Dennis Frederiksen og Tommi Skov har som bachelorprojekt på Finansieringsstudiet ved HA på Syddansk Universitet foretaget en analyse, som vi har fået tilladelse til at vise på vores hjemmeside.

 

Hele undersøgelsen kan læses via dette link.

 

Kort resumé af undersøgelsen

 

 • Fundamentet for denne videnskabelige undersøgelse tager afsæt i en undren over analytikernes forskellige overbevisninger omkring sammenhængen mellem olie og aktier.

 

 • Undersøgelsen belyser sammenhængen, og derved korrelationen, mellem olieprisen og kursen på NASDAQ OMX C20 aktieindekset. Der er taget udgangspunkt i de dagligt offentliggjorte kurser i perioden den 4. januar 1994 til den 23. september 2013.

 

 • Undersøgelsen afdækker et ikke tidligere belyst fænomen.

 

 

Resultaterne af undersøgelsen

 

 • Der er en signifikant sammenhæng mellem kursen for WTI og C20

 

 • Der er en positiv sammenhæng i kursudviklingen for olie og C20 når der testes med udgangspunkt i de marginale ændringer.

 

 • Der er de seneste 3 år opstået heterogenitet mellem WTI og BRENT

 

 

Yderligere er der foretaget en undersøgelse omkring systematisk kursdannelse for C20 og C20CAP for at belyse tendensen i kursudviklingen på dato niveau på månedsbasis.

 

 • Resultat af denne undersøgelse er, at der forefindes primært positiv afkast på C20 i starten af hver måned.

 

 

 

 

 

 
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

 

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

 

Kalenderen / Aktier i fokus

27-09-2021


Danmark: Demant afholder kapitalmarkedsdag.
Se hele finanskalenderen

 

 

 

 

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.