Aktieanalyse af Sparekassen Sjælland - Fyn den 22-08-2017

 

Kurs på analysetidspunktet: 128,5

 

Anbefaling:

Kort sigt: Køb

Langt sigt: Køb

 

Sparekassen Sjælland- Fyn er kendetegnet af en soliditet langt over det krævede og et stort indlånsoverskud, der over tid vil kunne blive aktiveret i form af stigende udlån (og dermed give øgede indtægter) via ekspansion i et fornuftigt tempo med nye filialer samt en dygtig ledelse, der på samme tid er visionær og konservativ. Desuden råder man over en akkumuleret reserve af skattemæssige underskud, som kan genvindes og indebære lav betaling af skat i de nærmest kommende år.

 

Sparekassen fortsætter sin fastlagte strategi med at udvide filialnettet, hvor andre lukker ned. Ultimo året vil der være 53 filialer fordelt på Sjælland og Fyn. Heraf er de fire erhvervscentre. Udlånet er i de seneste 12 måneder blevet udvidet med 12,9 %, hvilket ligger over normen for sektoren. Sparekassen vinder således markedsandele. Kundemæssigt fortsætter tilgangen, og man har nu over 150.000 kunder.

 

Man har udviklet ”Den digitale Sparekasse”, og platformen rummer potentiale for at udvide aktiviteterne til hele Danmark. Vi forventer, at Den digitale Sparekasse vil indgå som et vigtigt element i den fremtidsplan, som ledelsen fremlægger i Q4.

 

Risikoprofilen er lav med en gearing (udlån + garantier målt i forhold til justeret egenkapital) på kun 1:8, hvilket er markant lavere end normen i de store pengeinstitutter. Soliditeten er i top og ligger langt over lovens mindstekrav.

 

Aktien handles til P/E(17E) 7,4 med et direkte udbytteafkast på ca. 2,4 % og et kurs/indre værdi forhold på 0,8. Der er tale om en markant lavere vurdering end de store bankers aktier, skønt disse må anses for at have en langt højere risikoprofil. 

 

Langsigtet køb er vores vurdering. Aktien er relativ ny på børsmarkedet og kendetegnet af stor stabilitet i kursdannelsen.

 

Hele analysen kan læses via dette link.


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.