Artikler om aktier, selskaber, personbiografier, analyser, penge og investering m.m.

 

 

Sydbank køber Alm. Brand Bank

 

Status for shipping

 

BP´s olierapport

 

Novo Nordisks udbytte for 2021

 

Danske Banks udbytte for 2021

 

Er danske aktier dyre

 

Aktiemarkedets funktion som vækstfremmende led

 

Er et økonomisk opsving på vej

 

Historiens længste bull-marked

 

Bøger og tanker omkring kursmanipulation - 18-04-2017

 

Hvad er aktier og et aktieselskab – samfundets indkomstgrundlag - publiseret 29-06-2016

  

Olieprisen indvirkning på aktierne

 

Realkredit og flex-lån

  

Datalagring

 

50 fakta om guld 

 

Historien om Bill Gates

 

Aktiebobler

Styrtdykkende aktiekurser og en global finansiel krise indfandt sig for alvor i september 2008. Aktieboblen bristede og aktierne kom under markant pres.
 
Subprime blev i starten af 2008 kåret som årets ord i USA. Det antyder jo en vis festlighed, men der er ikke meget munterhed at spore på de finansielle markeder, netop på grund af den såkaldte subprime krise. Milliarder er tabt på kreditkrisen, hvor subprime betegnelsen for et boliglån, der er udstedt til en mindre kreditværdig person. Ordet har sin oprindelse i USA, hvor lån inddeles i tre typer, alt efter hvor gode de er.
 
Wall Street har i årtier været handelspladsen for enorme stigninger og enorme fald i aktie-kurserne. Den udprægede volatilitet har mange aktionærer måtte sande i de forgangne uger henover sommeren og efteråret 2008.
 

Krak på Wall Street i 1929 - markante kursfald på alle aktier.

Aktieopturen i 1929 var primært rodfæstet i de eksisterende industrier og foretagender. Den primære spekulation skete via såkaldte investeringstruster, der tilbød folk at investere indirekte i andre selskaber. Først solgte investeringstrusten egne aktier, hvorefter man for provenuet købte aktier i bestående foretagender. Forinden havde selskabet selv, dets stiftere og pengemarkedets aktører taget sig godt betalt via provisioner og honorarer. Investeringstrustens påståede fordel var at kunne sprede investeringerne (og dermed risikoen) på flere selskaber end den almindelige investor kunne.

 

 

 
 Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

Det siger kunderne:

 • Som privat investor med egne midler er det vigtigt at kunne støtte sig til troværdig og objektiv information, både på kort sigt og til opsparingsformål.
  Erfaring og viden er særligt vigtigt i usikre økonomiske og geopolitiske tider – alle er jo dygtige, når det kun går op.
  Derfor ser jeg det daglige overblik og råd fra Aktieinfo som en uundværlig inspirationskilde, der for længst har tjent sig ind. Med tak og venlig hilsen – Jens
  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor.

  Vil du også have større afkast?

Kalenderen / Aktier i fokus

26-09-2023


Tyskland: Regnskab fra Verbio.
USA: Regnskab fra Costco Wholesale, Jabil.
Se hele finanskalenderen

 

Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.