Zealand Pharma - analyse 04-09-2017

 

Kurs på analysetidspunktet: 122

 

Anbefaling:

Kort sigt: Køb

Langt sigt: Køb

 

 

Zealand Pharma er en langsigtet attraktiv investeringscase fordi:

 

Zealand har nu to produkter godkendt og på markedet i USA og Europa. Partneren er Sanofi, der forestår salgsudrulningen.

 

Sanofi har opnået accept for tilskud til Soliqua 100/33 hos 62 % af sygeforsikringer/Medicare/ sundhedsmyndigheder i USA, senest United Health. Den europæiske pendant med produktnavnet Suliqua (der i modsætning til USA tilbydes i to udgaver for blandingsforhold af Lantus/GLP-1) er indtil videre kun kommet til salg i Holland. Flere lande i Europa må forventes at komme til i nær fremtid, således at Zealands indtægter fra salget for alvor kan stige.

 

GLP-1 produktet Lyxumia blev godkendt i 2013 i EU og sælges i dag i mere end 45 lande. I USA kom salget under navnet Adlyxin først i gang den 04-01-2017 pga. en senere godkendelse her. Indtægterne ligger fortsat på et alt for lavt niveau.

 

Halvåret har budt på gode fremskridt i selskabets pipeline, hvor vi især har store forventninger til dasiglucagon og glepaglutid. Et forsøg med førstnævnte er nu på vej ind i fase 3.

 

Samarbejdet med Beta Bionics om dasiglucagon til brug i en avanceret insulinpumpe udvikler sig godt.

 

Boehringer Ingelheim har valgt at gå videre med udvikling af to aktive stoffer, og disse projekter skifter dermed til fase 1. Det er dog kun det ene som udløser betaling af et milepælsbeløb. Samarbejdsaftalen med Boehringer Ingelheim rummer mulighed for meget store milepælsbetalinger, hvilket vil bero på en videre succesfuld udvikling.

 

Helsinn har nu endeligt skrinlagt den videre udvikling af Elsiglutid, hvilket er et tilbageskridt for den ellers lovende pipeline. Inden for biotek er det dog normalt, at projekter må opgives og ikke udvikler sig som forventet.

 

Børsværdien på 3,7 mia. kr. ved kurs 122 forekommer at rumme en betydelig upside i de kommende år, idet der kan imødeses stærkt stigende indtægter fra de lancerede produkter og milepælsbetalinger ved succesfuld udvikling af selskabets pipeline.

 

Som investor bør man ved et køb kunne påregne mindst tre års ejertid. Aktien er langsigtet i hele sin natur – og risikoen inden for biotech er altid høj.

 

Hele analysen kan læses via dette link.


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.