Aktieanalyse af Solar den 16-08-2017

 

Kurs på analysetidspunktet: 374

 

Anbefaling:

Kort sigt: Hold

Langt sigt: Køb

 

God udvikling i salget sikrer en lille opjustering af Guidance for 2017.

 

Solar fortsætter sin transformationsproces for at blive kundernes foretrukne sourcing- og servicepartner. Totalløsninger er vigtigere end prisen for store virksomheder. Det har i første halvår sikret en udvidet og forlænget aftale med Telenor, ligesom der er indgået en stor aftale om lagerstyring og levering af komponenter for fibernetværksudbyderen Fibia. Det tilkøbte logistikfirma MAG45 har indgået en samarbejdsaftale med Teva Pharmaceuticals.

 

For at være kundernes foretrukne leverandør af totalløsninger har Solar udvidet omfanget af services. Det er sket internt og muliggjort via bl.a. Solar 8000-systemet med stigende e-handel til følge, men man øger også antallet af services via netværkspartnere. Her køber man sig ind i komplementerende (viden tunge) virksomheder, og via en aktiv ejerindsats virker samarbejdet til gavn for Solar, netværkspartneren og ikke mindst kunderne.

 

Store internationale industrikunder kræver løsninger på tværs af landegrænser. Derfor opruster Solar sig med en SVP  Industry Sales-funktion, der på sigt skal tiltrække store kunder og øge såvel salget som indtjeningen.

 

Sidste års opkøb har allerede vist sin værdi. MAG45 melder om høj vækst, og Solar Polaris bidrager også til indtjeningen. Ledelsen forventer, at indtjeningen i disse to opkøb bliver forbedret i løbet af kort tid. Flere af de etablerede netværkssamarbejder har efter kort tids forløb bidraget med tilgang af nye ordrer.

 

Solar løfter prognosen for årets til omsætning til nu over 11,4 mia. kr. mod før 11,4 mia. kr. EBITA forventes at stige til 345 mio. kr., hvorfra dog skal trækkes 45 mio. kr. til vækstinitiativer og strukturelle forbedringer. Netto forventes et EBITA-resultat på 300 mio. kr. mod 278 mio. kr. i 2016. Der er altså kun udsigt til let fremgang netto, men reelt er der tale om en robust stigning.

 

Vi anser fortsat Solar for at være en god langsigtet placeringsmulighed. Upside potentialet i aktiekursen kan blive stort. Vi skønner, at der på 2-3 års sigt er basis for en fordobling af overskudsgraden og en pæn stigning i omsætningen.

 

Hele analysen kan læses via dette link.


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.