H+H - aktieanalyse den 23-08-2017

 

Kurs på analysetidspunktet: 107

 

Anbefaling:

Kort sigt (0-6 måneder): Hold

Langt sigt (12-18 måneder: Køb

 

 

H+H er kommet godt igennem første halvår med en vækst i salget opgjort i lokale valutaer på 3 % trods valutarisk modgang (GBP er faldet 6 % i år). Guidance for 2017 fastholdes, dvs. en omsætningsvækst på 5-7 % i lokale valutaer og et EBITDA-resultat på 220-240 mio. kr. før særlige poster på -25 mio. kr. Nettoresultatet steg i H1 med hele 27 %. Egenkapitalen kan skønnes til i år at blive forrentet med næsten 30 % efter skat: P/E ved 107 kan estimeres til 11,5.

 

H+H har primo juli købt Grupa Silikaty i Polen for 64 mio. kr. Aftalen skal dog først godkendes og forventes gennemført ultimo året. Købsprisen forekommer at være lav set i forhold til sidste års resultat. Sælger yder desuden en delvis kredit over to år. Med dette køb udvides produktpaletten til også at omfatte kalksandsten. H+H forventer at kunne opnå betydelige synergier i salget ved både at kunne tilbyde kalksandsten og porebeton på det polske marked. Polen er pt. et vækstområde.

 

Storbritannien er dog selskabets absolut vigtigste marked med en andel af salget på næsten 50 %. Brexit udgør en fremtidig usikkerhedsfaktor, men set over de kommende 4 år burde der kunne fastholdes et højt aktivitetsniveau i landet, da en række regeringsinitiativer for at støtte nybyggeriet løber frem til minimum 2021. Boligsituationen i landet tilsiger behov for et stort omfang af nybyggeri i de kommende år. Brug af porebeton-elementer ved opførelse af nye huse er velindarbejdet i landet.

 

Rusland udvikler sig derimod fortsat svagt, men henset til et enormt udskudt behov for nybyggeri i landet og tradition for byggeri med porebeton, kan der komme et decideret boom i salget til byggeriet, når den russiske økonomi på et tidspunkt forbedres.

 

For 2017 forventer vi kun en lille fremgang i nettoindtjeningen, idet vi maksimalt venter en vækst på 5 % opgjort i kroner. Ledelsen fastholder prognosen om en organisk salgsvækst i lokale valutaer på +5-7 %.

 

Den største risikofaktor er udviklingen i boligbyggeriet og den økonomiske vækst i selskabets aftagerlande.

 

Vi ser meget positivt på selskabets langsigtede udviklingsmuligheder, da H+H må anses for førende inden for porebeton.

 

Hele analysen kan læses via dette link.


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.