Aktieanalyse af Saniona den 30-11-2017

 

Kurs på analysetidspunktet: 30 SEK

 

Anbefaling:

Kort sigt: Køb

Langt sigt: Køb

 

 

Vurderingspause i et fase 2 forsøg med Prader-Willi har sendt aktiekursen betydeligt ned. Det giver mulighed for at samle aktien op til en attraktiv kurs.

 

Saniona er på kort tid nået langt frem i processen med at få sine produktkandidater klar til godkendelse. Det høje tempo i udviklingen skyldes, at man købte en række fremskredne projekter fra NeuroSearch men arbejder videre på nye måder.

 

Pipelinen ser lovende ud med projekter rettet mod både store sygdomsområder med vanskelige virkningsmekanismer for medicin (dermed udsigt til høje salgspriser) og små, sjældne sygdomme, der mangler effektive lægemidler.

 

Partneren Medix er i gang med fase 3 med Tesofensine rettet mod fedme. Medix satser på at kunne lancere Tesofensine på markedet i Mexico og Argentina. En stor del af de to landes befolkning på 165 mio. mennesker lider af alvorlig overvægt. Produktets vægtreducerende effekt er stor, men det er ledsaget af en bivirkning angående lidt højere puls.

 

Tesomet (ejes fuldt ud af Saniona) er en kombination af Tesofensine med Metoprolol. Det udviser stærke data, hvor blandt andet den ikke uvæsentlige bivirkning med forhøjet hjerteslag reduceres. Tesomet vil være dækket med patent mange år frem, og produktet kan indeholde betydelig upside værdi. Der vil formentlig blive indgået en partneraftale herom inden for et til to år.

 

Tesomet har vist gode data i forsøg rettet mod behandling af type 2 diabetes qua dets vægtereducerende virkning. En anden virkning er, at det formentlig også kan bruges mod specifikke sygdomme. Tesomet anvendt ved spiseforstyrrelse – kaldet Prader Willi – har dog i et fase 2 forsøg mødt udfordringer. Fem ud af de ni personer i forsøget er nemlig stoppet af forskellige årsager. Nu skal en ekstern interim-analyse afdække, om Tesomet har været bidragende hertil med uønskede bivirkninger. Data fra interim-analysen ventes i løbet af 2-3 måneder, hvorefter Saniona skal beslutte, om forsøget skal indstilles, tilrettes med en anden dosis eller gennemføres i uændret form. Prader-Willi er en vanskelig sygdom at adressere, idet forsøgspersonerne ofte lider under psykiske og fysiske handicap, der vanskeliggør disse forsøg. Der er tale om et tilbageskridt i udviklingen – dog ikke af alvorlig karakter.

 

Kokainafhængighed er et udbredt (især i USA) og voksende problem. Medicinsk hjælp vil være kærkommen. Her er Saniona nået frem til fase 2 med et muligt banebrydende projekt. Der vil dog gå en del år, før et eventuelt færdigt produkt kan lanceres.

 

Med indsatsen på såvel store som specielle sygdomsområder (fedme, type 2 diabetes, spiseforstyrrelse, tarmsygdom, ataksi, kroniske smerter, neurologiske sygdomme, Parkinsons, skizofreni og kokainmisbrug) er selskabets pipeline bred og særdeles spændende med mulige store produkter under udvikling. Spydspidsen teknologisk er stor viden om ion-kanaler.

 

Cash burn er begrænset, idet 6 ud af de 9 udviklingsprojekter finansieres af eksterne partnere. Ved fire af aftalerne har Saniona afgivet størstedelen af upside til partneren mod betaling af milestones og royalty. I to udviklingsforsøg har man modtaget grants men samtidig beholdt alle rettigheder. Risikoen begrænses ved at tage partnere ind. 

 

Børsværdien på blot 653 mio. SEK forekommer at være lav for et dynamisk, specialiseret R&D-pharmaselskab med en bred pipeline. Det er en udfordring, at der fremover på ny kan blive behov for egenkapitalrejsninger - med mindre der i løbet af 2018 indgås nye partneraftaler (Tesomet?) og/eller modtages milepælsbeløb af stort format. Aktien kan rumme et enormt potentiale, men det tager tid og risikoen er som altid høj i biotech. Som investor bør man kunne investere med en tidshorisont på 3-5 år.

 

Hele analysen kan læses via dette link


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.