Aktieanalyse af Sparekassen Sjælland - Fyn den 18-05-2017

 

Kurs på analysetidspunktet: 134

 

Anbefaling:

Kort sigt: Køb

Langt sigt: Køb

 

Sparekassen Sjælland – Fyn er en god langsigtet investeringsmulighed.      

           

Sparekassen Sjælland - Fyn udvider løbende filialnettet, idet man satser på at opnå vækst ved kundetilgang med større udlån og dermed højere indtjening. Man knytter sig tæt til kunderne og lokalsamfundene på Sjælland, i forstæderne til København og på Fyn. I Storkøbenhavn satser man nu også på at opnå vækst ved at åbne filial og erhvervscenter på Islands Brygge. Markedet i resten af Danmark serviceres via den digitale sparekasse.

 

Forretningsomfanget vokser og i første kvartal har man budt velkommen til kunde nr. 150.000 (148.654 ultimo 2016). Udlånet er over de sidste 12 måneder vokset med 10 %, mens indlånet er vokset med 8 %. Udlån til boligkøb driver væksten.

 

Økonomisk står Sparekassen stærkt med hensyn til solvens og likviditet. Overskudslikviditeten ønskes nedbragt og anvendt til udlån i større omfang, da det vil forbedre indtjeningen. Generelt er Sparekassen negativt påvirket af det lave renteniveau, hvilket dog modsat også har betydet lavere hensættelser og tab.  

 

Risikoprofilen er lav med en gearing (udlån + garantier målt i forhold til egenkapitalen) på kun 1:7,2.

 

Egenkapitalen forrentes (vores estimat) i år med ca. 10 % efter skat.  

 

De ydre rammer i finanssektoren er vigtige for Sparekassen. Det gælder især adgangen til at kunne formidle realkreditlån via Totalkredit/Nykredit og fortsat eksistens af IT-platformen Bankdata. Et eventuelt opbrud inden for dansk realkredit udgør en latent mulighed/trussel, der vil kunne klemme de mindre pengeinstitutter.

 

Aktien handles til P/E(17E) 8,0, et direkte udbytteafkast på ca. 2,5 % og kurs/indre værdi 0,8. Der er tale om en markant lavere vurdering end de store bankers aktier, skønt disse må anses for at have en langt højere risikoprofil. 

 

Hele analysen kan læses via dette link.


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.