Zealand Pharma - analyse 17-11-2016

 

Kurs på analysetidspunktet: 111

 

Anbefaling:

Kort sigt: Køb (med stor risiko)

Langt sigt: Køb

 

Lyxumia er godkendt i mere end 60 lande og markedsføres i 45 af disse. Partnerens (Sanofi) salg er dog fortsat på et skuffende lavt niveau. Produktet blev i juli godkendt i USA under navnet Adlyxin. Sanofi, har dog endnu ikke sendt produktet på markedet i USA, da man afventer en afklaring omkring kombinationsproduktet iGlarLixi.

 

Efter tre måneders ekstra behandlingstid hos de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) nærmer der sig en afklaring på ansøgningen for iGlarLixi med udgangen af november som tidsfrist. Så vidt vi forstår forløbet skyldes forsinkelsen problemer med penne systemet – ikke med de aktive stoffer (Lantus fra Sanofi og lixisenatid udviklet af Zealand). Chancen for en positiv afgørelse hos FDA forekommer derfor meget stor - med mindre der er kommet andre uklarheder frem. Indtil iGlarLixi bliver godkendt i USA er investeringscasen for Zealand behæftet med stor usikkerhed (på kort sigt).

 

En komite inder de europæiske sundhedsmyndigheder har for nylig indstillet iGlarLixi (kaldet Suliqua i Europa) til godkendelse. En sådan godkendelse forventes derfor i Q1 2017. Den positive indstilling er dog ikke lig med en godkendelse. I USA indstillede et ekspertpanel også iGlarLixi til godkendelse, men her udbad FDA sig som bekendt ekstra behandlingstid.

 

Elsiglutid (GLP-2) til behandling af diarré forårsaget af kemobehandling er sammen med dasiglucagon det mest fremskredne projekt. Fase IIb resultaterne for elsiglutid viste imidlertid ingen signifikant positiv virkning. Partneren, schweiziske Helsinn, har besluttet næste år at igangsætte nye forsøg. Det er et vigtigt signal.

 

Et nyt samarbejde er indledt med Beta Bionics omkring dasiglucagon (ZP4207).

 

Positive fase II resultater for dasiglucagon (ZP4207) og dialog med FDA angående næste skridt i udviklingsfasen.

 

Best case for Zealand er en godkendelse af iGlarLixi i USA indenfor få uger og en tilsvarende godkendelse hos de europæiske sundhedsmyndigheder i Q1 2017. Herefter må Sanofi forventes at starte salget for fuld styrke. Indtil der opnås klarhed om udviklingen hos FDA, er aktien behæftet med stor risiko. Risikoforholdet står dog godt mål med upside potentialet i aktien.

 

Hele analysen kan læses via dette link.


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.