid til, at reinvesteringen i de næste produkter vil være værdiskabende. Som investor bør man ved et køb kunne påregne mindst tre års ejertid. Aktien er langsigtet i hele sin natur.

 

Hele analysen kan læses via dette link.


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.