GreenMobility - aktieanalyse den 28-08-2017

 

Kurs på analysetidspunktet: 147

 

Anbefaling:

Kort sigt (0-6 måneder): Køb

Langt sigt (12-18 måneder: Køb

 

 

Stilfærdig første fase efter børsintroduktionen

 

Med børsintroduktionen har GreenMobility sikret sig et passende økonomisk grundlag til at klare den indledende fase med bybil-projektet i København og til international ekspansion. Hele set-up’et er på plads og fungerer fint som et nyt tilbud på transport. Der er 400 elbiler på gaden, så nu drejer det sig om at få opbygget et stort kundegrundlag og få gang i indtægterne fra brug af bilerne. Byboerne skal vænne sig til at bruge de nye muligheder. Danskerne er som altid forsigtige i deres tilgang til nye tilbud og ordninger. Antallet af kunder er dog fordoblet i løbet af Q2 til 11.283. Målet om at nå 15.000 til nytår burde lykkes uden problem. Vi skønner dog, at der er behov for 30.000 brugere for at nå nulpunktet i indtjening og 40.000 for at indtjeningen kan blive fornuftig.

 

Opgaven i år og næste år er at skaffe kunder og opnå et hurtigt, markant løft i omsætningen ved at bilerne benyttes flittigt. Professionelle kunder i form af firmaer og offentlige organisationer indgår derfor også som et vigtigt led i denne udvikling. De kan tilføre et stort tidsforbrug af bilerne og se en direkte fordel i at opnå en lavere samlet udgift. Men det forudsætter, at bilordningen fungerer i praksis, når personalet har brug for det. Kravet til ydelsen er meget højere her.  

 

I løbet af 2018 skal salgsindtægterne i Københavnsområdet nå op på et niveau, som ligger tæt på nulpunktet (break even) indtjeningsmæssigt. I sig selv vil det være en bedrift herved at kunne dokumentere konceptets økonomiske levedygtighed. Denne reality test vil kunne bane vej for et stort gennembrud for tilsvarende projekter i andre storbyer.

 

Det store perspektiv ligger i muligheden for at overføre forretningsmodelen til andre storbyer via partnerskaber eller franchise-aftaler. Ledelsens idé er at medvirke i op mod 20 forskellige projekter i løbet af 4-5 år, og derfor vil påbegyndelse af et konkret projekt kunne forvandle disse fugle på taget til en enkelt virkelig startop organisering.

 

Risikoforholdene skal understreges i dette spændende og banebrydende projekt. Selskabet befinder sig i en afgørende kamp og test af forretningsmodellens holdbarhed i praksis. Brugerne bestemmer udfaldet: vil de tage dette nye transporttilbud til sig og med glæde benytte det, eller får bilerne lov at stå stille for meget? Findes efterspørgslen?

 

Vi mener, at GreenMobility udgør en spændende investeringsmulighed i et helt nyt forretningskoncept med store udviklingsmuligheder. Ledelsen skal i løbet af de kommende to år udvikle indtægterne, så projektet kan vise sin kommercielle bæredygtighed. På langt sigt skal udviklingen af selskabet finde sted i andre lande med tilsvarende projekter.

 

Hele analysen kan læses via dette link.


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.