Solar - aktieanalyse den 01-11-2017

 

Kurs på analysetidspunktet: 415

 

Anbefaling:
Kort sigt: Hold

Langt sigt: Køb

 

 

Opjustering af salgsprognosen for 2017 men indtjeningen bremses af særlige udgifter

 

Solar fortsætter sin transformationsproces for at blive kundernes foretrukne sourcing- og servicepartner. Totalløsninger er vigtigere end prisen for store virksomheder. Det har i år ført til en udvidet og forlænget aftale med Telenor, ligesom der er indgået en stor aftale om lagerstyring og levering af komponenter for fibernetværksudbyderen Fibia. Det tilkøbte logistikfirma MAG45 har bl.a. indgået en samarbejdsaftale med Teva Pharmaceuticals. Netværkspartneren Viva Labs har indgået en aftale for Østrig og Kroatien med Telekom Austria. Salget udvikler sig bedre end forventet.

 

Store internationale industrikunder kræver løsninger på tværs af landegrænser. Derfor har Solar etableret en SVP Industry Sales-funktion, der skal tiltrække store kunder og øge såvel salget som indtjeningen.

 

Solar forhøjer guidance for årets omsætning til ca. 11,7 mia. kr. mod før mindst 11,4 mia. kr. EBITA forventes at andrage 345 mio. kr., hvorfra dog skal trækkes 60 mio. kr. til vækstinitiativer og strukturelle forandringer. Netto forventes derfor et EBITA-resultat på 285 mio. kr. (før 300 mio. kr.) mod 278 mio. kr. i 2016. Der er altså kun udsigt til let fremgang netto, hvilket skyldes de store engangsudgifter, herunder en fratrædelsesgodtgørelse til den tidligere topchef.

 

Vi anser Solar for at være en god langsigtet placeringsmulighed. Upside potentialet i aktiekursen kan blive stort. Vi skønner, at der på 2-3 års sigt er grundlag for en fordobling af overskudsgraden og en pæn stigning i omsætningen. Efter Q3 regnskabet er aktiekursen steget over 10 %. Vi fastholder Hold på kort sigt og Køb på langt sigt.

 

Hele analysen kan læses via dette link.


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.