Aktieanalyse af Sparekassen Sjælland - Fyn den 24-11-2017

 

Kurs på analysetidspunktet: 111

 

Anbefaling:

Kort sigt: Afvent køb

Langt sigt: Køb

 

 

Aktiekursen er i løbet af november faldet fra 125 niveauet til nu 111. Det opstod som reaktion på en uventet beslutning fra ledelsens side om at gennemføre en meget stor aktietegning (forventet beløb på 400-450 mio. kr.). Samtidig udbetales der ikke udbytte for regnskabsåret 2017. Aktietegningen med fortegningsret vil foregå efter præsentationen af årsregnskabet i februar måned. Indtil denne emission er overstået, vil aktien være under pres, men den lave aktiekurs udgør nu en attraktiv langsigtet købsmulighed (K/I værdi 0,65 og P/E 6,2)  

 

Aktiviteten forløber godt, idet der er flot fremgang i antal kunder og balanceposternes størrelse. Lavt renteniveau belaster dog indtjeningen men medvirker til at presse hensættelserne i bund.

 

Ønsket om en markant styrkelse af egenkapitalgrundlaget hænger sammen med lanceringen af en 4 årig strategiplan ”Nye veje”. Sparekassen ønsker at placere sig som klar konkurrent til de store landsdækkende banker, idet man både tilbyder sine services via filialer og ved hjælp af moderne digitale løsninger. Målgruppen er mindre og mellemstore kunder med præference for at benytte et pengeinstitut, der er nærværende og har et passende format uden at være for stort og centralistisk styret.

 

Risikoprofilen må vurderes som værende lav. Samarbejdet med Totalkredit/Nykredit om boliglån har stor betydning. 

 

Det langsigtede perspektiv for Sparekassens udvikling er lovende. Målsætningen for indtjeningen er at præstere en forrentning af egenkapitalen i niveauet 9-11 %. Da en egenkapitalkrone via en aktie på børsen kan erhverves til kun 0,65 kr. er odds gode for succes ved et køb til en så lav pris.

 

Timing af et køb skal dog også vurderes i forhold til den kommende aktietegning. Langsigtet køb er vores konklusion.

 

Hele analysen kan downloades via dette link.

 

 


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.